Written by AbangNara | January 15th, 2012

Membaca tulisan Raja Nurfatimah Mawar di dalam BiPop hari ini menyebabkan Abang Nara rasa kasihan yang amat kepada Rita Rudaini. Kebahagiaan yang ingin dikecapi nampaknya tidak berjaya dicapai lagi. Kata orang, kusangkakan panas sehingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari. Banyak sungguh dugaan yang menimpa insan bernama Rita Rudaini ini.

rita rudaini

Alkisahnya, Aidil Zafuan, suami kepada Rita Rudaini sudah pun keluar daripada rumah sejak seminggu yang lalu. Puncanya apabila Zaquan dan Ayu Raudhah menghantar Aidil untuk mengangkut kesemua barangnya sehingga tiada apa-apa lagi ketika Rita dan anak-anak pulang ke kampung. Kata Rita:-

Saya tidak faham kenapa mereka tidak sudah-sudah mahu mencari pasal dengan saya. Rumah tangga kami sudah aman dan bahagia selama lapan bulan sejak saya memberi peluang kepada Aidil selepas apa yang berlaku dulu. Tapi, belum sempat menarik nafas lega, timbul pula musibah lain apabila Zaquan dan Ayu mencari pasal hingga kami bergaduh menerusi Twitter. Saya pelik kenapa Zaquan naik hantu apabila saya cakap ‘tak kisah mak mentua sayang atau tidak’, itu perbualan saya dengan peminat. Saya tidak menyentuh sesiapa pun, jauh sekali mahu memburukkan mentua. Tapi, Zaquan tiba-tiba menyampuk dalam Twitternya ‘memang tak kisah mak mentua tak sayang sebab rumah mak mentua pun tidak pernah balik. Jangan cari pasal la… Makin lama makin melampau’.

Rita Rudaini ternyata kecewa apabila insiden peperangan menerusi Twitter ini berlaku (boleh baca di entri ini) sehingga membuatkan dia terasa seperti maruah dirinya dipijak-pijak. Kata Rita lagi:-

Saya rasa maruah saya seperti dipijak-pijak. Apabila saya membongkar rahsia bersama seorang wanita sebelum berkahwin dulu, dia mendakwa saya menyebarkan fitnah. Seperti mana mengaibkan saya, dia juga tidak akan terlepas daripada dimalukan. Fitnah atau sebaliknya, saya rasa Zaquan dan adik beradiknya tahu. Saya akui tidak pernah berbaik jauh sekali nak bercakap dengan Zaquan mahupun Ayu. Saya tidak faham kenapa Zaquan menggunakan Twitter untuk menyerang saya. Kalau tidak berpuas hati, kenapa tidak menghantar SMS? Zaquan seolah-olah membuka pekung di dada. Secara tidak langsung mengheret keluarganya sekali dalam pertelingkahan ini. Orang luar menilai baik keluarga kami. Tapi saya nak menegaskan saya tidak memulakannya.

Yang penting, Rita Rudaini tidak menuduh semborongan apabila CCTV menjadi saksi kehadiran Zaquan dan Ayu Raudhah untuk membantu Aidil mengangkut barang-barangnya termasuk motosikal. Dan Rita melahirkan rasa kekecewaannya kerana campur tangan daripada Zaquan dan Ayu di dalam hal rumahtangganya:-

Sampai tahap itu Zaquan dan Ayu mahu melihat kemusnahan rumah tangga saya. Mereka tidak fikir, Aidil meninggalkan anak-anak yang masih kecil? Sanggup mereka nak memutuskan kasih sayang bapa dan anak-anak. Mereka tidak seharusnya campur tangan, Aidil sudah cukup matang dan boleh berfikir baik buru tindakannya. Saya kesal, perbuatan Zaquan dan Ayu menjadi batu api dalam menghuru-harakan rumah tangga saya.

Abang Nara paling sedih apabila membaca kata-kata Rita di bawah yang seolah-olah pasrah jika jodohnya tidak lagi bersama Aidil:-

Jujurnya, saya sudah letih, saya tidak kisah lagi apa yang berlaku selepas ini. Syukur jika jodoh antara saya dan Aidil masih panjang, jika berlaku sebaliknya, saya pasrah. Saya hanya ingin membesarkan anak-anak dengan didikan sempurna. Biarlah saya susah asalkan anak-anak bahagia.

Abang Nara tak tahu nak cakap apa dan tak tahu siapa yang berada di pihak yang benar. Semoga perselisihan faham antara Rita, Aidil, Zaquan dan Ayu Raudhah dapat diselesaikan secepat mungkin. Bukan apa, impak yang paling besar pastinya kepada anak-anak sekiranya perpisahan terjadi. Semoga penceraian antara mereka berdua dapat dijauhkan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

689 responses to Rumah Tangga Rita Rudaini Goyah Lagi, Aidil Kini Keluar Dari Rumah

  1. pikir-pikir says:

    ape yg aku pikir….dan terjadi di keliling…org perlis mmg kaki gaduh ke?

