Written by serenity | December 8th, 2017

Saat ini memang kisah perkahwinan Izreen Azminda Mohd Aznam, 32, dengan seorang pemuzik, Muhammad Radzi Abdul Wahid atau Ude, 29, menjadi perbualan hangat Netizen. Kisah ini mendapat perhatian kerana Izreen berkahwin sebagai isteri kedua Ude secara rahsia, tanpa pengetahuan isteri pertama Ude iaitu Intan Liana Azman, 32.

Antara kenyataan Izreen yang paling mendapat reaksi Netizen ialah alasannya bahawa dia ‘hanya extend masjid (yang dibina terlebih dahulu oleh Ude dan Intan), bukan runtuhkannya’.

Apa yang menarik, pelakon dan usahawan jelita Rozita Che Wan telah memuat naik gambarnya sedang bekerja di Kelantan sambil menulis kapsyen meminta Zain agar tidak ‘extend masjid’.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

imageKapsyen yang ditulis Che Ta mendapat sambutan pengikutnya yang menganggap tulisan Che Ta itu ‘win’ dan kelakar.

image

image
Sebelum ini, Izreen mengeluarkan beberapa kenyataan sebagai alasan mengahwini Ude tanpa pengetahuan isteri pertamanya, dan Izreen mendapat cemuhan netizen disebabkan alasan yang diberikan. Sehinggakan pelakon itu terpaksa menutup ruangan komen di Instagram untuk tidak mengeruhkan keadaan.

Che Ta pula mungkin berniat bergurau senda dengan suaminya yang muda itu. Apa pun, kalau penulis jadi Izreen, mungkin berdesing juga kalau membacanya. Apa pun, itu jalan yang dipilih, maka perlu mengharungi cabarannya. Tak gitu? – beautifulnara.com

49 responses to Pesanan ‘Win’ Che Ta Buat Zain Saidin, “Jangan Extend Masjid”

  1. minah jambu say NO to drugs says:

    hahahahaha…

    8

    0
    • Anonymous says:

      Pandai Che ta bergurau. Trying dah jatuh cinta plan ngn Che ta. Agk2 org tu brani nk balas Tak? Hahah

      5

      5
      • Anonymous says:

        apa yg ko tulis ni. x pham ngok…

        38

        0
        • Wtf says:

          Aku pon pelik. Mabok ke ko???

          11

          1
        • Anonymous says:

          Tak sekolah ea?

          4

          1
        • Miss Unibes says:

          Alahaiiii Che Buta. Jgn terlampau seronok perli org. Kau tu mengeja guna loghat kau pun tak pandai. Bedak bukan main tebal. Sekali tampar habis jerebu satu dunia. Ni aku ajar kau contoh “hari raya”. Ejaan dia jadi “haghi ghaya”. BUKAN “haqi qaya”. Huruf Q tu bunyi dia macam K cuma K nipis. Kau aku tengok suka guna Q untuk ganti R. Tak bongok mana tu? Lol. Satu lagi nak pesan, kau buat ni sebab Rita Spender kan. Rita Spender kan bff Izreen Extend. Then kau nak perli Afifah Nasir. Anak kau si keling Ammar kepala besar kedepan mcm kau tu pernah ‘kawan’ jugak dgn adik Afifah. Kawan je tak lebih tapi sekurang2 nya jaga hubungan tu. Aku paham takde perempuan suka bab2 extend ni. Kau lupa ke kau ada anak perempuan? Dan kau ingat anak lelaki ni tertib sangat ke? Lelaki pun 2×5 kalau nak rampas milik org. Terlampau seronok perli org. Cuba lah ambil iktibar dari kes2 Rita Spender sebelum ni yg kuat buka aib bekas keluarga mertua. Konon teraniaya. Last2 dia terkantoi bermanja dgn Aqasha.

          8

          37
        • Che Sardin says:

          Tu lahhhh aku tengok semacam je kepala che ta ni hahahah…

          2

          2
      • dek non says:

        bahasa apa kau cakap ni sengal. tak paham aku.

        0

        1
    • Anonymous says:

      tahu pun kecut berlaki muda….

      5

      12
      • Aku says:

        Eh laki muda ke tua ke, mana2 pmpuan pasti taknak laki extend masjid k.. Lain la kalau ko..

