Written by AbangNara | August 14th, 2014

Ya memang desas-desus Neelofa akan menamatkan zaman gadisnya dengan kerabat diraja yang tersebar baru-baru ini telah mengejutkan orang ramai. Abang Nara pun terkejut. Khabar angin ini timbul secara tiba-tiba tanpa sebarang angin yang membawanya sehingga Neelofa sendiri enggan memberikan sebarang komen. Gosip ini dikatakan mula muncul apabila Neelofa bertemu dengan Tok Guru Nik Aziz pada hari raya yang lalu.

neelofa

Menerusi Sinar Harian hari ini, seorang sumber yang dikatakan rapat dengan Neelofa telah memaklumkan pelakon itu merasa janggal dan malu apabila desas-desus ini bertiup kencang. Kata sumber tersebut:-

Saya mendapat tahu sejak berita tersebut tersebar, dia (Neelofa) rasa janggal dan malu dengan gosip yang mengatakan akan menamatkan zaman bujangnya dengan kerabat Diraja.

Siapa yang kata dia akan kahwin dengan kerabat Diraja sedangkan dia sendiri tidak pernah jumpa dengan kerabat tersebut.

Lagipun pertemuan bersama pemimpin (Nik Aziz) itu adalah untuk dapatkan nasihat daripada beliau bukannya berbincang pasal jodoh.

neelofa

Syukur kalau gosip ini memang sekadar gosip dan bukannya kenyataan. Masih ada peluang buat jejaka-jejaka di luar sana untuk mencuba nasib mengorat Neelofa. Abang Nara yakin ramai yang lega mendengar penjelasan daripada sumber rapat Neelofa ini. Bolehlah mula pasang impian untuk beristerikan Neelofa kembali. Hehehe.

P.S: Gaung cantik yang membunuh kerana selfie

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

47 responses to Neelofa Rasa Janggal & Malu Dengan Gosip Kahwini Kerabat Diraja

  1. princess says:

    I’m the 1st…huhuhuhu

    0

    0
  2. Lor... says:

    Lorrrrr pulak dah…..aku ok jer Lofa ngan Sultan Kelantan tu….boleh la….
    Sapa setuju sila like….
    :-)

    0

    0
    • ... says:

      setuju . cuma neelofa kena usaha la hire mana2 pihak untuk delete kan pic2 seksi dia yang lama.. berusaha utk berimej bersih kan… kita pon masyarakat sama2 beringat. kita tutup aib orang lain Allah s.w.t akan menutup aib kita .

      the question is ? betoi kah khabar angin nih ? sepoi2 jer .

      0

      0
      • kena logik. Neelofa tak handle server internet satu dunia, tak terdelete nya semua gambar lama dia melainkan dlm page yg dia admin sendiri. sedangkan gambar lama Wardina pun terlepas seketul dua walaupun dia dah berabad bertudung.

        0

        0
  3. LISA SURIRUMAH says:

    LOFA JADI PERMAISURI KELANTAN LA LEPAS NIIIII.. #OHMY

    0

    0
  4. dah tak minat neelofakk says:

    tkejut apasal pulak? haritu ckp x nk komen apa2..hrni ttba tkejut pulak. propa lebih dia ni

    0

    0
  5. aku tak minat lopa lagi says:

    haritu ckp taknak komen apa2..harini pulak ckp tkejut..cuba ko ckp je haritu ko mmg tak kwin dgn kerabat diraja kan senang..ko ni nak propa lebih je..nyampah pulak kite nengok!

    0

    0
    • Dia rasa janggal n malu. Bila masa dia cakap dia terkejut. Lagipon bukan dia yang komen. Orang terdekat dia. kalau jodoh pun, tu bukan kerja kau, nak jadi Tuhan ke? susah bercakap dgn org yg tak reti bahasa ni, mcm ckp dgn org Nepal.

      0

      0
      • aku tak minat lopa lagi says:

        mmg la bkn kja aku..ade aku ckp aku nk jd Tuhan? ko pn bongok..

        0

        0
        • abis tu yg ko nyampah dia nak kawin tak kawin dgn kerbat tu dah kenapa? kalau dah ditetapkan jodoh dia, itu kerja kau ke? kenapa kau suka sgt busuk hati kat org yg takde buat salah apa pun kat kau. kau ni mental. bawa2 la lihat yg positif dlm siap perkara. so, ko tau suka lofa, then fine. you can go fuck yourself. deal with it. sebab dragonball ada 7 biji kesemuanya.

