Written by AbangNara | August 23rd, 2013

Susulan tuduhan kurang didikan agama terhadap bekas mertuanya, orang ramai meluahkan rasa tidak puas hati dan mula memandang serong terhadap Rita Rudaini. Ada yang menggelar Rita sebagai “wanita bermulut jahat” kerana kata-katanya yang agak kasar. Namun buat Rita, dia tidak kisah sekiranya masyakat memandang seorng terhadap.
rita rudainiMenerusi Berita Harian hari ini, Rita Rudaini memaklumkan kebahagiaan rumahtangga yang dikecapinya hanya bertahan selama 9 bulan sahaja. Kata Rita:-

Sembilan bulan yang pertama memang kami cukup bahagia. Tetapi sejak keluarganya campur tangan, kami sering bergaduh. Jarang pergaduhan itu berpunca daripada masalah kami, tetapi datangnya daripada keluarga Aidil. Setiap kali selepas pulang menziarah keluarganya di Seremban, sikap Aidil pasti berubah. Ada saja perkara yang akan mencetuskan pergaduhan hingga setiap kali dia balik ke sana, tidak sedap jadinya hati saya.

Macam mana dia hendak menjadi pemimpin yang baik jika hidupnya masih dikawal keluarga? Jadi, jangan kata Rita isteri yang tidak taat, jika dia sendiri tidak menunjukkan teladan yang baik kepada Rita dan anak-anak,

rita rudaini

Biasalah tue kalau isteri tak balik sekali dengan suami, pasti si suami akan dinasihati oleh keluarganya. Menariknya Rita turut berkongsi pengalaman dirinya dihalau oleh keluarga Aidil ketika mengandungkan anak sulung. Kata Rita lagi:-

Siapa kata saya tidak pernah cuba berbaik dengan ibu dan ayahnya? Walaupun adik-beradiknya tidak menerima saya, namun saya tetap menghubungi orang tuanya untuk bertanya khabar. Mereka melayan saya dengan baik, malah saya juga kerap mengirim makanan untuk keluarganya setiap kali dia pulang menemui mereka.

Cuma yang pelik, apabila Aidil menyatakan hasratnya untuk bercerai dengan saya sewaktu usia kandungan kedua mencecah tujuh bulan, ibu dan bapanya tiba-tiba berubah sikap. Bapanya meminta supaya Rita tidak mengganggu mereka termasuk Aidil, kerana tidak mahu tumpuan Aidil pada latihan terganggu.

Saya pernah dihalau dari rumah kakak Aidil tanpa belas kasihan, walhal ketika itu saya sedang mengandungkan anak sulung kami. Niat bersemuka dengan keluarga Aidil untuk mendapat restu mereka menjadi detik cukup menyedihkan apabila kami dihalau keluar. Tidak cukup dengan itu, pelbagai kata-kata nista dilemparkan hanya kerana Rita lebih tua daripada suami dan berstatus janda

rita rudaini

Entahlah Abang Nara pun susah nak cakap siapa yang benar. Rita cakap macam nie, Aidil cakap macam tue. Kalau dua-dua boleh diam memang terbaik. Tak perlu keluarkan lagi apa-apa kenyataan. Buat pening dan serabut kepala orangnya. Lagi teruk kalau mula-mula kasihan lama-lama jadi benci sebab banyak sangat cerita keluar. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

233 responses to Rita Rudaini Tak Kisah Masyarakat Pandang Serong Kepadanya

  1. Anonymous says:

    Jurai Jambu

    Not a bad idea. Boleh jadi box office lagi arahan Zaiton Jiwa

  2. Anonymous says:

    Jurai Jambu

    Not a bad idea. Boleh jadi box office lagi arahan Zaiton Jiwa.

  3. Anonymous says:

    sudah cukup cukup sudah… sudah sampai disini saja…. da la makcik rita oii… what’s done is done….. ok move on jelah… mcm ko je ada masalah kat dunia ni…wartawan pon udah2la bertanya…. da jd cam gila talak pon nmpak si rita ni… ok rita stop menagih simpati…..
    citer lain plizzz…nxt,,

  4. MUHD says:

    Aidil sepatut mengambil tindakan undang-undang.
    Sila usaha dapatkan “perintah mahkamah” atau “injuksi” menghalang Rita dari terus memburuk-burukan keluarga dan melindungi anak anda.
    Sila berbincang dengan peguam anda kerana lama-kelamaan anak-anak anda terkena tempias akibat dari tindakan ibu mereka yg sering menggunakan media memburukkan bapa. Perintah mahkamah itu dalam English adalah
    “Gag Order” atau “Court Injuction’, menghalang media dari menyiarkan sebarang berita berkenaan perbicaraan atau hal rumah tangga anda.

