Written by Bella | December 3rd, 2015

“KimK” perkataan yang agak popular dan kecoh disebutkan di media sosial selepas Nur Fazura menegur seorang peminat beliau kerana menyangka ia adalah perkataan kim*k.

Dek kerana isu berkenaan, memang teruk juga Fazura menjadi bahan lawak di Instagram, Twitter dan Facebook.  Malah, ada juga segelintir pihak yang tetap mendesak beliau untuk tampil memohon maaf kepada peminat yang beliau sudah malukan itu.

Malam semalam pula, pembantu kepada Fazura ada memuat naik foto dimana Fazura kelihatan sedang membuat laporan polis.

Ini menimbulkan persoalan adakah laporan itu berkaitan dengan kes berkenaan?  Erm, jika bena beliau membuat laporan polis berkenaan  isu “KimK” mungkin ia agak tidak kena. Bukan apa, kami rasa dengan memohon maaf benda ini boleh selesai dengan cara baik.

Sumber Berita: Instagram Nur Fazura

86 responses to Nur Fazura Buat Laporan Polis?

  1. Anonymous says:

    Malu bertanya sesat di jalan, malu berdayung perahu hanyut. Lain kali jgn main sembur org..kan termalu sendiri. ahahaha

    0

    0
    • abang sado jemur spender says:

      Miss Pajurah hoi…nak jadi bitch..jadilah bitch yg tahu sedikit sebanyak general knowledge. Malu sis…malu.

      KimK jadi….KimaK. Tak reti beza, huh? Buta atau samdol?

      0

      0
      • Kacang says:

        ada sesapa teringin yg nk buat realiti tv baru bertajuk “Facing Up With…Bimbo” tak?

        0

        0
        • Datok Fazilah Kamzah says:

          Anda takut menjadi seperti Fazura? Jangan risau…baca teknik dibawah ini dan amalkan.

          Hidu udara yang bersih. Otak merupakan pengguna oksigen terbesar dalam sistem badan manusia. Menghidu udara yang segar akan membantu untuk mencerdaskan lagi otak serta membaiki sel-sel otak yang rosak. Jangan menghabiskan masa anda dengan bermain instagram, twitter dan WeChat.

          Kembalikan kecerdasan otak anda untuk menjadi orang yang lebih bijak. Anda pasti boleh melalukannya!

          0

          0
        • Irfan says:

          kesian KimK….mesti tersedak2 minggu ni kat LA tu…korang asyik sebut nama dia je. hehehe

          0

          0
        • Anonymous says:

          Bitching Up With Bimbo

          0

          0
        • kacang apa bodoh??? says:

          Kacang apa?Ah..Kacang kelentit Kau.. Ah..kacang buret Kau…Kacang apa..
          Kacang kepala hotak Kau Nak mapossss…. Bodoh

          0

          0
      • Anonymous says:

        bila hati telah hitam….

        0

        0
        • Anonymous says:

          Bongok,ternyata akhir zaman ni ramai org cantik tp otak singkat…sendiri salah sendiri report polis…ptt tmj x pilih ko sbb kedudukan akedemik tahap plng low class…

          0

          0
      • Anonymous says:

        astargfirullah al azim..
        takot membacanye masing2 buat dosa.
        mungkin ade org ugut? haku klu org ugut pn akan buat repot polis.
        mungkin repot bkn pasal tu..pasal laen..
        apa2 kita sangka baek dulu.
        korg gak ckp/tulis2 kat dia konon sangka baek dulu..
        komen2 jugak..dosa dihujung jari

        0

        0
        • Anonymous says:

          sbg public figure…tindakkan fazura yg melulu menghembur dan mengaibkan tu x berapa cerdik. kesian si minah tudung tu….