        51

        0
      • Pikir says:

        Bila pompuan dah menopause nafsu akan kurang… waktu tu lah Zain patut buka cawangan. Kalau jimak pun dah tak best. Dah hambar.. Dua2 kan kecewa. Itulah fitrah manusia. Ko boleh saja injek botox, tarik, tegang mana2 yg dah kendur tapi dalaman???

        1

        15
        • Anonymous says:

          Kesian kalau dapat laki mcm pikiran ko ni pikir. Kalau kawin hanya nafsu lantak la laki nak extend ke kalau itu saja tujuan hidup. But that guy is nothing. Bagus isteri cari kebahagiaan sendiri dr dpt laki nak puaskan nafsu je

          21

          0
    • senyum kambeng says:

      mustahil lah zain nak extend. che ta kan kaya raya? duit berkepok-kepok. birthday parti mesti hotel 5 star. paling busuk pun kek 7 tingkat. pergi london tu mcm pergi berkelah ja. lain la kami netizen ni…nak pergi seremban pon pikir 5-6 kali.

      59

      0
    • Mat Ronggeng says:

      For the very FIRST time aku respect dengan Che Ta yang jenis anti wanita yang mencaras suami orang. Respect !! Tabik hormat !! Hahahahaha…. Kena dusyum tepat kat muka Izreen and Afifah Nasir…

      19

      0
  2. Anonymous says:

    perli izreen la tu…hahhaa

    14

    0
    • Anonymous says:

      asal nara x up cerita izreen dengan bff die rita n repoter sendu ape tah namanye kutuk2 ani mayuni dekat ig ek?rita siap cakap ani mayuni dah mati dalam industri,ala2 macam die mampu bertahan lama lagi je.

      4

      1
      • gigikapak says:

        Suka2 ko nak kaitkan Rita mengata Ani Mayuni kan,aku pernah tengok Ani Mayuni jadi emcee kat majlis jamuan buka puasa Rita Rudaini dengan FC dia.Kemain baik lagi diaorg bergambar,banyak keping Ani Mayuni upload kat ig dia.Agak2 la cik kak oiii kot yerk nak create citer pun…

        1

        0
  3. pahammm says:

    siapa tak sayang laki oiiiii….

    11

    0
  4. Anonymous says:

    nenek diambang ketakutan…..

    7

    13
  5. MakDara says:

    Kalau macam ne Mak Dara tarik diri lah jadi madu che Ta. Takut nyaaaaaaa

    0

    2
  6. Chetatakdecerminkatrumah says:

    Jgn extend masjid wow mesti adik che ta pon terasa kan. Sbb adik dia pon ada yg extend masjid org. Gichuw sblom nak memerli tgk keadaan sekeliling dulu.

    17

    0
    • Anonymous says:

      Kak Nam nya mulot kooo. Tak tahu pulak cerita adik dia. Ko kesah la pulak..

      6

      1
    • gigikapak says:

      betultu “Chetatakdecerminkatrumah” haritu bukan main mengata Rita “JALANG” dia lupa yang adik dia pun sebenarnya pun menikah laki orang.Hidup tak boleh tengok orang lebih,pantang artis ada issue mula la nak perli nak2 lagi kalau melibatkan Rita Rudaini lagi dia laju.Lepas tu bersikap “baling batu sembunyi tangan” alahaiiii che ta oiii, sedih tengok ko.Patut la Lan Pet Pet “tarik Ruby bini dia tu slow2” dari libatkan aktiviti poyo ko tu…

      1

      0
  7. Bedah says:

    Kalau takut dilambung taik, jangan berumah ditepi jamban..

    4

    0
  8. Pak Becok says:

    Alah Che Ta, beberapa tahun je lagi status warga emas bakal menjelma. Elok lah kiranya hang bersedia dari segi mental. Org jantan 50an pun masih stready..baik yng tulen mahupun nyah..boleh “naik” lagi. Pompuan..sorry to say kering kontang. Telur2 pun dah takda!

    7

    7
    • Kedondong says:

      10 tahun lagi…che ta akan berusia emas 54. Manakala Zain dalam usia perdananya 43 tahun. Kebarangkalian untuk memperbesar masjid adalah tinggi. Tambahan pula Zain teringin ramai anak. Pada Masa ini che ta kena rela atau keluar dari masjid.

