April 7th, 2016

Sejak mula bersiaran, rancangan Clever Girl Malaysia mendapat kecaman dan kritikan hebat daripada penonton. Ramai menyifatkan gadis-gadis didalam program berkenaan tidak mampu menunjukkan kepintaran mereka meskipun diajukan dengan soalan yang agak mudah.

Buat peserta Clever Girl yang berasal daripada Sabah iaitu Sarah, beliau sama sekali tidak menyalahkan mereka yang mengkritik program berkenaan, malah Sarah sangat terbuka menerima komen daripada orang ramai kerana beliau menganggap cara itu dapat membuatkan peserta memperbaiki diri masing-masing.

Saya tidak boleh menghalang orang ramai untuk berkata perkara negatif mengenai program ini. Namun, sebagai peserta kami mengalami tekanan apabila ada yang tidak dapat membiasakan diri berdepan dengan program yang disiarkan secara langsung.

Saya yakin semua peserta gementar sehingga ada yang hilang fokus dan tersalah menjawab soalan walaupun soalan yang diberikan kadang-kadang mudah.

Untuk makluman semua, Sarah antara peserta paling menyerlah apabila menjadi pemenang mingguan selama tiga minggu berturut-turut.

Menerusi kemenangan itu Sarah menerima RM1,000 dan satu imuniti yang melayakkannya kekal pada minggu depan biarpun gagal menjawab soalan.

Sumber Berita : Harian Metro


Comments are closed.

Loading...