Written by Bella | December 3rd, 2018

Setelah lama tidak timbul dengan sebarang kontroversi, nama penyanyi Haqiem Rusli kembali hangat diperkatakan di Twitter.

Berkesempatan untuk mengikuti program GPH Kongsi Rezeki anjuran Hot FM bersama Lembaga Zakat Selangor, aksi OOTD Haqiem yang memakai kaca mata hitam dan ‘airpods’ ketika menziarahi rumah seorang Asnaf dikenai sebagai Abang Zul dikecam netizen.

Haqiem dilabel berlagak dan seakan tidak menghormati tuan rumah dengan penampilan sebegitu yang kurang sesuai untuk kunjungan ziarah kebajikan. Apa salahnya untuk menanggalkan cermin mata dan gadjet yang dipakai?

Bukan bermaksud menyebelahi mana-mana pihak, tetapi mungkin Haqiem perlu peka dengan keadaan kalau hendak bergaya. Mungkin kaca mata hitam itu seakan identiti beliau, tetapi sesuaikanlah dengan situasi. Bila kena kecam nanti salahkan netizen pula dan terbangkit lagi isu depresi. Eh..

Sumber Berita : Twitter Hot FM

29 responses to Haqiem Rusli Dilabel Berlagak Pakai Cermin Mata Hitam Dan AirPods Ketika Ziarah Rumah Asnaf

  1. peminat says:

    aku tak rasa tu airpods la…mungkin alat bantu pendengaran kot..ye la…kalau tak pakai nanti tak dengar plak apa disembang kan…cermin mata hitam tu,mungkin mata dia ada infection…untuk elakkan orang lain terjangkit sekali,kena la pakai protection..tak gitu?

    29

    0
    • Anonymous says:

      senag cakap..budak2 sekarang mmg xde adab. yg pompuan pon spesis2 anak2 dara kononnya…dah tak sunti lagi. pesen skrg anak2 adra nie kalau kalau datang bertandang umah orang pon cakap bukan main kuat siap mengilai2 mcm pontianak. . ..pakai barang2 dlm umah mcm harta sendiri. mmg takde adab!

      10

      0
    • Adudu says:

      Kan? Bersangka baik ajelah. Yg sibuk sgt nak cari salah orang dah kenape. Dia bukan buat benda jahat pun.

      4

      5
  2. minah jambu say says:

    pes ke ni ? macm pes je hehe

    0

    1
  3. Katy Periuk says:

    Jgn kecam lebih-lebih. Depression dia nanti. Kang kena berhenti menyanyi. Meroyan die-hard fans dia.

    4

    2
  4. Joyahtaj says:

    Benda macam ni pon jadi issue abang nara ni . Dia senyap pon orang cari pasal takpaham akuu

    7

    6
  5. faraj says:

    Mesti Cermin Mata hitam cap Bundle..!!! Artis2 Malaysia yg baru nk Up mana ader Duit? tu jer nk cakap……

    0

    3
  6. faraj says:

    lagi satu saya tgk Mamat ni punya Dressing ” kalau gi TESCO mungkin org2 kat situ kagum lah…!!! tapi kalau kt PAVILION mesti kena gelak guling2…!!

    3

    2
    • Anonymous says:

      Kenapa nak kagum or nak gelakkan penampilan orang. Ni lah culture org Melayu. Just be yourself sudahlah. Dressing ikut apa yg kita happy. Sedihla awak ni Faraj. Hidup nak kena dpt approval orang ke?

      3

      0
  7. spec hitam . says:

    muka dia tak hensem..sebab tu kena cover 24 jam pakai spec hitam..dah mcm org buta pulak..

    6

    1
    • Anonymous says:

      indeed! muka dia sangat la biasanya. ditambah dgn ‘depression’ dia tu ..aku tgk pon berserabut. muka takrak ‘ong’ ini budak.