      7

      4
  9. Anonymous says:

    nak sangat laki pan asia. kan dah jiwa kacau!

    9

    1
  10. Anonymous says:

    Inilah risiko yg perlu ditanggung b laki muda. Tengok je lah Aida Rahim. Akhirnya…?

    5

    1
  11. Anonymous says:

    bila kerang tu dh kering, kecut dan xberair ..bersedia sajalh. zain juga perlukn hiburan di kamar tidur. xkan la asyik nk tolong sapu minyak angin..minyak ghout pd bini tua aje mlm2. hihihiks.

    11

    7
    • Anonymous says:

      laki kawen sbb s*** je ke >_<

      6

      0
      • Anonymous says:

        X!!! Byk sbb kita berkahwin, tp salah satunya memenuhi tuntutan naluri seorang manusia. Jgn kata lelaki, perempuan pun sama. Itu hakikat!!! Just 1 persoalan, bila tiba masanya utk memastikan kebahagiaan kita, sanggupkan kita menidakkan “keperluan” org lain???

        1

        0
  12. Siti Kassem says:

    i agree. lambat laun terpaksa juga. takn umur che ta 55 tahun masih nk menari tiang tarian erotis depan zain. zain pulak baru masih pekat dan life begins at 40 just remember that?!

    5

    4
  13. bitch yg berwawasan says:

    apalah sangat berkongsi zain tu? benih kualiti kot. kalau zain x cari, pompuan yg akan cari goda zain. ko mesti ingat lelaki hanya perlukan tempat utk seks.. dan tempat tu semestinya di rumah aku. muahahahak

    3

    4
  14. Sara says:

    Kau tua @muda.. Laki kau tua @ muda.. Kalau dah jantan.. Xyah ckp.. So bini2 kena stanby.. Sentiasa ingatkan suami tu.. Kot2 lupa dia dah ada ank bini.. Gatal merenyam nk kawin lg.. Sapa yg kutuk che ta mesti kaki rembat laki org..

    10

    0
  15. taktuntuang says:

    paragraph yg last sekali tu, BATU API betul lah nara ni. berdosa nara!!

    1

    0
  16. mawar says:

    kah kah kah, lawak la che ta ni . apa apapun i peminat u….

    0

    0
  17. Serejat nak kawin says:

    Omoomoomo..cincin penuh jari mcm tok bomoh :@

    1

    0
  18. tasha says:

    hang ni che ta perli org x abih2..ang ingt kehidupan ang skrg perfect ka???jgn duk kalut perli org satgi ALLAH putaq balik p kt ang br ang ada akaiii..ang ada ank jantan..ang ada ank pompuan..kepong depa tu elok2..takut nanti depa lagi teruk kot dr ang duk perli2 org.Zain tu tunduk kt ang sbb takut lgpn dpt bini tua..kontrol abih ar..moga ang munasabah diri ang tu…toksah duk loghat perli org…xbaik.

    7

    1
  19. markonah says:

    haritu kita gi birthday anak cek ta,pastu nk tau x ape jadi? kita duduk belakang cikta mase nk tiup lilin,pastu cikta kentot..sambil bongkok dia kentot? kowang cube bayangkan,bau kentot tue ya tuhan mcm seminggu xberak

    0

    3
  20. Anon says:

    Yg penting che ta x caras laki org!

    4

    0
  21. Maimonnn says:

    Mcm perli adk sendiri jek…hidup bermadu…mungkin ahli keluarga sndiri dibolehkan kot…x nmpk buruk…tp klu org lain…nmpknye burukkk tu…masyarakat skrg ni kerja nak perli jekkk…x sedar dlm keluarga sndiri pun terjadi benda yg sama….

    5

    0
  22. Anonymous says:

    Hai che ta, jgn seronok sgt nak perli org,nti masjid sendiri pon kena extend,baru tau….tgk aje la si izreen tu, dulu bukan main lgi berduet ngan si rita nyanyi lagu perampas laki org, tup2 dia asendiri merampas laki org…ingat, kifarah Allah tu x siapa yg tahu…

    1

    0

Leave a Comment

Optional