  5. Zakri says:

    Aidil sepatut mengambil tindakan undang-undang.
    Sila usaha dapatkan “perintah mahkamah” atau “injuksi” menghalang Rita dari terus memburuk-burukan keluarga dan melindungi anak anda.
    Sila berbincang dengan peguam anda kerana lama-kelamaan anak-anak anda terkena tempias akibat dari tindakan ibu mereka yg sering menggunakan media memburukkan bapa. Perintah mahkamah itu dalam English adalah
    “Gag Order” atau “Court Injuction’, menghalang media dari menyiarkan sebarang berita berkenaan perbicaraan atau hal rumah tangga anda.

  6. zaa says:

    Aidil, sila dapatkan injunksi mahkamah menghalang Rita dari terus memburukkan anda dan keluarga serta melindungi anak-anak anda.
    Injuksi mahkamah menghalang media dari terus menyiarkan hal peribadi rumah tangga anda.

  7. Akoo says:

    Aidil sengaja xnk ambil court Oder sbb nk tunjuk bukti Rr is such a bad woman for his children. Oops betul ka? Rr u r now in hot soup…..!

  8. bda2ry says:

    kita tak berada di tempat dia boleh la nk kata mcm2 kan…
    cuba skali Tuhan nk uji…kita boleh ke nak dengar “ko diam jelah senah…sabar banyak2…”
    “eh senah aku dengar laki ko ade pompuan lain…btul ke…ko jgn melenting ye senah…ko diamje…”
    “fmly laki ko suruh ceraikan ko senah?ko tak pyh ckp ape2 la…ikut je..”
    berapa ramai yg akan diam n memendam rasa?tak payah ckp suami la…kalo bf/tunang buat perangai pn kta meroyan jgk kn?

    • a says:

      Sy dah berada di tempatnya, tp xde la plak nak kecoh2 bgai nak rak, habis dalam kain g cerita dengan org…. Manusia akhir zaman, ckp kt suami cetek agama, kita tu? Pakai seksi, xbertudung, pegang bukan muhrim? ape cer? mcm mane nk jawab dalam kubur nnti? isteri apa mcm tu? fikir2 lah.. bukan nak backup sape2…

  9. Rina says:

    Contohilah ERRA FAZIRA dia xpernah memburukkan laki dia. Even wartawan korek pun dia masih menjaga maruah dan aib rumah tanngga. Ni RR makin kronik.. Mengucap.. Bykkab berdoa serta menerima Qada dan Qadar..

  10. seput laju says:

    kau ni rita perangai entah apa2..

  11. Anonymous says:

    rita oh rita..antara engkau rita dengan aidil..100 kali lagi aku percaya ckp aidil…fahammmm

  12. TENGAH TEPI says:

    sepatutnya bila dah gagal perkahwinan dulu,baiki diri sebaik mungkin agar kekal akhir hayat dgn rumahtangga skrg..manusia diberi akal untuk berfikir yg mane baik dan buruk..duduk la fikir balik kenpa jadi mcm ni..tny dri sndri..

  13. nina says:

    weyy shut up!!! le pompuan.mulut bising gilerr

  14. reeza says:

    Tiada manusia sempurna melainkan ALLAH…..

  15. mia says:

    Rita.. ada baiknya u diam and cerita semua pada mahkamah .. jangan bukak citer kat media.. lagi cepat settle masalah kau.. semua nak citer kat org.. citer dalam kain

  16. geram says:

    sudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhsudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh….

  17. Dealova says:

    Biarlah dia nak LUAHKAN perasaan yg terpendam tu, bukan kurangkan duit dalam bank korang pon

  18. Jenab Vogue says:

    rita nie ada bayar lebih ke kt abg nara..asyik citer dia je.tukar topic plss…

  19. biasa says:

    kebanyyakkan kita ni hipokrit! konon nak bidas rita menceritakan Hal rumahtangganya. tapi klau tak cerita semua buat spekulasi ada yang tercari cari nak tahu…hai nara kau pon Sama tak suka tapi dari dulu asik menceritakan Hal rita Klau da makin menyampah earlier u should have stopped menyebarkan Hal rumah tangganya Klau da rasa tak baik lagi rita menceritakan segalanya kenapa share kat blog kau? pon sama kau dgn dia? inilah manusia pandai judge orang bagai malaikat tapi 2 Kali 5 = sama

  20. hanari says:

    semoga permasalahan yang ada nisa diselesaikan dengan baik,dan tanpa perceraian.