Written by Bella | July 10th, 2019

Selepas dihimpit pelbagai spekulasi, akhirnya pelakon Fizo Omar dan Mawar Karim sah bercerai talak satu pagi tadi. 

Mawar berkata, sepanjang tempoh enam tahun perkahwinan dia sudah berusaha untuk menyayangi Fizo dan keluarga demi kebahagiaan mahligai yang dibina. Malah, kedua-duanya sudah cuba sedaya upaya untuk menyelamatkan rumah tangga mereka tetapi tiada keserasian lagi.

Namun, Mawar redha dengan ketentuan takdir dan dia sanggup berkorban demi kebahagiaan Fizo dan keluarga.

Selama enam tahun tempoh perkahwinan kami, saya telah cuba dan Fizo telah cuba untuk selamatkan perkahwinan ini. Mungkin sampai sini sahaja usaha saya untuk mencari keserasian antara Fizo dan keluarga. Saya korbankan kasih sayang saya demi kebahagiaan Fizo dan keluarga.

Mengakui masih menyayangi bekas suaminya, Mawar bagaimanapun enggan mengulas lanjut soal memberikan peluang kedua kepada Fizo. Masih terlalu awal untuk berbicara mengenai perkara berkenaan.

Difahamkan, perceraian mereka berpunca daripada masalah keluarga dan bukannya orang ketiga.

Sumber Berita : Kosmo Online

Kredit Foto : Astro Gempak

136 responses to Saya Korban Kasih Sayang Demi Kebahagiaan Fizo Dan Keluarga – Mawar Karim

  1. Anonymous says:

    Kelantan patut kawin Kelantan. Negeri lain x phm dgn sifat kenegerian mereka tu. Yg tahan ok. Yg x tahan dan x phm mcm aku ni rasa lebih rela carik Indon!

    • Anonymous says:

      Msalhnya pompuan klntan dh byk tgkp org lelaki luar dri klntan..pndai2. Dh tu berat tulang dn dompet di zip2kn je..x kuar blnja.

  2. Dari sudut pandagan ?? says:

    Klau kawen sbb rupe paras, harte, pgkat, atau sbb femeli jodohkan dan satu pihak je yg suka, mmg ade hrpn xkan brtahan, tp klau kawen sbb ikhlas, jujur , tanpa ade cmpor tgn femeli, dn btol2 ade teamwork utk wujudkn cinta & utk mnjayakan prkawinan tu, inshallah selamat..

  3. Anonymous says:

    dah dapat payung emas tauke tudung… ko plak pi heret mak ko sekali maka…tamatlah. berlakon je lah drama tv3 pkl 7… :((

  4. Anonymous says:

    Kawin sama Kelantan mmg ko kena follow cara diaorang la. Baju merah mesti ada… :((

  5. Anonymous says:

    I igt i sorang je yg kawen dgn kelantanese yg suke hangkut all family members buat rumah jadi port, mentang2 aku anak yatim piatu, makan hati sendiri je, rupe2 nye based on comments here ramai kelantanese mcm tu, mase mula2 kawen dulu rase teruk ke aku rase mcm ni.. skrg dah lali dan faham Alhamdulillah

  6. Kosni says:

    Leceh geng budu ni, aku pernah la dapat girlfriend instafamous kelate, geram je. Jalan kemana2 semua orang nak tengok, dahla aset besar, malam2 manja merengek. Haih pening aku nak keje pun tak senang. Selalu mc sbb suka sgt ajak bercuti. Paling aku geram, diorang ni masak kemain. Gemok jadinya. Lepas tu dia je cantik. Aku ni? Chubby. Ni aku komen sementara hilangkan lelah baru lepas gym.

  7. Gegurl says:

    Mesti guna ayat… bini boleh cari mak sorang ja di dunia ni… kemonlah… kepada lelaki yg anak mak… better la jgn kawen klo x dpt adil kepada isteri n mak… dan kpd mak yg rasa terancam klo anak laki kawen… baik larang anak tu kawen yer…bkn ja mawar… sekeliling aku pun ramai yg jadi janda sbb kes anak mak..

