Written by Bella | February 7th, 2018

Terpalit dengan isu pendedahan Datuk Farid Kamil yang mendakwa 3 rakan selebriti menganiaya dirinya dengan sengaja  memasukkan dadah dalam minumannya, pelakon Sofi Jikan semalam hadir ke  Balai Polis Mutiara Damansara untuk memberikan keterangan lanjut berhubung perkara berkenaan.

Walaubagaimanapun, Sofi ditahan pihak polis apabila didapati positif dadah jenis ganja. Difahamkan, dia  akan dibawa ke Mahkamah Petaling Jaya hari ini bagi mendapatkan perintah tahanan reman untuk siasatan lanjut.

Sama-sama kita nantikan perkembangan lanjut berita ini. Adakah ia berkaitan dengan kes Farid ataupun tidak?

Sumber Berita : Kosmo Online

38 responses to Pelakon Sofi Jikan Ditahan Positif Dadah Jenis Ganja

  1. Anonymous says:

    semoga diberi hidayah kat mereka2 ni. Aamin

    17

    0
  2. mak cute says:

    semua yg berbakat mesti men dadah…minat btul ngan dia ni…berlakon mmg tip top…sayang btul…

    21

    0
  3. melati says:

    Berlakon pun cam Gampang , tambah plak Hisab Dadah…baik ko terjun KLCC..!!

    4

    16
  4. Mama Mia says:

    tengok muka pun dah tahu taik dadah…sian anak bini.

    19

    0
  5. Danny says:

    Semoga dijadikan pengajaran kepada yang lain. Tak ke mana bakat korang kalau dah jadi taik dadah.

    7

    0
  6. tweety28 says:

    pulakkkkkk dahhh!!!!!!
    berhuhuhuuuuuu jer lahh….

    4

    0
  7. OwlME says:

    Duhhh obviously he always look high.. mcm org berkhayal je bila bercakap..

    16

    0
  8. sepaun says:

    mmg dr mula2 dulu rasa dia ni lain macam :) ckp pun merapu, melalut x tentu tiap kali bila kena interview oleh mana 2 wartawan..apa pun, semoga diberi hidayah olehNya

    24

    0
  9. takeloknipu says:

    tgk pun dah tau mcm something wrong mamat ni.
    nak2 masa kna interview pasal farid kamil..

    2

    0
  10. Abe says:

    Ganja je kot ? Kecoh mende.

    0

    12
  11. wekkkkkkk says:

    perkara yg mesti dijauhi jika nk hidup senang/tenteram/aman/bahagia:-
    1. Jgn jadi pengedar dadah – langkah anda x pjg..sentiasa was2 dn takut.
    2. Jgn hisap dadah – jika hisap hancurkan semua anggota bdn dn harta benda.
    3. Jgn berjudi – jika menang judi, duit x kemana, jika x menang pasti murung.
    4. Jgn zina – jika berzina, hidup x tenteram, rezeki mahal.
    5. Jgn aniyai org – ada undang2 pasti anda di tangkap.
    6. Jgn mencuri/samun/ragut – filkirlah sendiri.

    22

    0
  12. Anonymous says:

    dah agak dah.. farid kamil kan best frend die satu kapal lah nih

    4

    0
  13. biarbetik says:

    Lah abang ni…suka dia acting masa Hantu KakLimah jadi Wak…wasted. Mana2 negeri pun sama dadah ni merugikan…kesihatan duit kerjaya, otak rosak, depressi, halusinasi, anxiety…kesian.

    2

    0
  14. benci orang hipokrit says:

    Artis kita ni kadang berlakon atau bakat tak seberapa. Yang lebih cuma cerita sensasi dan penuh unsur negatif. Artis ni sebenarnya kalau berperibadi positif sesuai untuk jadi idola netizen. Tolongla jgn bawa unsur-unsur negatif macam ni. Kenapa eh mesti terlibat dengan dadah? Asal artis je kena ambil ganja, ice la syabu la pebenda la. Cuba la tampil dengan imej bersih. Tolong!