          0

          0
        • Kemboja Putih says:

          ni mesti si fazura sendiri yg tulis komen ni..komen2 yg berunsur cover line.. kah kah kah

          0

          0
      • Makan has untuk kau gonkk says:

        Alah hai..Nak jemur spender konon…Pergi makan spender Kau tukan
        bagus…?Telan Lah sspender Longkang Kau tu oh beruk..

        0

        0
    • ayah anda kulup says:

      malu bertanya bodoh selamanya..
      #KimKbetulla

      0

      0
    • datin rosmary mansor says:

      kesamdolan fazura terserlah minggu ni. nak bukak aib malukan orang..kain sendiri yg…TERLONDEH.

      0

      0
    • bbycumil says:

      motif report polis? nk suh polis tangkap haters ko ke? x hbs lg ke tunjuk kebodohan anda? otak dah kuning sgt ni..tu la kwn lg dgn bapok..kimK jd kim*k hahaha bawak2 makan kismis kasi cerdik skit

      0

      0
  2. ayoooooooo says:

    wtf…rela buat polis report drp minta maaf ?

    0

    0
  3. Anonymous says:

    klu dia report psl perkataan kimk tu mmg jelas la kesengalannya.. mcm polis xde kje lain pulak.. byk lg kes culik bunuh ragut rogol yg blom settle..

    0

    0
  4. Anonymous says:

    MAAF. 4 patah perkataan tu pun susah nak sebut. lebih sanggup explain panjang2 yang takde kena mengena.

    0

    0
    • OI says:

      MAAF tu 4 huruf la. bukan patah perkataan. sekian dari cikgu BM tak bertauliah

      0

      0
    • Kemboja Putih says:

      bukan 4 patah perkataan syg…
      4 huruf…
      kalau 4 patah perkataan mcm ni: saya suka makan nasi.

      #jangankecamsaya
      #teguranmembina
      #Peace

      0

      0
  5. kak nam says:

    Fazura kena bash semalam kaw2 kat Insta…..hingga 10k comments pasal report polis ni.

    0

    0
  6. Orang muda yang rasa tua says:

    Kalau kes kimK dibuat laporan polis..hahaha nampak sgt egooooool

    0

    0
  7. melati says:

    Fazura2 ko kawin lah gan Ayah Rani…tu..skit2 report Polis…byk lg keje Polis….baik ko kawin jer gan Ayah Rani tu, nanti takut dh tua nanti cakap gan kucing jer sorang2..

    0

    0
  8. wtv says:

    dia igt taraf dia mcm sultan ke nk ego melangit? sultan pn humble drpd org perasan diva mcm kau ni. shame on ur self la bitch. xkan la dia nk eja kimak kau ejaan kim”K” dia tu caps lock. gosh. muka kau lawa ni sebab operation ke?

    0

    0
  9. elexx says:

    bahasa perosak bangsa. budaya shortform sekarang makin menjadi2 sehingga kes mcm ni terjadi. lain kali untuk mngelakkan org salah faham…tolongla tulis dengan perkataan yang lengkap. jgn asyik harap org lain faham apa yg kita tulis.tak semua org zaman sekarang faham dengan shortform yg pelik2.

    0

    0
  10. MAYA says:

    noob jugak fazura ni, Nampak sangat tau hal sendiri je, hal dunia non hado. mcm bagus. oh please

    0

    0
  11. cha says:

    jangan riak meludah kelangit yang akhirnya akan jatuh ke muka sendiri #SayaBenciHipokrit.

    0

    0
  12. anon says:

    mana kawan2 dia pegi mcm lisa surihani tu semua…eiiii tolong lah kwn awak yang maha sombong niii, perkataan maaf dgn ikhlas hati jer pon…

    0

    0
  13. anon says:

    lisa surihani, tolong laaa kawan hang niiii

    0

    0
  14. aku says:

    HARAP MUKA LAWA…TP BODOOOOO

    0

    0
  15. . says:

    nak report sbb apa?dah kata mcm2 kat akak tu.jangan riak meludah kelangit yang akhirnya akan jatuh ke muka sendiri saya benci hipokrit.Jadi pada diri sendiri skg nie.