  8. Anonymous says:

    Saudara-saudari bawang sekalian.. yang dh bercerai tu cerita diorang, salah silap diorang. Jangan la nak mengata, mengumpat, menfitnah fizo mawar ngn family kelantan/p.pinang. Dah xde keje lain ke brader sister smua? Bawak komen & nasihat korang dekat rumahtangga sendiri dulu ya. Org lain yg bercerai, korang pulak gila sendu nak tambah dosa fitnah. Tak usah jadi bodo

  9. Kisah Benar says:

    aku pernak bercinta sama awek kelantan. mula2 macam sweet. lama2 semacam rimas. sehari message 15 kali. macam nak tahu aku kemana. aku ni dah la kerja dia asyik sms. bila tak layan merajuk lepas tu bila aku tak pujuk dia call. lama2 aku minta transfer. aku pakat dgn sepupu aku konon dia awek aku. si budu x puas ati member fb aku semua dia stalked. lama2 aku maki sbb dah tak tahan. sengaja aku buat geram sbb dah mcm mental dan psiko!

    • Kisah Benar pt says:

      (Bersambung) Aku minta transfer jauh sbb nak putuskan langsung. Amat mentally dependent pd aku. Jenis 24jm nak bercinta mcam filem hindustan. Aku rimas sbb aku suka wanita berdikari. Yang paling tak berkenan suka psiko orang. Mula buat ayat “kita tahu la kita tak cantik” “siapalah kita.. kerja pun tak bagus macam awak”. Eeee rasa nak tampar je. 24 jm nk kena belai. Serik lah

      • Kisah Benar pt 3 says:

        Yg paling x tahan sanggup stalked kawan2 aku. Habis semua dia nk add guna akaun palsu. Itu belum kawin nanti dah kawin silap2 nk keluar isi minyak pun dia call 5-6 kali. Yg paling leceh jenis tarik simpati macam2 alasan nak suruh aku sembang layan kerenah dia…

        • sos says:

          org kelantan kalo dpt tau ko gaji besar skit… if xgaji besar tp family ade tanah sendiri… memang diorg akan ikat ko gila2 smpi lubang cacing dia nak control… yg pandai mcm ko dpt lepas… memang hansuang diorg ni… aku kalo dpt tau dr kelantan… atau ade ipar ke makcik nenek kelantan dan2 tu juge aku block no fb ig twit etc sume… nk kwn bole itupun mampus pi malas lyn.. buat leceh nasib lah aku block terus…

  10. Anonymous says:

    Kelantanese mmg lain sikit diaorg. Aku mmg xleh masuk dgn Kelantanese. Cara entah tak paham mereka berpikir. Cakap syuga tapi bab beli emas sanggup x mkn!

  11. Wekkkkkkk says:

    Komen aku punyalh menusuk psl mgutuk..last2 x ada..nara ni nmpk ke jika kita tulis sebelum clik trakhir sending….klau terlmpau kutuk org2 dia..dia dh tahu awal2..block kn.

  12. Macai Pedih DiLazer Ikon Felda says:

    Perempuan kalu dah berduit lepaskan saja besok nyesal bila dah tua!

  13. Anonymous says:

    Npe org klntn xnk dok klntn

  14. Anonymous says:

    Sbb tu ka sharnaz kata dlm fmly ada 3 ja, mak, bapak , anak.. Yg lain semua kera. Mujur sharnaz lelaki..

