Written by Bella | May 25th, 2016

Jika sebelum ini Sharnaaz Ahmad ditegur oleh Intan Suraya kerana bergambar mesra bersama kekasih, kali ini teman wanitanya Noor Nabila turut menerima nasib yang sama apabila ada sesetengah netizen yang mengkritik foto beliau berpelukan bersama Sharnaaz yang dimuat naik di Instagram semalam.

Walaubagaimanapun,  Nabila telah membalas segala kritikan negatif dengan kenyataan yang cukup mendalam.

Buat Nabila, media sosial adalah tempat untuk beliau berkongsi  foto-foto bersama orang ramai dan beliau terbuka jika ada yang mahu mengkritik beliau.

Tambah Nabila, mereka yang sering mengata itu belum tentu lagi sempurna dan adalah lebih baik untuk menjaga hal sendiri daripada sibuk mencari kesalahan orang lain.

Erm tidak tahu hendak komen apa lagi, kalau tuan empunya badan tidak kisah dengan sengala teguran dan kritikan. Biarlah, masing-masing sudah dewasa dan mempunyai akal fikiran untuk melakukan sesuatu. Cuma, mungkin ada yang menegur tu semata-mata keyboard warrior tetapi ada juga yang hanya ingin berikan nasihat.

162 responses to Pastikan Diri Sesuci Malaikat Sebelum Mengata Orang – Kekasih Sharnaaz Ahmad

  1. sesuci lebaran says:

    korang yang letak gamba bagi orang mengutuk korang. pastu dok post habaq ” social media adalah tempat saya untuk kongsikn gamba2 saya”apadah….

    0

    0
    • Mastura BKATC says:

      Nabila ke kedai membeli kelapa
      Kelapa dibuat kuih raya
      Sharnaaz peluk nabila suka
      Tak takut kah nabila pada dosa?

      Sharnaaz si jebat nama diberi
      Penang mari kubur pun mari
      Kenapa boleh jadi begini
      Tidak kah takut bala menanti?

      Hari raya menjelang tiba
      Tudung neelofa laju berjuta
      Nabila & sharnaaz nak kawen bila
      Tak kan la asyik berpeluk sahaja

      Sekian sahaja pantun saya
      Buat anda berdua agar terasa
      Sesuci malaikat bukan la saya
      Sekadar nasihat di hari tua

      0

      0
      • suka baca pantun says:

        pantun terbaik!!
        seronoknya pandai buat pantun..aku langsung xtau buat pantun..huhu

        0

        0
        • Kak esah says:

          Alahaiii korang berdua ni. Lagi ditegor lagi menjadi. Memula laga pipi pastu yg ni dah laga anu la pulak. Mak bapak nabila kalau tgk gambar ni korang rasa tgh lompat2 gembira ke dpt anak mcm ni? Kalau anak akak mcm ni dah lama dah akak balun. Buat malu keturunan je. Moga insaf la ya before nak puasa ni

          0

          0
        • Chris Evans says:

          never forget to solah five times per day

          0

          0
        • amoi says:

          menegakkan benang yg basah…hahaha…dah salah ngaku jer la salah..ape jadah laaa nak betulkan jgk kata diri tu betul…pttnya makin tua, makin takut dgn dosa…tp dorg ni makin tua, makin seronok buat dosa..knp perlu marah bila ditegur?x semestinya org yg menegur tu dia tinggi ilmu agama…dia cuba perbaiki diri utk jd baik…apa salah dia nak org sekeliling dia pun jadi baik…haih manusia..

          0

          0
        • Anonymous says:

          So shut the hell up

          0

          0
      • jangan kentut bedak says:

        berak dah busuk …kentut pun bau tahi,,takkan nak “”busuk”” kat dalam kubur,,,,,,,
        cepTlah kawin.. kalu dah berkenan tu.. nnti kentut bedak depan muka dlm rumah bau pun sedap

        0

        0
        • Anonymous says:

          @Kak Esah, tak payah nak suruh dorang insaf la..kalo patern2 gini la gayanya, bulan puasa kang dorang dok haplod gambo pakai telekung and pegi terawih sesama..romantik katanye gtu..huhu

          0

          0
      • Chris Evans says:

        I like poem

        0

        0
      • Jadoo says:

        Sharnaaz peluk Nabila suka,
        Tak fikir dosa tak fikir pahala,
        Nasihat kita tiada berguna,
        Membuat syaitan bertambah gembira.

        Rumah kata pergi kubur kata mari,
        Ingatan buat sehari-hari,
        Usah ditanya bala menanti,
        Silap-silap nanti kita dimaki.

        Peluk la peluk selagi mampu,
        Kahwinnya entah bila kan tiba,
        Wahai Sharnaaz si muka jambu,
        Kami doa yang baik-baik saja.

        Sekian pantun seri balas,
        Buat tatapan siapa yang sudi,
        Mantapkan rohani jangan culas,
        Jaga iman jaga hati.

        0

        0
        • Anonymous says:

          If he loves you Nabila Janda Muka Bapok, he puts a ring on your finger already la…

          0

          0
      • Anonymous says:

        bila org nasihat tengok isi nasihat tu bkn tgk yg menasihatkan tu..u are soooo cheap lah pmpuan..padanlah kena cerai!

        0

        0
      • Anonymous says:

        Janda xtau malu,ko igt media sosial ni bapa ko punya ke,klu ko rs suka hati ko nk post gambar apa pun terima helah klu kena tegur,dahlah org islam tp memalukan agama islam..

        0

        0
        • Anonymous says:

          founder fb tu pun xde la gatal bijik macam dorg neh..xde pn tayang gmbar camneh..lagi terkenal kot.
          ish takot..geli tgk dorg neh..

          0

          0
      • minah jambu harapan nenek says:

        dosa pahala antara diaorang ngan tuhan korang jangan nk jadi hakim dlm donia yg fana ni..korang punye dosa pahala pon lom tentu lagi mana arah tujuan Nye sooo jangan busy body sangat orang punye hal ! diorang punye suka ape yg diorang nk buat ..! nk pelok nk cium nk laga laga bontot tu diorang punye suka ok ! ape yg korang boleh buat korang cuma boleh tengok aje ok ..n doa kan semoga diorang dua ni bahgia..

        0

        0
    • Corse 848 says:

      Klu syg sgt pun..simpan sendiri2 dah le..klu dah kawin tu lain..ini mngundang fitnah org..nanti klu sekerat jalan kan dah susah nak delete gmbar2 tu balik..yg paling penting katakan la kalau pegang binatang najis..boleh di samak..yg mcm ni nk disamak mcm mana..dosanya melekat trus..bukan kira malaikat ke hape..bukan kira kubur lain2..tetapi org sekeliling ada hak menegur..kerana si pembuat dosa akan claim balik kat org sekeliling time pengadilan nanti..kenapa mereka2 ni x tegur aku..aku wat salah..kurang sgt belajar ni..cuba2 dgar bayan dri jemaah..dpt la jawapannya..

      0

      0
    • sayang Allah, sayang nabi says:

      Kata-kata Imam Hasan Al-Basri Rohimahullah Ta’ala:
      “Sesungguhnya jika aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. Maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan.”
      ?????????? ????? ????? ?????????? ????????? ???????? ??????????? ??????????? ?????????? ??????? ????? ?????????? ????????

      0

      0
      • ingat mati says:

        betul tu ..setuju sgt. .. kesianlah kat diri korang .. ni aib .. bukannya nak bangga buat mcm ni.. hidup ni tak lama..

        0

        0
      • Anonymous says:

        AKU SETUJU SANGT..NAK TUNGGU ORANG BAIK DAN ALIM MENEGUR BARU BOLEH TERIMA KE???? TAK PAKAI OTAK PUNYA STATEMENT..

        0

        0
        • Kristal Biru says:

          Masalahnya org2 alim x nk tegur artis2 kita sedangkan merekalah yg lebih arif utk menegur.. dan 1 lagi.. mak bapak tolonglah jaga anak memasing.. ni dah mcm merelakan anak sendiri bergelumang dgn dosa..