    0

    0
  16. Anonymous says:

    tulah ko dok bela sgt bapok-bapok yg nabi x mengaku umat tuh… kan dah dpt masalah…patutnye nasihatkan kawan ni bagi galakkan dan sokongan jadi lelaki normal.

    0

    0
  17. Ibu says:

    Kita musykil ada beberapa artis yg sebelum ni yg buat2 polis report apa jalan penyelesaiannya, kalau mcm kes dia ni apa dapat polis lakukan, tangkap si penulis ke atau kasik amaran je?

    0

    0
  18. Kim Kesian says:

    Perghhhh… Fazura yang konon2 nya suci, urban and up-to-date tapi tak tau makna KimK.. Dulu kau boleh laa nak cover2 imej ko yang konon2 suci dan innocent… padahal perangai mcm ntah pape… kuat ting tong gak kau ni.. kawan2 pun ngan bapok! takut kau terancam dengan org yg lebih cantik dari kau.. nyampah plak aku tgk kau… Fake and Loser! pastu desparate! end up kena reject! sebab terlalu BIMBO! Boooo!

    0

    0
  19. miss h says:

    Yang gi report tu, nak charge orang yang dia tuduh tu under kesalahan apa?? Dia sendiri yang tak paham nak salahkan orang lain. Nyanyi n bcakap speaking bagai tapi kimK yang dah sah2 huruf besar K kat belakang tu pun tak tau.. siap nak bash pasal pemakaian orang tu pula..tolonglah!

    0

    0
  20. norajew says:

    Bimbo

    0

    0
  21. ffffff says:

    Wow, reverse psychology ni. Saya terfikir if sbnrnya dia buat repot polis pasal benda lain. Sekarang peminat dah serkap jarang dia buat repot polis pasal kimK tu. So nanti bila terang2 dia buat repot pasal isu lain, depan2 dia suruh korang sume minta maaf ahahahah…terpikir jela..kalau x betul..saya minta maaf ye..

    0

    0
    • miss kepah says:

      aku setuju dgn kau…ni ala2 yg sakinah salu buat tu…tunjuk gambar perut tunjuk gambar peha, konon2 tu gmbr dia, bila peminat dh berbalah lam ig, dia post lg gmbar yg betul mnunjukkan tu bukan dia, kira nk troll peminat lah dgn hashtag #dilarangbodoh. puaslah hati dia dpt kenekan peminat balik nanti…hati2 jgn smpai jatuh hukum sengaja mnimbulkan fitnah yer….

      0

      0
  22. akak celah bedah says:

    fazura poyo.

    0

    0
  23. aku says:

    honestly aku xsalahkan dia mengamuk. berapa kerat je yg tau kimK tu kim kardhasian hah? biasa [email protected] tu for kimak. cuma salah dia sbb xminta maaf, tp mmbebel2 psl mende lain. dah malu le tew huihuihuihui

    0

    0
    • dena says:

      Eh, ramai je lah yg mmg panggil Kim Kardashian tu KimK kot, mmg famous pun dari dulu. Plus dia as public figure yang up to date about fashion and celebrity and ironically nya dia punya reality tv tu ambik idea dari reality tv KimK jgk. Nama program pun nak sama, so that’s why org cakap dia bimbo. Plus, tak rasa dia buat report polis tu psl hal ni. Rasanya maybe hal lain, mcm video bj dia ke yg dah keluar balik

      0

      0
  24. mika says:

    Kecantikan tak melambangkan kepandaian.

    0

    0
  25. seri says:

    kimK is kim kardashian..kalau ko nampak mcm tulisan kim*k..tu maknanya ko nampak apa yang ko nak nampak…maksudnya ..adakah pajura assume muka kawan dia tu mcm kimK or kim*k?
    giuliana rancic pon pernah wat public apology kat zendaya…ko apa lah sgt….