      4

      1
  8. Zila says:

    Dia sentiasa sakit mata yg airmata takleh tos kot. tu yg dok pakai tu…

    3

    2
  9. Smartbird says:

    Relax la no need to follow protocol sangat macam dalam istana, itu tak boleh begini tak boleh……rimas! Asal makan minum dijamin HALAL sebagai seorang Muslim tapi kedengaran orang-orang ‘elite” makan juga sebab dah lupa diri. In S’pore yg bukan elite pun cekik benda-benda haram ni semua….katanya sedap. Ya lah tu, golongan begini rasanya lebih dasyat dan menjijikan daripada berkaca mata hitam dan membawa gadget karumah orang.

    2

    12
  10. anak singa says:

    maaf yer @smartbird.. melayu/islam singapore tak cekik benda2 haram ehh..melayu/islam singapore makan ditempat yg ada logo Halal dan sijil kelulusan dari MUIS..jgn nak libat kan negeri dlm hal si budak yg dah mcm org buta ni (hakim rusli)..(wanita bertudung di singapore tak pakai T-shirt lengan pendek tau)

    9

    1
  11. mak el says:

    dia nikureng waras…………….nak tunjuk dia lah penyanyi!!! penyanyi jiwa kacau in other words gila. lepas ni bila orang kecam..ada lah jawapan gila lain. paling senang tok sah layan……….tok sah give support habis cerita………………

    1

    3
  12. Emyra says:

    Dia mana ada otak.bila ditegur melenting.tapi diri sendiri xde adab.

    1

    1
  13. joe says:

    dia buta, tu sbb kena pkai spec 24jam, time berak, mandi pun dia pakai

    0

    2
  14. Naza says:

    Aizat (anak dato beb) + lebih tua kot dr HR.. selamba je duduk bwh bersila huhu

    12

    0
  15. DEAR ALL RADIO CHANNELS, PLEASE BAN ALL HIS SONGS!!

    1

    2
  16. Anonymous says:

    Kene belajar dari legend Zamani baru tau hormat orang dan layan fans macam mana…sayang klu bakat ade, tp cara layan fans kelaut dlam…

    2

    1
  17. adoiii says:

    dulu kn time aku kje zmn abis spm dlu. ada la sorg peronda polis bantuan plus ni selalu sgt singgah tmpat aku kje sbb dia tugas kwsan situ. mmg 24jam pakai spek je tak kira siang mlm, event apa tmpat kami bt pun dia akn pkai spek, dh mcm trademark, tgk rupa hensem la jgk sbb pki spek hitam nmpk bergaya, dan dia mmg if course la poyo acah2 semua ppuan kt situ suka dia. aku pkir jgk knp dia ni x bkk2 spek dia, teringin nk tgk rupa dia tanpa spek.. dh lama tu, 1day dia dtg bwk famili dia dan tak pkai spek.. alamak sekali aku tgk seriuss bila tanpa spek muka dia mcm lelaki gtal miang. hhaha.terus aku tkt tgk dia klau x pkai spek. adakah hakiem ni kategori lelaki cmtu? hahaha

    2

    1
  18. Chohkri Yulis. says:

    AKU BARU TENGOK ULANGAN EPISOD I CAN SEE UR VOICE EP1….BAPAK POYO DIA NI. KONON DIA NI BIG STAR SANGAT BILA ORANG SEBUT NAMA DIA. BANGGA KONON ANGKAT TANGAN ADA PEMINAT BLAKANG DIA. GAYA POYO PAKAI SPEK.

    1

    2
  19. Anonymous says:

    Dia tidak berlagak.. cuma kurang keyakinan diri..
    ada beberapa kategori yg buatkan dia terdorong utk begitu.

    2

    1
  20. Juli says:

    Konon cerminmata hitam tu jadi trademarks dialh, nk gantinya tmpt arwah s.jibeng..siang mlm pakai tu,solat pun pakai kau..fikir baiklh kan, pun boleh sah solat…

    1

    0
  21. Nani says:

    Anggap jelah mata dia cacat ke juling ke ape ke sbb tu dia pkai spek hitam tu.

    0

    0
  22. miss ani says:

    kalau haters dah benci, buat ape pn ttp dipandang salah.bersangka baik lg better. kenapa msh nk bngkitkan isu depression tu abg nara.die dh mnta maaf kan isu tu n isu ni. im nt his fan bt give him chance..

    0

    0

Leave a Comment

Optional