Written by Bella | August 9th, 2019

Dikritik memakai pakaian terlalu ketat ketika menyampaikan ceramah motivasi baru-baru ini, pelakon Janna Nick mengakui kesilapannya yang kurang peka dalam pemilihan pakaian dan menerima teguran netizen secara terbuka.

janna nick pakai ketat

Janna mengambil kesemua kritikan sebagai sesuatu yang positif dan tidak menyalahkan netizen, sedar dia seharusnya berpakaian lebih sopan untuk menyampaikan sesuatu ilmu.

Saya mengaku memang silap saya yang tidak peka dalam pemilihan pakaian ketika itu. Ini kali pertama saya dijemput untuk memberi ceramah motivasi dan mungkin disebabkan itu saya tidak pasti mengenai cara pemakaian yang betul.

Insya-Allah saya akan perbaiki kalau selepas ini dipanggil lagi untuk memberi ceramah dan memakai baju mengikut kesesuaian acara. Saya ambil perkara ini secara positif saja.

Saya tidak menyalahkan netizen sebab bagi saya, kalau mereka tak tegur, saya sendiri tak tahu kesilapan saya itu. Jadi saya terima teguran mereka dengan baik dan positif.

janna nickMenurut Janna, dia diundang oleh sebuah majalah gaya hidup dan fesyen untuk memberikan ceramah motivasi dan berkongsi pengalaman hidup dengan pelajar kolej, pada Ahad lalu.

Harapnya selepas ini Janna akan lebih berhati-hati dalam berpakaian agar tidak mengundang kritikan dan kecaman. Apa-apa pun, kami respek dengan Janna yang tidak mudah melatah apabila ditegur dan berani mengakui kesilapannya.

Sumber Berita : mStar Online

13 responses to Memang Silap Saya, Tidak Peka Dalam Pemilihan Pakaian – Janna Nick

  1. Suraya says:

    Sebernarnye yg comment tu la pervert dan gatal. Mereka ni yang tidak tahu control nafsu sebenarnye. Malang sekali kebanyakan mereka ni adalh lelaki melayu islam

    • unknown says:

      ak yg perempuan pun rasa malu.. ko x rase ke?

    • aih says:

      kalu dah pakai macam tu… nama pun dah lelaki.. x nampak ka sendat di bahagian miss v nyer… sengaja tayang pandai tanggung.. kaum lelaki ni pantang tgk, imaginasi tu tinggi.. kalau ko pakai cam tu pun,, kaum lelaki akan pikir, putih ke, berbulu ker , clean shave ker.. mata semue tertumpu kat situ..dorang ni x de la sampai terkam terus.. so pakai elok2… bukan sahaja melayu lelaki.. non islam pun fikir cam tu.. aku yang tgk ni pun malu.. hmm

      • mad says:

        aku lelaki jugak, setakat macam ni ,aku tengok takde la sampai fikir berbulu ke shave ke, gila ke? Go get some help ! Memalukan lelaki ja

    • Anonymous says:

      Motivasi apa yg dia kasi? motivasi macm mana nk kaut duit fan yg minta ucapan ke?

  2. Mad says:

    Kritik je lagi sampai dia pakai tudung.

  3. Manusia says:

    X minat. Next

  4. Anonymous says:

    gemok,,,busuk

  5. Anonymousjugak says:

    Haish korang ni jealous tak habis…ada je..dia dah mintak maaf kot. Lainla kalau dia caras mencaras. Let’s move on
    .

  6. malin says:

    ok lar janna..at least dia tahu tu salah. bukan mcm si mira tu memang bertudung tapi pakaian ketat2 xkisah..perubahan zaman lar katakan. benda salah tetap salah,,,nak marah netizen pon jgn jadi artis senang cerita

  7. zzz says:

    yang terbaik, pakai saja baju kurung atau kebarung. nak simple boleh pakai blause. x perlu masukkan baju kat dalam seluar. badan berisi kot.

  8. korok says:

    peha cm kayu balak nk pakai cmtu…buruk giler wei

Tinggalkan Komen Anda Di Sini