Written by Bella | July 18th, 2019

Sehari selepas pihak Istana Kelantan mengeluarkan kenyataan tiada sesiapa yang boleh menggunakan gelaran Permaisuri Kelantan atau Raja Perempuan Kelantan tanpa pengumuman rasmi, Rihana Oksana tampil membuat kejutan lagi apabila memuat naik video temu ramah eksklusif, memaparkan kehidupannya dengan Sultan Kelantan.

Dalam video itu, Rihana meluahkan rasa cinta begitu mendalam buat suaminya itu dan mahu hubungan mereka kekal sehingga ke akhir hayat.

View this post on Instagram

A post shared by Rihana Oksana Petra (@rihanapetra) on

Sedutan video tersebut menimbulkan tanda tanya dan kekeliruan dikalangan netizen, apatah lagi dengan beberapa khabar angin yang sedang hangat diperkatakan mengenai perkahwinan Rihana itu.

Terdahulu, Istana Kelantan telah mengeluarkan kenyataan bahawa segala sumber berita adalah tidak sah, melainkan ia diumumkan oleh pihak istana sendiri dan menasihati orang ramai serta pengamal media tidak mudah terpengaruh dengan penyebaran maklumat yang tidak sahih di media sosial.

Apa-apa pun, kami harap netizen tidak terus membuat lebih banyak spekulasi. Kita nantikan sahaja pengumuman rasmi daripada pihak Istana.

57 responses to Rihana Oksana Buat Kejutan Lagi, Muat Naik Video Eksklusif

  1. hahahah says:

    My reaction after watching this ig video… “ohhhhh come on!!!!!” tepuk dahi sndiri.

    20

    1
  2. gadinia says:

    aduhh habis la pi cari pasal ngan pompuan rusia……

    23

    0
  3. tweety2805 says:

    Nak tunggu pengumuman rasmi Istana?
    sultan dah nikah senyapppp….
    sultan dapat bby boy pon senyapppp……
    rumours sultan dah bercerai lagi lah senyappp…..
    All story about sultan either from news or ig rihana sendiri
    yg terpaksa revealed utk introduce herself to public…huhuuuu
    tup2 bab gelaran ni lerrrr yg baru nampak istana kluar statement???
    huhuhuuu lagikkkk……

    70

    0
  4. Anonymous says:

    habislah, org rusia ni akan cari. Amerika, china pun takut dg rusia..

    17

    0
    • ALLAHUAKBAR says:

      kau ckp mcm ni spt kau lupa Allah tu ada dan lg berkuasa . kita patot lebih takot pd Allah sahaja bkn pd geng2 rusia yg konon mafia yg digeruni tu , sekadar manusia dgn senjata, takkan boleh menang dengan senjata tajam org2 Islam iaitu DOA PD ALLAH SWT .. :|

      8

      5
  5. wekkkkkkk says:

    kalau dh rasa kemewahan walau sekejap, mungkin nehi mahu aku lepaskan.

    nehi..nehi

    10

    3
  6. Anonymous says:

    apa yang terjadi ni sebenar nya? kenapa jadi issue?

    non-malaysian here

    0

    2
    • Anonymous says:

      isunye disini,
      dikala aku dulu seorg yang berdikari di diatas diri sendiri, ssh payah aku lalui, keperitan hidup aku lalui mencari wang, tetiba aku menemui berlian, emas berjongkong jongkong, aku jdi tak keruan, aku jdi kaya, tetiba semua itu di telan bumi, aku jdi gila..dimanakah semua harta2 karun itu..di mana..di mana..

      31

      2
  7. From Russia with Love says:

    aku tengok gak video ni 2-3 kali. Dalam hati dok terfikir, kalau Sultan Kelantan ni takde darah raja, kerja biasa biasa je jadi pemandu Grab, agaknya ada tak awek Russia ni nak pandang?

    Daulat Tuanku

    63

    0
  8. Bawang says:

    Oksana diminta jgn jadi model dah tp dia tetima projek model europe. Murka la. Kang dedah sana sini tak sesuai la status bini raja. Lps tu raja senyap katup pintu, oksana ni jadikan media sosial la nak pujuk balik.