    • Anonymous says:

      Aku dah merasa tinggal dgn mak mertua. Mmg no privacy dan terpaksa pendam je apa2 hal pon. Aku sanggup pindah keluar rumah pkl 6 pagi pergi kerja pun xper. 3 thn kot.. mmg korang akan hilang identiti diri. Rasa mcm berkongsi kasih je dan bukan rumah ko. Rumah sendiri baru rasa nikmat ada suami.,

      • Anonymous says:

        Member dulu cm tu jgk. Suami dia mmg baik, Bangun 5 pagi masak dulu sblm keluar kerja. Kerja gaji biasa je, tp gaji laki die lg sikit tu pun mak mertua kawal. Dia tak mintak pn nk suruh asuh anak2 dia, kena lah dia bayar mertua die . Nk beli susu anak pn pkai duit sendiri. Tak jemput duduk sekali pn tibe anak beranak mai duduk skli, mujur adik ipar ok. Tu pn kena tuduh hasut adik ipar jd degil, yelah pening dgn perangai org tua. Itu berpurdah ye org tua tu. Siap ada calon isteri lain, patut la tak kisah rupanya mertua pn bini no.2. Wife pertama takde anak duduk rumah org tua. Dh meninggal br kwn tau pak mertua ade wife sorg lg. Mujur skrg dh bahagia kwn aku tu laki bini gaji besar. Berkat sabar pernah PJJ bagai.

  15. Anonymous says:

    Dalam 1 rumah tak boleh 2 queen..mmg haru..

  16. Fizodobo says:

    Gud job mawar … mennyusahkn jer tanngung biawak hidop ank beranak..patutpun lately fizow sllu up story ttg dulu hidup susah skrg berjaya konon…rupanya nak cover smua harta dia smua dri harta mawar…x malu sungggguhhhh

  17. Anonymous says:

    Bini dan ibu.. mmg ko tersepit la dlm satu rumah.

  18. No name says:

    Dulu bkn mawar kata jth hati kat fizo sb cara si fizo layan mak dia kaaaa ?? sb katanya klw layan mam dia baik confirm mcm tu la dia layan bini dia.. sudahnyaaaaa cam gini.. lps ni mst mawar x mau dh kawin lelaki ank mak hahahaaa

    • Anonymous says:

      Sis, setiap pernikahan akan melalui fasa2 berbeza. 6 thn sudah mestilah pantai pun berubah mengikut waktu, harapan, impian dan keadaan.

  19. Solo Lagi says:

    Mmg kalu ada family menyibok kita akn sakit hati meluap-luap kew sis? Aku kawin sbb ko.. bukan mak ko! Aku yang nk jamah kote ko malam2. Mcm tu ke perasaannye? Tolong explain sbb Mawar tu mcm hilang sabar je?!!!!!

  20. riana says:

    tapi betulla..nape ek..geng budu ni mcm x der rs bersalah kalau bawak puak2 diorang duk sekali tumpang rumah bini?kawan aku ,adik ipar dia dh dekat 4 tahun menumpang je kat situ…laki kawan aku plak selalu outsation..pastu kalau family dia dtg berhari2 kat situ..rumah kecik..adoi….bertabahlah…

  21. Mawarberduri says:

    Takziah untuk FizoMawar. Sepatutnya dibendung n kena tegas, kalau isteri selalu komplen tak selesa, suami kena ambil kira & pandai2lah bagi alasan pada mak.
    Saya sendiri, suami orang utara. Baru 2 bulan kawin, mak mertua dah suruh adik suami duduk ngan kitorang. Memang saya bangkang, ckp terus terang pada suami yg tak selesa ada org lain. Bertegas jugak walaupun sekarang kena pulau dgn mereka. Kalau jadi, memang adik ipar tu jadi mata2 mak depa la. Mujur suami Bertegas dan bagi alasan… Dia faham, itu ibu n ini isteri. Hormat dua dua. Ada batas lebih elok.

  22. Imah says:

    Ramai je jantan anak mak, x kira negeri, aku org terengganu ank yatim, x de nak angkut adik beradik pun, tp bekas laki aku org jerlun kedah sampai sekarang ddk dgn mak bapak dia. Bertahun nk rujuk dgn aku, sorry la…..

