Written by Bella | December 4th, 2017

Kehangatan malam persandingan pelakon Mawar Rashid dan Raf Yaakob yang diadakan minggu lalu masih lagi menjadi bualan ramai.

Terbaru, persembahan tarian gelek Mawar di majlis tersebut mengundang kecaman netizen yang menganggap Mawar sepatutnya tidak menari sebegitu didepan orang ramai. Lebih elok untuk menjadi tatapan suaminya di dalam bilik sahaja.

Ramai yang kecewa kerana majlis perkahwinan tersebut terlalu ingin mengikut budaya barat sehingga melupakan nilai serta adab sebagai seorang Muslim.

Tidak salah untuk menari di majlis resepsi perkahwinan asalkan koreografinya tidak terlampau dan mengundang fitnah serta kritikan. Apa pula pendapat korang?

75 responses to (VIDEO) Persembahan Tarian Gelek Mawar Rashid Di Majlis Resepsi Dikecam Netizen

  1. Anonymous says:

    at least dia bukan izreen…congrats. hahahaa

    53

    3
    • Anonymous says:

      biasalah netizen…harus paham ye. byk netizen paling jauh travel pun port dickson je sis. sabar je lah..sebab itu didunia ni ada universiti dan lanjutan pelajaran. mentaliti2 netizen mcm mana pulak? katak pisang byk…

      2

      32
    • Anonymous says:

      pelik betul org2 melayu..lepas tengok tau plak kecam. korng gi la baca quran ke? berzikir ke…

      13

      0
    • minah jambu say NO to drugs says:

      ape yg nak di heran kan mawar gelek2 masa hari perkahwinan dia..bukan nye dia gelek2 tunjok tetek..! lagi pon dia pakai baju kembang n tak ketat..kalau ketat tu lain lah kan..dia tk rembat laki orang yg macm jalang satu tu ..! n mawar dia tk kawin rahsia sembunyi2 macm si pemuzik jantan tk baik tu mempermainkn kepercayaan bini dlm diam sembunyi2 kawin ape ke jadah lah macmgini punye jantan …lov mawar rashid.. buat ape nak buat asalkn tak rembat laki orang…lov uuuu…semoga di lindungi Allah selalu bersama suami…

      28

      2
      • rara says:

        Buat apa ko nk buat wpun langgar undang2 allah tp mintak allah lindungi??? The funniest for this whole week

        9

        1
        • Anonymous says:

          Allah x sekejam kauuu. Pergi hadam nama2 Allah. Yg kejam Netizen mcm kau tu.

          Allah lagi maha pengasih dan penyanyang! Amin.

          7

          1
      • intan yg dpt madu korg yg panas says:

        pelik btol korg yg dok kecam izreen…yg izreen buat bukan dosa pon,,, klu dosa pon dosa dia dgn bini si ude tu, bini ude xape2 korg yg meroyan lebih…dia kawin kot… yg ni da sah sah maksiat…tp gasak ko la mawar,,,,asal ko hepi… mawar ni memalukan rakyat kelantan je…

        7

        3
        • minah jambu say NO to drugs says:

          ape yg maksiat nye dia bukan sondol ngan laki atas pelamin suroh korang tengok…! dia cuma menari saje..ape yg memalukn rakyat kelantan ? podah !

          2

          3
        • Sek2 kito jange pecoh says:

          Maksiatla ngok…nari gelek2 org tgk… memalukan rkyt klate je..tgk jela neelofa..ungkasya senrose…mawar bimbo… sek2 kito jange pecoh…

          3

          1
        • Anonymous says:

          ni mesti izreen. lol

          0

          3
      • minah jambu suka sahara yaakop says:

        itu antara dia dngan tuhan yg maha esa..kite manusia hanye boleh mendoa kan yg baik2 saje..