          0

          0
        • Mirai Suenaga says:

          sekali Ustaz Hassan Mahmud al- Hafiz tegur… menggelupur dia time tu gak sarung tiudung Naelofar

          0

          0
      • paola bracho says:

        Betul tu, kita tak perlu tunggu diri kita sempurna (dan mmg kita takkan jadi sempurna pun) baru nak nasihat org sebab kita kan ada tanggungjawab menyampaikan kebaikan. Saya mungkin tidak menjalankan tjwb dakwah dgn baik tapi apa yg dia ckp kena tunggu diri sesuci malaikat baru boleh tegur org tu mmg salah la.

        0

        0
        • Anonymous says:

          huh !! korg igt klu ade ustaz y tegur diorg blh terima????silap2 haribulan kene maki blek dgn sharnazz…nti kuar laa ayat, ustaz poyo laa,berlagak alim laa,ustaz pun x sempurna laa…bla bla bla…bkn xde ustaz y menegur artis2 ni..ade je..siap sound direct dlm tv lg tp msg2 buat pekak je…klu y rajin tgk kuliah agama ptg2 tu msti perasan kkdg ade je ustaz tegur…nk tegur cara media sosial x semua ustaz2 ni ade mse nk ngadap media sosial 24jam…silap2 ustaz2 pun xde ig…huhu…so,tggjwb kt laa sbg peminat y follow diorg ni menegur…seb baik aku x penah follow artis kat ig ke twitter ke…kurg skit dosa aku tgk gmbr2 maksiat depa ni…keh keh…

          0

          0
    • mia says:

      adoiiii nabila..ko nak tgu malaikat datang azankan dekat telinga ko ker baru ko nak dengar..da dituntut dalam Islam kita kena saling tegur menegur untuk mengingatkan sesama kita..kalau nak tgu org tu perfect sesuci2 umat memang seorang pun antara kita x layak menegur dan menasihati yang lain. Kalau orang da tegur tu,pecayalah ko sdg melakukan kesilapan. Nabi da tinggalkan Alquran,hadis sebagai guideline dalam hdup..xkan la ko nak nafikan apa yg da termaktub dalam dalam tu..xkan la ko nak tidakkan apa yg Allah larang & apa Allah perintahkan..bukan nak berlagak jadi ustaz ustazah yer nabila..ni memang basic kita sbg muslim lah..memangla dosa pahala ko sendri tanggung..tapi sbg saudara Islam,dah ko nampakkan dengan jelas dosa yg ko buat,kami kena tgur.Sesuai la dengan hadis bermaksud “Barangsiapa yang melihat kemungkaran maka hendaklah dia mencegah dengan tangannya, sekiranya dia tidak mampu, maka dengan lisannya, dan sekiranya dia tidak mampu (juga), maka dengan hatinya. Yang demikian itu adalah selemah-lemah keimanan.” (Riwayat Imam Muslim dalam Sahihnya dari hadis Abu Said r.a). Lain la ko sembunyikan dosa ko tu n kami cuba mencari2 aib ko tu crita lain..yang ni ko sndri upload nabila..At least penegur2 ko tu da terlepas dosa dari bersubahat melihat kemungkaran yg ko buat. Bisnes jual tudung,tapi perangai fuhhhhhhh

      0

      0
    • nyonya anti-maksiat says:

      Cakaplah apa pun. tetap MAKSIAT!!! MAKSIAT!!! MAKSIAT!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      SENANG CAKAP..KALAU KITA AMBIK GAMBAR SEDANG BEROMEN KE…TGH CIUM MULUT KE…TANGAN MERABA BENDA TU KE..RAMAS TETEK KE…SEMUA ORANG TAKLEH TEGUR..KALAU BAIK MACAM MALAIKAT BARU BOLEH TEGUR..STATEMENT AOA NI? APA YG KAU MEREPEK..JUAL KEREPEK TAKPE JGN MEREPEK HOKEY COUPLE OF THE YEAR!!!

      0

      0
    • lalala says:

      mmg laa social media tpt kongsi gmbr.. dh pegi uplod gmbr laga2 bdn laga2 pp, kunpem laa ade yg tegur (tegur ek, bkn kutuk..yg kutuk tu len hal).. nak tunggu org yg sesuci malaikat bru bleh tegur, mmg tak akan ade nye org mcm tu..dh nma pn manusia kn, mmg msing2 ada cacat cela.. tpi dh dlm islam, kte kene tegur mane bende yg salah tu. f dh kene tegur (ditekankn lg sekali, TEGUR secara bhemah bkn kutuk), kite as manusia jugak ni, tema lh teguran yg baik tu dgn minda yg terbuka.. bkn kasi bebal lg otak tu, nak pkir diri tu je yg betul, sma2 muhasabah diri lh ek.. aku pn tak sesuci malaikat, manusia biase gak mcm ko, tp ni just my sposen.. nak tema, tema, tak nak, sodahhh~

      0

      0
    • khadijah says:

      Padan muka…mcm laki bini org tua nabila x pengsan ka nmpk pic anak perempuan nya berpeluk berlaga pipi..baik kawin je la..klu berpeluk berlaga pipi x jd kwin kn susah og tua u all yg malu..nabila da kemaruk cinta mcm x pena bcinta padahal da kwin janda pula tu buat malu..org bagi teguran nasihat ni marah pula…knp terasa hati ke yg dri tu x suci lg..

      0

      0
    • Bukan malaikat says:

      Pala hotak hang Sharnaz weh. Kalo sesuci malaikat maksudnya takdak sapa la boleh tegur hang. Nak tunggu perfect baru boleh tegur jahanam la weh. Meluat plak aku. Selama ni aku takdala peduli pun. tapi menjadi2 sgt dia ni punya defensive. Phuiii

      0

      0
    • mari berpesan-pesan says:

      tau xpe. ada ustz ceramah dlm radio ckp, kita digalakkan menegur walaupun kita pernah buat mnde yang sama. itu tanda berpesan-pesan sesama muslim & juga diri sendiri. wallahualam

      0

      0
    • Pekerja Naelofar Butik says:

      Salam Semua,

      x guna pun kita menegur menuasia bertopengkan syaitan ni.buat pengatahuan semua, mereka berdua ini memang x malu bercium2 meraba2 beromen2 di depan orang ramai. depan butik naelofarhijab di TTDI pun ya allah dgn muka x malu 2 orang ni bercium2 beromen2..memalukan dan menjatuhkan air muka ibu bapa si nabila ni.tp x kisah mana pun sebab mak dia pun penah jadi janda dan berperangai sama macam nabila kann kak tini…..

      0

      0
    • Mao says:

      so in other words…malaikat jer la yg boleh tegur kesalahan dia?
      umur bukan makin muda akak oi…aq tau yg sebagai manusia kita memang tak lepas dari buat kesalahan..tpi akak ni orang da bagi nasihat eh dibalas dengan ayat yg kurang cerdik pulak tu..ermm…

      0

      0
    • Belajar muhasabah diri says:

      maaf la ye peminat sharnaaz ahmad, korang mmg bodoh sbb boleh butakan mata/tulikan telinga utk tengok kekasih yg berpelukan bergomol mcm tu.

      Apa kau orang bodoh ke???????????????
      Sharnaaz kau mmg muka tak tahu malu la…beria agungkan bangsa melayu, tapi kau lupa apa agama kau? Bangga ke berpelukan berlaga pipi dgn chenta hati kau tu?apa kau sorang jer yg ada awek???

      Perempuan, sedarlah diri sikit…harini kau seronok berpelukan, esok lusa belum tentu kau yg diijabkan. Tolonglah ada sekelumit rasa malu.

      Korang artis, selalu menjadi tontonan org ramai…ini bukan soal jodoh belum sampai, tetapi belajar lah apa itu rasa “malu dan hormat”

      Kau sendiri yg membuka aib sendiri, jadi jangan salahkan org ramai bila kutuk perlakuan kau. Org perli tu sbb rasa nk muntah tgk aksi terlebih mesra korg…malu la sikit bro.

      Awak melayu islam…. kita sama-sama belajar dan muhasabah diri.
      Jangan sampai Allah bayar CASH atas dunia.

      Yg jadi peminat pon jangan terlalu taksub sampai butakan mata.
      DOSA TETAP DOSA. Kita mengutuk/mengata dll tu kerana sharnaa/nabila sendiri yg menelanjangkn maruah diri.

      Jangan jatuhkan maruah sbg janda…. sebab janda2 mcm ni lah…semua org pandang hina opd janda tau x!!!!!!! Tak semua Janda jahat, dan tolong jangan jd janda yg tak tahu malu

      0

      0
  2. Whatever says:

    Memang tut ke apa dia ni? Dah korang yang tayang kebangangan korang tu lepastu bila di tegur kau nak sentap pulak. Memang tut.. tak malu.

