Written by Bella | December 8th, 2017

Mempercayai masing-masing sudah mempunyai kehidupan sendiri, pelakon dan pengacara, Neelofa tidak mahu lagi dikaitkan dengan Fattah Amin lebih-lebih lagi aktor kacak itu kini sudah bergelar suami kepada Fazura. Namun, Lofa sedar masih ada sesetengah peminat tegar Lofattah yang terus bercerita tentang mereka.

Saya sendiri tak tahu nak sentuh apa dan bahagian mana lagi. Tapi biasalah, ada sekumpulan tertentu yang suka memanaskan hal ini hingga ia terus diperkatakan.

Saya fikir, jelas masing-masing ada kehidupan sendiri. Yang menjadi perdebatan adalah dalam kalangan orang luar dan bukannya kami. Saya sendiri memilih untuk berdiam diri dan tak hiraukan semua ini.

Terdahulu, netizen memuji sikap profesional Neelofa yang mengucapkan tahniah kepada Fattah dan Fazura diatas perkahwinan mereka dalam nada gembira ketika mengacarakan rancangan MeleTOP. Ia jelas membuktikan Neelofa sudah lama “move on” daripada kisah lalunya bersama Fattah.

Sumber Berita : BH PLUS

57 responses to Masing-Masing Sudah Ada Kehidupan Sendiri : Neelofa Tidak Mahu Lagi Dikaitkan Dengan Fattah

  1. Danny says:

    takde modal lain ke nak up para gossipers (termasuk abg nara)? cerita dah lama tutup la. benda ni pun nk up. pebenda laaa. borrrrrrrring. next!

    34

    0
    • Anonymous says:

      agree, sudah2 la up cerita lopak.
      tak benda nk viral pun. tak da isi pun.

      17

      0
      • NGO says:

        kan..cerita peribadi je lebih. ni la jadinya bila retis bakat mmm..suam2 kuku. next lah?

        6

        0
        • Anonymous says:

          saya pun bosan cerita2 artis yg xmemberi inspirasi dan apa2 faedah. mana cerita pencapaian2 artis? lepas tu..ko suruh bergosip cara hekmah. hekmah in your arse!

          14

          0
        • Anonymous says:

          blog ni dah jadi blog akak2 bawang bergaduh sesama fan club. macm batu api je…next?

          5

          0
        • Anonymous says:

          udah2 le nara oi!! ko ni tak abes2 up citer lopak. fazura & fattah tu ada jgk projek di jakarta..siap dapat offer berlakon. ni minah ni mana ada story…jgn la ko nak up artis kesaynagn ko ni dgn citer2 sendiu leleh ko ni nara!

          6

          5
      • Anonymous says:

        dah kena kecam baru nk ucap tahniah. hahaaha ok, move on…
        oh,..beautifulnara bila pulak nk move on?

        12

        1
    • Anonymous says:

      hoi nara, kasi la ruang buat si lopak merenung klcc…hihihiks

      6

      2
    • Anonymous says:

      so far lopak ni je tak abes2 sebut pasal fattah.fattazah & fazura tak mention sepatah pon pasal dia.

      13

      1
      • Bored story says:

        Haha tau xpe fattzura sikit pn xpenah mention psl makcik ni..dorg sibuk ngn kerjaya dorg yg makin sukses xde plak nara nk up story psl faz pegi tygn ayat2 cinta 2 ke kolaborasi faz ngn anggun ke psl pencapaian faz sket pn nara x up sebok jilat juboq muka makcik tua ni je bosann

        2

        1
  2. E says:

    jemput lah fattzura ke meletop. Masa tu jangan pulak masa tu lopa on leave ye. hehehehee

    25

    2
  3. Cili says:

    terus terang dah bosan dgn cerita lopak. pencapaian.. jadi duta lancome.. pergi tengok fashion show spender dan coli.
    tu la yg boleh dibanggakan pun…. zzz

    18

    3
  4. Anonymous says:

    melati..sila kecam. hahaha

    5

    1
  5. Zaza says:

    Kisah cinta tk kesampaian ni akhirnya jd pengajaran plg berguna buat neelofa:
    1)jgn terlalu ego ketika bercinta.
    2)jgn suka menafikan perasaan sebenar hanya utk menjaga standard dan class diri
    3)jgn dgr hasutan dr fmly yg cuba nk masukkan jarum dlm relationship anda.
    4)be professional,tk perlu up post pic klcc ketika ex anda baru melangsungkan pernikahan
    5)jgn melepaskan frust anda pd org yg tk bersalah seperti upiak.kesian dia.
    6)tolong nasihat dn didik adik anda,ameera.sbb dia dh mula membesar menjadi gadis arrogant seperti u.

