April 24th, 2013

Beberapa hari yang lepas, Abang Nara pergi ke Subang Parade untuk membaiki telefon yang rosak. Sedang melilau mencari kedai, tiba-tiba Abang Nara ternampak sesuatu yang familiar. Ada Ronasutra rupanya di Subang Parade ini.

ronasutra

Kalau korang masih ingat, dulu Abang Nara pernah kongsikan artikel mengenai Ronasutra yang melantik Vanida Imran dan Lynda Roslan sebagai duta mereka.  Disebabkan teruja yang amat sangat, Abang Nara dengan pantas berlari-lari anak ke kedai Ronasutra ini.

ronasutraRupa-rupanya Ronasutra sedang mengadakan sesi makeup terhadap pelakon baru, Mimi Ernida, yang merupakan salah seorang pelakon drama Mukhlis yang akan ditayangkan tak lama lagi. Ronasutra merupakan penaja makeup untuk drama tersebut. Abang Nara terus memerhatikan kecekapan jurusolek, Mona Zuriati menata rias wajah Mimi Ernida menggunakan produk Ronasutra.

ronasutra

Selesai sahaja dimakeup, memang jelas terserlah kelainan di wajah Mimi . Ini kerana Ronasutra diperbuat 100% daripada bahan mineral semulajadi dan tidak mengandungi sebarang bahan kimia. Memang sesuai untuk semua jenis kulit terutamanya buat mereka yang ada masalah kulit sensitive.

ronasutra

Inilah gambar sebelum dan selepas Mimi disolek. Menurut Mona, ini hasil solekan harian. Kalau untuk shooting drama memang kena apply lebih tebal untuk dapatkan wajah yang lebih flawless. Tapi yang paling bagus, walaupun pakai dengan tebal kulit tetap terasa ringan. Harap-harap lepas ni semakin banyaklah drama atau filem akan gunakan produk Ronasutra semasa shooting.

ronasutra

Abang Nara sempat bertanya kepada Mimi kenapa dia suka menggunakan Ronasutra. Katanya, kalau guna produk lain kena touch-up 2,3 kali dalam masa sejam. Tetapi dengan Ronasutra, itu semua tak perlu. Sekali touch up sahaja sudah cukup untuk shooting satu hari.

ronasutra

Abang Nara sempat ambil beberapa gambar produk Ronasutra untuk ditunjukkan kepada wife yang tercinta. Harganya tidaklah mahal sangat dan sangat berbaloi kerana boleh digunakan untuk tempoh masa yang lama. Wife Abang Nara pun rasa teringin nak mencuba selepas Abang Nara terangkan kelebihan Ronasutra ini.

ronasutra

Kalau korang tak percaya kehebatan Ronasutra ini, sila tonton video testimonial oleh Mimi Ernida ini.

Dah teruja? Jangan lupa ke laman web www.ronasutra.com atau fanpage mereka yang kini sudah ada lebih 102,000 fans di https://www.facebook.com/Ronasutra.Official.Fan.Page untuk melihat produk-produk yang ditawarkan yang bersesuaian dengan jenis kulit anda. Abang Nara berani jamin korang akan berpuas hati dengan pembelian anda. Cubalah sekarang jugak!!!


Comments are closed.

Loading...