Written by Bella | December 6th, 2017

Baru-baru ini aksi Mawar Rashid yang menari gelek ketika majlis resepsi perkahwinannya bersama Raf Yaakob dikecam netizen. Mereka menyifatkan Mawar dan suami terlalu ingin mengikut budaya barat.

Namun, Mawar menerusi portal mStar Online bertindak mempertahankan dirinya. Menurut Mawar, beliau hanya ingin meraikan hari bahagianya bersama suami dan ia tidak menjadi kesalahan untuk beliau menari.

Bukan semua yang kita lakukan orang dapat terima, itu perkara biasa. Saya percaya apa saya lakukan dan tidak pernah memaksa sesiapa pun untuk menyokongnya. Tambahan pula tidak salah saya nak menari pada majlis perkahwinan saya dan suami, lagipun malam itu kami ingin meraikan hari bahagia dan mahu semua orang gembira. Takkan hendak bersedih pula. Betul atau salah, saya tetap dengan pendirian saya.

Pada masa yang sama, Raf juga berpendapat isu tersebut tidak harus diperbesarkan kerana tarian Mawar tidak mempunyai sebarang unsur seksual. Mereka suami isteri sedikit pun tidak terkesan dengan komen -komen negatif netizen.

Tarian tersebut tidak ada gerakan berbaur seksual pun dan hanya tarian biasa sahaja dan tidak sepatutnya menjadi isu pun. Tapi segala komen negatif netizen tidak memberi kesan kepada kehidupan kami.

Seperti yang kami katakan sebelum ini, menari itu tidak salah asalkan janganlah mengundang kecaman fitnah mahupun kecaman, nanti diri sendiri juga yang marah bukan? Tidak mengapa, biarlah mereka menikmati hari bahagia bersama dan semoga perkahwinan Mawar dan Raf berkekalan sehingga akhir hayat.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Amir Naufal Photography

29 responses to Saya Menari Untuk Meraikan Hari Bahagia Bersama Suami – Mawar Rashid

  1. Kobes Bunga says:

    umi nazeera pon menari.. xyah kecam sgt kot.. masing2 ade pilihan. nk ke kanan atau kiri.. baik buruk tanggung sendiri..

    19

    0
    • MAKRAF says:

      ALAHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIUMI TU PUN 2X5………………DULU ALIM MAJENUN SANGAT PASTUUUUUUUUUUU HAMPEHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH TUNGGUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU DALAM QURAAB JUZUK APA YG TERTULIS………DANCING BANYAK BANYAK……………..GILA APA!!!

      2

      5
      • Miss Unibes says:

        Ada lagi ke resepsi korang lepas ni? Kalau ada nanti bagus kau terangkan pasal GST depan tetamu daripada gedik menari cam bengap! Lol. Ajak Patt-Ya (Fathia Latif) sekali.

        2

        1
    • Anonymous says:

      xpe, menari je utk bahagiakan suami. nnti dpt anak, tetiba cerai ke(contoh), jgn plk upload dkt IG yg bini tu cibai sbb x bagi anak attend 3rd wedding ko. contohhhhh.

      12

      1
    • Anonymous says:

      amboi ayat nara ni kalo pasal retis lain… panjang lebar statement mcm nk ajak org kutuk tp word cover2… kalo cerita lopa sebaris ayat jer ko tulis.. tu yg lopa & family makin berlagak& biadap pd org

      6

      0
      • Anonymous says:

        dh tu kau buatla website kau sendiri. xsuka xyah baca apa abg nara tulis. nk baca free tp mengada. sama biadap je ko ni.

        4

        0
        • Anonymous says:

          website ni khas tuk Nara berkarang ayat aibkan retis lain.. kasi nmpk lopa biadab tu look good jer… biarkan jer go ahead.. kemudian hari agak2 nk smpi ajal pandai2 lah nara karang ayat good2 cari diorg mtk ampun..

          3

          0
      • Anonymous says:

        gasak dia blog dia…dia pun ada jugak artis yang dia minat…ko tak suka toksah baca..p masuk blog lain banyak

        1

        0
    • salamat munak says:

      menari utk suami tapi depan khalayak ramai…??? kebangangan GST apakah ini…???

      3

      0
  2. MAKRAF says:

    HAHAHAHHAHHA..TAK SALAH APPA…DANCING AND TWERKING ONLY………..KAT PADANG MAHSYAR NANTI KAT TITIAN SIRAT AND ON MIZAN DANCING PUAIH PUAIH…………………..TUNGUUUUUUUUUUUUUUUUU

    2

    2
  3. Polis bukit aman says:

    Ala kemon la gais ummi nazira yg pkai tudung pon dance juga time reception die, inikan mawar yg mmg dancer.
    Meleis2 kat msia ni tau tak camane arab2 kwin? Lagi over kot. Bab menari no 1. Org2 arab buat wedding bukan pengantin je menari, dgn tetamu2 skali smue naru bgai nak rak.
    N btol gak ape mawar ckp, her dance bukan mcm pussycat dolls ke ape aduhhh. Chill laaaah !

