“Nak Kerja Pun Tak Boleh” – ‘Stress’ Anak Selalu Melalak Bila Berenggang, Wanita Akui Rasa Nak Lari

Kehidupan

“Nak Kerja Pun Tak Boleh” –  ‘Stress’ Anak Selalu Melalak Bila Berenggang, Wanita Akui Rasa Nak Lari

Untuk menjaga seorang anak itu bukanlah satu perkara yang mudah seperti yang dipaparkan di kaca TV. Banyak fasa rumit yang perlu ditempuhi oleh ibu bapa, lagi-lagi jika anak masih kecil.

Lagi merumitkan keadaan jika anak kecil seorang yang manja sehingga tidak boleh berenggang dengan ibu bapa dan ia juga dipanggil sebagai Separation Anxiety.

Advertisement

Seperti video tular baru-baru ini, seorang wanita yang juga merupakan seorang ibu meluahkan perasaan ‘penatnya’ menjaga anak kecil yang selalu ingin bersamanya tanpa berenggang.

Jikalau berenggang walaupun beberapa saat, anaknya akan menangis teruk. Oleh sebab itu, banyak kerja yang perlu dilakukan oleh wanita itu tertunda hanya kerana perlu melayan karenah anak kecil itu.

Dalam pada masa yang sama, dia turut memberitahu dirinya bertambah tertekan kerana tidak boleh menambah pendapatan keluarga kerana sifat anaknya seperti itu.

 

komen tiktok

komen tiktok

 

Melihat di ruangan komen hantaran video berkenaan, rata-rata netizen memberi kata-kata semangat buat wanita itu dan turut memberi pesanan kepada para suami di luar sana agar memberi semangat kepada si isteri serta peka dengan apa yang sedang lalui oleh pasangan.

Selain itu, kami kongsikan artikel trending pada pautan di bawah.

arwah siti sarah emy wajah seiras
6 bulan lalu

(VIDEO) "Sebak Sangat" - Jumpa 'Kembar' Arwah Siti Sarah, Hajat Raisuddin Tercapai Akhirnya

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. Anonymousjugak

    June 1, 2022 at 1:56 pm

    Macam nak kena carut jer! Ramai diluar dan macam diatas ni nak anak tapi belum dapat. Ni Allah dah bagi kat kau nak ikut cara org asing nak me time?! Wtf!

    • Sya

      June 3, 2022 at 9:34 pm

      Yg takda anak mcm ni xkn faham . Yg reti menyumpah je kat si ibu ni, aku doakan hg dapat anak yg “high need” 10 org . Bia mampus darah tinggi . Tak duduk tempat org boleh la cakap sedap . Haktuihhh . Ibu mana tak syg ank . Ckp guna otak, jgn guna pungkok .

  2. Anonymous

    June 1, 2022 at 1:48 pm

    Kalau xnak anak.. Bagi la kita la, kita nak anak awak.. Tapi jangan ambik balik tau… Huhu comel budak tue.. Syukur ade anak

Loading...