May 28th, 2020

Fuh. Pejam celik pejam celik, dah 3 bulan kita “terpaksa” duduk di rumah kerana PKP. Memang boleh mati kutu dan kebosanan dibuatnya, terutama jika tiada talian Internet yang pantas di rumah. Ha, Abang Nara bersyukur betul kat rumah nie dah lama ada unifi. Dengan unifi, macam-macam benda yang boleh kita lakukan untuk mengisi masa terluang sepanjang PKP ini. Antaranya:-

1. Layan drama Korea sampai lebam

layan kpop sampai lebam

Sepanjang PKP ini, memang ramai yang jatuh cinta dengan drama-drama Korea. Iyerlah, heronya kacak , heroin pulak cun melecun. Jalan cerita pulak ada yang boleh membuatkan kita menangis, ada yang buat kita geram dan ada pulak yang unik sangat-sangat. Antara drama Korea yang femes sepanjang PKP ini ialah Crash Landing On You, World of Married, Itaewon Class dan macam-macam lagilah.

2. Work from Home tanpa tersekat-sekat

kerja dari rumah

Kredit – Forbes

Walaupun di”kurung”, kerja tetap perlu diteruskan. Inilah masanya untuk kita belajar Work From Home (WFH). Perkara paling utama untuk memastikan kelancaran WFH tak lain tak bukan ialah capaian Internet yang pantas. Dengan unifi, panggilan video kita sentiasa pantas, jelas dan tak tersekat-sekat. Tak adalah tengah-tengah syok bagi pendapat rupa-rupanya bercakap sorang-sorang. Hehehe.

3. Buat channel YouTube macam Pavithra

sugu pavithra

Kredit – Malay Mail

Ha, satu lagi benda best bila kita ada Unifi di rumah ialah kita boleh buat channel YouTube sendiri. Iyerlah, bila dah ada banyak masa di rumah, bolehlah memasak ke, menjahit ke, buat tutorial menyolek dan sebagainya. Kesemua itu boleh dirakamkan dan diupload ke YouTube untuk tatapan ramai. Silap-silap boleh jadi femes macam si Pavithra yang berkongsi resepi masakan Indianya tue. Bolehlah buat duit tambahan sikit-sikit kan?

4. Anak-anak boleh belajar secara online

belajar secara online

3 bulan PKP, bermakna 3 bulan jugalah anak kita tak pergi sekolah. Banyak benda yang tertinggal kalau PKP ini terpaksa diteruskan di masa hadapan. Nasib baiklah kecanggihan teknologi membolehkan anak-anak kita belajar secara online. Sekurang-kurangnya tak adalah diorang duduk tak buat apa-apa kan?

Dapatlah belajar apa yang patut. Yang pentiing, unifi kena ada barulah apa yang cikgu ajar secara online tue boleh jelas didengar. Dengar cerita sekarang mereka menawarkan promosi 30 hari unifi percubaan. Sama ada tengah Raya atau post Raya, memang wajib ada unifi ini.

5. Main game bersama keluarga tercinta

main game dengan keluarga

Satu lagi kelebihan unifi ialah walau banyak mana pun peranti yang menggunakannya, capaiannya tetap laju sekaligus membolehkan seisi keluarga enjoy untuk melakukan aktiviti atas talian bersama-sama. Anak-anak dengan iPad dan mak ayah dengan telefon pintar/komputer sama-sama bermain Roblox, MineCraft atau PUBG. Zaman dah moden, cara nak eratkan silaturahim punlah kena moden juga kan?

unifi home
Ha senang cakap, unifi memang wajib dipasang di rumah anda tak kiralah sama ada ketika PKP ini atau selepas PKP tamat nanti. Terlalu banyak benda baru yang boleh dicuba apabila kita ada capaian Internet yang laju dan stabil. Maklumat lanjut layari laman rasmi unifi



April 1st, 2010

gambar fasha sandha sambut hari jadi

Wah ~~ Heppi sungguh riak wajah Fasha Sandha menyambut hari jadinya. Mungkinkah kerana kehadiran lelaki berbaju putih tue? Siapakah lelaki berbaju putih itu? Nampak seperti pernah ku lihat wajahnya tapi di mana ya?

Hehehe. Sapa tak kenal jejaka kacak tampan bergaya berbaju putih tue nampak sangat tidak meminati gosip tentang Fasha Sandha. Saja je kami taknak sebut nama dia kat sini sebab dah buat dialog khas untuk si lelaki kat atas tue.