          0

          0
  6. nok gebuzzz says:

    termasuk abg nara pun lega la ye…..konon lofa x jadi kawin…hehe!!

    0

    0
  7. Mimi says:

    Fakezura sendu terkedu pas dgr nih. Dulu beria cam kompem jek jadi hakmilik org di selatan sana…meratap meraung la miss fake bulan 10 nanti..#shameonyougirl

    0

    0
  8. anon says:

    Hari tu beria2 sngt kata tak nak komen. mcm khabar angin ni betol je, mcm dia mengiyakan je. Ni kata tak betol pulak. Kalau takde angin takkan pokok bergoyang kot. Tapi kalau betollah sultan kelantan nak kat dia ni, mmg sultan tu takde tastelah sb minah ni dah bergaul bebas dgn Hans, Org alim mcm sultan tu tak kesah ke bini yg dah ditebuk…
    Sb tu kalau org baik2 dia org tak nak amik artis wat bini. Artis2 ni kan low class……hmm….ape2pun jodoh di tangan tuhan…
    Ke Nik aziz nak pasang sorang lagi…

    0

    0
    • Halimah abdullah says:

      Tebuk cam mana tu Non?
      Takkan la si lofa nk kasi org main mcm pompuan tepi jalan ?
      Dia ni kan ada agama ada pelajaran dan masih ada mak bapak .
      Jgn la tuduh sembarangan..
      Tak baik

      0

      0
      • camana la anon ni boleh jadi pakar dlm menebuk. agaknya semua kesan tebukan dan lubang kat dunia ni dia dah check. tidak le kita tau sebab kita tak peduli pun, kita lebih suka org yg ikhlas nak berhijrah berbanding org yg takde usaha nk berhijrah dan sibuk nk burukkan hal org lain, seolqh2 dia dah cukup maksum dan mulia di sisi Allah.

        0

        0
    • humaira says:

      saya rasa tak fair komen ni sebab walau sebelum ni lofa agak seksi, tapi takde satu berita pun cerita dia keluar kat kelab malam ke, pub ke. Cerita dengan Hans Isaac pun tak pernah nampak gambar depa keluar berdua, gambar sesi fotografi adalah.

      Ayat last tu.. tentang Tuan Guru tu, saya nak suggestkan saudara anon supaya berhati hati. jangan komen seorang ulamak seperti awak komen kepada artis artis. Jika turun nya bala, Allah tak pilih orang orang tertentu, semua kena.

      0

      0
    • Izzah says:

      Sedara, ni gosip artis ye. Mintak tolong jgn kaitkan Tok Guru boleh tak ? Nak komen pun tolong beradab sikit.

      0

      0
      • Orkid Indah says:

        @anon kat atas jngn biadap dngn Tok guru wlpn sy ni bkn org kelantan tp tolong beradab & hormat dngn para ulamak ….

        0

        0
  9. semalu says:

    Ni mesti keluarga lopa yg sengaja wat gosip ni nak suroh sultan tu perasan kat lopa. Taktik dia org ni….sengaja ade2kan cerita.
    MIMI ….Lu busuk hati jealous kat fazura yg jelita, kamu ni mesti hudoh sb tu jealous kat org lawa.. Ke fazura pernah rampas boyfren kamu yg kamu tersangat lah dengki kat dia.

    0

    0
    • humaira says:

      ada ke orang jeles kat fazura? Kalau jeles pun mengapa? takde sebab lol!!

      0

      0
    • saya jelesh says:

      Jeles kat fazura? Kah kah kah kah.
      Ada ke manusia jeles ngan beliau?

      0

      0
    • Mimi says:

      Semaluxmalu, jelita kerrr tp tak laku lagi pun..
      Jantan mana nak bekas org lain weh…mcm2 bekas dh.Mat saleh punya bekas pun ada..video dia dulu masih dlm ingatan…

      0

      0
  10. nenek kau says:

    aku orang kelantan..n aku xsokong 500% lopak jadi permaisuri kelantan..kalau betol harap baginda sultan tlg pertimbangkan semula..

    0

    0
    • macam2 says:

      aku pon org kelate. aku pun tak setuju. Aku harap permaisuri kelate bukan artis atau siapa2. tudung labuh pakai jubah suits well to sultan kelate.

      Biarlah lopa kahwin dgn orang kebanyakan sajo lagi comel mcm diana amir.

