Written by Bella | November 6th, 2017

Penampilan pelakon Uqasha Senrose pada malam Anugerah Skrin 2017 minggu lalu menarik perhatian ramai. Ada yang memuji Uqasha kelihatan cantik seperti Adele tetapi tidak kurang juga netizen yang mengutuk bentuk badannya yang semakin berisi dan menyindir betapa gemuknya Uqasha kini.

Tidak mahu melayan mereka yang bersikap negetif, Uqasha kini sudah menutup ruangan komen pada foto-foto yang dimuat naik olehnya di ASK 2017.

Pada masa yang sama, Uqasha turut memuat naik satu “posting”  memberitahu beliau tidak kisah dengan segala komen orang ramai. Apa yang penting beliau bahagia.

Biasalah, kalau sudah menjadi artis pasti setiap perubahan yang berlaku pada bentuk badan ataupun kehidupan mereka akan menjadi bualan ramai. Mungkin kini Uqasha tengah bahagia bersama Hefny sebab itu berisi sikit dan tidak dinafikan beliau kelihatan lebih berseri.

44 responses to Uqasha Senrose Tidak Kisah Disindir Gemuk Oleh Netizen

  1. nok gebuzzz says:

    minta kena kecam kan..jgn la merungut,ko yg mengundang…tapi suke kan sebenarnyer tunjuk body ko yg lawo tu kat org…kesian!

    3

    1
  2. Mamy Pelik says:

    Pada mamy .. cantik apa… x kurus x gemuk .. biar la apa dia nk pakai janji dia bahagia x kacau org sudah la..

    23

    0
  3. Mat Ronggeng says:

    Ok lah body dia. Voluptuous.
    Dulu lagi teruk kurus kering. Ni nampak sihat. Kalau dia nak kurus pun mungkin 2 kilo je dah teramat ok.

    16

    0
  4. haha says:

    wau sapa ckp dia gemuk tu mata dia buta kot. sebelum ni dia kurus kering kot. langsung x cantik pon. yang ni, dah sedap2 dah. figure cantik, pinggul n dada balance dengan badan. memang cantik dan seksi. badan macam ni patut dia maintain.

    21

    1
  5. mok cute says:

    BOIKOT je dia ni…dah free hair makin menjadi tayang body…

    5

    2
  6. Nadya says:

    Uqasha cantikkk sangat and she is not fat. suka sha berisi daripada kurus papan and walaupun x suka baju dia too sexy and revealing but her beauty is undeniable. Love from Brunei <3

    4

    4
  7. Anonymous says:

    i xnak komen psl hal dia yg lelain tu,i nak i ckp i suka body dia cmni,dia put on weight pun bukannya mcm ikan kembung,ok what?sekali tgk mcm Katy Perry.

    6

    0
  8. Anonymous says:

    Hashtag x boleh belah

    2

    0
  9. Ryna14 says:

    Tuhan beri sedikit kesedaran. Dulu kurus, berhijab, kamu bukak. nah, sekarang dah gemok, dah tak boleh tutup lagi dah….

    2

    1
  10. Zaza says:

    Dh cntik dh ni.so jgn gunakan penampilan menggiurkan kamu ni utk berpeleseran dgn jntan2 lain ye uqasha.ingat sket ko tu dh berpunya.

    1

    0
  11. Anonymous says:

    aku rasa la org ckp dia ni gemok sbb nampak tetek dia besar semacam.. xtau la org lain,, tp tu dr pndgan mata aku la..

    6

    0
  12. zura says:

    Ni pakai baju je bungkus kain?

    1

    0
  13. Jelita says:

    Kesian sbnrnye tgk dia.. dulu kurus dikata cengkung mcm squidward. Bila da berisi sikit dipanggil gemok. This is not even gemok. This is healthy. BMI ngam lagi. Aku tengok yg mengata dia bdn lagi tak boleh blah.. lagi gemok dgn muka tak semenggah lol. Haters gonna hate so pape jek la yg penting aku slim.. hehe.

    7

    0
  14. benci ungkesha says:

    ungkesha rupanya ingat kan mulan jameela tdi , mahluk tuhan paling sekkksi! konon

    0

    0
  15. Ex-Amnet Forumer says:

    Yes, she does look like she has put on weight but she is not fat. She has turn voluptuous & curvaceous like Marilyn Monroe.

    3

    1
  16. Ada Otak? Fikir Sendiri ! says:

    Die memang nampak berisi sangat, tengah bahagia kot. Tp cantik sangat ke kalo da tau lengan tu tgh berisi sangat duk tayang kat semua buat pe, da confirm2 meminta, buruk kot. X pe berisi tp jgn la pakai sleeveless, tutup sikit

    1

    0
  17. mak c kina says:

    mslh mental org msia ni ialah…kurus salah..gemok salah..bg aku dia ok la dr muka cengkung mcm papan tanda tepi jln tu..

    2

    0
  18. Sambal belacan says:

    Badan dia montok. Ok je aku tgk dr dulu dia kurus giler. Cuma aku rasa bju dia cm tu membuatkan beberapa bahagian badan dia besar nmpk besar.

    3

    0
    • LoveUQasha says:

      Setuju. Ak pn rs bdn dia dh ok. Cm baju dia tu je yg buat dia nmpak besar. Lgpn dulu dia kurus giler kot. Ni muka nampak ceria. Tak cengkung.

      1

      0
  19. Anonymous says:

    bila populariti kian sendu risau tak menentu maka ini la nama nya “food theraphy! Makan dan makan hingga tembam

    0

    0
  20. kau says:

    wauuuu tem tem tem tem…V

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Greek goddess dah terbackfire. She’s not fat. Is that a baju or a drape? Rambut pun buat makin bulat.

    2

    0
  22. Anonymous says:

    Your days in the industri seni dah sendu. So start planning masa depan. Guna duit yang ada buat modal. Bukan buang duit dan masa dengan comfort food. Dah tembam tu jangan lupa bli bigger bra cos tek dah nampak lendut dan senget

    1

    0
  23. Anonymous says:

    Yg mengutuk ni mesti perempuan2 yg kurus melidi pastu amek gmbr letak kat insta ckp dah gemok….bdn mantap mcm ni ckp gemok…aku xtau la klu bdn yg mcm mana nak ckp cantik…agknye nak kena nmpk tulang baru ckp kurussss…aku nak bdn mcm uqasha ni lahh….x gemok x kurus melidi…sdang2 cantik…pakai baju apa2 pun kena kat bdn….

    2

    0
  24. saw says:

    kena baja

    0

    0
  25. Anonymous says:

    7.08. The fact of the matter is klu nak jadi artis kna jaga badan. Klu tembam dah macam mak cik. Penerbit nk yang cun. So . Keterampilan kna jaga. Got it?

    0

    0
  26. Pura2 suka says:

    Perasan nk ikut kate perry?tp btul la mmg gmokkkkssss.

    1

    0
  27. Anonymous says:

    Mcm badan dah byk kali pakai je ni

    0

    0
    • Anonymous says:

      aah.. lah.. badan mcm dh kena ‘lanyak’ je. ni bkn mantap, ni dh gelebeh. ko tgklah lengan dia dh gelebeh. muka pun dh 4 segi (pipi dh jatuh),,, dh tuo :P

      0

      0
  28. Anonymous says:

    laki aku sndr puji, bentuk bdn mcm ni la ideal dan mmg dia ni cantik .. yg kecam tu sbb busuk hati, dia tak kacau hidup korg kot. aku ok tgk dia, cantik, artis cantik la kan

    1

    0
  29. EXORA says:

    uih nampak pusyat

    0

    0

Leave a Comment

Optional