Kami tak kisah pun kalau betul si Fasha bercinta dengan si lelaki tue. Kami suka lagi adalah. Kalau betul Fasha nak berahsia tentang hubungan dia dengan si lelaki tue pun kami tak kisah. Masing-masing ada hak peribadi masing-masing. Yang penting bahagia. Betul tak?

Lagi gambar Fasha Sandha menyambut hari jadi bersama rakan-rakan dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

gambar fasha sandha sambut hari jadi

gambar fasha sandha sambut hari jadi

gambar fasha sandha sambut hari jadi

 
March 31st, 2010

din beramboi denggi berdarah

Nampaknya info yang kami terima sebelum nie yang menyatakan Din Beramboi kritikal dan koma di Hospital Selayang kerana terkena virus kencing tikus adalah tidak tepat. Mungkin kita semua telah terkena April Fool sehari awal oleh khabar angin tak bertanggungjawap yang telah disebarkan seseorang.

Di bawah adalah kata-kata abang Din Beramboi yang membawa Din Beramboi ke hospital:-

[note]Saya terkejut dengan berita yang pelbagai versi, saya yang masukkan Din ke sini pun tidak tahu yang dia terkena racun di Zoo. Itu mungkin khabar angin. Dia dimasukkan ke hospital kerana denggi berdarah.[/note]

Tapi apa yang mengkagumkan kami ialah semalam di Hospital Selayang ramai orang yang berpusu-pusu nak menderma darah jenis O yang kononnya diperlukan oleh Din Beramboi. Untuk pengetahuan anda benda tue pun khabar angin jugak sebenarnya. Tapi kiranya rakyat Malaysia nie memang prihatin lah. Kagum kami dibuatnya.

Dengar sikit lagi apa abang kepada Din Beramboi cakap:

[note]Saya juga terkejut semalam ramai yang datang untuk menderma darah. Doktor hanya memberitahu jika mahu menderma pergi ke unit lain tapi baru saya tahu ada khabar angin yang mengatakan Din memerlukan darah. Itu semua tidak betul.[/note]

Maklumat terbaru yang kami terima (ini betul punya bukan khabar angin) yang keadaan Din Beramboi sudah semakin baik. Kita doakan yang terbaik buat Din. Semoga cepat sembuh.

March 31st, 2010

suami amber chia

Inilah gambar suami kepada Amber Chia, seorang model popular negara kita. Diorang berdua bercinta selama setahun setengah dan baru-baru ini dah pun berkahwin di Bali.

Tahniah buat Amber Chia dan suami. Beruntung si suami yang dapat isteri cun melecun macam Amber. Semoga perkahwinan anda kekal bahagia sehingga ke anak cucu.

March 31st, 2010

simply siti

Ala. Mati-mati kami ingatkan yang Nas Ahmad terjah Dato’ Siti Nurhaliza sebab dia mengandung. Rupa-rupanya sebab Siti nak keluarkan produk kecantikan yang diberi nama Simply Siti. Dah keluar pun kat pasaran sekarang.

Nampaknya masih tak ada rezeki untuk Dato’ Siti bergelar seorang ibu. Takperlah. Dato’ K kena berusaha keras lagi. Fighting Dato’ K dan Dato’ Siti. Mungkin tahun ini tahun bertuah untuk anda berdua.

Bercerita pasal Nas Ahmad dan Terjah, dengan ceritanya program Terjah ini nak diberhentikan dah siarannya. Dari cerita-cerita yang kami dengar, kelmarin adalah episod terakhir Terjah.

Molek benarlah tue. Terjah nie bagi kami soalan dia laser sangat sampai menjatuhkan air muka artis-artis. Pastue nampak macam mendesak jer soalan dia. Sampai artis tue nak taknak terpaksa keluarkan kontroversi.

Buat Nas Ahmad, lepas nie keluarkan la program lain. Mungkin konsep sama dengan Terjah tapi buat dengan cara lebih bermoral dan santai. Kami jamin program tue kompem akan boooooooooommmm!!!!

Sesapa yang ada try produk Simply Siti nie nanti bagitau la ok ke tak. Nak gak tau keberkesanan dia. Lagi gambar Simply Siti dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

simply siti

simply siti