        2

        0
    • Anonymous says:

      Org ckp apa pun aku still tak setuju bila kahwin kau menari2 mcm ni depan ayah mak mertua (opss utk kes dia mak mertua je). tp jgn hentam dia sorg je. si ummi nazeera kahwin pun menari2 mcm gini, xde plk org hentam. sbb dia bertudung ke apa? ke konon sbb dia menari tarian tradisional? pokok pangkal, kalau gigil gigil nk menari sgt dpn org, buat mcm wedding org arab. asing laki perempuan. atau jgn keluarkan langsung video kau menari2 dlm dewan tu. xdela isu nk kena hentam dgn netizen. mohon jd cerdik sikit mcm aku boleh x? tp mohon hentam uqasha sbb dia bodoh nak mampos pegi upload video ni dulu. spesis suka tarik perhatian betul. tunjuk tetek kau sorg dh la. xpyh nk ajak netizen hentam artis lain.

      0

      1
  2. Mat Sahdo says:

    Wow…hebat. I likeeeee..so much fun.
    Korang kawin..mcm majlis pengkebumian.

    7

    13
    • Anonymous says:

      sebab tudung …darah x berjalan kat otak secara sistematik. sebab tu stress. org arab bertudung/ berpurdah sebab ribut pasir…

      0

      33
    • Anonymous says:

      I have to agree. Perkawinan Melayu lah yg paling boring. Lepas makan tengok org menyanyi. Kalau Dayang ke..Misha ke..Tok Tie lain la. Ni penyanyi standard budak audition AF. Buat habes duit tol dan minyak jer!!!

      2

      4
  3. Anonymous says:

    apa beza akak2 tudung gedik terpekik kat gegarvaganza tu. suara juga aurat wanita…
    sila kupas…

    27

    2
  4. Anonymous says:

    Ini pun nak kecam? Ingatkan tiger show atau ada penari tiang. Next?

    9

    3
  5. Anonymous says:

    biasalah org2 melayu. semua tak boleh. padahal mereka tak boleh buat. pastu kecam nak jadikan malaysia negara taliban…..hikhihiks

    1

    4
  6. hoho says:

    elok lah tu……lepas tu minta peminat doakan perkahwinan kekal hingga ke syurga…macam mana la datang keberkatan kalo macam ni..:(

    51

    2
    • Anonymous says:

      jaga telor suami awak sudah. awak pun belum tentu takkan telan madu…

      2

      6
    • Anonymous says:

      habis..yg pakai tidung pun dok rampas suami org..pehal???

      2

      9
      • Comment baik2 sikit says:

        apa kaitan tudung dengan rampas suami org? org yg tak bertudung pon rampas suami org.. salahkan org nya bukan tudung atau agama.. Manusia yg salah.. bukan tudung atau agama so salah kan tuan badan ok..

        14

        0
    • greenfingers says:

      Ini btl, bila netizen kecam n guna bahasa xelok terus jadi mcm kita yg xsuka tarian ni berfikiran jumud. Islam itu mudah, tp bknnya sume nk ambil ringan. Aku perasan majlis kawen skang ni sume dh nk gelek2, menari-nari xigt dunia. Alasannya just nk have fun la kununnya, bkn buat apa pun. Majlis kawen dh jadi mcm majlis tari menari n prom night dah. Entahla, dunia ni btl2 dh terbalik.

      3

      0
  7. Anonymous says:

    penyakit orang islam melayu: orang lain buat kecam, diri sendiri buat, senyap2 sudaaa

    2

    3
  8. Anonymous says:

    aku nak tengok orang yang banyak kecam ni, kawin sanding ke tak?

    2

    4
  9. Anonymous says:

    Barangkali tengok dan diam itu tanda lebih matang dan berakal….

    3

    1
  10. Anonymous says:

    ingatkan dia bunuh org… next?

    5

    3
  11. Anonymous says:

    baju kawen dia xcantik.

    10

    1
  12. Sam Seng says:

    Sukati dia la wedding dia….korang ni semua bodoh lah. Orang buat lebih sikit semua nak dengki. Pendengkian korang tu disorok belakang agama. Kalau betul2 korang ni bagus korang tak baca blog ni AHAHAHAHAHHAHA

    3

    4
  13. Anonymous says:

    Too much hate kenapa. Lantak dia lah. Yang korang tu Islam sangat ke.

    1

    4
  14. maya karen says:

    biasa la tu org muda masih x keterlaluan.. sweet je tengok. Lau pengantin tua buat cenggini tentu bebulu mata nengok. Korang yg x suka tu x yah tengok k.. zasss

    4

    1
  15. Ex-Amnet Forumer says:

    Tak obscene pun tarian dia. Mcm tgk back up dancers rancangan hiburan melayu jer pun. Tarian melayu pun ada melengang-lenggang, pinggul left, right, left right.

