“Masih Ada Yang ‘Idolise'” – Tular Pendedahan Mangsa Da’i Syed Hidap Depresi, Keluar Masuk Wad Psikiatri

Kehidupan

“Masih Ada Yang ‘Idolise'” – Tular Pendedahan Mangsa Da’i Syed Hidap Depresi, Keluar Masuk Wad Psikiatri

Kes perbicaraan pendakwah selebriti, Da’i Syed atas pertuduhan mencabul dan melakukan persetubuhan luar tabii masih dalam perbicaraan.

Meskipun sedang disiasat, namun Syed dilihat aktif di media sosial dan mendapat perhatian sesetengah pihak.

Advertisement

da'i syed joget dikecam netizen
9 bulan lalu

"Buang Jelah Gelaran Da'i Tu.." - Seronok Joget Di TikTok, Da'i Syed Dikecam Netizen

Tular di Twitter tentang seorang wanita yang dikatakan merupakan salah seorang mangsa Syed dan telah dimasukkan ke wad psikiatri kerana cuba membunuh diri.

Wanita itu mengalami depresi yang teruk dan lebih menyedihkan, dia dimasukkan ke wad sebanyak lima kali kerana cubaan membunuh diri itu.

Da’i Syed dapat apa? Fame.”

Menerusi akaun TikTok wanita itu, dia menunjukkan rakaman laporan berita tentang penahanan Da’i Syed dan berkata tindakan pendakwah itu memberi impak yang besar dalam hidupnya.

@chempakasuri97

Reply to @mencaricintamu_83 selama tiga tahun keluar masuk ward psikiatri 5x sbb attempt suicide.. tp getting better sbb Allah beri kekuatan yg tak terduga ?? #mddsurvivor #borderlinepersonalitydisorder #posttraumaticstressdisorder #psychosis #anxienty

? Conquest of Paradise – Vangelis

Meskipun ramai yang memberikan kata-kata semangat dan bersimpati namun terdapat juga segelintir yang mengkritiknya kerana dikatakan menyebarkan aib sendiri.

Bagaimanapun, menurutnya hanya mereka yang menerima nasib sepertinya sahaja akan dapat faham apa yang dirasakan dan tahu betapa mereka perlukan bantuan.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

SUMBER : TikTok

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

4 Comments

  1. Anonymous

    April 12, 2022 at 11:27 am

    Due2 salah. Si syed bangang ni salah n pompuan ni pun salah. Kalau buat suke same suke kire berzina la kan?

  2. anonymous

    April 12, 2022 at 7:19 am

    mesti service baik ni itu sebab ramai gilakan si jantan ni lepas tu rasa tertipu terus labelkan diri mangsa ekk ..jantan ni bukan nak bercinta he just wanna fuck only hmmmm

  3. Siti

    April 12, 2022 at 6:01 am

    Pukul 2-3 pagi dtg rumah bujang lelaki. Kau rasa? Lepas tu kau salahkan laki tu pulak. Pastu canang satu dunia. Something wrong perempuan ni.

  4. anonymous

    April 11, 2022 at 11:43 pm

    dai ni main bontot ke

Loading...