    Murah.

    0

    0
  3. Ostad Lawa says:

    betul kan sis, netizen mmg takder mender lain nak komen dorang ingat hak dorang utk kutuk selagi boleh sebb tak berdepan dorang berani lah, mmg tahap ahkak2 pprt jerrrr ostazah2 jadian internet semenya.

    0

    0
  4. Sutra says:

    Kalau tak malu dan kisah pasal teguran manusia, malu lah pada Allah. Kamu sendiri dah dewasa, dah capai tahap boleh fikir mana baik dan mana buruk. Malu jika suatu hari nanti anak2 kamu tengok juga gambar ini.

    0

    0
  5. Dressmurah says:

    Kalau nak tunggu semua orang jadi suci macam malaikat baru boleh nak tegur, gamaknya kebanyakan umat Muhammad hancur lah akhlak.

    0

    0
  6. Stupid & cheap says:

    This is what we call ‘ betine’ & ‘ cheap ‘. Atas sampai bawah mahal2 tp sayang harga diri murah. Sebelum kawin kongsi gmba laga pipi berpeluk bercium, lps kawin gmba mcm mane pulak kau kongsikan nanti? Kononnya suruh open minded

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Jika menasihati itu hanya boleh dilakukan oleh orang yg sempurna, mungkin ajaran agama ini hanya tinggal dalam kitab suci sahaja

    0

    0
  8. Puasa Dah dekat says:

    Dah kau posing cam gamba pra-jimak..pastu claim tu hak kau..hak kau sbgai hamba tuhan tu kau nk campak mane?toksah ko kaitkan la org lain kena maksum dlu baru blh nasihat kau..xkn nak tunggu ko jimak dpn mate kitorg baru kitorg leh nasiht ko??time tu bkn nasihat.dgn teropah kayu ni aku hentak kpla kau.

    2 words.; STUPID. CHEAP! buat malu ppuan n puak janda2 baik je ko ni.

    0

    0
  9. cik meluat says:

    tak perlu jadi baik nak tegur orang kalau mende tu salah.tak perlu kena jadi malaikat nak tegur.btw malaikat dah jaga kiri kanan.kalau la malaikat tu boleh nampak rasa nak ke buat .siap berlagavpipi lagi.orang bukan dengki ke apa tp meluat dan rasa tak patut.dah mampu kawin jela.nak jadi macam mat saleh pulak.tak malu kat orang ramai pun malu la dekat makcbapak.sia2 je hidup kalau rasa nak hidup macam ni.patutnya besar boleh pikir mana baik buruk mana halal haram.tapi ni terbalik pulak.yes takde manusia yang sempurna tapi tlg malu dkt diri sendiri

    0

    0
  10. Ila says:

    Jahil + bodoh sombong. Full stop. Tak payah layan org mcm ni. Ckp apa pun tak lut. Tegur sekali cukup. Bkn tak blajar agama. Malu kt non muslim. Adik beradik sama je semua. Simpati kt parents diorg!

    0

    0
  11. Shasha says:

    si nabila dan sharnaaz ni bodoh, sombong, angkuh dan rasa diri tu maksum dosa. korang tu public figure (orang kenal sebab retis), so setiap kali nak post, fikir2kanlah dulu. gambar tak senonoh dah tentu orang kutuk. orang yang puji tu aku tak tau motif dia apa, nak balasan komen daripada kau maybe. jangan ingat ko popular, banyak duit kau boleh buat sesuka hati je. perangai kau ni boleh buat peminat menyampah. sebagai artis, sepatutnya kau tahu takde peminat, kau tak kemana. bukannya kau menang anugerah sampai international iktiraf macam Siti Nurhaliza, bront palarae, Sheila majid, bruhh, bajet je lebih. #nantisakitmintaderma

    0

    0
  12. Dastar says:

    tak perlu jd sesuci malaikat atau manusia baik sempurna utk menegur/nasihat atas kemungkaran. kita tak akan jd seperti itu. kalau semua tunggu sempurna atau sesuci malaikat baru boleh nk tegur,maka Islam itu sendiri tak akan tersebar meluas seperti sekarang, di serata dunia.

    tp tak bermaksud menegur tu boleh cakap main lepas je. adab2 dalam menegur dan beri nasihat itu masih perlu dijaga. bak kata pepatah melayu lama, umpama “menarik rambut dalam tepung, rambut tak putus, tepung tak berselerak”. kena buat dgn cermat dan adab.

    bagi yg ditegur, jgn terlalu ikutkan emosi, sebaliknya lihat point2 yg ditegur itu, balik bukak kitab, baca, atau pi cari tok guru, belajar, atau tanya agar lebih jelas. jangan ikut perasaan atau jangan terlalu ego.

    pesanan utk diri sendiri dan semua.

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Kalau x nk org kutuk x perlula siar kat media sosial. Manusia semua tak sempurna sekurang-kurangnya dia menegur bende yang baik kan….”amar ma’ruf nahi munkar” :)
    Jangan mrah2 semua, semoga hari anda diberkati Allah sentiasa…amin

    0

    0
  14. lyn says:

    they are just like any other happy couple.tak ada buruknya pun gambar ni. let it be lah..

    0

    0
    • kentut bedak menyerang says:

      rasa macam nak kentut bedak kat muka u bagi sedar.. ni tak bolelah..

      0

      0
  15. sekati says:

    Klu x sentap, ko x lh nk update status ko srupe gitew..yg sokong ko tu pun lebih kurang, kurang lebih mcm kome bdua…x phm bbenor org srupa kamu ni x tau malu..yg jantan mmg lg suka peluk sana sini..even ko miss jan pun at least jgn lh mnampak kn kedesperate-tan ko tu kat khalayak umum..jaga sikit air muka..hmmmmmmmmmmm

    0

    0
  16. bodopiang says:

    mcm bf dia la jugak..
    bab mengata org cukup padu ..
    xhormat agama .. xhormat bangsa .. xjaga sensitiviti berbagai ..
    bila kena batang hidung sendiri..???
    melanton bila org tegur .. agaknya mereka nih maksum kot ..
    buat apa pun xsalah.. xdosa …

    hu hu hu

    0

    0
  17. Kain Ela says:

    Mmg lh kami jg tepi kain kami sendiri tp takut kain yg disebelah sana yg kena bukak nnt ke dh …..Tegur utk beringat…..

    0

    0
  18. milolik says:

    Publisiti murahan..dengan adanya maksiat mcm ni dgn kita semua dpt bala drpd Allah..x de perasaan takut lgsg dgn api neraka..manusia akhir zaman

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Aku doakan korang berdua cepat-cepat berkahwin kalau ada jodoh. jangan buat benda2 tak senonoh macam ni. Kalau tak ada jodoh cepat2 lar berpisah supaya tak terlalu hanyut. yes, cinta itu indah.. tapi cinta pada manusia itu hanya sementara.. kita ada agama, kita ada panduan dan batas dalam pergaulan sesama manusia yang halal.. kena ingat tu.. ingat sampai mati..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Aku doakan korang berdua cepat-cepat berkahwin kalau ada jodoh. jangan buat benda2 tak senonoh macam ni. Kalau tak ada jodoh cepat2 lar berpisah supaya tak terlalu hanyut. yes, cinta itu indah.. tapi cinta pada manusia itu hanya sementara.. kita ada agama, kita ada panduan dan batas dalam pergaulan sesama manusia yang belum halal.. kena ingat tu.. ingat sampai mati..

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Ni satu lagi cth yg xleh trima teguran..