    58

    3
  6. Anonymus says:

    Betul masing2 ada life sendiri. Dan sebentar lagi akan datang ANTI NEELOFA komen2 dekat sini. Sesungguhnya blog ni blog anti lofa bang nara so pls lah stop updating anything pasal neelofa. Bukan kesian lofa tapi kesian kepada yg kutuk2 tu takut2 tak sempat minta maaf dengan lofa nanti huhu. Di hari Jumaat yang mulia ini cakap yg baik2 pls mcm kata fattah

    10

    0
    • Anonymous says:

      fans lofattah pon sekali kene ikut move on… tak payah lah throwback lagi.. cakap yg baik2 bak kata fattah kan… asek nk kutuk fazura itu sengaja provoke situation.. long ago fazura dah nicely request neelofa to stop distrub her life… today fazura in happy life berubah ke arah kebaikan & semakin berseri lepas kahwin… neelofa early career pun she choose to be famous in dirty way… vote diri sendiri for award to get famous.. in industry she’s known as being rude & dengki artis lain & the list goes on… normal lah as public figure kan ade masa up & down bila di puji jgn melangit berlagak bila di komen jgn cepat sentap…

      9

      2
  7. Puan N says:

    Mana berita pencapaian Fazura dan Bront di Indonesia? setakat hal peribadi ni tak perlu kot.

    24

    1
  8. Anonymous says:

    duk tunggu berita ni up jer…

    1

    0
  9. Qing says:

    Eyh2 siapa kaitan awk ? Xde siapa nk kaitkan awk . Awk perasan aje . . Pls laa

    3

    1
  10. makcik tiri nara !!! says:

    Ntah kau nara..
    Aq perati je kau ni.
    suke up psl lofa eh ?
    knp ???
    kau ada bau bau bacang dgn dia ke ??

    9

    2
  11. Xtra artis says:

    Cantik Neelofa ni. Natural beauty sungguh..kalau lah anak i cantik gini..cantik terletak hidung tuh..

    3

    9
    • Anonymous says:

      buang makeup 3 kilo….she is average!

      16

      1
    • david gandy says:

      She’s a plain jane, average looking, cer tengok gambar2 masa dia zaman sekolah tu, tak menyerlah langsung. Hidung dia tu besar, patut gih buat rhiniplasty mcm org2 lran .Yg memuji ni mesti lopa sendiri or keluarga dia…
      Yg cantek ni mcm fazura, siti saleha, hannah delisya, fathia…..

      9

      5
      • kakikucinghitam says:

        fathia mmg cantik.. true beauty with/without makeup. her features is perfect taapi syg….. bimbo n perangai x elok

        8

        0
    • Anonymous says:

      Mekap je..kelantan pengotor kot..geli tekak.Cantik apanya.

      1

      1
  12. Anonymous says:

    lopak pun dah move on….anda bila lagi???

    2

    4
  13. harlinon says:

    ko mungkin dh move on tp fanatik2 lobatak tu silalah move on jugakk.. takyah la dok throwback2 bagai. tgk fattah, maju terus tak toleh belakang dan dh bahagia pun. senang cter, fans ni kdg boleh jatuhkan nama jugak lg2 kalau fans tak matang. sendiri mau kawal la ye

    5

    1
    • anti lobatak says:

      setuju 100%. aku dulu tak kisah pon pasal lofa. tapi fans lobatak dia yang annoying membuatkan aku terus meluat dengan lofa dan terus support fattzura walaupon dulu tak kisah pon. sorry itulah realitinya dan aku rasa ramai yang macam tu.

      5

      1
  14. Ugly Nara says:

    Yang tak ble move on ni sebenarnya si Nara. Udah² ler tu yer. Minah kuang hajo ni kalau tak kluar dalam BN tetap gak masi ada pembaca.

    P/S: Nara, engko tak nak ker extend masjid ngan si Lopak ni?

    7

    1
    • johnny bravo says:

      Nara ni kan satu negeri dgn si lopa, mestilah dia nak bagi publisiti lbh2 kat org negeri dia wlpn dia tau ramai yg menyampah dgn si minah gedik tu

      4

      1
  15. Anonymous says:

    mana melati…..????

    1

    0
  16. Anonymous says:

    aku pun rasa beautifulnara yg patut move on…

    6

    0
  17. anon says:

    Lopa ni mmg ade hati pun dgn si fattah ni dari dulu, tapi sb fattah ni tak berharta or berpangkat, sb tu dia tolak. Dia perasan dia popular sngt sb tu duk menunggu vip je. Dia perasan dia blh dpt yg lebih, wat ape dia nak hadap kat fattah. Tapi bila fattah dah kawen, dia mcm terasa melepas jgklah sb duk menunggu yg lbh tapi tak datang2. Haritu dia dah perasan sngt dia dpt RMS sb tu upload gambar mereka dinner bersama. Aku harap2 sngt biar dia ni berjodohan dgn Hans Isaac…..wlpn skrg dia pandang Hans dgn sebelah mata je..

