Written by AbangNara | January 28th, 2013

Dua cerita dalam satu entri. Mungkin ini adalah penamat bagi kisah cinta Nazmi Faiz dan Tengku Fiella. Terbaru, Nazmi Faiz menerusi akaun Twitternya telah memohon maaf dan menyatakan yang Aidil Zafuan tidak ada kaitan dengan apa yang telah terjadi.

nazmi faiz

Adakah akaun Twitter Nazmi Faiz telah dihack sehingga status  yang mengaitkan Tengku Fiella dan Aidil Zafuan dikeluarkan? Ada kemungkinan untuk perkara tersebut terjadi. Namun begitu, isteri Aidil, Rita Rudaini berkata kepada Utusan yang dia tidak terkejut dengan dakwaan daripada Nazmi terhadap suaminya.

Saya tidak terkejut pun, kalau hal itu benar-benar berlaku. ?Ini bukan kes pertama dia dikaitkan dengan perempuan, sudah banyak kali. Saya anggap sudah lali dengan cerita cinta dia sampaikan tak mahu fikir lagi dengan siapa dia hendak bercinta, biarkanlah dia dengan cara hidupnya. uma saya harap, dia akan selesaikan kes mahkamah kami dengan baik dan ingat akan tanggungjawab kepada anak-anak yang sudah sekian lama diabaikan.

rita

Diharap dengan penjelasan terbaru daripada Nazmi Faiz, kontroversi ini telah berakhir. Nazmi harus fokuskan kepada kerjayanya di Portugal dan kalau boleh, jangan dikongsi hal peribadi menerusi medium Twitter. Apa pun Abang Nara bersyukur pada zaman muda dulu tak ada Twitter. Kalau tak mesti banyak luahan hati yang dilakukan oleh pemain bola sepak ketika itu. Hehehe ~~

P.S: Iklan Ikea Thailand yang fail

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

91 responses to Nazmi Mohon Maaf Pada Aidil Zafuan, Rita Rudaini Tidak Terkejut

  1. mrs. says:

    kabot la nazmi..cinta..cinta..main je la bola tu

  2. ............... says:

    abg nara…cite apa ni…mcm cite bodoh2 plk…y si nazmi tu pn satu..memg la mcm budak2..tpi perangai dia terserlah sgt macam budak darjah satu…..bingai btl la…

  3. TK tAu saper betul says:

    Yg pasti …
    Ai kalau jd pompuan tu mmg blah lah dari mamat camni…boleh reka citer sampai ke ranjang tuh…
    Helloooooooo…….ni maruah ok….
    Kalau yer pun pompuan ni jenis suka d ranjang..no need libatkan org yg tak tau menahu…
    ( refer to his twitter, dia cakap aidil tak terlibat kan ) so i admit dia main serkap jarang jelah….

    Bahaya lah jantan nih….panas baran ker?
    Kalau aku jadi aidil…mmg saman ( boleh bayar duit nafkah yg tertangguh tuh – asyik ngan gosip betina jer ko ) atau suh mamat ni mintak maaf secara terbuka…

    Kasi ajar sikit….apa kes …hal peribadi nak kecoh cam gini sekali….

    • yg pastiii..sendiri mau ingat laaa says:

      hek eleh, ko ni betina tu kee?? beriya sgt nak cover kan tf~ adoyaiii org dh tau la ngok! yg aidil dh ugut c nazmi ni suh clearkan nma die..nk saman bagai, yela ckp org yg close kt tf je yg tau kannnnn…haaaa! padan mukaaa kau..memangpun ‘those closest to you’ yg REVEAL kurap u tueeeee..haktuiii!!

      • Tuk Yang pasti says:

        Apsal ko emo ? Ko main serkap jarang…sama cam nazmi…
        Apsal ko back up nazmi pulak? Apa ko dah serah segala tp nazmi tolak ko ker?so ko rasa ko dewi dia sekrg?

        Aku bukan saper2 yg terlibat…dosa ko memaki menuduh aku…ko bawak sampai neraka yer…i will never ever forgive u….remember tat…now ko boleh berlagak…akhirat nanti …ko rasa lah….
        Ehhh…lupa ko kan budak2 akal ko pendek mcm drama kat atas nih lah…
        Ko focus belajar lagi baik…

        Aku focus pd nazmi skrg nih…dah tahu pompuan ni murah buat apa nak kecoh…bukan rugi apa2 pun…blah je lah…aku tak faham ahh…libatkan aidil pulak…pastu wartawan cari rita plak…ko tak nampak nazmi susahkan org lain sekarang?
        Be profesional tak boleh ker?