    0

    0
  22. MASIPAH says:

    ini aksi depan orang. kalau belakang orang? =)

    0

    0
  23. isabel basha says:

    Dorang belum sedar lagi.. harap2 berubah kita semua pd kebaikan,, amin

    0

    0
  24. Anonymous says:

    apa2 la nabila oii. kau n littlemisskhan sama jer. suka carik perhatian

    0

    0
  25. jemah says:

    SA: I peluk you bagi terkena tetek u..
    Nabila: ok, I suka… U pelok i kot blakang, bagi rasa batang sado you.. Bengkok kan badan I tau

    0

    0
  26. Nur says:

    kalau tak tegur,kami juga yg bdosa sebab lihat kemungkaran tapi tidak membuat sebarang nasihat.

    kalau kami nasihat,kerana niat baik,dikutuk diperli bagai…

    minta maaf,anda artis,menonjol banyak dlm media sosial,kami peminat biasa ni pun kena tegur anda…

    nak dibandingkan kami org biasa,yg post peluk bagai,tetap ditegur jugak…cuma tak seviral anda sebagai artis…

    jadi,afdhal lah bagi kami menegur anda,tapi mungkin cara org lain terlalu kasar…

    semoga anda berdua dipercepatkan jodoh… amin

    0

    0
  27. Anonymous says:

    tak kan nak tunggu sempurna baru boleh tegur…

    0

    0
  28. pakcik german says:

    =====SURAT TERBUKA BUAT BEKAS KEKASIH SHILA AMZAH DAN PENJUAL HIJAB MUSLIMAH======

    Salam satu malaya (singapura malaysia n indonesia)

    1. Bila kita da menegur yg munkar.da lpas tgg jwb kita sbgi seorg islam.

    2. Nampak gaya dua2 makhluk ni tak bole dtegur n rasa annoyed dtegur. Ok.baiklah. MAK BAPA KPD SHARNAZ AHMAD SILA TAMPIL KE DEPAN.PAKCIK CABAR IBU BAPA SHARNAZ TAMPIL KE HADAPAN MWNGADAP MASYARAKAT DAN BAGI RESTU ANDA DPAN KAMI SMUA BHWA ANDA REDHA N STUJU DGN SGALA PBUATAN N FOTO2 MAKSIAT ANAKANDA TERCINTA N BANGGA DGN DOSA MEREKA.PAKCIK CABAR.ORG TUA SHARNAZ.SILA LA TAMPIL KE HADAPAN

    3. Wahai sharnaz.awak khalifah. Tak malu ke awak pada ibu bapa shila amzah? Sejak putus.nampak gaya shila semakin baik pjalannya n memprbaiki hubungannya dgn yg Esa.tapi sharnaz? Jadi bahan kutukan semalaya krn bangga dgn dosa.pakcik nasihatkan jgn bangga dgn dosa nak.apalah ada pada dosa yg kita bangga2kn? Sharnaz public figure.contoh pada belia. Tanya pd org tua nya.gmba sharnaz bercium pipi nabirah itu satu contoh baik pd masyarakat.agama n bangsa?

    4. Sharnaz dgn lantang membash azwan ali hanya krn selfie waktu mempringati mangsa nahas kapal tbang.skurang2nya azwan tak menyelfie sesuatu yg mungkar. Dia selfie gmba dia sndri. Adakah waktu sharnaz nasihat azwan .sharnaz sudah pon sesuci malaikat pd waktu n ketika itu???ohhh pakcik baru tau…

    5. Pakcik cabar org tua neelofar dan noor nabirah tampil.ke hadapan jua.ini bukan pkara main2.kalau tak tampil buat press confrence. Trbuktila org tua nya lpas tgn n baling batu smbunyi tgn. Turut sama mnggalakkn mksiat n tidak rasa bsalah menjual pakaian hijab muslimah dlm masa yg sama menelanjangkan maruah muslimah di mata dunia.waliyzubillah

    6. Noor nabirah.pakcik sesuci malaikat.ye.nama pakcik sesuci bin malaikat.jadi pakci bole tegur kau.k? Tidak smestinya kau pilih utk tdak berhijab.itu adalah satu green light dr agama mu utk membirah sesuka suki.tidak.jika kamu membirah pon.simpan utk koleksi peribadi.jgn bangga dgn dosa sndri ye nak. Pakcik menegur bukan pakcik baik atau blagak.tapi pbuatan kamu bdua da smpai tahap WAJIB DTEGUR.n tindakan kamu bdua jua da tahap wajibul ghunnah utk nikah.sgt sgt aib. Ni bukan sweet lagi.ni aib nak.btolkan pakcik jika apa yg pakcik ckp salah smata

    7. Salam ramadhan .n pakcik mewakili satu malaya cabar agar org tua kdua makhluk ini tampil ke hadapan bertanggung jwb lah atas tindakan anak2 nya.jgn baling batu smbunyi tgn.b a man. Buat press cnfrence.jujurlah adakah krn tiada restu dari pihak sharnaz yg membuatkan mereka mencalarkan nama kluarga utk memaksa pstujuan kdua belah pihak.atau kluarga jua mrestui dlm mggalakn pemaksiatan blaku

    Allah alam.yg baik n benar dr Allah…
    6
    Dari pakcik

    Sesuci bin malaikat

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Inilah dia jenis org bodoh sombong..xtau hukum hakam..pstu bila org tegur & bg nasihat xnk terima..suruh org jd sebaik malaikat plak baru layak menegur..eh kalo nk tggu org baik cm malaikat baru boleh tegur org lain,alamatnye makin ramai la org bodoh mcm hgpa ni kt dunia..

    0

    0
  30. siapa? says:

    Senang camnilah Nabila kau takyah nak tayang gambo peluk2 kau.. aku rasa orang kat luar semua takdelah jeles tengok kau dengan mamat panas baran tu.. Tapi kau tu asal negeri yang nak laksanakan hukum hududkan.. so better be careful sebab segan mak bapak kau bila kau dok gesel2 pipi peluk sakai dengan jantan bukan muhrim.. haram tetap haram dik non.. tak perlu nak tegakkan benanng yang basah. Bila gaduh remove gambo bila tengak syok bukan main lagi..

    0

    0
  31. Hamba Allah says:

    Andai sahaja Nabi Muhammad S.A.W. masih hidup, adakah ini jawapan mereka tatkala ditanya oleh Nabi Muhammad S.A.W mengenai gambar ini? Nauzubillahiminzalik

    0

    0
  32. kitty2016 says:

    abg jebat pilih yg mana perawan atau janda..sila sambung nanyi ni Nabila :p

    0

    0
  33. Yang Menyampah... says:

    INI lah bukti orang AKHIR ZAMAN.. yang taksub dan hatinya sudah HITAM.. Statements tak pernah nak CERDIK.
    TAK KIRA siapa yang menasihati tapi ambillah nasihatnya untuk kebaikan diri..

    0

    0
  34. missv says:

    dok berdukung2 cam org cacat tak boleh jln…post gmbr bila org komen marah…yg kaki backup komen suci2 mmg lg suka la nabila…suweet la…loving couple la..till jannah ke jadah…

    0

    0
  35. lily says:

    bila tgok gmbr ni tros terpikir macam mna agaknya perasaan mak ayah diorang eh… masyaAllah,…kesian sgt saudara sesama muslim perangai macam ni….langsung xleh ditegur…moga ada pengakhiran yang baik utk korang berdua…insyaAllah

    0

    0
  36. Anonymous says:

    HARAM tetap HARAM sampai KIAMATt…jangan cuba mengHALALkan yang HARAM..

    0

    0
  37. Bellanazz says:

    Sesuai sangat la si janda bella ni ngan sharnaz bajet bagus. Kalo x kisah org mengata so x payah la nk melatah. Gatai post gambo yg terang2 salah. Korg tu bukan laki bini lagi. Laki bini pun x post gambo cmtu.

    0

    0
  38. kiahh terompah says:

    Hurmmm kalau malaikat yang tegur mungkin kau dah abis masa untuk bertaubat .

    0

    0
  39. Embun says:

    Kepada Noor Nabila..Tak ada satu makhluk yg bernama manusia yang ada sifat sesuci malaikat.Selagi kita bernama manusia pasti ada membuat dosa di muka bumi Allah. Terima la dgn lapang dada nasihat2 yg diberi oleh org ramai.Jgn la kita pandang siapa yg memberi nasihat tapi dgr apa yg di nasihatkan. Yg baik kita ambil dan yg buruk kita lempar jauh2.Allah memberi kita otak/akal supaya kita dpt berfikir yg mana baik dan yg mana buruk.Kan baik kalau anda mengucapkan terima kasih kepada org2 yg memberi nasihat dan cuba membaiki diri anda.Satu masa anda akan berkawin dan mempunyai anak. Sudah tentu anda tak mahu anak anda membuat perkara yg sama seperti anda buat skrg.Sama2 la kita membaiki diri kita supaya menjadi org yg dikasihi Allah.#jgnkecamsaya #sayatidaksempurna

    0

    0
  40. jangan sombong says:

    kalau nak tunggu yang sempurna takde dosa menegur, kena tunggu Nabi Muhammad SAW yg tegur la sebb baginda je yg maksum takde dosa, kita manusia biasa ni semua pendosa, tapi tu pun klau sempat jumpa kat akhirat nanti dan dah terlambat pun. mungkin Allah yang membuatkan org tu nak menegur, supaya kita tak hanyut. Dulu Mizz Nina masa ramai yg tegur dia join konsert Carlsberg ke ape, dia pun melenting, ckp family dia pun tak larang, kenapa org lain nak sibuk. Tapi Alhamdulillah, berkat teguran dan doa org ramai barangkali, terus dia jadi insan yg lebih baik dpd yg sebelum ni. Kalau tak mkn teguran depa ni, kita doa2 kan aje. Tak elok juga, nnti jd trend pulak, bebudak sekarang duk mengikut.

