Written by Bella | February 5th, 2018

Bulan lalu, peminat industri hiburan tempatan dikejutkan dengan berita pengarah dan pelakon, Datuk Farid Kamil yang mengamuk dan berkelakuan ganas menampar anggota polis dan orang awam serta sah positif dadah jenis ganja.

Pelbagai spekulasi dan persoalan timbul mengapa Farid bertindak sebegitu sedangkan beliau  seorang pelakon yang jarang terlibat dengan mana-mana kontroversi.

Namun, segalanya bakal terjawab tidak lama lagi apabila Farid menerusi laporan polis yang dibuat baru-baru ini mendakwa apa yang berlaku adalah angkara perbuatan khianat 3 orang rakan artis yang sengaja memasukkan dadah dalam minumannya.

Farid akui beliau tidak mampu berfikir ataupun tidak begitu waras kerana telah meminum air yang mengandungi bahan  terlarang tersebut sehari sebelum insiden di balai polis itu berlaku.  Bukan itu sahaja, rakan artis berkenaan turut memberikan Farid rokok yang bersalut dengan sejenis  cecair yang tidak diketahui sehingga membuatkan dirinya berasa khayal.

Ketiga-tiga rakan artis termasuk seorang pelakon dan pengarah, seorang penyanyi yang pernah terkenal dengan genre R&B semasa 1990an serta seorang lagi pelakon.

Ketua Pegawai Penyiasat, SAC Fadzil Ahmat mengesahkan yang Farid telah membuat laporan rasmi berkenaan keadaannya sehingga menyebabkan perlakuannya bertukar ganas.

Farid membuat laporan tentang banyak perkara dan pihak kami akan memastikan siasatan penuh akan dilakukan.

Pada masa yang sama, Farid juga ada menyatakan rasa tidak puas hati terhadap layanan yang diberikan oleh pihak polis dan turut menamakan pegawai polis yang terlibat sehingga menyebabkan dirinya mengalami kecederaan dan mempersoalkan bagaimana foto beliau ditahan boleh viral di media sosial serta kepada pihak media.

Sumber Berita : Astro Awani

54 responses to 3 Rakan Artis Aniaya Farid Kamil : Masukkan Dadah Dalam Minuman

  1. Anonymous says:

    Farid kamil kan sokong Pakatan. Tengok kat instagram dia memang dia lantang tentang najib. Mestila ada dalang yang buat semua ni.Yang penting Kak Mah tetap Vazzzz hihi

    0

    0
  2. Anonstickpan says:

    Comments made at 3:44, 3:46 & 3:52 contoh manusia sakit jiwa yg byk menyibuk kat site ni. All made by the same bloody person because hello, you’re profile mark (next to your stupid nickname) is indicated by the same pattern and the same colour. So, stfu ars*h*le or perhaps stop your bollocks comments coz no one gives a flying f*ck how smelly your fart or your shit is.
    Having said that, I’m glad that FK’s case is solved. Alhamdulillah FK ada peluang utk bersihkan nama dia (which quite rare in this society full of judgemental and self-righteous people). But God is great and truth prevails.

    6

    17
  3. Anonymous says:

    Siapakah kambing hitam itu?

    0

    2
    • minah jambu say NO to drugs says:

      babtu jangan percaya ngan kawan baik..minuman jangan di tingalkan..minum kasi habis baru lah nk gi toilet ke ape ke…kawan offer rokok jangan di ambek beli rokok sendiri kite tk tau dlm rokok tu dorang ada tarok sesuatu yg boleh menghayal kan..n jangan sekali2 kirem kawan beli kan makanan ..beli sendiri penat takpe asal kan tkde makanan yg tak sepatut nya di makan…semoga di lindungi Allah selalu..

      57

      0
  4. Anonymous says:

    Tengok nanti keputusan siasatan polis.
    Jangan gosip dulu.

    17

    0
  5. minah gossip says:

    Macam-macam ye…

    2

    2
  6. jeng jeng jeng says:

    siapakah 3 rakan itu?

    4

    0
  7. Jib says:

    tak abih2 nak salahkan org lain..sendiri yang minum, sendiri yang hisap…pastu nak marah pulak org viral gambar dia…tu la, dah tahu diri tu public figure, kelakuan tu jaga la sikit..takkan yg elok2 ja org nak viralkan…bodoh jugak dato ni…

    14

    25
    • Anonymous says:

      hang ni duduk kat ceruk mana la. hat ayaq memang utk minum, lagipun hang taktau ka sekarang ni org jimat rokok, semua peghabih rokok gulung ja sekarang. kalau taktau, dok diam pi. toksah menyelit menyibuk.