    1

    2
  16. TK says:

    Dulu dulu orang buat joget lambak. Sekarang ni Aku pikir sessi menari tu buat la secara private close door la. Menari mcm tu Tak sesuai buat tatapan umum. Jgn gaduh gaduh ler

    5

    0
  17. Shhh says:

    ntahlah aku tk sokong da tari menari kt majlis kahwin,,kalo bebudak bt minat gak nak tgk..ni dh besar tk malu ke,,.kita yg tgk rasa malu plak

    4

    2
  18. ramli says:

    bkn mmg besa ka ada menari2 time majlis kawin?

    4

    2
    • kan kiah says:

      haah….bezanya selalu org buat tarian POCO POCO…lagi lak siap opah atuk makcik pakcik berjoget sekali…biasalah tu…melayu sesekali …duit perabih kawin…nakjugak happy!!

      0

      0
  19. ikan says:

    melayu cepat stim pantang nampak gelek sikit

    2

    1
  20. nok gebuzzz says:

    bukan dengki ke atau ape…tapi geli tgk,x sesuai dgn majlis..pengantin mesti ada malu2 sikit..walaupon family ko ngan mertua x kisah.

    5

    1
  21. Anonymous says:

    I rasa mawar cute je masa perform tu. tarian gelek ke tu? Plus, enough kaitkan perempuan bertudung dengan aktiviti2 x bermoral ikut spesifikasi korang. Itu menunjukkan iman x kuat. kalau ke neraka jahanam pun, geng tak beriman. Namanya manusia, ramai yg hipokrit.

    4

    2
  22. Cleopatra says:

    Biase je laa takde laa over sangat pun, set2 diorang ni dah biase la menari2 mcam ni and for me they just wanted to have fun, alahai yang duk kemaruk berjoget lambak kat wedding2 belah kampung tu tak nak kecam pulak??,, tu lagi laa yg dah tua kerepot semua duk bergesel2, yg tuu korang panggil culture?, padahal sama je, tak paham betul la geng2 makcik bawang felda ni

    3

    1
  23. koko says:

    majlis die duit die so die punye pasallah, yg dpt malu pon die. at least die amek laki tu pon laki tu dah lame menduda xde lah nak caras laki org bagai mcm izreen azminda geng rita spender tu.

    0

    2
  24. Anonymous says:

    9.51. Jaga dan pikir sebelum taip komen. Jangan hina orang bertudung. So orang keliling ko ie Nenek Mak adik beradik ko pun stres darah tak jalan la cos mereka bertudung? Kesian ya!

    3

    1
  25. Mcmni pn ade says:

    Suami dia tgk bini gelek da mcm x sbar nk trkam mlm tu.hrap jmputan laki yg lain dtg x rsa cmtu la bla tgk mwar glek.free show la katakn

    4

    2
  26. el says:

    die nak tunjukkan bakat die yang dah lama terpendam

    0

    1
  27. benci suara kepit says:

    suara mawar nyampah bunyi nye sila operate plss geli telinga dengar, suara bapok ulala lg cute sounding you know

    2

    2
  28. yu lev mi says:

    mawar aku tgk sweet girl, nak ade show takpe, tp jagelah sensitiviti hadirin, suami masing masing tgk, ade yg pusing tmpt lain,,malu tgk gelek tu.
    Anyway tahniah dpt suami yg caring+kaya dik.

    14

    3
  29. Anonymous says:

    Kesian dia…baju sampai nak terbukak bukak…baju cap hayam ke camna?..dahtu meluat tgk IG dia..sikit sikit abanggg abaaannnggg… orang miskin dapat lelaki kaya jd batak..
    dulu couple dgn dancer cabuk je..duit tarak…prangai kemain suara tinggi..lani kawin dgn org kaya tetiba suara jenis lembuuuttt aih…
    nampak gila FAKE ko tu miss GST!

    8

    0
  30. Mamme says:

    Mana hensem nya Raf ni. Mcm hero Tamil je….sado pun tdk. Abgnya lg hensem…byk duit kot…
    .

