Linda Onn Nafi Dengki, Sengaja Ingin Warung Tepi Jalan Bungkus

Hiburan

Linda Onn Nafi Dengki, Sengaja Ingin Warung Tepi Jalan Bungkus

Baru-baru ini, selebriti Linda Onn menerusi akaun Twitternya ada mengeluh dan mempersoalkan mengapa pihak Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ), tidak mengambil sebarang tindakan terhadap peniaga gerai tepi jalan yang berniaga tanpa lesen dan tidak perlu bersusah payah mengikut undang-undang seperti seorang pemilik restoran.

Advertisement

Status Linda itu mendapat perhatian ramai dan akhirnya pihak MPAJ telah menyerbu gerai tersebut. Pemiliknya yang bernama Amirul dalam nada sinis hanya mampu mengucapkan terima kasih kepada Linda yang dianggap sudah menjejaskan punca rezekinya itu. Amirul berputih mata saat melihat pihak berkuasa mengangkut semua barangannya.

Walaubagaimanapun, Linda tampil menafikan beliau dengki dan sengaja ingin warung tepi jalan itu bungkus.

Meskipun sudah membuat penjelasan, masih ada sesetengah netizen yang mengecam Linda kerana perbuatannya itu.

Kami tidak menyebelahi mana-mana pihak, tetapi kes ini mungkin boleh menjadi pengajaran untuk orang lain juga. Pastikan anda melalui saluran yang betul dan mengikuti undang-undang yang sudah ditetapkan untuk berniaga.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

80 Comments

  1. cicit

    August 15, 2018 at 11:43 am

    ya Allah, tak tahu nak cakap, busuk nya hati org kaya ni, mcam ni ke korang, dengki kan peniaga tepi jalan, ko kene yakin rezeki tu dari Dia , tak kira la tepi jalan tu berpayung ke pacak ape ke, yang penting rezeki, ko sendiri ada ‘kelas’ ko dan peniaga tepi jalan pon ada ‘kelas’ sendiri jd jgn kacau org, bila hati ko busuk ko kcau org pecaya la punca rezeki ko pon akan susut secara pelan pelan dengan ko sendiri sedari kerana apa…

  2. peace yo

    August 15, 2018 at 11:37 am

    yea btl, why must linda viralkan kat social media, x puas hati, g complain kat MPAJ diam2 noboby know, bak kata P Ramlee “Dah tua pun bodoh”. Mak sy dulu pun berniaga tepi jalan kerana nak sara kita anak beranak, mmg ada juga org x puas hati, tapi org yg x puas hati cakap baik2, cik sy juga berniaga dikedai bayar sewa, kalau cik nak berniaga cari tapak lain jgn depan kedai sy kan x elok

  3. kak melah

    August 15, 2018 at 10:21 am

    peraturan tetap peraturan tak boleh lah ckp tak payah apply lesen dan sewa tapak yang betul. Tapi MPAJ ni janganlh kejam sgt rampas barg2 die, bagilh saman or notice dulu, klu berdegil jgk baru sita, kesianlh kt brother tu beli brg modal mahal2 kene angkut camtu jer. One more thing, kadang2 org yang berniaga tepi jalan camni terdesak, mungkin cari keje tak dapat atau memerlukan duit sgt2 jgn lh kite hina dan caci mereka sb kita xde kt tempat mereka. Yang si linda ni please lh next time mind you own business jer…klu tak puas hati sgt pegi terus MPAJ wat adua x yah viralkan kt social media, busuk hati sgtt.

  4. bawang garing

    August 15, 2018 at 9:04 am

    boikot je minah ni…dr dulu x pernah minat…poyo lbh…rezeki tu Allah dh tentukan…ko berduit blh la menyewa kedai pdhal bkn sedap mana pun…dgn rege mahal

  5. Siapa2 je

    August 15, 2018 at 8:50 am

    Dah buat salah. terima jelah kena bungkus. Ni macam contoh org report kau curi emas kat kedai emas. Lepas tu nak marah2 org ye report tu. salah ke die? dah sah2 org yg curi emas tu salah. Kau cari rezeki tanpa lesen, lepas tu nak persoalkan pulak. Terima jelah nasib

Loading...