Gadis Dilarang Masuk Unit Kecemasan Sebab Pakai ‘Skirt’ Pendek, KKM Ambil Tindakan Keatas Pengawal

Kehidupan

Gadis Dilarang Masuk Unit Kecemasan Sebab Pakai ‘Skirt’ Pendek, KKM Ambil Tindakan Keatas Pengawal

Beberapa hari yang lepas, tular di platform media sosial iaitu Twitter apabila seorang gadis berkongsikan kisah dirinya dihalang dari melawat bapa di unit kecemasan di Hospital Selayang.

Melalui ciapan beliau, pengawal keselamatan disana telah menghalang dirinya dari memasuki kawasan terbabit kerana mendakwa cara pemakaiannya tidak mengikut tatasusila iaitu dengan memakai dress pendek atas lutut tanpa lengan.

Advertisement

Menurut pengawal keselamatan itu, skirt gadis itu terlalu pendek dan tidak sesuai untuk dipakai di hospital.

Difahamkan dari laporan MalaysiaKini, sedar akan isu yang berlaku, pihak Hospital Selayang telah mengambil tindakan lanjut dengan menegur seorang pengawal yang menghalang gadis tersebut masuk.

Susulan itu, Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah turut bersuara dengan berharap agar kejadian itu tidak berlaku di masa akan datang dan dapat diselesaikan dengan cara yang betul.

hospital kerajaan ketinggalan zaman
10 bulan lalu

"Dah 2022 Hospital Masih Pakai Kipas, Sedih!" - Netizen Geram Kerajaan Tak 'Upgrade' Hospital

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

3 Comments

  1. Anonymous

    March 22, 2022 at 6:42 pm

    suda dia state emergency mmg la tidak sempat tukar baju.. apa bodo pnya undang2.. nmpk lutut pun bitin sda ka..

  2. pakai bikini je datang melawat boleh tak?

    March 21, 2022 at 11:55 am

    pengawal yg kena tegur ke? memang pelawat kena pakai pakaian ikut etika kan? lain lah kalau dia hampir2 nak mati, ada hal kecemasan yg perlukan rawatan segera. yg tu memang x kira etika dah. nyawa dulu. tapi…..sudahnya pengawal yg kena?

  3. HAIRAN

    March 21, 2022 at 8:38 am

    Betul lah tu.. Kau pegi hospital melawat orang sakit pakai macam tu buat apa? .. Bukan ny kau nk pegi mall pun..

Loading...