    6

    0
  31. Anonymous says:

    PENGANTIN 3/4!
    Yg kecam Izreen nanti awak.pulak dimadukan.

    1

    1
  32. LOLO says:

    It’s her wedding for God sake! Let her be!

    0

    2
  33. rara says:

    Nari ramai2 dgn pengantin,br pengantin nmpk classy. Klu pengantin sorang menari (back up dancer doesnt count) org lain tgk je, thats become pengantin jd staff penghibur. Faham? Klu omputih jd guest, mesti dia confuse mana pengantinnya. Bg dia tu kan paid artist je yg menari. But then, tu semua maksiat. Mmg la x takut bala, sebab hukum allah mmg korang x takut. Cer klu menari cam tu kena hukum gantung mcm edar dadah, sure kecut. Hukum dunia lagi korang takut dr allah kan?

    8

    0
  34. anonymous says:

    what u expect bni pertama pun kena tinggal ,tmbah minah senget ni bimbo ni aku nak nengok brape lama

    4

    0
  35. Anonymous says:

    kenapa semua nak salahkan tudung. tudung tak salah.

    2

    0
  36. Who? says:

    Saya tak faham kenapa masyarakat kita terlalu suka mengkritik dan judge orang lain, sampai apa yang dia buat pun nak judge? Kalau family dia ok, dia ok, husband dia ok so apa masalah? Dia bahagia dengan hidup dia, tapi kita kecam2 dapat apa? Perlu ke hasad dengki dan mengkritik orang lain dari sudut negatif perlu wujud dalam diri kita? Ada yang berpendapat bahawa apa yg mawar lakukan tidak melambangkan dirinya sebagai seorang muslim, tapi adakah Islam mengajar kita mempunyai hasad dengki dan kritik2 orang dari sudut negatif? get your own life la babe.

    1

    2
    • maya says:

      1. This is tegur, bkn kecam tanpa asas
      2. Bukan fokus nk dpt apa, tp nk halang benda x elok merebak sampai ke my family
      3. Mmg family dia husband etc ok & x ckp apa. So, tu bermaksud derang semua ikut undang2 allah la?
      4.dengki? Klu korang tegur sedara korang yg kaki arak tp dia bhagia n enjoy minum arak, kira dengki ke? (Tu analogi, bukan kata mmg ada sedara korang minum arak..tkt kang sentap pulak

      15

      0
    • rara says:

      Kat mana yg dengkinye?? Kang klu aku nmpk org nk curi keta or rompak rumah korang, x payah la aku nk warwarkan or tegur perompak ek? Takut dikata dengki pulak dgn rezeki perompak. Blh cam tu?? Bezakan kritik dengki dgn tegur terhadap benda yg melanggar undang2

      13

      0
  37. Anonymous says:

    Habis takkan nk buat nasyid?!!!

    0

    1
  38. Anonymous says:

    Lantak ke dia lah. Bukan dia mintak derma duit korang ponnnn!!

    0

    2
  39. podah says:

    Biarlah dia dah laki dia n dia X tau malu. Kalo Ada rasa malu mesti X buat depan orang.

    4

    0
  40. Anonymous says:

    3.50. Tak da sapa suruh pasang nasyyid. Ko nk pasang underground musik ke, rock ke. Lantak la. apa yg netizen tegur pompuan tu gelek depan tamu tu yg tak sesuai jadi tontonan.

    1

    0
  41. mary says:

    Utk yg belun kawen, menabung la dr skrg. Kok tak, korang yg kena menari menyanyi bagai utk menghiburkan tetamu. Entertainer kena bayar mahal woooo…kesian kt pengantin yg ni, bukan artis yg perform kat dia n tamu, dia yg kena perform sendri

    3

    0
  42. Anonymous says:

    Ok jak pun….

    0

    0
  43. anak peah says:

    Aku yang tengok kat video ni pon rasa malu and tak sanggup nak habis tengok, pompuan ni tak ada perasaan malu ke menari macam tu depan orang2 tua?

    0

    0
  44. kak nam says:

    alahaiii.. menari pun kayu… baik x yah menari..

    0

    0

Leave a Comment

Optional