Written by Bella | July 13th, 2018

Beberapa hari lalu, ikon fesyen Wak Doyok sekali lagi dituduh menipu kerana menggelarkan usahawan Asyraff Mazlan sebagai pembantu peribadinya sedangkan lelaki itu sebenarnya adalah rakan kongsinya. Malah, Asyraff tampil dengan pelbagai bukti mengatakan beliau mempunyai saham terbesar dalan jenama Wak Doyok.

Pelbagai kecaman juga yang diterima oleh Wak, terbaru beliau telah tampil menjelaskan isu sebenar. Wak masih belum gila lagi untuk membiarkan orang lain mengambil kesempatan dan merampas setiap hasil titik peluh dan usahanya untuk membangunkan jenamanya sejak tiga tahun lalu.

Walaupun kesal dan terasa  ditikam dari belakang oleh Asyraff yang sudah dianggap sebagai adik kandungnya sendiri, Wak tetap mahu ingin cuba menyelesaikan kemelut antara mereka berdua secara aman.


Pergaduhan serta pendedahan di media sosial hanya memburukkan lagi keadaan dan membuatkan orang ramai terus berspekulasi. Ada baiknya untuk bertemu secara empat mata dan selesaikan segala masalah yang dihadapi dengan cara yang matang.

37 responses to Saya Belum Mati Untuk Dia Warisi Hak Mutlak Diri Saya – Wak Doyok

  1. Wak Bonyok says:

    #PencuriHakOrang tu untuk diri sendiri ke wak toyok? kau yg curi gambar orang. kau yang sengkek takde duit smpai mtk investor. kau pula yg meroyan. wehhh… aku pn xtau mcm mana Malaysia boleh angkat kau sbg ikon fesyen.. kau ada diiktiraf oleh sekolah/uni fashion ke? please la.. lebih baik jadi sampah daripada kerang busuk.

    70

    0
  2. Anonymous says:

    Wak Doyok = Attention Seeker..
    Boring.. Next story plz…

    30

    0
  3. alfie says:

    Wak Dayak ni talk cock lah. Walau pun dia masih HIDUP lagi tapi kalau dia dah jual TRADEMARK dia yang termasuk nama nya maka ia menjadi hak milik pemegang saham syarikat tu. Satu contoh orang sama macam nasib WAK DAYAK ni ialah KATE SPADE, pembuat handbeg yang terkenal yang telah menjual jernama nya yang terdiri dari nama dia walau pun dia masuk hidup , dia tidak ada HAK menghalang owner baru mengguna nama nya!!! Nampak nya WAK ni akan terima nasib yang sama macam KATE SPADE , frust dalam hidup lalu dia membunuh diri!!!!

    95

    0
  4. Anonymous says:

    aku rase #pencurihakorang tu patot tujukan kat diri sendiri je wak oii, takde investor takde laa bisnes ko tu x kesah laa ko yg duta ke model ke ape ke, kalau xde duit x gune jugak wak oii, tulaa cakap nak besar aje, eksyen tapi habuk pon xde, wayang je lebih tapi duit inject dari org lain sbb diri sndiri sengkek. ko bongkak ek wak, cube investor2 ko tu tarik diri dari jadi funder aku nak tgk ko bley x survive sndri gune hak ko tu sgt??

    26

    0
  5. Anonymous says:

    setahu aku ko tu je yg selalu menipu mr google boooooo shame on u, aku lg pecaye ape yg tertulis dekat SSM nye dokumen tu daripd ko wak ckap2 kosong je watpe

    17

    1
  6. Anonymous says:

    tikam belakang konon… bukan kau ke yg mula2 panggil partner kau tu PA..? pandai pulak menggelupor…
    #kauyangbangangkauyangpanas

    44

    0
  7. zanzan says:

    Doyok dalam bahasa melayu maksudnya bodoh.
    rujuk DBP.

    11

    2
  8. kreuk says:

    Wak, memang la zahir batin produk kau tu usaha kau, tapi kalau kau bangang pi sign agreement hitam putih dengan opportunist macam ni, kau masuk mahkamah pun kalah sb kau main sign je tak pikir panjang2 sebelum deal. rasakan lah~

    12

    2
    • wekkkkkkk says:

      keluar jelah dri share tu. Ambil profit keuntungan setakat bulan June 2018.
      Sebanyak mana dpt, bersyukurlah. Janji lain kali tidak di ikat mana2 share dgn org lain. Sbb setiap permulaan bisness, memerlukan duit utk duit muka kan.
      Mesti ko dh ada.
      Apa lagi, keluar je.
      Daftar SSM bkn susahpun..bkn byk pun duit digunakan. Mati lesen, hidupkn. Janji ko ada MYKAD..itu yg penting.
      Wak Doyok org Malaysia kn..apa ssh.