    0

    0
  26. melayu says:

    bodoh fazura ni. cantik tapi noobshit

    0

    0
  27. pazbulus says:

    Hi pazura, salam kimK. Please dont reproduce. Kbai.

    0

    0
  28. Anonymous says:

    ATTENTION SEEKER!!!!

    0

    0
  29. kyliejenner says:

    laaa, uols pegi tgk kat utube pasal 60saat bersama fazura dah tau dia bimbo. binatang paling besar dia daratan pun dia taktau. apatah lagi kimK.

    0

    0
  30. lilnash says:

    jom join saya buat income sehari rm100 melalui online je!

    0

    0
  31. lilnash says:

    Artis Malaysia ni sampai bila2 takkan maju kalau perangai macam ni. artis Hollywood tu rileks je kena maki satu dunia. okay je tak kecoh pun. boooooo

    0

    0
    • fafa says:

      aku rasa ko ni mesti dalam kategori maju jaya kan…mesti dah biasa nih hari-hari dok kena maki dengan orang sekeliling. Syabas!!!!!

      0

      0
  32. ariefsempoi11 says:

    Thats why I Love SITI more. biar tak pandai english tapi budi baik tiptop.

    0

    0
  33. kutu says:

    bila mulut dah terbiasa sebut kim*k..ape saja perkataan yang ejaan dekat2 sama terus dia nampak kim*k..kalau orang yang tau perkataan kim*k tp jarang2 sebut atau tak pernah sebut akan baca whole sentence 5 kali utk confirmation..bukan terus jump into conclusion.

    sorry pajura..perahu anda telah terlajak.nk undur tak de gear reverse..kene tarik sahaja.

    0

    0
    • ah mana kutu..aku nak mkn kutu says:

      Ah mari sini..aku monyet aku nk mkn kutu kau tu..Dan Nak gigit kepala hotak Kau tu yang urus bendol tu…Nak kerik-kerik dgn kuku aku Ni…Mana manusia sengal Ni oiii…Aku nNak kerat-kerat kepala otak Kau yg nk mapposs tu gokkk…Penyapu Kau..

      0

      0
      • kutu says:

        memang dasar monyet..tulis ape pon tak faham.baca 3 kali aku pon x faham ape yg ko tulis..

        ni pajura ke kimK? hahaha

        0

        0
  34. Anonymous says:

    Buat report polis for your own wrongdoing? Hahhahhaah

    Semalam hang dah bodoh sekali, ni nak bodoh dua kali plak ka? *facepalm*

    0

    0
  35. fazura says:

    Sanggup buat polis report semata-mata nak cover malu sendiri..menyusahkan polis je si fazura nih.. Mesti dia yg suruh kengkawan bapuk dia yg tangkap gambar dia buat report pastu upload dkt insta..Ksian betul orang macam Fazura nih, wayar otak putus satu persatu..

    0

    0
  36. Chi says:

    ‘KimK’ and ‘kimK’ can make huge difference. Secara jujur bila aku baca ‘kimK’ aku tak rasa ia satu kata nama. Dah lama orang provok dia. Tapi sayang cara dia balas salah. Bak kata Aristotle- Anybody can become angry – that is easy, but to be angry with the right person and to the right degree and at the right time and for the right purpose, and in the right way – that is not within everybody’s power and is not easy.
    Kalau aku jadi fazura aku akan minta maaf dekat orang tu kalau orang tu benar-benar maksud kan KimK, kalau tak posting yang dah di delete tu memang dtuju untuk orang tu.

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Each of us tends to think we see things as they are, that we are objective. But this is not the case. We see the world, not as it is, but as we are—or, as we are conditioned to see it. When we open our mouths to describe what we see, we in effect describe ourselves, our perceptions, our paradigms

    0

    0
  38. gigi kunen says:

    Its better to argue with 10 smart people than to a argue with 1 stupid fazura… Dah terbukti salah pun masih nak tegakkan benang yg bash kuyup… boikot je la orang macam ni dia takkan mintak maapnye..