        Now org dok kutuk nazmi jugak…
        Jarang nampak lelaki meroyan bila putus cinta….apa benar ke TF tu seperti yg dia kata…fikirkan…

        Oh yer…kalau ko kenal TF ….maknanya ko pun ….taubatlah eik?

        Cakap biar ada bukti …pastu papar..bukan jadi dayus pi minTak maaf ngan aidil…now siapa betul siapa salah….

        • entahla pasti ke idak says:

          hek elehhh..dosa ko memaki nzmi lak ko xnak tanggung yerr? klu xnak dosa jgnla bporem weiii..aku pun xsebelah mana2 pihak, but still u sound fishy jahh

        • Kesian ko says:

          Ko ni betul bute kayu..aku TF sbb aku kutuk nazmi ker ! Amboi ramai nyer tf kat sini….tang mana makinya bitch? Tak faham lah ko ni…mak ayah ko kafir kah..( hah ni aku maki ko..bukan nazmi yer)
          Biasa anak bitch yg buta kayu cam ko…tau berforum n maki org…Dah tu nak tunjuk pandai main serkap jarang..dahlah…org dah tahu pun nazmi main serkap jarang jer…ko jer yg bodoh…
          Tak pernah jumpa aku org jahil cam ko nih…boleh pulak nak berdosa tuh….

          Aku yakin ko lah manusia paling bodoh…..takperlah ko nak panggil aku tengku pun…aku ok jelah…

    • Anonymous says:

      like this coment,hahahaha,btul bg pngjarn ckit bdk tue,nth apa2,bgus smn malu jer trus,pngajarn supaya dia X kenakn org lain lg,lps nihh if dia ptus dgn awek dia yg len lagi,psti dia pun nk meroyan2 kat tweet n kenakan org lg,sengal thp gaban!!!!

      • Hai anon says:

        Kannnn….
        Aku mmg jrg betul nampak lelaki meroyan sampai camni sekali…buat aku tfikir…adakah nazmi benggang putus cinta sampai create cerita camni..( again create for me coz dia mintak maaf ngan aidil dah )
        Suka sgt kaitkan nama jantan lain…kalau dia kait kfcm…mampus kena bakor kfcm.

  4. YNA says:

    suke2 ati je…dh ckp mcm2,tdo hotel la,bg 1k la..tbe2 ckp xde kne mngena plak..poye je…ntah pe2

    • Anonymous says:

      kalau aku saman je budak bodoh camni, suka2 fitnah org pastu bila dah agak kantoi baru nak mintak maaf..takut kena saman ler tu sbb tu mintak maaf, kalau tidak.. haram…

  5. tengku murahan says:

    listen! listen! isu dsini ialah TF jd gundik Aidil hokeyyy..bukannya nk kutuk c nazmi ni budak2 laa, english sucks laa,u guys sendirik pun english tungganglanggang xyah la nk kondem org bagaiii..budak2 pun klu batang dan bijik dh gatal jadik jugak baby tauu!!! klu takat TF ni stok2 geli2 boleh la jahhh, karang dia move on la kat Rja Gopal kerrrr..spa tauu??

  6. Anonymous says:

    gosip belum tentu betul or idak. rita lg teruk beukn gosip tp betul bepeluk siap dokong ngan lelaki lain.dr anugerah skrin smpai la sehangat asmara.
    mane lg teruk?

  7. Brader K says:

    Rita kawen je dgn abang. boleh? :)

  8. Nazmi Faiz says:

    Bro Nara, apa benda lu buat cerita bukan-bukan pasal gua ni?

  9. Reena says:

    Fokus! Fokus! Fokus! Ni lah akibatnya bila football player lupa diri hingga terbawa2 watak player ke dalam dunia realiti. Adik Nazmi, dah dapat rezeki main kat luar negara tu manfaatkanlah peluang sebaik2nya. Jgn nak multitasking lelebey. Adik TF, muka yg cantik akan bertambah cantik bila perangai molek. AZ, kesian lah kat anak2 ko. Jgn sampai dorang tak mengaku ko ayah bila dah besar nanti. Pandai buat anak, pandai lah jugak didik anak. Now, move on!