    0

    0
  41. pakcik russia says:

    =====SURAT TERBUKA BUAT BEKAS KEKASIH SHILA AMZAH DAN PENJUAL HIJAB MUSLIMAH======

    Salam satu malaya (singapura malaysia n indonesia)

    1. Bila kita da menegur yg munkar.da lpas tgg jwb kita sbgi seorg islam.

    2. Nampak gaya dua2 makhluk ni tak bole dtegur n rasa annoyed dtegur. Ok.baiklah. MAK BAPA KPD SHARNAZ AHMAD SILA TAMPIL KE DEPAN.PAKCIK CABAR IBU BAPA SHARNAZ TAMPIL KE HADAPAN MWNGADAP MASYARAKAT DAN BAGI RESTU ANDA DPAN KAMI SMUA BHWA ANDA REDHA N STUJU DGN SGALA PBUATAN N FOTO2 MAKSIAT ANAKANDA TERCINTA N BANGGA DGN DOSA MEREKA.PAKCIK CABAR.ORG TUA SHARNAZ.SILA LA TAMPIL KE HADAPAN

    3. Wahai sharnaz.awak khalifah. Tak malu ke awak pada ibu bapa shila amzah? Sejak putus.nampak gaya shila semakin baik pjalannya n memprbaiki hubungannya dgn yg Esa.tapi sharnaz? Jadi bahan kutukan semalaya krn bangga dgn dosa.pakcik nasihatkan jgn bangga dgn dosa nak.apalah ada pada dosa yg kita bangga2kn? Sharnaz public figure.contoh pada belia. Tanya pd org tua nya.gmba sharnaz bercium pipi nabirah itu satu contoh baik pd masyarakat.agama n bangsa?

    4. Sharnaz dgn lantang membash azwan ali hanya krn selfie waktu mempringati mangsa nahas kapal tbang.skurang2nya azwan tak menyelfie sesuatu yg mungkar. Dia selfie gmba dia sndri. Adakah waktu sharnaz nasihat azwan .sharnaz sudah pon sesuci malaikat pd waktu n ketika itu???ohhh pakcik baru tau…

    5. Pakcik cabar org tua neelofar dan noor nabirah tampil.ke hadapan jua.ini bukan pkara main2.kalau tak tampil buat press confrence. Trbuktila org tua nya lpas tgn n baling batu smbunyi tgn. Turut sama mnggalakkn mksiat n tidak rasa bsalah menjual pakaian hijab muslimah dlm masa yg sama menelanjangkan maruah muslimah di mata dunia.waliyzubillah

    6. Noor nabirah.pakcik sesuci malaikat.ye.nama pakcik sesuci bin malaikat.jadi pakci bole tegur kau.k? Tidak smestinya kau pilih utk tdak berhijab.itu adalah satu green light dr agama mu utk membirah sesuka suki.tidak.jika kamu membirah pon.simpan utk koleksi peribadi.jgn bangga dgn dosa sndri ye nak. Pakcik menegur bukan pakcik baik atau blagak.tapi pbuatan kamu bdua da smpai tahap WAJIB DTEGUR.n tindakan kamu bdua jua da tahap wajibul ghunnah utk nikah.sgt sgt aib. Ni bukan sweet lagi.ni aib nak.btolkan pakcik jika apa yg pakcik ckp salah smata

    7. Salam ramadhan .n pakcik mewakili satu malaya cabar agar org tua kdua makhluk ini tampil ke hadapan bertanggung jwb lah atas tindakan anak2 nya.jgn baling batu smbunyi tgn.b a man. Buat press cnfrence.jujurlah adakah krn tiada restu dari pihak sharnaz yg membuatkan mereka mencalarkan nama kluarga utk memaksa pstujuan kdua belah pihak.atau kluarga jua mrestui dlm mggalakn pemaksiatan blaku

    Allah alam.yg baik n benar dr Allah…

    Dari pakcik

    Sesuci bin malaikat

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      jangan nk jadi kepo sangat lah pakcik ! pakcik jaga aje pakcik punye cucu cicit pancit pakcik tu diaorang punye hal jangan jaga ok ! pakcik ni mesti pakcik sukuriti kan pakcik !!! huh !!

      0

      0
  42. lin says:

    jgn nanti sharnaz yg frust dah la..nabila ni kan ank org kaya, so taste pon mesti nak yg bf kaya raya..ko kaya ke sharnaz???????? oppsss

    0

    0
  43. Anonymous says:

    tak payah la banding kan sikap manusia dgn malaikat…sampai kiamat pun xde org yg akn setanding kebaikan malaikat ni..bila org tegur terima dgn hati yg positive sudah..kalau xnak org komen simpan gambar2 tu utk rujukan sndri…haihsssss

    0

    0
  44. nana says:

    actually, dia nak malaikat tegur ke? siapa? Izrael? Masa tu dah babai la dik non oi~~

    0

    0
    • ladyzviva says:

      Klu izrael yg dtg dia x tegur dh……dia zappp je..
      klu ckup amalan kita tenang je perginya!!!….. tp klu x ckup….
      Haa..msa tu hg tau le langit tu tinggi ke rendah nabila oiii!!
      Ckp mcm org x blajar ugama!!

      0

      0
  45. Mimi says:

    yang peminat tu yang i tak tahan
    boleh dok support support bagai
    tambah lah sharnaz dan nabila ni rasa apa diorang buat tu betul

    0

    0
  46. Fidot says:

    Erm…manusia mcm ni menggambarkan kebodohan dorg. Asal tegur je akan ckp > tgk diri sendiri dulu. hurm…

    0

    0
  47. adeakukisah says:

    jodoh itu rahsia Allah..walau syg,walau rapat mane pon kita berkasih kasihan,lepas tu xjga adab pergaulan…siap upload lg gmbr..tup2,kahwin dgn org lain….agaknye apa ye perasaan si suami masa tu bila tgk gmbr berpeluk2 mcm ni?

    0

    0
  48. Anonymous says:

    Bongkaknya statement kau. And mak kau hidup lagi pun tak boleh nak tegur kau and adik tiri kau tu.

    0

    0
  49. Akak sekadar kongsi pesanan says:

    Senang je…usah amik tahu.usah support, usah like, usah dislike, unfollow. sok nanti dah jatuh bangkrap, jatuh muflis, jatuh miskin 2 hamba Allah ini. Kita doakan moga diberi petunjuk dan hidayah. Amiin.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    laaaa sedaq rupanya malaikat tu wujud.. sedaq dak malaikat atid dok catit apa yg hg buat.. nak buat apa malaikat catit xtau..
    #statementbodoh

    0

    0
  51. tiada niat buruk says:

    pelik aq..aq tgok kebanyakkan bg nasihat ja..bkn kritik pun…dia xleh beza ka kritik ngan nasihat..bf gf sma ja dua2..kalu yg nk kna beri tguran tuh kna sesuci malaikat jenuh la nk cri…ahahahahahahh…kalau dh xnak terima nasihat atau teguran smpan ja la gmbaq2 tuh sndri cik kak oi cik abg oi…pastu lg pelik ada pulak pembekap2 yang kasih abadi nih…so sweet???? sweet tang mna xtau la..kalau yg babi binatang haram tuh xmau pulak ckp so sweet..nih dh bukan laki bini pastu terang2 peluk pastu boleh pulak share..haihhhh

    0

    0
  52. anymous says:

    YANG TAK HALAL MMG SEDAP

    0

    0
  53. Anonymous says:

    Mak bapak sharnaz n nabila tak kesah pun. We all dulu pun pernah muda. Setakat aksi hayawanat macam ni we all redha and give our moral support. Clap clap. Ramadhan nanti depa pakat pi terawih sama n mohon ampun ler tuh. Raya kembali bersiaran semula. kuang kuang.