      6

      -1
      • Bro X kolej says:

        Nk buka company SDN BHD mesti ada perkongsian Syer .jika 100% Syer sendiri tu enterprises je lh…
        Aku sokong wak doyok kalau jln citer buka company..persetujuannya walaupun kau ada lbh Syer beberapa peratus lbh besar tapi kau kena ingat company tu ditubuh untuk pasaran yg menggunakn product diri wak doyok n jenama wak doyok..jika wak doyok tiada company ni tiada kepentingan utk pasaran..wak doyok adalh product n pemegang syer jgk walaupun kecil tapi hak peratusan ya lbh besar…
        tapi tulh wak doyok kena ada side agreement dgn pemegang syer yg lbh besar utk mengelakkn perkara spt ini terjadi.. Bravoo wak doyok..

        11

        0
  9. Anonymous says:

    percayalah ini gimik..at the end ..anak2 buah alif cukri ni akan berbaik,..sekadar gimik..sajat dan safiy..both utk gimik..x kesah sampai maruah jatuh..asalkan nama up..lolz,,gimik ifa sangat

    3

    1
  10. Kuki says:

    Nama wak doyok pun asalnya dari pelakon indon, ada hati ko lak nak claim nama tu bagai…ceit pooodahhh!

    9

    0
  11. Ungu says:

    Kesian Wak Doyok…. Dah la kena tipu kena tikam belakang.. orang tambah dengan caci hina & fitnah pulak… Jika perkara ini berlaku pada diri anda atau ahli keluarga anda baru anda tau & faham… Semoga kita diRahmati ALLAH SWT… Aminnn…

    0

    18
    • Jingga says:

      Xpe kita biar je diaorg tambah dosa mereka sendiri. Diaorg x kenal siapa Acap sebenarnya. Tapi kesiankan diaorg punya komen kat Wak seolah2 diaorg kenal sangat dengan Acap & Wak… ?

      0

      4
    • 0ne says:

      Syarikat dah untung besar.. Mula la rambang mata.. Cer letak patner wak doyok.. Mmg tak kn kemana.. Produk2 laku atas pblicti dr wak doyok…

      1

      2
  12. Anonymous says:

    TAHUN 2018 ADALAH TAHUN GIMIK. MOGA ARTIS2 JGN UPDATE LAGI. ITU SEMUA GIMIK

    5

    0
  13. peratijangantakperati says:

    WOK DOYOK NI SAPE???DIA BUKAN CELEBRITY PUN…
    PASAL CITE DIA BYK BENOR??
    PASTU BUAT GIMIK TAH APE2..

    WAK…KO DOK DENDIAM BOLEH?
    DOK DIAM2 JADI KODOK

    11

    0
  14. dr menyampah nara n lopak says:

    wak doyok u are still wrong sedap2 mulut ckp org tu PA ko padahal die one of ur investor..mcm x mengenang budi pon ade wak doyok oiii

    13

    0
  15. Anonymous says:

    laen kali nk buat bisnes kene ade ilmu..ingat ni cite tamil ker nk kene ade zahir batin bagai….abis tu statement ssm tu ape…
    kalu bukan gimik la

    2

    0
  16. Munzirun Mukminin says:

    Wak doyok tu kat Indonesia de je n fesyen ko tu bersepah dekat Eropah tu…ko tu copy je…bukan fesyen ori ko. Yg de 1 je hanya satu Mohd Azwan bin Md Nor !

    3

    0
  17. ikan says:

    eh kelakor la wak doyok ni. yg sebelum ni ckp dia ade hak on trademark wak doyok tu. bukannye ke atas kau. lainla kau mmg hamba dia dh beli. adoila wak doyok. bangang tu simpan sikit pls.

    5

    0
  18. Akikah Murah says:

    Awesome blog! Do you have any tips for aspiring writers?
    I’m hoping to start my own website soon but I’m a
    little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there
    that I’m totally overwhelmed .. Any tips?

    Bless you!

    0

    6
  19. sukahati kau la says:

    wak doyok tulis berbelit2 & guna ayat berulang…huh…aku yg baca nie pon jadi konfius

    1

    0
  20. Nsna says:

    Ko jgn ckp xde 2 org wak doyok dlm dunia. Sbenarnnye name wak doyok ni asal dri artis or pelawak indonesia taun 90 an. X caye try google ye. Aku mase kecik slalu tgoj filem die

    3

    0
  21. melati says:

    Wak Doyok ni ..sama pemikiran dgn Gang UMNO yg Tolol tu…!!! UMNO dh ler Tolol pastu Bangang plak..!!!! UMNO adalah Musibat yg paling Kimak kt Bumi ni…tu jrrrrrr

    2

    1
  22. Mamanara says:

    Tolong la malaysian. Ni semua bullshit! Publicity murahan. Nak naikkan nama dgn cara bergaduh. Just cheap

    2

    0
  23. zame sahar says:

    Bullshit wak doyok

    1

    0

Leave a Comment

Optional