      2

      7
  8. Mimi says:

    For someone yang pernah hantar Diana Danielle gi belajar di Aussie, lepaih tu tiba tiba beranak, lepaih tu kata tu anak adik dia, tapi adik dalam gambar tu adalah Fadzil Zahari (which is now known as Yana Samsudin’s husband, tak tau lah kalau Fadzil pernah ada anak lain); No, Farid Kamil, your judgement is suck.

    Stop blaming others and stop try to cover up your mistake. Tu bukan khianat, tu pilihan you sendiri. You yang minum, so take the blame k.

    46

    1
    • Anonymous says:

      tak faham lah pasal anak adik tu

      2

      1
      • MIMI says:

        Few years back, DD kan pernah belajar di Australia tiba tiba selepas kahwin. Tak sampai beberapa bulan kan rumours DD dah beranak bertebaran. Netizen speculate DD was sent there to cover up yang dia pregnant before kahwin. Bila ada gambar, FK denied kata itu bukan anak diorang sebaliknya tu anak adik dia yang baru bersalin juga. Tak mention adik mana satu, tapi dalam gambar
        tu adik lelaki dia dukung baby tu. Masa tu Fadzil Zahari tu takde orang kenal pun. Now kan dah kenal sebab dia kahwin dengan Yana Samsudin. So of course la bukan anak Fadzil tu kan. Well, siapa tak pernah buat silap? Kita semua pun bukan perfect. Just admit it and own it lah. Tapi bila u keep on blaming everyone else for your own mistake and your own choice, then na ahh..

        28

        1
        • Anonymous says:

          mujur anak sorang lagi dijaga baik oleh ‘papa’ dia sekarang
          langit tak selalu cerah farid…banyak sangat buat onar last2 jatuh ke tanah juga

          21

          2
        • Noone says:

          Mimi,

          Everybody knows DD melahirkan Muhamad less than 9 months after their marriage. Old story.

          Tapi yg pasal gambar baby yg dikatakan anak adik FK tu… Itu memang betul – ianya memang anak adik perempuan FK.

          Sila jangan tabur fitnah.

          44

          0
        • Anonymous says:

          Anonymous 11.20am..
          Heheheh..macam tau jer kan…kesian si anak itu….

          4

          0
        • entah says:

          siapa yang dimaksudkan oleh anon 11.20 tu????

          7

          0
        • khaira says:

          “papa” hanania kah? :P

          9

          0
        • anonymous says:

          gigih nya kau buka aib orang…jaja citer orang…cam ko maksum

          8

          1
        • McAfee says:

          Anak adik dia la! AIDID TU. Anak Dr Anis tu. Yg mata besar comel gila tu. Aku kenal diorg.

          5

          0
        • Anonymous says:

          Allah… boleh jadi fitnah tu…. dia kan ada adik Dr anis. Try buka instagram Dr anis tu.. anak Dr Anis.

          0

          0
    • Anonymous says:

      wow… mungkin farid kamil ni mmg x boleh pakai cakap dia… mungkin. tp bila kau mimi sebut pasal dd terberanak bagai mengungkit sgala kisah aib org… wow u r jz plain psycho and mean!

      8

      4
    • Nohire says:

      anak adik dia Dr Hanis tu..

      1

      0
  9. melati says:

    “Kwn masukan Dadah…!!! ” jawapan masa saya di sekolah Rendah…!! saiko dh Farid Kamil ni..!!! ngaku jer kan senang nanti boleh lepak kt pusat Serenti 2 tahun, pastu kuar jew Cipta lagu…wakakakakakakkaaa

    11

    6
  10. hamidah says:

    Assalam, mungkin ada kebenarannya , dunia diakhir zaman manusia tak takut dosa sihir berluas2sa sekarang macam berlaku dan terjadi terutama kejadiàn2 yg diluar otàk pemikiran manusia .Kita sebagai manusia ambil pengajaran dan sentiasa berwaspada dlm kehidupan seharian.

    18

    0
  11. naz77 says:

    ni masa dia,,, biasala org br dpt dato ramai dengki ,,, dia sblm ni mmg xde mslah pun gila ke dapat dato nk buat peragai gila camni… cuba hang piki….

    18

    0
  12. mamizura says:

    wouiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sian parit kena inaya…..ish ish ishhhh awat jadi lagu tu…………..hang sabaq nah paRITTTTTTTTTTTTTT SIANG HANGGGGG AKU GELAK TERGULING GULING………….DRAMA :KESIAN LAH AKUUUU: TAK PAH Allah TAHU APA YANG DAH JADI….HANG SABAQ AND SOLAT PARIT,,,,,,,,,,,,,,,, TADAH TANGAN TAU KALAU BETUI ORANG BUAT NAYA HANG………….