    0

    0
  54. Apambanana says:

    Mak bapak sharnaz n nabila tak kesah pun. We all dulu pun pernah muda. Setakat aksi hayawanat macam ni we all redha and give our moral support. Clap clap. Ramadhan nanti depa pakat pi terawih sama n mohon ampun ler tuh. Raya kembali bersiaran semula. kuang kuang.

    Selalunya klu dah awal2 maksiat camni pengakhirannya pun nanti ke mahkamah syariah gak nnt klu la jadi nikah. Kahwin dah kwooot.

    0

    0
  55. klate says:

    Janda sangap. Cheap. Budu basi.

    0

    0
  56. Apambanana says:

    Selalunya klu dah awal2 maksiat camni pengakhirannya pun nanti ke mahkamah syariah gak nnt klu la jadi nikah. Kahwin dah kwooot.

    0

    0
  57. cik brown says:

    PADANN LAHH DUAAA2 PERANGAIII SAMAAAAAA.. SECOCOK!!!!

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      asal kan diorang dua ni tk pakai jubbah n main bowling suda la..

      0

      0
  58. gotze says:

    jebat…dr respon awek ko tu..nmpk dia tu xclever girl..
    tggu sesuci malaikat br blh tegur?statement mcm org kna strok otak

    ko cari lain lah..try adik dia pulak..nmpk neelofa tu cm bijak sikit

    0

    0
  59. Anonymous says:

    sian parents hg sharnaaz

    0

    0
  60. dina says:

    kita manusia biasa saja mmg x boleh nak jadi perfect. tapi apa yg kita boleh buat ialah menasihati sesama kita yang beragama Islam ni. kalau mereka ni nak tunggu malaikat baru nak dengar nasihat maknanye tunggu jer lah malaikat izrail…
    x kuasa nak layan malaun yg bodih sombong mcm shanaz n gf dia ni

    0

    0
  61. ex schoolmate says:

    satu mrsm ngan nabila ni dulu. muka je cantik tapi mulut mencarut je. seme dalam kain dia suka sebut. xsangka lak ko ni kakak neelopa tuh. mmg berlagak sejak azali lg kot. kawan nak kawan ngn yg kaya2, pandai2 je. ishhh nak je aku carut balik ko ni. da kawin amik la gmbo cmni byk mn pn org xkesah. ni blom kawin ko reti ke x?!!!!

    0

    0
  62. anon says:

    Kalau tak nak org mengata, jgn lah di upload gambar tak senonoh ko tu, janda gatal ,iang ooi. Dia yg gatal gih upload, pastu melenting bila org tegur. Kalau rasa dah tak tahan sngt gatalnya, kawen je. Kalau dah kawen, org tak kesah dgn gambar2 mcm tu.,Jgn ditunjuk sngt kemurahan maruah kamu sebagai perempuan. Belum ada apa2 ikata dah berpelok sakan. Kdg2 wonder jgk, kemana mak bapak janda gatal ni. Tak nak nasihat ke anak dia org. Org lain sebok bertutup liku, dia sebok dgn perangai tak senonoh. Ada mak bapak pun tak guna…

    0

    0
  63. ada aku kesah says:

    kahkahkah ni nak kata apa sebenarnya ni ? rasa bangga la duk post gambar gini ? seriously takde rasa malu ke ? woi aku post gambar dengan hantu laki kat sunway lagoon amik gambar peace2 je pun. pun ayah aku suruh delete tau. aku pun termalu jugak sebenarnya tp iniiiii bukan takat laga pipi. da mcm segala laga dah tau tak ? benda2 camni la yang hangin dengan JAIS bagai. takde ke nak buat tindakan apa2 ? kalau agama lain yang buat takde la kisah sangat. ini da sah2 melayu. Islam lagi. aku takde la sesuci malaikat sape je boleh sesuci malaikat tu bingai oi. cakap biar jaga sikit. dah tua2 pun nak kena ngajar lagi. nasib la aku tak follow 2 ekor ni.

    0

    0
  64. huhuhu says:

    kena sesuci malaikat dulu baru leh tegur ke? mana ko tahu tah2 mmg dia antara orang2 alim?? xdela dah sah2 benda tu dari segi etika pun tidak sopan.. kalau dari segi agama lagi lah…. xde la alim sgt nak tegur, tp jangan lah ckp mcm xde pegangan

    0

    0
  65. bravoo_girl says:

    “Sharnaz”… Nk kurangkn dosa, nikah ler cepat2..
    “Nabila”… Jual tudung kan… Ape kata pakai tudung & tutup aurat btl2.. Bak kata UAI “Lakukan walau t’pksa sbb dlm keterpaksaan itu akn timbul keikhlasan”…

    B’laga pipi & b’peluk tu dah mmg haram… Jgn menidakn sesuatu yg mmg sah2 haram cik abg & cik kak oiii… Jgn m’halalkn sesuatu yg haram yer… #nasihatsesamaislam #islamituindah #utamakanaurat #halalituawsome :)

    0

    0
  66. mak enon says:

    dok mengata DIVA AA, dia ni pun sama sajoh. nak tunggu sempurna baru boleh tegur, kiamat la dek non. sedeh. artis murahan.

    0

    0
  67. akurasadahterukrupanyakolagiteruk says:

    kesiannya la tengok statement dorang berdua. kesian lagi mak bapak yang tengok sendiri gambar ni. entahla. seburuk buruk perangai aku, mak bapak adalah orang yang aku tanak dorang tahu apa aku buat kat luar sana. biar sampai mati dorang taktau, biar aku ni menyenangkan mata dan hati mak bapak. tapi kalau mcm berdua ni, lain kes dah. doakan je la dorang bertemu jodoh sampai ke syurga. kalau tak jadi nnt kang mau kecoh macam kes shilalalalala dulu

    0

    0
  68. damai says:

    Selamat Allah elakkan Shila x berjodoh dgn Sharnazz, kalau x rosak budak tu. Ini lah salah satu sebab org pandang serong terhadap ibu tunggal or kata kasar janda. Ini nak kasi tahu dik no, hukum org yg buat maksiat, tak kita zina atau ringang, hukuman untuk org yg dah kahwin dan pernah kahwin, sgh berat sekali, no compromise, stated in quran, so dah cukup baik org tegur x kira yg menegur itu step baik ker apa, tapi hakikatnya kau bella yg mengundang kan fitnah. Dlm hadis ada mengadakan, jauhlah dari zina, maknaya dekat s blh apa entah lagi buat. So kau yg mengundang fitnah kalau apa2 salah sape, org yg menegur or diri sendiri. Your attitude mmg merosakkan peribadi ibu tunggal. dan Sharnaz. awak tu baru nak dpt job baru jadi pengacara, so simpanlah kebodohaan dan kesombongan awak, in order to obtain more jobs offer.

    0

    0
  69. as says:

    pastikan perangai i anda sesuci malaikat kalau tak nak orang mengata wahai sharnaaz dan nabila..tak payah nak cakap tu hak korang berdua nak berpeluk sakan bagailah..sebab hak korang berdua nak ke neraka tu mmg sah dah.

    0

    0
  70. Anonymous says:

    Astaghfirullahalazim..mana mak bapak syanaz n nabila? Xnk tegur ke kelakuan anak mcm ni… nk sibuk salahkan pemimpin sbb berlaku gejala sosial..tp yg pling terdekat dgn mrk pn xnk tegur.. xde ke ahli keluarga yg nk menegor perbuatan anak.. klau anak ak mcm ni, dah lama ak tibai..xkisah dh besar janda ke ap..jgn lh buat x endah n anggap mrk dh pndai pikir sendri sbb dh besar.. jgnlh berhenti menegur

    0

    0
  71. Muntah Hijau says:

    ada jugak fans yg bingai level 999 sokong maksiat, konon sweet & doakan smpai ke Jannah bagai, hauk!

