“Mesti Naik ‘Kaw Kaw’!” – Umum Gaji Minimum RM1500, Tapi Ramai Risau Harga Barang Pula Naik?

Berita

“Mesti Naik ‘Kaw Kaw’!” – Umum Gaji Minimum RM1500, Tapi Ramai Risau Harga Barang Pula Naik?

Semalam, setelah Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob umum mengenai kenaikan gaji minimum sebanyak RM1500, ianya diterima baik dari orang ramai.

Bagaimanapun, ada segelintir netizen yang merasakan dengan kenaikan gaji minimum itu, akan bermulalah kenaikan harga dalam segala aspek sama ada barang ataupun perkhidmatan.

Advertisement

Netizen menyifatkan golongan peniaga termasuk pemilik taska akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati, termasuklah yuran kanak-kanak umur bawah enam tahun.

Dalam pada itu, ada juga warganet yang memberi respon seakan sinis dengan mengucapkan tahniah mengenai kenaikan gaji minimum kerana merasakan harga barang serta makanan juga akan naik mendadak.

Selain risau akan kenaikan harga barang, ada satu pengguna pula risau akan pengumuman yang dibuat oleh PM itu kerana berkemungkinan besar pihak pengurusan tadika akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga yuran.

komen twitter

Sekadar info, PM memaklumkan pelaksanaan gaji minimum RM1500 ini akan bermula 1 Mei di seluruh negara kecuali perusahaan mikro, kecil dan sederhana (PMKS).

gadis pakai skirt pendek tak boleh melawat di hospital
8 bulan lalu

Gadis Dilarang Masuk Unit Kecemasan Sebab Pakai 'Skirt' Pendek, KKM Ambil Tindakan Keatas Pengawal

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : mStar

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

2 Comments

  1. Anonymous

    March 21, 2022 at 12:17 pm

    alah yang bising ni semua aku rasa owner SME. selama ni sedap mengkuli batakkan orang dengan gaji 1200 sebulan.

  2. selfish bastard

    March 21, 2022 at 12:16 pm

    sejenis yang tak boleh tengok orang lain senang sikit. ada je ko punya concern kat periuk nasik sendiri. habis tu ko nak hold gaji minimum orang tu sampai bila semata2 nak bagi ko selesa?

Loading...