    0

    0
  39. paijura bukan pajura says:

    kalau aku la kan baca org tulis kimK tu as kim k. lain la kalau dia tulis kimk. filter la sikit kak oii

    0

    0
  40. kim kongkang says:

    first off, mungkin dh trlalu kerap kne kondem, dgn prkataan effing and carutan, maka dia sngka budak tu carutkan kwn dia. b

    but then kalo trsilap apa salahnye mohon maaf yek.

    secondly, mungkin bdk tu mksudkan apa yg fazura sngka. tp itu niat dia yg x kita ketahui. dlm hal ni kita perlu back to basic… bersangka baik. if it is true, so what. it doesnt make you a Kim K or a kim*k. what u shud do as a famous celeb is ignore or block.

    thirdly, why do we bother ? what a waste of productivity mmbahaskan sumthing yg x menaikkan minda atau jiwa.

    moral of the story, be careful with our tongue. org tua2 ckp kerana mulut bdn binasa.
    before u speak or type, think. or check if it is just ur imaginasi atau realiti. sama juga bila org puji kita, jgn cepat kmbang setaman.

    fikir-fikirin dan slmt bramal.

    0

    0
  41. Kim Kardashian says:

    Report IG kena hack kot..biasalah tu, nanti boleh bagi alasan bukan die yg post.

    0

    0
  42. Mawar tak de duri says:

    Beauty with no brain. Bole kawin dengN makcik dia
    Punya hubby di Brunei…

    Itu sajak bebena

    0

    0
  43. jibon says:

    saya bukan peminat fazura, tak side dia pun, tapi saya kira saya faham kerana pernah alami perkara yg sama. kadang2 orang suka guna perkataan ‘double meaning’ dan dengan seronoknya menggunakan perkataan itu byk kali sedang kita faham benar maksud yang cuba disampaikannya. tapi bila kita konfran, dia menyangkal dan menafikannya sambil tersenyum penuh sindiran. dalam situasi ini, sukarnya utk membuktikan, tapi pada pelaku dan mangsa, bhasa halus itu amat terang2an ertinya tapi diselindungkan utk melepaskan diri.

    0

    0
  44. Muslim mother says:

    Lisa surihani x nasihatkan kwn kau ni ke?? Samaje geng yg penuh egois.. mana family fazura ni nasihatla suruh minta maaf. Didikan ape yg di beri kalau susah nak mengaku salah. No wonder…..1000kali sayang..

    0

    0
  45. tutti fruitti says:

    Kawan aku pon skit2 buat police report ..bini tertunjal kepala dia wat report, bini terjatuhkan sudu atas jari kaki wat report…mcm nonsense kan.bila tnya dia jwb ” nak lawan ayahanda kulop”. Haha…no comment bout tat!
    Kes fazura ni aku xtau la..agaknya nak report ada org curik otak dia smlm ….

    0

    0
  46. Anti Sundal says:

    Don’t argue with a fool because they will drag you down to their level.

    0

    0
  47. Akoo says:

    Aku setuju dgn jibon. Tgk semula ig pompuan tu, memang dia tulis kimK, bukan KimK. Ada hidden intention. Hanya Allah yg tahu…

    0

    0
  48. Tuti says:

    Imam maliki prnh berkta”sesungguhnyer lbih sng berbhss dgn .10 org yg cerdik pndai berbnding dgn 1 org yg bodoh sombong . “-naaahhh kau ….zaman dolu dolu dh ada ayat nih..pk pk knlah

    0

    0
  49. fakezura says:

    kimK pn tatau. ce tanya die GST tu apa. kihkih.

    0

    0
  50. Neelofa says:

    Hahaha hahahahahahahaahahahah bodoh

    0

    0