    2

    3
  13. Anonymous says:

    Or kwn tu suh FK minum kopi durian yg masuk news tu hehehe.. mungkin ade kebenarannye sbb giler ke ko da isap ganja pastu merayau2 siap suh gi anta kat balai polis, org klu isap ganja duk diam2 aje kt tmpt yg sunyi, or kwn tu cuba membantu FK yg tgh depression, sbb kwn tu mmg kaki ganja so jln terbaik die nak suh FK lupekan masalah is bg ganja jugak.. boleh jadi kan die da malas nak dgr FK nye masalah hehe ko jgn igt sume kwn baik tu btul2 baik

    15

    0
  14. popo says:

    yang pasti tiga org itu binatang

    6

    3
  15. Anonymous says:

    Keep on blaming others over and over again…

    8

    3
  16. Please.... says:

    anon 11.20am & 11.33am, story lebih lanjut lagi.

    3

    0
  17. farid kemil says:

    ko ni mcm2 la hanattttttttttttttttt

    0

    0
  18. benci orang hipokrit says:

    FK…sebab tu la kena bijak memilih kawan. Kalau la betul seperti apa yang kau cakap ni, jadikanla ni satu pengajaran. Jangan kawan dengan manusia-manusia tak berguna macam tu.

    Atau…. sebenarnya report polis kau tu dibuat untuk jadikan salah satu defence waktu bicara nanti? So, untuk timbulkan keraguan, kau pun wujudkan watak 3 orang yang kononnya aniaya kau. Hmmm…Apapun biarla mahkamah yang tentukan sama ada defence kau tu betul atau pun sekadar afterthought. Sekian, terima kasih.

    8

    2
  19. Mira says:

    Tapikan. Yg dia marah2 kat cameraman dan cm tak betul kat set penggambaran dan tampar org jugak sebelum tu macam mana pulak? Aku tak suka nk bela sangat dia ni sebab manusia ni macam2 cara nak lepaskan diri dan dia ni ramai peminat dan orang banyak back up. Mungkin betul atau mungkin dia pun ada benda tak elok dia buat. Tunggu saja pengakhiran ni. Tapi pada sesiapa pun, sepandai-andai tupai melompat akhirmya jatuh ke tanah juga.

    8

    0
  20. Papazola says:

    Pulakkk…pasaipa??? Cepat la polis buat siasatan naa…ramai nk tahu cerita selanjutnya…

    1

    0
  21. seseorang says:

    hurmmmm makin lambat polis buat siasatan makin ramai plak orang yang cuba jadi polis dan hakim dalam ni.. kepada yang gigih nya kau buka aib orang…jaja citer orang…cam ko tu maksum.. ingat dunia berputar.. sekarang kau buat orang esok2 kna kat kau atau famly kau, anak cucu kau baru kau tahu.. tak payah buat kerja tuhan la k.

    0

    0
  22. anon says:

    dah berak tak mau kambus pastu tak nak ngaku ,pngkat dato tu pulangkan balik la sultan pahang pun dah bagi ‘hint’ pun tak paham lagi ke buat2 pekak telinga

    4

    2
  23. Zack says:

    Malunya sy baca komen korang. Melayu sama melayu dok jatuhkan org. Ayo

    1

    4
  24. Me proud mom says:

    If u don’t have something nice to say…plzz cut it off…cerita mcm dok 1umah.tahu luar dalam kain org…dri org xtahu terus jadi tahu…seronok ea bukak aib org??

    3

    1
  25. FreedomToTalk says:

    Lame excuses! I do felt sorry for the family, as now they have to create other stories to cover up the lies. Betul, kita tak punya hak menilai manusia. Tapi berbohong untuk menutup pembohongan yang sebelumnya, is totally wrong! It’s not new within the society. Just mengaku tak bersalah and dibicarakan. Untung2 dapat lawyer hebat yang pandai putar belit fakta supaya ada keraguan dlm bukti, then Hakim need to declare “Not Guilty”. And he can walk away. What kind of world are we living in?
    Macam kes Benji… dah terang2 “bersalah” tapi… korang pun tau kan ape ending nya?

    6

    0
  26. Anonymous says:

    Tak pa

    0

    0
  27. I absolutely lkve yoiur blog and find the majority of your post’s
    to be exactly I’m looking for. Do you offer guest writers to write content available for you?
    I wouldn’t mind writing a post or elaborating on a number
    of the subjects you write related to here. Again, awesome website!

    0

    0

Leave a Comment

Optional