September 20th, 2012

Tekaan seorang peminat tentang keretakan hubungan Yuna dan Qi akhirnya telah pun disahkan oleh empunya badan semalam semasa press conference Yuna Homecoming Concert. Walaupun sebelum ini Qi memberitahu yang mereka masih bersama, Yuna sebaliknya mengesahkan yang dirinya kini single but not available.

yuna putus dengan qi

Bercakap kepada wartawan Malaysian Digest, Yuna memberitahu yang jarak jauh adalah punca utama mereka berdua berpisah. Namun kepada peminat Yuna dan Qi, anda janganlah risau sangat. Perpisahan ini lebih bersifat sementara. Kata Yuna:-

Saya dan Qi sekarang… senang kata kami taking a break. Tapi kami masih berkawan baik. Keputusan ni kami buat bersama, memandang saya sibuk dan terpaksa tinggal di Amerika. Dia pula di sini. Jadi kami rasa sukar untuk meneruskan perhubungan ni. Apa yang penting sekarang, kami fokus pada kerjaya. Saya ada matlamat saya dan banyak lagi impian yang saya belum capai. Dia juga ada arah tuju dia dalam apa yang dia buat sekarang. Pada saya, hubungan cinta bukan lagi pilihan. Jadi biarlah..

Kata orang, kalau ada jodoh, takkan ke mana. Bagus juga kedua-duanya menumpukan perhatian kepada kerjaya masa tengah muda ini. Cinta boleh ditunggu. Semoga suatu hari nanti cinta mereka akan bertaut kembali. Sama-sama kita doakan.

P.S: Kehidupan sebatang paku


118 responses to “Saya Kini Single But Not Available – Yuna”

  1. dya says:

    apa masalah korg ngn yuna ek? dia mintak duit dr korg ke wat album kat NY tu?? tak kan?? tapi xkesahlah… memang manusia selalu tak senang tengok orang lain success… apa pun reason dia nak clash ngan qi, let them be… xeffect ngan rumah tangga korg pun. xpyh nak kutuk org sgt la.. kena kat batang hidung sdiri baru tau langit tinggi ke tak. about her music’s taste, everyone has their own preferences. Kalau korg xsuka, jgn dgr… don’t judge others by saying that she has a bad music taste. music is an art and people have their own right to deliver it.

  2. Tiqa says:

    Punyalah manis bahasa korang.

  3. kalo yuna tak kaya n popular memang laki hot mcm qi takkan pandang muka bibik indon dia so mak harap yuna cermin diri dan sedar yg qi hanya gunakan awk as batu loncatan utk popular dan buat duit

Loading...