    1

    0
  9. Anonymous says:

    cinderella palsu

    2

    0
    • Anonymous says:

      ini lebih dekat dgn cerita mermaid, ingatkan boleh dpt putera, tapi last-last kena rejek putera, so mermaid ditinggalkan

      8

      0
  10. Anonymous says:

    Sesiapa pun kalau dah jadi isteri nak pengiktirafan dalam hidup suami.

    Kahwin tapi tak announced, macam isteri tak diiktiraf..sesiapa pun tak puas hati…lebih2 lagi ada anak…

    60

    0
    • Anonymous says:

      tpi yg musykil knapa ada berita talak tiga..mesti ada sbb besar sgt tu smpai talak 3, aku rasa kalau talak 4 ke 10 ada..terus ke 10.
      kalaulah betoi diceraikan, annouce jelah, biasalah berita cerai ni dlm hidup, adakah oksana tak puas hati, mahukan sesuatu. Org lawa kjp je dpt jodoh, tpi jodoh dgn Royal mmg sshlah kan dpt. Ada pun nasib je bertuah.
      org gile je yg tolak tuah..

      11

      1
  11. Anonymous says:

    knp semua nak blame si rihana ni, sepatutnye masa mula2 sultan kelantan ni nak jdkan die wife die da tau buruk baiknye pmpn ni dari semua segi, for sure sultan boleh upah 3,4 org spy kan. semua ni mencalarkan imej kesultanan bukan efek kt diraja kelantan aje.nnt org luar pandang msia ni punye state leader mcm xde pendirian je.

    77

    1
    • unknown says:

      ya ak pun geram gak sebenarnya.. x payah tgu org luar bangsa lain pon gelak ja.. hahhh

      12

      0
      • Anonymous says:

        terus buat aku teringat kisah adinda dia dgn manohara, be prepared oksana kang tau2 kena saman 100juta aje

        13

        1
        • Putera Adam says:

          Aku rasa dia kena cerai talak 3 lepas terbongkarnya rahsia dia guna identiti baru masa kenal sultan kelantan. Kalau korang google betul-betul, rihana ni sebelumni guna nama lain, ada ‘kerjaya’ lain. Background sebelum ni negatif juga. Aku ingatkan sultan menerima dia seadanya…rupanya tak. Mungkin sultan rasa dikhianati.

          Kisah aib silam seseorang ni selalu jadi isu. Kadang mungkin dia dah insaf dan nak lupakan kehidupan buruk masa dulu, tapi pasangan tak boleh terima. Jujur salah, tak jujur pun salah. Ikut nasiblah. Lagi sedih sebab aibnya tu dibongkarkan oleh paparazzi Rusia. Diorang selidik sampai lubang cacing…huhu.

          Apapun aku harap diorang jagalah anak tu baik2. Anak tak salah. Rihana pun mungkin nak dibimbing sebagai muslimah yang baik, ingin disayangi, ingin berubah. Moga lembutlah hati sultan. Daulat tuanku.

          3

          1
    • pateri says:

      masalahnya, sultan ni pon bukan betul sangatttt…. yg kita tahu cuma apa yg kita tengok kt socmed je. hakikatnyaa.. hmmm..

      6

      1
  12. kakikucinghitam says:

    awal2 lh patut takyah kawin.. rihana ni x sesuai dgn budaya kita. cara hidup dia walau dah lepas tapi x sesuai sbg queen. lebih2 lgi queen kelantan.

    25

    0
  13. Anonymous says:

    betul ke IG dia tu? macam fake je.

    3

    2
  14. Bawang says:

    Nak diiktiraf jadi bini raja kena la lalui training protokol raja2 dulu. Ni pun sebok duk gebang kat media social korang nak ke sultanah mcm ni. Buka aib laki sendiri. Kita tengok pun geli. Daripada alim warak jd cam2 tu je.

    28

    2
  15. Anonymous says:

    Adakah dia erti apa itu Qada dan QADAR Allah..tujukn pada Oksana ye

    1

    1
  16. Anonymous says:

    kesian la kat Oksana, baru lahirkan baby, dah kena cerai–talak 3 pulak tu semata-mata kerana perkara lepas yang dia buat sebelum masuk islam. Salah sultan la tak siasat dulu betul2 sebelum kawin dan bg harapan pada dia, bukan salah dia. Dia mungkin tak faham istilah talaq 3 dan masih berharap dapat baiki lagi hubungan ini, sebab tu buat posting2 mcm nie di ig.

