December 6th, 2018

Dikecam kerana memakai cermin mata hitam dan AirPods ketika menyertai program ziarah amal baru-baru ini, penyanyi Haqiem Rusli mengakui kesilapannya yang terlalu ghairah ingin mengekalkan identiti diri sehingga tidak sensitif dengan keadaan sekeliling.

Haqiem tampil  meminta maaf secara terbuka dan pada masa yang sama memberitahu beliau mahu berehat sebentar daripada Twitter.

Silap saya kerana tidak sensitif dan terlalu ghairah mengekalkan identiti diri hingga terlupa persekitaran di mana saya berada. Saya sudah terbiasa menggunakan airpods untuk memudahkan saya menjawab panggilan telefon, tetapi ramai yang salah anggap dan menyangka saya sedang mendengar lagu.

Saya minta maaf jika cara saya itu tidak disenangi ramai. Akaun laman sosial itu masih wujud, cuma saya mengambil keputusan untuk berehat seketika.

Tindakan Haqiem memakai cermin mata itu mengundang pelbagai kritikan termasuk melabelkan beliau sebagai seorang yang berlagak, tidak pandai bawa diri, tidak beradab dan menghormati golongan asnaf yang dilawati.

Sumber Berita : BH ONLINE


14 responses to “Saya Minta Maaf, Terlalu Ghairah Mengekalkan Identiti Diri – Haqiem Rusli”

  1. Anonymous says:

    Bosan dgn HR.. Semak industri

  2. faraj says:

    “yg paling saya minat Haqiem Rusli ni, dia punya Dressing…” Gaya Indon Cuti Jalan2 kt TESCO..!! comey jerrr…kikiki

  3. alfie says:

    Mamat ni otak budak kampung ulu!! Macam mana yang tunjuk “sukses” kecuali dengan menayang mampu beli Air pod dengan cermin mata Ray Ban!!!

  4. Anonymous says:

    ironinya orang yang mengkritik tu tengah mengangkang kat umah, tgk handphone dan megah jadi keyboard worrior. Sedangkan budak yang korang kutuk tu, walaupun tgh buat khilaf, sedang melawat golongan asnaf

    • Bodoh says:

      Heh..melawat pun kalau macam xpeduli je kat org tu.. baik xpayah lawat……puihh..

    • SuperFox says:

      Setuju… kadang2 kesian plak tgk budak ni. Asyik dia jer yg kene. Wei, dia baru nak adulting tu give him a break la. Kita zaman muda2 dulu pun bukannya trus2 pandai bawak diri. Yg maksum Nabi sorang jer. So, sebelum mengata org muhasabah la diri tu sikit. Even kalau korang yg mengutuk tu rasa diri perfect sgt, anak cucu kome belum tentu lagi hokay… dah2 la target budak ni kang nervous breakdown plak lagi. Spread the love not the hate k. Choose peace y’all xxx

Loading...