  23. Zaira says:

    Msg2 kena tolerate la. Yg anak,kena la tau batas2 menjaga hati dua2 wanita. Aku kawin dgn org KL yg maknya asal Kelantan. So far, ok je setakat ni,xde la geng2 berangkut menempek rumah sedara mara. Aku pun tak pnh dipaksa utk ikut cara dorg,wlpn dlm rumah aku sorg je ckp KL. Klu x fhm aku tanya. Aku plk yg segan sbb dorg x berkira. Mgkn nasib Mawar dpt yg perangai hulu(klu itulah puncanya).

  24. Anonymous says:

    Mmg byk problemlah kalau mak mertua gn menantu perempuan kalau duduk sekali…Islam pun menggalakn suami cari rumah untuk isteri.

  25. Anonymous says:

    mungkin si suami boleh cari rumah dekat2 dgn area tu….6 thn dia tak selesa ditambah dgn baby.

  26. Anonymous says:

    janda kaya bakal ditackle oleh org2 asing islam yang kacak dan tahu erti islam sebenar…termeranalah lelaki2 melayu jdi gelandangan, cukup2 makan.

  27. audra says:

    aku kelantan, bekas laki aku org utara. aku dah biasa berdikari, mak aku yg pure kelantan tu jenis tak bagi anak menantu menempek – sila berdikari. bekas laki aku tu yg sibuk nak bagi tumpang adik beradik dia kat umah aku kat KL ni. adik beradik aku pun aku x bagi duduk lebih 3 hari ni kau nak bagi duduk berbulan.. Bila tak dibagi, gaduh oi siap MIL kata aku berkira lagi. Huh! nasib baik aku kental. Gile nak ngadap perangai anak dia yg x semenggah tu.

    korang sikit2 ade isu terus petik kelantan… mcm la negeri lain sume suci murni. hari2 korang kawan baik ngan org kelantan. masuk blog gini korang mengata mcm2… mcm xde la kelantanese yg baik kat mata korang… cube la open minded dan x main sentimen negeri..

    • errrr says:

      kisah ko ni cuma 1 dari 10k org kelantan….
      kes ko adik ipar cuma nk menumpang beberapa bulan jerrr….. jenis kelantase ni memang famos bwk anak beranak bukan menumpang tp tinggal terus…. dah laa pengotor tinggal nak free jer…

      • Anonymous says:

        ishishishish….iyo ko, takutlah. Patutnya ada syarat sebelum menikah.

      • Anonymous says:

        kalau setaman pun sama, setinggan apatah lagi, kalau ada 1 family kelantan, siap ko, ada tumbuh mcm lalang, lpas tu guna perkataan seringgit di KL pun dlm bahasa mereka. Satu riyal..satu riyal..x boleh ke ckp seringgit..nymph, mcm mereka je ada bahasa ibunda..itulah kenyataanya..

  28. AKU says:

    entah kenapa aku benci kelantan, fikir punya fikir, rata2 aku jumpa, nasib aku x baik, serumah dn sebilik, baju aku hilang, aku x pernah buka almari dia walaupun dia tak kunci. Almari aku aku buka juga, sbb aku percaya, hbis siap pinjam baju kurung aku silih berganti pakai, bila basuh pulak, di bahagian kain kembang tu ada kotor, main celup je baju. Buat almari aku mcm almari dia, last2 aku pindah.

    lagi satu, dpur byk tahi tikus, aku juga yg bersihkan masa dgn dia.
    lagi satu, dia pindah ke rumah tu, bawa perabot org, semua dia kebas, walaupun perabot tu nyawa2 ikan.
    lagi satu, agaknya mmg mcm tulah kan perangai kelantan, suka angkut-angkut, mcm haiwan angkut-angkut tu yg bwa tanah luar masuk ke rumah jdikan tempat tinggal ..rumah jadi mcm sarang semut.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini