December 6th, 2017

Baru-baru ini aksi Mawar Rashid yang menari gelek ketika majlis resepsi perkahwinannya bersama Raf Yaakob dikecam netizen. Mereka menyifatkan Mawar dan suami terlalu ingin mengikut budaya barat.

Namun, Mawar menerusi portal mStar Online bertindak mempertahankan dirinya. Menurut Mawar, beliau hanya ingin meraikan hari bahagianya bersama suami dan ia tidak menjadi kesalahan untuk beliau menari.

Bukan semua yang kita lakukan orang dapat terima, itu perkara biasa. Saya percaya apa saya lakukan dan tidak pernah memaksa sesiapa pun untuk menyokongnya. Tambahan pula tidak salah saya nak menari pada majlis perkahwinan saya dan suami, lagipun malam itu kami ingin meraikan hari bahagia dan mahu semua orang gembira. Takkan hendak bersedih pula. Betul atau salah, saya tetap dengan pendirian saya.

Pada masa yang sama, Raf juga berpendapat isu tersebut tidak harus diperbesarkan kerana tarian Mawar tidak mempunyai sebarang unsur seksual. Mereka suami isteri sedikit pun tidak terkesan dengan komen -komen negatif netizen.

Tarian tersebut tidak ada gerakan berbaur seksual pun dan hanya tarian biasa sahaja dan tidak sepatutnya menjadi isu pun. Tapi segala komen negatif netizen tidak memberi kesan kepada kehidupan kami.

Seperti yang kami katakan sebelum ini, menari itu tidak salah asalkan janganlah mengundang kecaman fitnah mahupun kecaman, nanti diri sendiri juga yang marah bukan? Tidak mengapa, biarlah mereka menikmati hari bahagia bersama dan semoga perkahwinan Mawar dan Raf berkekalan sehingga akhir hayat.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Amir Naufal Photography


Comments are closed.

Loading...