    0

    0
  72. muhasabah diri says:

    siapa yg dah perbodohkan diri sendiri skrg ni?? mmg lah media sosial tu tmpat utk kau kongsikan gambar2 tp sblum nak kongsi gambar fikirkan lah gambar tu sesuai utk tatapan umum atau x, ni bila org tegur sikit dah melenting, org tegur pon sb benda tu dah terang2 slah bkn niat menghina or mengaibkan tp dah sendiri yg upload gambar yg boleh mengundang org komen negatif kalau xnak org tegur boleh lah cepat2 nikah,, ni x org tanya sikit je pOn nk melenting,boleh je kan jawab elok2 xperlu nak tunjukkan diri tu sentiasa betul ,sedar sikit lah kekasih kau tu artis tanpa sokongan peminat Sharnaaz xkan dpt menang apa2 anugerah n ada pada tahap sekarang jd hormat lah sikit bila org menegur tu, kau pOn sebagai kakak kpd neelofa bintang paling popular sepatutnya lebih tahu mcmna nak jaga adab pergaulan n percakapan kau di media sosial,kalau rasa xmau di tegur n rasa nk jugak bermesra ngn kekasih simpan utk tatapan peribadi, ingat lahh nabilaa tanpa sokongan peminat2 juga rasaNya naelofar hijab xkan berada pada tahap skrg dgn jualan juta2 n kau pon mungkin xkan sekaya n di kenali skrg jadi jgn lah terlalu membangga diri dan merasa seolah2 kau seorang yg betul,walaupon kita di ats kita masih perlukan nasihat dr org sekeliling supaya kita xlupa diri dgn apa yg kita ada,,

    0

    0
  73. Adafaham says:

    Kalau org mengata aku pun marah
    Kalau org mengutuk keji menghina sapa yg x hot..
    Tapi betul ke itu hinaan? Kejian ? Kutukan ? Ataupun nasihat dan pandangan ? Kalau kita positif maka positiflah ia. Kalau negatif maka org lain tu semuanya bangsat dan durjana belaka!!

    0

    0
  74. bukan peminat says:

    NAK TUNGGU MALAIKAT TEGUR HAAA ALLAH HANTAR MALAIKAT MAUT ANG TEGUR BARU TAU

    0

    0
  75. aku says:

    nabila ni dah 2kali janda kan, so obvious sgt
    janda skali tu pahamla, mayb ada masalah pa pe
    ni 2 kali..ptutla dia ngan shannaz cheap smcm
    sesuai

    0

    0
  76. Anonymous says:

    sharnazz ni time dgn shilalat tu ok je aku tgk…humble je…tp sejak dh putus dgn shilalat makin menjadi2 perangai….ke sbnrnye die nk tunjuk kat shilalat tuh??frust sgt kot dgn shilalat tu y perangai pun hampeh…org bl putus cinta makin dkt diri pd Allah…yakin ape y berlaku ade hikmah dan doa supaya dpt jodoh y baik dan dlm mse y same berubah diri jd baik…fokus pd keje…bknnye makin galak peluk awek…adoiii….

    0

    0
    • highlight warna kuning says:

      ND Lala kata “Alhamdullillah, selamat anakku dari mala’un cam ni”…

      0

      0
  77. nanhado says:

    PATUTLAH SHARNAZ TAKNAK KAWEN LAGI, TAK KAWEN PON BOLEH PEGANG PELUK MCM DAH KAWEN. BUAT APE DIE NAK BAZIR DUIT BUAT MAJLIS KAWEN KAHKAHKAHHHH

    0

    0
  78. norkiah hanum says:

    tgk gaya macm tak kawen diorg ni..ni stok sedap2 je ni… tapi takpela… aku doakn korang kawenla cepat2 .. jgn nti bila dah putus dok salahkan sesama sendiri.. k bye!

    0

    0
  79. za says:

    Awak pun kena jaga “KAIN” dan BENDA dalam “KAIN” awak tuu jugak…
    DIRI ini mana mungkin sesuci malaikat…
    Dah gambar macam tuu… yg sah2 DOSA mana la orang tak TEGUR.

    Kalau TEGUR mcm tuu di anggap memperBODOHkan diri sendiri…
    Rasa nya orang yg buat DOSA dan tayang PHOTO2 DOSA nyer lagi la BODOH…

    Tak gitew…
    Sorry dijakalau TERASA.. cuma pendapat saya…

    0

    0
    • minah jambu harapan nenek says:

      zaman p ramlee nordin ahmad latifah omar dulu pelok pelok dlm pilm ok aje..tkde pon ustaz ustazah kepo macm ustaz ustazah jelmaan skarang huh !

      0

      0
      • suci sangat says:

        knape selalu nk ungkit yg lalu.dah tahu yg dulu teruk, jadi zaman skrg dgn kesedaran Islam semakin utuh di kalangan artis, maka berubahlah menjadi lebih baik bukan ke arah jahiliyah.

        0

        0
      • ladyzviva says:

        Oh…. jdi klu org dulu2 terjun lombong kita skrg pn terjun lombong jgk le ye minah???

        0

        0
  80. AKU says:

    Tahukah kamu wahai nabila dan sharnaaz..bahawa dalam islam melarang kita sendiri yang cipta fitnah terhadap diri kita sendiri..islam melarang kita bersikap yang boleh membuatkan orang lain memandang serong pada kita…pergilah masjid cari kuliah2 ilmu..moga2 tak terus berada di dalam kejahilan…kamu tak sertai majlis2 atau kuliah ilmu…bila orang tegur tu bersyukurlah kerana itu adalah salah satu ilmu yang orang dah sampaikan agar kamu tidak tersesat..

    0

    0
  81. Anonymous says:

    Xpe la kan berlapik tu……Sme mcm kes adik dia dulu….Alasan berlapik……Anak orang kaya …..Pahala boleh beli….

    0

    0
  82. zikry haikal says:

    uolls, pergi laa komen mcm ni kt ig dy, nk tgk mcamana plak dy balas

    0

    0
  83. Anonymous says:

    mmg lh ttup usia ssorg kita x tau baik ker x nyer …….tapi suda terang2 dah upload x yah guna lampu LED..nokk….klu x nak org komen… pkai lampu y ada dimmer jer ahh bru tak nmpk pung apo korg buat

    0

    0
  84. Malu la orang islam camni..Yang betul tetap betul…tp akhir zaman yang betul dah jd x betul…bila ditegur suh jaga kain sdr je.Kita menegur sbb kita sdr x buat…ntah la…artis sekarang ni ramai yg mengarut..terbabas

    0

    0
    • ntah lerrr says:

      tau xpe. malaysia nie ramai alim ulama lahir dari mcm2 rancangan program. harap ustaz2 nie sume tlg la tegur. kami x masuk tv, org x kenal jadi x blh la tegur. x gitu?

      0

      0
  85. Anonymous says:

    kita tengok sja what is ending story………….

    0

    0
  86. Aku says:

    Dunia dah akhir zaman. Aku pun pernah tengok gambar/benda tak betul kat laman sosial (bukan artis), berdetik kat hati aku benda tu salah. Yang peliknya ramai pulak yang komen menyokong.

    0

    0
  87. wat hapen? says:

    okay… ustazzzzzzz & ustazahhhhhh sila tegur boleh x? kami semua tak sempurna.. klu ustazzz & ustazahhhh tegur pun nti ckp x sempurna jgk, sebab xde manusia yg sempurna dlm dunia nie. kesimpulannya??? xyah tegur….. yessss itulah ending nyer..

    0

    0
  88. beragak says:

    yg komen2 kat insta siap ckp ‘sweet’ lg, ‘terserlah kbahagiaan’. perghhhhhh.. dosa pahala x nmpk klu dh jd fans fanatik!! lom kawin kot!! beragak la nak puji pun.

    0

    0
  89. Anonymous says:

    Ckp mcm org bodoh..sruh org pastikan sesuci malaikat sblom nak kta ko.. dah ko tayang kan klo ko x tayang x da spa nak kta ko.. ko sendri tujukan kebodohan…ishhh..pastu ko nak ngaku ko buat tu baik kah nak tunjuk ko jahil sngat kah..dah tau knpa buat..ko yg bodo nabila oi..