  2. Anonymous says:

    aq mmg tak suka dgn si ayu tu dahla gemok takda anak badan dah gemok belakon dahla tah ape2 hmm

  3. twins~ says:

    kalau dh berkahwin dgn kembar dia kene tau kembar die yg lg 1 akan sentiasa amik tahu tentang kembar die…dorang dr lahir dh sama..ssh & sng sama2,…well saya kmbr, jd saya fhm ikatan antara zaquan dgn kmbr die..mestilah die akan dgr ckp kmbr die…lau dh khwin dgn kmbr die x blh ke cuba berbaik dgn kmbr die sekali? percayalah rita xkn blh punya pisahkn kembar dua orng ni..die mmg akan dgr pnya ckp kmbr die..mungkin orng lain x fhm..tp ikatan antara kmbr kuat kot..

    apa2pn x perlu kot nk keruh2 kn keadaan..jmpa ramai2 berbincang apa yg x puas hati & cr penyelesaian..dr maki2 buat apa..tmbh dose jer…

    p/s – lau sayalah mmg saya x approved abng ipar yg x blh ngam ngan saya & family..family first!

    • waklu,otak ada..jadah nk ikot kata kembar! says:

      yeke..dah tu np eh mse aidil nikah dlu si zaquan langs tk th….??? bila mase rita nk pisahkan dowg…well u kembr..so kembr u sruh terjun pon u dgr la…(bdasarkan u kata u akn ikot pe kate kembr u)..btw ckp guna akal dik…kembar ni sume ade akal n fikiran..tkkan dgr ckp kembar smate-mate..haruslah pikir baik dn buruk..kdg2 ade bnda buruk yg kite tk perlu nk ikut pon..if kembr kita wt bnda buruk pon..kite boleh nasihat..bkn ikut…ape laaa….tkkan tu pon tk belajar..penat je mak ayh antar g skolah..last2 nak ikut ckp kembar…cehhhh…tk guna jd manusia dan khalifah di muka bumi..phmm…??!!!hm..anak bini bkn family ke..?n who are u utk approved abg or adik kembr kawin atau tk….bkn u yg tentukan jodoh…denggg!!!!

  4. pinklady2002 says:

    Sorang masuk air .. yg sorang lagi mental. Jadilah mslh camni. Tapi yg Ayu tu plak psl sibuk2 nak + hal rumah tangga org? Dh bahgia k rmhtangga dia? Aman k rmhtangga dia? Slalu k dia balik rmh mak mertua dia tu? Commolot sgt k dia ngn mertua dia tu? Tgok cermin n nilaikn diri awk dlu lah Ayu.

  5. jabun says:

    gua rasa nk bagi penampar sama lelaki
    yg keluar rumah! phuiii!! fuck lancau!!!

  6. zi says:

    anak da kwen..da ade ank pun hasil pkahwinan itu…xyah lah gaduh2 adik beradik, ipar duai…mak2 ni patut jaga keluarga…pada si suami…isteri dan anak2 tu amanah ye…xyah nak ckp cerdik kalo anak bini kita letak belakang…pikir la nasib ank2…si emak, beri ruang la kat anak tu bdikari jg anak bini dia…kalo ank mnantu xjenguk kita, kita la p jenguk…buang ego tuh…setan ni memang suka nk porak perandahkan hubungan sesama manusia,,,,hubungan sesama manusia da tungganglanggang, hubungan degn ALLAH???renung2 kanlah….bina syurga dunia yg sementara ini saudara2….hargai setiap yang ada sekeliling anda…jgn cipta api musuh psengketaan…

  7. amyrah says:

    ada problem je kuar rumah..x matang langsung.cuba setel elok2..satgi balik rumah tu jgk..senang sgt termakan hasut..ni ke ketua keluarga??

  8. sweet says:

    salam semua…harap semua bertenang.especially fan k.rita..to k.rita.hope still ade kesabaran hadapi semua nie.walau mcm maner pown yg terjadi jgn sesekali berundur..pada pasangan zakuan n ayu..tahu x berdosa masuk campur urusan keluarga org walaupn ader pertalian darah..sudahlah tu..bt jer kerja masing2.zakuan tu pergi main bola biar teror mcm safee salee .ayu pergi berlakon smpai dpt award…pnh ker dpt award sblm nie??(just tnya sbb x pnh ambl tahu)hhehee..bye semua

  9. SNOW says:

    ZAKUAN AND AYU LANGSUNG X MATANG, MCM BUDAK2. MASALAH RITA NGAN ZAKUAN BUAT APA MASUK CAMPUR, KAMU BERDUA PULAK JADI TUKANG ‘NASI TAMBAH’.. DAN KO BERDUA BARU JE KAHWIN, NAK JADI ORG TENGAH MEMANG TAK SESUAI!

    SI AYU TERUS DIAM MEMBISU PADAHAL JADI BACKUP SUAMI BUAT KEPUTUSAN.. SUDAH2LAH AYU, TINDAKAN SUAMI KO MENCERMINKAN PERIBADI KO.. SEKIAN….

  10. Penghuni Alam says:

    pada aku, berkahwin ngan kembar ne SUSAH…Taste pon sama…klu bergabung ngan kembar balik aidil…smp lari dari rumah, alamatnya nak BUjang kembali…tau laaa masih muda…

  11. Kak Noh Mamat says:

    Sy,tumpang sedih kat Rita nii, harap bersabar,sy x hiran habis edah nanti ko ramai lah yang akan rembat rita nanti jd isteri,walau pun ada anak 2,dia memang cantik,tapi sayang laki dia tu masih metah lagi fikirannya, lihat saja lah nampak laki tidak bertanggungjawab pada keluarga.