Written by Bella | November 21st, 2017

Baru-baru ini, perubahan bentuk badan Uqasha Senrose yang kelihatan sedikit berisi ketika menghadiri ASK 2017 menjadi bualan ramai dan turut menerima komen-komen negatif. Namun, Uqasha memberitahu beliau tidak kisah disindir gemuk oleh netizen.

Terbaru, satu foto di Instagram Uqasha kelihatan agak pelik. Uqasha dilihat bersandar di satu ruang rumah tetapi latar belakang fotonya itu kelihatan senget.

Rata-rata netizen mendakwa Uqasha sengaja menyunting gambar tersebut semata-mata mahu kelihatan lebih kurus.

Kesian pula Uqasha kerana apa yang beliau buat pasti akan dikritik. Rasanya ramai juga orang  lain yang menggunakan pelbagai aplikasi untuk wajah mahupun tubuh mereka kelihatan cantik dan muat naik di media sosial.

16 responses to Netizen Kritik Uqasha Senrose “Edit” Gambar Untuk Nampak Kurus

  1. Pekerja Gomen says:

    Tak ada apa yang salah kalau ko gemuk…
    Yang salahnya bila ko sanggup menipu org yg ko kurus padahal ko gemuk.

    19

    1
    • OWL BY HELL says:

      FASHA SANDA TU PON SAMA, GIGIH EDIT. KT IG DIA GMBR BADAN SEMUA KURUS, PUTIH MULUS. DAGU RUNCING MUKA KECIK, SEKALI MEMBE DIA TAG, PAKAI HP MEMBE SENDIRI, TERSERLAH KEASLIAN DAGU BERLIPAT, JERAWAT PASIR, KUSAM HITAM, PEROT KALAH NGNDUNG 4 BULAN, PEHA LENGAN JGN CKP, KALAH DRIVER LORI. BHAHAHHAHAHAHA! HERAN DENGAN ARTIS2 MLAY NI, BELAJARLA DARI ARTIS2 INDON PSL PENAMPILAN, ARTIS INDON EVEN UMO 50, MAINTAIN LETOP BODY N KULIT DIORG TAU. KANG ORG KOMEN BURUK KT IG, TAU SENTAP! KONON KITA JELES N SAKIT HATI!

      8

      0
  2. hawaunaw says:

    aduhh yg komen pn hawau…gelak guling2 aku baca! hahahaa

    12

    0
  3. aku says:

    demi nak memuaskan ati netizen… sanggup la EDIT daripada DIET.. huhuhu..

    15

    0
  4. kingkong says:

    semua netizen ni sibuk dan terover prihatin size badan org….jaga badan masing2 dah lah

    12

    1
  5. Anonymous says:

    Gemuk tu sebab Comfort food dan tak jaga diet. no short cut Klu nk kurus. Kna gi gym la. Also Dah gemuk ni ko kna beli baju saiz baru. Jangan jadi Mak Iti. badan berisi tp pakai baju lama yg fitting. Org nya comel tapi baju sendat!!!

    7

    4
  6. Bob Barli says:

    Gambar paling kelakar pernah aku tengok. Apps ape kau pakai ni? LOL. Boleh buat caption kt 9GAG.

    11

    1
  7. Black & White says:

    adeh klaka la uqasha ni hmmmm bkn ritu ckp xkisah ke klu org ckp dye gemok -confuse jap-

    6

    0
  8. Hahaha says:

    Yeke nmpk krus?aku tgk sma je gemuks,tgk ttek pn da ckup..tang tu lpa edit lak.

    0

    2
  9. Meen says:

    Aku honestly rasa dia look so pretty now. Better than dulu.
    Love yourself Uqasha!

    8

    5
  10. cik green says:

    Korang..biarla dia kurus ke gemuk ke… dont think she is gemuk just berisi je.
    Just perlu nasihat jangan pakai baju seksi tak kira la kurus ke gemuk ke badan macam Kim K atau sekalipun. Jangan seksi-seksi sudah

    7

    0
  11. anono says:

    tapi ramai suke…likes 100k uollls!!
    keyboard warrior suke yg fake….haha!

    2

    0
  12. Hantu mak limah says:

    Sukahati dia lah nak edit gambar dia..yg dok pakat2 ketawakan dia tu betul2 pembuli siber.menyibuk aja…mind your own business la.kalau korang dpt balasan dimalukan mcm ni kang padan muka korang.kerja nak mengkritik org aje..korang perfect eh?

    2

    1
  13. Azura says:

    suka tgk dia ni.. bg aku dia x gemuk pon.. mcm ni nmpk cantik n lebih ceria muka dia. kalo dulu kurus sgt x berapa menarik.. skrg nmpk lebih lawa dan cantik… korg yg x suka and asyik ckp memacam tu mcm la perfect sgt. cermin diri dulu sblm nk mengutuk… kita ni mmg xkn pernah perfect selagi bergelar manusia. jd jgn la sesuka hati nk kutuk or bg org terasa hati..

    8

    0
  14. Anonymous says:

    Kau edit pun tetap nampak muka mcm annabelle

    4

    0
  15. I have read so many articles regarding the blogger lovers however this article is
    genuinely a good piece of writing, keep it up.

    0

    0

Leave a Comment

Optional