    5

    0
  15. Anonymous says:

    Dadah slh sbb xde cukai je

    3

    2
    • Anonymous says:

      Mana boleh cukai benda yang salah dari segi undang-undang, norma masyarakat dan agama.

      Nak pusing sangatkan kata dadah tu elok dadah ok ye? Mengaku je ambil dadah juga kan. Ganja under Akta Dadah Berbahaya dan ketum under Akta Racun, pusing. Akap ikut mana pun, benda yang majoriti orang normal kata salah berdosa tetap salah dari segi law.

      Hmmmm…

      5

      0
  16. Noname says:

    Tak bolehkah pisahkn seni dari dadah…dh ramai org seni berbakat terlibat dgn gejala ni..sia2 bakat yg Allah bagi…zed zaidi ..kes ginilah ko kena ambik bkn yg sensasi je..

    3

    0
  17. Anonymous says:

    Semoga terselamat dari segala tuduhan. Aamiin

    1

    0
  18. sue says:

    erm… actually sort of suspected pun – even before case FK ni. erm.. maybe kena check juga iqram dinzly.

    5

    0
  19. bangsa yang kesian says:

    itu ler akibat nya orang2 melayu…sebab gago haramkan..cap apek..cap langkau…
    last2…dadah pula dijamu..

    typical malay

    1

    0
  20. Anonymous says:

    #takterkejutpun
    #ishishish

    0

    0
  21. akudisengat says:

    kalo x kantoi ni mau dapat dato gak mamat ni…

    4

    0
  22. done menjoyah says:

    macam gampang je si parit ni tuduh sofi antara rakan2 yg kasi dia dadah. bukanka sebelum ni dia org memang satu ‘team’? poyo betulla parit ni dia kena tangkap habis kawn2 diseret sma. ada ke kwn2 ko tu paksa ko amik benda tu ke? ada ke dia org letak pisau kat leher paksa ko telan menatang tu ke? atau kau org semua bersatu hati melastik bintang masa sm2 high mentekedarah??? tak puas ati kot dia sorg je kena tangkp! apa maslah lelaki tu>ego melangit

    3

    1
    • seseorang says:

      kau jgn acah tahu semua benda.. ckap mcm kau ni ahli kluarga dia plak.. si faridkn ada kat downg masukkan dlm air dia.. tnggu je la siasatan polis jgn nk acah tahu… kne kat ahli klurga kau baru tahu langit tinggi ke rendah..

      2

      1
      • jilat selagi boleh says:

        jadi kau ni pulak famili sblh mana beria betul kau jilat fk tu? ke kau dah experience kot sebab famili kau pun pernah terjebak???

        1

        0
  23. wekkkkkkk says:

    tungu je masih dlm siasatan..
    “mengaku x brsalah” lh mereka kan., lpas ni bermusuhan lah.
    Hari Raya jumpa “bermaafan”…so settle, buang yg keroh..

    0

    0
  24. hamba Allah says:

    kau jgn acah tahu semua benda.. ckap mcm kau ni ahli keluarga dia plak.. si faridkn ada kat downg masukkan dlm air dia.. tnggu je la siasatan polis jgn nk acah tahu… kne kat ahli kelurga kau baru tahu langit tinggi ke rendah..

    0

    1
    • jilat selagi boleh says:

      kesian kau kan comment berkali-kali nick je lain hahaha..ke ko tgh layan tunjuk langit? ni abang nak cakap sikit, adik pegi la jalan-jalan blog lain tengok-tengok apa orglain komen ek..kesiann

      1

      0
      • Anonymous says:

        Sikit2..Ahli keluarga kau…ayat nak rasa sesuci lebaran.Mesti nak jadi kat keluarga orang lain juga.keluarga dia simpan dlm kandang babi.

        0

        0
  25. ye ke says:

    guys chill la takyah gaduh..kita tunggu dan lihat je. fk ni kan acah good2 mana dia nak ngaku sabo je la

    0

    0

Leave a Comment

Optional