      0

      0
    • Orkid Indah says:

      Sempitnya pemikiran komen dua2 ni, Klu Lofa dah pakai tudung labuh tak boleh jugak ke? Allah swt sangt suka Redha kpd Hamba2NYA yg bertaubat nasuha … drpd mrk yg nampak baik tp riak .. u dulu ngaji kat mana ? Kafa ke? Sombongnya komen …. hurmmm … i bkn org kelantan & bkn fans dia jg tp Lofakn 1 ngri dngn u. Klu benar2 terjd maknanya Allah swt yg tentukn & izinkn. Mmglah kita blh memilih but still klu terjd jgk. Itu rahsia & ketentuan Allah swt. Siapa kita ?. Klu ada masa blajar ilmu dngn lbh mendlm lg eg. Dr Zulkifli Al Bakri mufti wp. Artis yg da bertaubat tu mungkin lbh baik dr kita. Memalukn rakyat klantn jer ..

      0

      0
      • nenek kau says:

        wei orkid indah..ko tu yang pikiran sempit..aku xde ckp pon yg buruk pasal lopak..aku ckp aku xsokong..ape ko ni hitler ke??ape ko ingt semua pendapat orang sama??aku cuma harap baginda sultan pertimbangkan..jgn jadi keyboard warrior sgt klu otak letak kat lutut..phuiii

        0

        0
        • Orkid Indah says:

          Nenen kau jngn malukan org kelantan bila ada teguran lps tu nak kata org tp knapa tak tngk cermin diri. Sy tak kata u tak suka lofa tp bila tak sokong sampai 500% tu merendahkn org lain. Inilah msian bila kita brcakap ilmiah mrk kata keyboard warrior sbb nak justifiedkn sttmnt u ke ?. Nak kata i hitler tp u x sokong 500% & minta sampai sultan prtimbngkn knpa? TERUK sngt ke Hamba Allah tu. Kerja sy berhdpn dngn masyrkt. Jauh skali keybrd warrior tu. Bg i terpulang kpd Sultan sbb ada penasiht spt Tok guru & boleh istikharah. Saper yg hitler ? Sila baca2 betul2.

          0

          0
        • Orkid Indah .. Sayang Tok Guru .. says:

          Alamk ada typo .. nenek ‘k’ bkn n dibelakang. Tp satu sy yg pasti Sultan Kelantan di sayangi rakyat Jelata. Smoga Allah Merahmati Sultan & Rakyt Klantan. Aameen. Hrap Institusi di Diraja Melayu kekal dlm Perlembagaan Msia wlpn sy da tiada di msia. Siapa pun bakal Sultanah Klantn nanti dpt menggalas tnggjwb sbg Sultanah yg trbaik. Jngn pula ada yg komplen tak nak sultnh dr ng lain pula. Mcm2lah nak tudung labuh, tak nak artis klu mcm Hanez Suraya tu sy fhm lah. Tp Lofa ni dtg dr kluarga baik2 cuma tak tudung labuh. Komen @mizz kema bawah..sy baca blh cair. Well said.

          0

          0
    • mail says:

      Aku pon ore kelate. Minta jauhla lofa jadi queen. Memang dia dah bertudung.. Tapi tak sesuai. Maafla..

      0

      0
  11. aku says:

    sebaiknya bakal sultanah biarlah daripada golongan kerabat jgk
    ada jer kerabat yang elok budi dan agamanya
    raja nazrin + Zara bukti royalty yang moden+terpelajar+terpelihara keturunan kerabatnya.
    fine, blood is red tp adab, tatacara istana tak semua org mampu laluinya, azrizaz pon fail, ex permaisuri Selangor fail…inikan pulak artis2 yang dah biasa hidup bebas dan lepas laku.
    maaf menegur tapi itu hakikat. artis2 ni cari jer la org yang biasa2 yang takde kena mengena dengan kerabat. millionair pon tak per mcm si marion dapat naza.
    tp tanggungjawab sultanah tu berat dik non oii.

    0

    0
    • Orkid Indah says:

      Maaf nak tambah info sdkt .. Jngn ambil yg failure jer. Ada yg brjaya juga. Bonda DYMM Sultan Raja dr Nazrin sndri-Org kebanyakkan ye & Berjaya menjadi Pemaisuri Agong, Sultan Trengganu, Sultan & juga Almarhum Sultan Selangor dahulu. Agong skrng pun sultanah org kbnykkan. Smuanya pernah menjd Permaisuri Agong. Ramai lg Sultan yg skrng ini pun sultanahnya trdiri dr org kebanyakkan. Yg peliknya mengapa rakyat Klantn shj yg mempertikaikan prkara itu. Klulah [email protected] kebnykkn itu boleh memikul tanggjwb apa masaalahnya. Skrng ni BKN MASALAH SIAPA SULTANAH tp pemikiran rkytnya yg jumud.

      0

      0
    • Orkid Indah says:

      Tambahan… kesemua Sultanah di atas jg mempunyai kredibility dlm memikul tanggjngjwb yg di beri. Sultanah2 smua berpndidikan tinggi.Stakat bljar protokol bknnya susah bg seseorg yg berpendidikkn tinggi. Ada di antra sultan2 sekrng mmpunyai bonda2 dr org kebanyakkn. Bila melihat pandangan negatif segala yg positif kita tak nampak. Cuba neutralkn pandangn itu, sure kita boleh nampak lbh jelas. Keterlaluan shingga pmakaian pun nak ikut cara rakyat. Slagi pakaian itu mnutup aurat mngikut syariaat sudah mencukupi dlm islm,beragama&intelektual yg tinggi. Lbh baik mrk yg brtaubat nasuha dr mrk yg amalannya bnyk tp riak.

      0

      0
    • Me says:

      Tak kiralah janji orang melayu orang Islam bukan orang kapir yang nak kawin dengan orang melayu nakkan kekayaan orang tu.lepas tu tayang -tayang sana sini kemewahan, beg tanganlah , bercutilah.bila lagi orang kita nak bela nasib kaum Melayu.apa kurang Neelofa dia baik , anak orang baik-baik, Islam, dari keluarga berada keluarga dia, cantik dan humble pulak tu.dia ada kelas tak fake.

      0

      0
  12. cikmeow says:

    mana mana neelofa..

    0

    0
  13. Naimstar says:

    tolonglah Tuanku…janganlah diambilnya si Neelofa tu..nampak sangat kepoyoan and kehipokriknya..you deserve better than her..saya sebagai rakyat kelantan rasa amat kesal sekiranya neelofa tu dijadikan bakal permaisuri Tuanku.

    yang benar
    Cik siti wan kembang

    0

    0
    • minah jambu idop umno ! merah biru says:

      dh cfirm ke si nlofa nk kawin ngan sultan Kelantan ? betol ke ? jangan2 si lofa nk kawin ngan kerabat bukan kelantannnn….siasat la dulu sebelom cakap n komennnn….mari kite suroh bang nara gi siasat….Bang nara u gi siasat betol2 betol ke si lofa nk kawin ngan kerabat Kelantan…siasat betol2 k bang nara caaaaaaaaayang bang nara lov uuuuuu !

      0

      0
  14. mizz kema says:

    Siapalah kami yg bukan kaum kerabat Sultan Faris untuk tdak setuju dgn pilihan tuanku tu.. (kalau betul la wanita tersebut adalah Neelofa).. tp jauh di sudut hati kami, kami sebagai rakyat kelantan mahukan wanita yg bukan di kalangan artis.. org kebanyakan ke, keturunan raja ke kami tak kisah. Harap khabar angin semata2

    0

    0
  15. Allah's servant says:

    Semoga kita mendoakan yg terbaik untuk Tuanku. Allah yg lebih layak menentukan jodohnya. I see that many comments are emotional in agreeing and opposing. But deep down, I would wish, hope, and pray that for a leader, a ruler yg sgt dihormati dan mempunyai tanggungjawab yg besar, akan ditemukan jodoh hamba Allah /wanita yg sgt2 ikhlas, dan layak. It is not about looks, wealth, status etc, it is much more than that. For this thing/story to be published and rumored/covered in the first place in the media is quite too much too.

    0

    0
  16. putri bunian says:

    dengan bekas Manohara Pinot ..YES!

    0

    0
  17. Shame says:

    Nama dalam IC = Islam
    Mentality = Hindu

    Dah makin merebak sistem kasta dalam pikiran org kita nampak, org ni tak layak dgn sultan, org ni tak layak. Raja sama raja. Ntah bila Nabi ajar mcm tu
    Sultan tak sultan disisi tuhan sama je sedar tak.
    Semua ada dosa, takpayah nak bajet suci la masyarakat sekalianku
    Dosa org takyah nak hitung kalau dosa sendiri pun tak terhitung. Dosa yg sendiri tau pun ntah kemana. Hati Allah pegang, muhasabah diri lah hati kita sekotor mana.

    0

    0