  10. dony says:

    biarlah dia nk tweet dlm english punn..korang pahamkan.. bukan masalah besar apa yg nk dimalukan dah kite nih lidah belacan kan.. janji berani…yg paling memalukan bila gaduh pasal pompuan. ..yg paling memualkan..kerja bola kejarlh bola.. dok kejar pompuan wat pe bukan pompuan tu leh bg ko duit pun..kerja ko tu yg bg duit..anak..anak..

  11. Anonymous says:

    rita dlm sehangat asmara makin best eh..kalau aidil jd zainal,mesti lg best kan?? hahahahahaha

  12. Anonymous says:

    org tak kan tahu kalau blogger tak print screen..yg tahu pun maybe yg follow twitter diorg..korang ckp diorg ni semua gile glamer, padahal bukan diorg yg sruh blogger print screen tweet diorg..semua ceduk dr akaun org..jd kan gosip..pdahal bnde orang tak tahu pun boleh jd tahu..mcm menyebarkn cerita orang.

    *baik ke perangai macam gitu?

  13. Anonymous says:

    ‘gosip adalah asam garam bagi selebriti, dan inilah harga yg perlu dibayar oleh orang2 yg bergelar selebriti” – kata2 SIti Nurhaliza semasa persembahannya di Indonesia melalui program hiburan “Permata Negara Jiran” dahulu…

    • Tp says:

      Tapi ni bukan gosip…
      Gosip kita tak tahu hujung pangkal siapa yg sebar, ni terang2 menuduh atau fitnah …bukan gosip dah…. Main bagi terus….

  14. yana says:

    pemain bola skang harap an kontroversi je hebat berbanding beraksi di tengah padang .. Tak cam pemain zaman allahyarham mokhtar dahari , santokh singh .. Dowg tak ade kontroversi men punye la hebat .. Kepada adik nazmi , ko tu ade kerjaya fokus je at kerjaya .. Tak payah nak buta hati , buta minda sebab cinta ko yg tak pasti tu ..

  15. Anonymous says:

    sbb x amek spm..kemain teruk english ko kan nazmi..

  16. Lagubestbest says:

    Rita mengancam gak. Tgok dalam drama ‘Asmara’ astro tu..

  17. Akoo says:

    Most football players are “player”, peminat ramai, senang tukar pasangan. Every station they go, pasti Ada aweks yg tunggu!….. N when they hv sex, tip top terus menjadi anak….they are active on field n on bed too….anak biasanya anak lelaki….it shows how strong they are. X caya, gi survey sume footballer domestic or oversea…

  18. anti aidil says:

    mmg btul pun pompuan ni ada scandal ngan aidil. ni mesti team2 mates yg baik ngan nazmi yg main tok johor bg tau.so bia masa menentukan. aidil2. blm cerai lagi gatal batang pele. come on la. jadi la bapak yg matured skit. kasi settle hal2 keluarga pun. sbnar nye kau ni mmg ada scandal pun. yg kat kl. sabah n sarawak. hahaha. sgt xmatured. skali tuhan tarik apa ko ada. time tu baru nak ingat tuhan. for aidil n zaq udah2 la g club. jaga anak bini. nazmi terpaksa ckp mcm tu. sb bile blik xkene plak ngan laki bernama aidil ni. hahaha. ada reason why nazmi said like that. he has a approved.

  19. PEOTT says:

    mungkin bukan aidil. mungkin zaquan.hahahah. sb silap target.

  20. nor says:

    Sudah2la tu kak rita oiii

  21. bapak nazmi says:

    Sume ni salah uncle.. sbb uncle xsempat nk ajar tatasusila ms nazmi nk g portugal dulu.. sempat ajar separuh je.. tu pun doa mkn.. maafkan anak uncle..

  22. Siti Saleha says:

    Saya sudah muak akhbar sensasikan kisah rumah tangga mereka. Itu adalah hal peribadi mereka.
    Nasihat kepada Aidil: Jumpa Peguam dan bincang untuk dapatkan
    “Perintah Mahkamah” menghalang Rita dari terus memburuk-burukan anda di media.
    Dalam kes ini, Rita yg banyak brcerita kpd media. Buktinya, di akhbar, Rita yg banyak bercerita di media.
    Perintah injunksi atau “gag order” adalah tindakan undang-undang yg boleh diambil.