    Semoga Allah beri kesabaran pada dia.

    44

    0
    • Kailan ikan masin says:

      Sedih kan. Aku ingatkan sultan ni tau kisah silam oksana dan ikhlas menerima dia seadanya demi Islam. Orang selalu kata sultan tu warak dan alim. Kotla nak bawa Oksana memahami Islam dan bimbing dia elok2. Sebab kisah silam dia, terus kena cerai talak 3. Kat situ kita dah boleh bayangkan kemarahan sultan dah tahap apa masa tu. Sedih.

      13

      0
      • Anonymous says:

        kisah silam oksana, masih muda sgt lah oksana tu, byk tul kisah silam nya ye.
        Apa2 pun kalau talak tiga, nk rujuk balik pasti gunakn seseorg yg sanggup kawen sekejap, tpi boleh caya ke zmn skrg, bini dh la cantik, x terliur ke nengok, melainkan betul2 buta.
        Talak 3, tiada maaf lgi lah tu, mesti ada tu, x kan suka2 sultan menikahi.Ratu cantik pulak tu mgkn masuk ke Miss Universe soon.

        5

        1
        • Anonymous says:

          kisah silam oksana ni buat aku pelik dgn si zuhud…
          balik negeri berkain batik penuh lah zuhud tu…
          g oberseas mengendeng jenis ni..
          nk cari permaisuri ni cari lah yg berjenis skit..

          26

          0
        • Kak jati says:

          Tak boleh. Syarat sah untuk mereka kawen balik. Si bekas isteri perlu kawen dengan orang lain dan perlu BERSAMA. Baru sah untuk dia cerai dan kawen semula dengan bekas suami yang dah dicerai dengan talak 3. Itu yang guru kami bagitau. Dia takleh kawen dengan pak sanggup, tanpa bersama, lepas tu cerai. Jadi tak sah.

          13

          0
      • Anonymous says:

        Apa kisah silam dia?

        2

        0
  17. Anonymous says:

    sampai masa dan ketika, dpt lh kita jawapan..tunggu dgn sabar. Kawen hak dia, cerai hak dia, tpi kalau bini x salah apa2, malu lh kita.
    cptlah bgi jawapan..agar gossip ini tamat.

    10

    -1
  18. Anonymous says:

    Apa yg aku perhti org putih ni bkn bangsa yg kurang ajar.. cuma khidupn mereka ni sosial sbb x sama dgn ajaran islam. Islam byk benda nak buat utk msuk syurga. Org kristian pun ada percaya syurga. Cuma mereka x ada rasanya 5 rukun dan 6 rukun mcm kita. Talak berapa no x ada.
    Main cerai je mcm tu. Bahkn klau dlm citer omputehpun..dh berpisah tpi bila.jumpa ke ktil semula.
    Seharusnya didiklh dulu dia bgi syarat kat dia..benda2 yg simple dn.mudh dulu. Apa kwajipn bini..apa hak bini..ada surga bini..apa dosa bini…bila semua dh bgus..msuk bab seterusnya.
    Tetpi syglh..knpa talak 3. Mgkn skrg dia tgh mcari makna dn pengertian.
    Jika tiada kslhn yg bsr..kmbalih brdamai.
    Kmi pun simpati apa yg berlaku.

    2

    0
  19. Anonymous says:

    “Saya mahu menjadi wanita terakhir dalam hidup baginda,” kata Rihana dalam temu bual berkenaan.

    Kisah rumah tangga pasangan diraja ini mencuri perhatian rakyat Malaysia apabila Sultan Muhammad V dilaporkan sudah bercerai dengan wanita warga Rusia itu.

    Memetik sumber, New Straits Times semalam mengesahkan penceraian itu dimuktamadkan pada 1 Julai lalu, susulan pemfailan cerai di Mahkamah Syariah Singapura pada 22 Julai.

    info dri malaysia kini.com

    3

    0
  20. Anonymous says:

    awal2 dh nmpk bermasalah, x kisah lah sapa, inikan pula nk sehidup semati..ssh nya nk kekal dlm berkawen ni ye.
    :-(, :-(, :-(, :-(

    0

    1
  21. Anonymous says:

    Evidence, walaupun royalty yang dihormati, disegani atas peribadi dia yang Islamik, rupanya sama je dgn lelaki tua kawin muda di luar sana.

