December 6th, 2018

Dikecam kerana memakai cermin mata hitam dan AirPods ketika menyertai program ziarah amal baru-baru ini, penyanyi Haqiem Rusli mengakui kesilapannya yang terlalu ghairah ingin mengekalkan identiti diri sehingga tidak sensitif dengan keadaan sekeliling.

Haqiem tampil  meminta maaf secara terbuka dan pada masa yang sama memberitahu beliau mahu berehat sebentar daripada Twitter.

Silap saya kerana tidak sensitif dan terlalu ghairah mengekalkan identiti diri hingga terlupa persekitaran di mana saya berada. Saya sudah terbiasa menggunakan airpods untuk memudahkan saya menjawab panggilan telefon, tetapi ramai yang salah anggap dan menyangka saya sedang mendengar lagu.

Saya minta maaf jika cara saya itu tidak disenangi ramai. Akaun laman sosial itu masih wujud, cuma saya mengambil keputusan untuk berehat seketika.

Tindakan Haqiem memakai cermin mata itu mengundang pelbagai kritikan termasuk melabelkan beliau sebagai seorang yang berlagak, tidak pandai bawa diri, tidak beradab dan menghormati golongan asnaf yang dilawati.

Sumber Berita : BH ONLINE


14 responses to “Saya Minta Maaf, Terlalu Ghairah Mengekalkan Identiti Diri – Haqiem Rusli”

 1. Anonymous says:

  Mcmtula… salah mtk maaf, pastu wat salah lg, mtk maaf lg.. well, ada manager, PA suma bagai, seharusnya mereka menasihati artis yg bru nk up ni, sian jgk slalu kna kecam, Kna cerdikla sikit …xkan benda mcm tu xsensitif, xpeka, cmonla.. benda kcik boleh fikir kot impact dia…

 2. pemerhati dari kejauhan says:

  mengekalkan identiti diri? pengurus adik tk gtaw adik ye adik nk pergi mana, melawat siapa? terang lg bersuluh adik mmg tk study dgn siapa adik nk berdepan.. mintak maaf byk kali ne dik pun tk baik utk identiti adik tu.. dulu kena tegur pasal gimmick depression n now this? make sure u r well known for ur talent dik, not for this awful gossip..

 3. xxx says:

  dia ni tk yakin dgn diri..pakai spek mcm handsome,bler buka spek biasa biasa saja

 4. Anonymousss says:

  Identiti apa sebenarnya dia nak kekalkan ni? Confused jap.

 5. Anonymous says:

  Pegi sunat lagi skali la budak

Loading...