    8

    5
    • MELATI says:

      OUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII KATAK..KAT ARAB TU MAJLIS ASING ASING LAH MANGKUK!!! MAJLIS TERTUTUP…………………….TAK CAMPUR JANTAN BETINA……………………HANG PI CHECK FIRST LAH…POLIS OUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

      8

      5
    • Imran amin says:

      Ha itu ar bru nk komen bnde yg sama! Org kite agaknye klau pegi arab nye wedding mau tekezut berok, diergnye wedding lgi meriah kot menari. Mawar punya ni kire simple n sopan sgt2.
      Ada mber arab aku dtg msia attend wedding org melayu dia ckp – malay wedding boring gile, mkn n ambik gmbar je kahkahkah

      5

      4
      • akokbawang says:

        kenapa nk benchmark orang arab? arab bagus ke? arab pon tu tradisi jahiliah. islam punya style x mcm tu.

        apa apa pon x perlu kecam mawar. muhasabah diri semua. sebab yg dok kecam ni sebuk dok baca blog gosip yg sah sah lagho. ini pesanan untuk diri sendiri juga ye

        16

        1
        • Anonymous says:

          setuju dgn akokbawang….. nmpak yg x brkenan tu istighfar je n jgn diikut lau x suke..apepun yg kite wat hya Allah yg tau niat masing2..laki dia yg tggung dosa…let it be..let it go

          0

          0
  4. milah says:

    tapi suami mawar ni memang ancem ah. tinggi, dark, macho, kaya, stylo. kalau boleh main BDSM dengan dia best ni

    0

    12
  5. melati says:

    Menari lah ibarat , Monyet dpt Cincin.. ( Dapat lelaki kaya Ciput jer )…Nora Danish dpt Lelaki yg kaya Raya tak plak nk menari2 bagai…hmmmmmmm

    2

    1
    • aku tetap aku says:

      kaya ker laki nora?? kaya duit rakyat keee? of course la nora tak menari bagai, mejlis dia pun suram je. laki pulak acah2 hensem,. english bersepai. ig story nora semalam suruh nedim jilat jari sebab nak bersihkan jari. jijik betol perangai..

      2

      4
  6. Anonymous says:

    Jgn bandingkan orang zislam dan agama Islam kedua2nya berbeza

    5

    0
  7. Anonymous says:

    Apa sahaja lah. Apa orang buat, ada sahaja nak di pertikai kan.

    1

    1
  8. Anonymous says:

    Nak raikan hari bahagia dengan suami. Kome buatla menari ni in private. LOL.

    1

    0
  9. Komentar sesukahati says:

    Dia ni yg dulu x tau GST tu ape kn? Ooo patut laaaaa

    2

    0
  10. Erkk says:

    Gaun die tu kenapa design mcm tu?. Tak cantik. Opps..?

    3

    0
  11. hizmin says:

    Xpela mawar.. its ok je.. huhuhu.. cuma mmg trend skang kut..utk yang have have nie..kalo mjlis kawen gak.. mesti ade mjlis tari2an la.. menari itu la inila…tema itula inila. cuma yg penting.. kenala jgn terover sgt.. betul nk berhibur la..nk meriah la.. tp ade batas dia..

    1

    0
  12. Anonymous says:

    ummi nazira tu menari ramai2 makcik pakci sume ada…yang minah ni menari mmg nak pointkan kat dia saja…beza kan?

    3

    0
    • makjoy says:

      tengokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkksure lepas tu 8 round aku rasa………………tercabut tapak kaki……………….sebab solat tahajud, solat taubat and segala solat!!!!dun hv dirty mind!!

      0

      0
  13. Biol says:

    Blh je mnari..x haram pn.TAPI seelok nya dlm blik la kata mnari tuk suami kn??sblm mula aksi strusnya,mnari dlu bg warm up.ni org lki suma yg dtg tgk weiii..bg free show org tgk wat hape??

    1

    0
  14. anon says:

    Skrg ni ramai sngt melayu2 yg terlupa yg dia org tu melayu beragama islam, semua nak jadi mat salleh, terkinja2 terikut2 dgn budaya barat. Attention seeker.
    Haritu pun bkn mamat poyo ni ke yg propose mcm mat salleh tu.

    1

    0
  15. Anonymous says:

    Two pathetic individuals who are famous for nothing.

    1

    0

Leave a Comment

Optional