    6

    2
    • Sensasi Mengerti? says:

      Amboi mak jemah bergosip sedetail itu macam kau rapar benar dengan retis lopa. Choiii sangat tau… Fattah ke lopa ke fazura ke semuanya nan hadooo.. apa kes jadi berita negara? sampai bersengketa satu Malaysia…ini semua choiii

      3

      1
    • Anonymous says:

      aku doa lofa po cepat2 bertemu jodoh yg sesuai dgn dia.lofa ni cantik aku tgk dia x teruk mane.cuma satu je.boleh x lofa nasihat kat fans dia secara terbuka suruh fans dia stop la kutuk hina artis lain.. tgk fazura kl fans dia over dia bagi ayat2 yg tegur.ayda jebat po aku tgk dia ada tegur fans dia.lofa ni fans dia yg buat dia nampak teruk.family lofa po dah2 la inter frame.sian ke lofa.semoga Fattah & Fazura po bahagian sampai anak cucu..

      4

      0
  18. mak cute says:

    dia dah move on…fanatik dia je yg aku tgk lebih2…dah2 la nak skandal itu ini…

    2

    0
  19. Anonymous says:

    Harap2 la lofa kawin dgn RMS or raja kelantan ke. Baru berbaloi weh nak kawin.

    Kalau x baik single je. Bukan mcm macik2 bawang yg taksub dgn fazura. Kawin cepat dan rembat je sape yg nak sebab kang nanti org ckp anak dara tua.

    Baik x kawin dari kawin dgn laki sengkek wehhh. Kang beranak je keje

    1

    4
    • Anonymous says:

      Rembat pun jantan hot stuff Fattah Amin beb!!
      Bukan calang2 orang.
      Putera Raja pun lebih low class dari Fattah ni. Dia jaga solat, rajin, hensem, cool. Tak kaya tapi cukup untuk sara keluarga and punye banyak bisnes and very responsible. Job tak henti2 beb. And he belongs to Fazura A list actress… :)

      4

      0
  20. melati says:

    “Mesti Neelofa bercakap dgn Kucing tu,” Bila plak ader org sebut pasal dia gan Fattah…..yg saya baca org asyik citer tentang perkahwinan Fazura & Fatta..!!! tk sebut langsung pasal dia..” tulah lain kali jgn Bela Kucing byk2 sekor dua dh Cukup Neelofa untuk peneman ko…….wakakakakakakaaaa

    2

    0
    • Anonymous says:

      Dia tak suka kucing lah.
      Tapi betulllah kan org duk ckp pasal couple yang paling sweet Fattah Fazura tapi dia pulak terasa org kaitkan dia.
      Padahal org mention dia sbb dia sombong n berlagak.

      2

      0
  21. Anonymous says:

    Wah melati sudah bangun tido……

    1

    0
  22. Kakfake says:

    Batak fazura membusuk kat sini. .adui Sape yg X leh move on . .Ada je yg X kena

    0

    3
  23. Mamme says:

    Fatah n fazura pun mcm over skrng. Tunjuk kemesraan berlebih2 pulak. Mula2 suka, tp skrng dh tak pulak. Masa buat umrah hr tu sejuk ht tengok. Skrng ni nmpak mcm terlebeh show off. D puji n diberi perhatian lebih sgt kot., Jdnya mcm tu. Ada gmbar dkt jkarta mcm rupa nk bercium dh mrk tu. Fatah usap rmbut fazura lh. Mesra tkyah d tunjuk.mcm tu skali. Malu tu simpan sikit… D perli nnti marah pulak. Fazura malulh pd kluarga fattah yg warak2 tu…

    2

    3
    • Anonymous says:

      Dah halal.
      And bukan diaorang yg ambik gmbr and post. So what.
      Lagi pun after what they go thru. Dulu diaorang jaga adab and duk jauh x pegang pun orang caci hina mereka. So x payah lah nak judge apa2 sbb now dah halal.

      4

      1
    • Anonymous says:

      Bukan diorng yg amik gmbar tu n post. I tell you what, utk mngelakkn ko mnympah ngn fattzura, apa kata jgn tngok video2 mcm tu. So ko boleh still remain love them always

      2

      0
  24. Abamtah says:

    Fattah minum beer kat Singapore .beer halal kata putting zarith.dah Nama beer halal kepala hotak.dah Arak tetap lah haram. Kesian kahwin Bini sosial minum clubbing kaki party skrg ajar Fatah minum beer halal katanya

    1

    1

Leave a Comment

Optional