    37

    0
  22. Bawang says:

    Dia diminta tak terima kontrak jadi model kat Europe. Nak kena bogel kangkang2. Tapi dia terima. Murka la istana

    4

    2
    • Anonymous says:

      ic..betui ka, katanya dia ada mencipta pakaian renang., slh satu bisness dia. Ala, kalau btuila apa yg u ckp ni btui, rugilah dia x dgr, kalau dia dgr ckp sultan, lagi “sng” jdi suri sepenuhmasa..

      6

      2
  23. Anonymous says:

    Pd aku..ssh sgt ke nk announce kalau si Rihana ni mmg isteri sultan…just x iktiraf jd raja perempuan kelantan je..

    6

    0
  24. Anonymous says:

    kesiannya jdi wanita, kalu ada baby tukan darah daging dia.. betul ke cerai talak 3, mualaf tu, perlu bimbingan ..semoga baik2 aje

    7

    0
  25. JERNIH HEIGHTS SDN BHD says:

    kesiannya jdi wanita, kalu ada baby tukan darah daging dia.. betul ke cerai talak 3, mualaf tu, perlu bimbingan ..semoga baik2 aje

    1

    0
  26. Rin says:

    Hidup jadi permaisuri pun belum tentu bisa bahagia, hidup di kekang dan penuh protokuler sampai mati, sanggup ke

    3

    1
  27. Anonymous says:

    Jika seorang suami telah mentalak 3 istrinya, lalu di kemudian hari menyesal dan ingin rujuk, maka TIDAK DIPERBOLEHKAN RUJUK kecuali si istri telah menikah dengan orang lain, disetubuhi suami barunya, dan diceraikan (ditalak)…baru boleh menikahi bekas bini semula.

    aduhhhhhh

    3

    0
  28. Anonymous says:

    oh gosh! How come he talks more in the video than in the country?! from his marriage to the birth of the child to his divorce – senyappppppp ja. waddddduhhhh
    Entahlah.. kesian juga tgk depa ni. Baginda mmg betul2 berkenan kot dgn dia. Andaikata baginda bukan sultan tapi masih kerabat di-raja, agaknya hubungan depa ni masih on tak? maybe. and who is behind that surat yang menyatakan adindanya lah tengku mahkota dan bondanya lah Raja Perempuan Kelantan? can it be the MIL?

    7

    1
  29. Anonymous says:

    yg menjijik kan… ade jugk gelar as permaisuri lah.. my queen lah…
    agak2 laaa nk menjilat… kerajaan negeri dh kuar surat rasmi kan

    3

    1
  30. Anonymous says:

    itu video lama… throwback video nk reception aritu…
    aduiiii… ade jgk netizen yg bengap..
    dh kene cerai talak 3… sah2 oksana xde gmbr latest bergmbr bersama 3org

    7

    1
  31. Anonymous says:

    Aku rasa pompuan nie nak duit jer….sian kat sultan kelantan nie.adik dia dulu pun terkena jugak.susah jugak jadi org kaya.mana ada cinta sejati sekarang nie.

    3

    3
  32. Anonymous says:

    Aku hrp oksana buat kjutan lgi boleh tak.” azankan byi tu please”.. kmi nk tengok..suruh somebody. Klau sudah..Alhamdulillah. Syukur ya Allah.
    Kmi sgt gembira jika melihat itu.
    Kisah kamu dgn sultan kami biarlah Allah yg tentukan. Allah lebih mengetahui. Yg buruk dri kita, yg baik dari Allah. Kita hanya insan yg lemah. Terima lah dugaan dariNya. Percaya Qada dan Qadar. Jodoh pertemuan dan perpisahan dtg dariNya jua.

    2

    1
  33. Anonymous says:

    Jangan salahkan sultan. Dia pon kena scammed

    2

    1
  34. Anonymous says:

    Tak kira lah mcmmana jahat skali pon oksana tu. Tp ko as a husband.. Sanggup ko ceraikan isteri ko lepas bersalin?

    3

    2
    • Anonymous says:

      lagi baik bercerai dgn jenis ni… drpd simpan perabis duit taxpayers…
      pipit2 muda yg hidup menagih duit bantuan… sila laa sokong huntung2 dpt rm100 yer dakkk

      0

      1

Leave a Comment

Optional