    0

    0
  90. Anonymous says:

    kawin la cepat2 ye. elakkan fitnah. huhu

    0

    0
  91. lucy says:

    nabila janda gatal yg tk cantik…dh lh tua..muka tk cantik..adik2 bawah dia yg cantik tu keturunan khan sbb tu cantik..dgr2 cerita kuat jugak berromen nga sharnaaz ni,dulu sharnaaz ni bcinta dgn shila dan anis tkadalah teruk mcm ni,nmpk sgt pengaruh janda gatal dari nabila

    0

    0
  92. hamba allah says:

    Kita sesama islam perlu menegur benda yang baik. Bila kite mendorong maksiat maka berjemaah lah kita ke neraka nanti .

    0

    0
  93. MAK JEMAH says:

    Biasa la tu …bila haram itu yang best…. bila dah halal pegang tangan pun x mahu…. LU PIKIR LAH SENDIRI …. sharnaaz ahmad…. aku pun dah meluat tengok kau…. kalau ade drama yang kau lakon aku x akan tengok dah…. dulu aku minat tengok lakonan kau …oleh kerana hidup kau pun mcm lakonan aku dah meluat….HABIS LA KAU SHARNAAZ AHMAD disebabkan oleh mak janda gersang tu

    0

    0
  94. seri says:

    Peluk dada rapat rapat
    Laga laga cium pipi
    Manjanye uols, sweet sangat
    Rasa mcm nak tumpang sekali

    Peluk cium x kira siang malam
    Jantung netizen bagai nak luruh
    Jangan marah netizen mengecam
    Dah ko yg share sapa suruh

    Pastikan diri sesuci malaikat
    Baru sibuk mengata orang
    X perlu jadi malaikat untuk nasihat
    Dah tu gambar ko memang mengundang

    Netizen marah sbb saying
    Sebab x nak dijadikan ikutan
    Mohon terima hencapan kami, bang
    Apapun moga jodoh korang dipermudahkan.

    0

    0
  95. Pendosa says:

    jangan sampai malaikat yang tegur terus…………………………………………….

    0

    0
  96. juju says:

    cuba bagi pi ne kat ustad yang terkenal di malaysia. tengok ape yg ustad tu comment dan ape yang artis comment pulak. itu yang bagus

    0

    0
  97. orang_penting says:

    geli tgk…..nmpak gatal masing2….

    0

    0
  98. Anonymous says:

    YG KO TNJUK TU DOSA !!..SEBAGAI SEORG MUSLIM PERLU MENEGUR JIKA TERANG-TERANG DAH MMG HARAM

    0

    0
  99. Ton Bechok says:

    Tengah meramassssssssssss aduuhhh..sedapnyee..

    0

    0
  100. Ton Bechok says:

    SEBAB TU JANDA DIBENCI ORANG. SEBAB BURIT MCM NABELLA SUKA BERGENTAYANGAN MINTAK DISODOK!! Nila setitik rosak susu sebelanga. Suka lagi aku dengan Rita Rudaini.

    0

    0
  101. Shahrul says:

    Saya paling bimbang satu hari nanti bila pelakuan maksiat dianggap biasa dan dah takde orang nak tegur kat malaysia ni. Teruskan menegur artis2 tak sedar diri ni sbb pelakuan mereka ni akn jadi ikutan .

    0

    0
  102. bulan says:

    rasanya tk perlu lh nak tunggu suci dulu baru boleh tegur. dh memang benda tu salah, kena lah tegur. penat dengar org ckp “cermin diri sendiri tu dulu, baru betulkan org lain”. ego tu letak jauh², pls.

    0

    0
  103. x says:

    Dua dua gersang,dua2 patut disebat.dua2 bangla gedik.

    0

    0
  104. Jid says:

    Sape yg jd follower dorg or friends kat ig/fb, reramai unfollow dia biar sampai 0, baru dia malu. Skrg ni dia bangga n seronok bila jd perhatian. Org marah2/kutuk dia lg suka, itu mcm hiburan bg dia.

    0

    0
  105. suci sangat says:

    Ya Allah takut baca komen2 yg menyokong perbuatan mereka. HARAM tetap HARAM. Ini bukan soal “diorang je betul”. Jaga-jaga apabila mengiyakan sesuatu yg salah kerana kita turut berdosa kerana menghalalkan sesuatu yg maksiat. Baik diam . Ini siap minta lagi gambar mereka berdua,bisikan syaitan amat halus untuk menjahanamkan umat Islam

    0

    0
  106. suhaimah58 says:

    x perlu jadi sesuci malaikat utk menegur, berdakwah tu perlu .. nabi x ckp pun dakwah mesti dr alim ulama’ … jgn sbb syok jadi cmtu terus x leh langsung kena tegur, Allahuakbar minta dijauhkan dari keturunan kita …

    0

    0
  107. Bubu says:

    Kang cakap takde otak marah plak. U guys ni artis tayah la upload gambar camtu patut boleh fikir dah before nak uload tu. Dah tau keadaan netizen ni macamana tapi buat jugak. Pandai buat pandai tanggung.

    0

    0
  108. mamu says:

    Malu mamu tgk gmbq budak sarnaz ni berpeluk2 mcm nih..yg pompuan ni sapa nama mamu tktau…tapi mamu nk peringat sikit kt pompuan nih nanti Allah akn hntq malaikat nama dia malaikat Izrael utk cabut nyawa..la ni bila ada org teguq elok2 dia buat main2 plk no guna perkataan malaikat…tolong bertaubat la cepat2 cheq na..

    0

    0
  109. boring says:

    tak heranlah neelopa menang artis popular… adik beradik asyik buat kontroversi…

    0

    0
  110. biar la….1 hari nanti pasti nabila & kita semua akan ditegur oleh malaikat maut…masa tu…baru sentap.

    0

    0
  111. Anonymous says:

    Senang citer kite boikot je semua produk depe berdue nih…

    0

    0
  112. rara says:

    BILA HATI DAH HITAM

    0

    0
  113. Nak Kiamat says:

    Manusia xkan buat maksiat jika kenal Allah s.w.t Dan Islam sepenuhnya…jangan gentar berperang yakni berdakwah dengan orang2 jahil…walaupun mereka mulut lancang…dosa tetap dosa..kerana gambar mereka itu akan merosakkan Minda orang yang melihatnya…ye,tunggulah salam dari malaikat maut nanti Dan mnjawablah dengan Allah s.w.t yang Maha Menghukum nanti..jangan angkuh sangat ye

    0

    0
  114. NabilaPepet says:

    As salam En Sharnaz dan Puan Nabila
    Saya bukan sesuci malaikat, malah pendosa seperti kamu2 juga, bezanya saya malu utk memperlihatkan dosa2 saya…. saya tidak bangga dengan dosa2 saya….

    Saya terpikir apakah sebenarnya niat kalian berdua ni bila memaparkan gambar pre-zina kalian. Adakah ingin dipuji2…. adakah ingin dijadikan ikutan? Atau ingin dibanggakan?

    Sharnaz, mungkin, ketika nama mu masih dipuncak… kamu merasakan tidak perlu menghormati pandangan atau teguran sesiapa pun…. kemasyuran dan populariti mengangkat kamu menjadi angkuh, takbur dan bongkak.

    Nabila, mungkin kerana pernah mempunyai suami, jadi kesunyian tanpa laki membuatkan batin kamu seakan merintih2 membutuhkan layanan mesra dari lelaki, dan kemiangan yg memuncak itu membuatkan seperti dunia ini milik anda, dan anda bebas melakukan apa saja di media sosial. Sabar, menjadi janda itu tidak hina. Tapi perilaku kemiangan anda itu sangat hina. Mungkin anda terlalu kemarukan cinta Sharnaz sehingga gagal berfikir secara rasional.

    Satu hari, ketika jatuhnya Sharnaz seperti yg lain2…. maka pada hari itu anda akan menoleh semula teguran2 hari ini. Sharnaz, jangan lupa Allah itu lebih berkuasa dari kuasa populariti anda.

    0

    0
  115. BIBIk says:

    jika pekara mungkar yang kamu lakukan perlukah kami yg melihat berdiam diri……….?kami x mahu terpalit bersubahat dgn kamu…kami manusia perlukan hiburan juga..jgn kata x suka x payah tgk…kita sbg org tua sepatutnya tunjuk tauladan yang baik.bukan cara bermegah2..dengan kesalahan awk tu…terimalah teguran dari sahabat2..bukan nk menjatuhkan kamu…maruah perlu dijaga.OK!

    0

    0
  116. Anonymous says:

    aku rasa “Minah Jambu Harapan Nenek” ni sah nabila..backing kuat kottttt…hahahahahah

    0

    0