August 13th, 2018

Linda Onn ialah antara selebriti tempatan yang diketahui membabitkan diri dalam perniagaan restoran. Rangkaian restoran My Mom’s Chicken Rice Shop milik Linda mempunyai banyak cawangan di sekitar Lembah Kelang. Sudah bertahun lamanya rangkaian restorannya dibuka dan beroperasi, jadi Linda sememangnya arif mengenai prosedur untuk operasi sebuah restoran.
Terbaru, Linda telah menulis di Twitter mengkritik Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ) kerana tidak mengambil tindakan terhadap seorang peniaga gerai tepi jalan yang sewenangnya beroperasi tanpa mengikut lunas yang sepatutnya seperti seorang pemilik restoran. Linda menulis:


Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Tweet Linda telah menjadi viral dan mendapat banyak reaksi dari pengguna Twitter yang mendakwa bukan semua peniaga mampu menyewa dan membeli premis untuk berniaga sepertinya kerana pelbagai kekangan terutamanya bajet.


Ada juga yang mengambil kesempatan mengkritik mutu makanan dan perkhidmatan di restoran Linda.


Namun begitu, ada yang beranggapan peraturan tetap peraturan dan peniaga makanan, tak kira di mana sekalipun perlu mematuhi peraturan yang telah ditetapkan oleh pihak berkuasa.


Apa pula pendapat anda? – beautifulnara.com


38 responses to “Biarkan Penjaja Buka Gerai Tanpa Lesen, Linda Onn Bidas MPAJ”

  1. Outspoken says:

    manifesto PH tak cukup. Tak Ada pasal KEBERSIHAN persekitaran.
    PM please bangunkan all YDP Majlis pastikan penguatkuasa start cleaning up sampah yg bersepah
    Aku tabik kesungguhan D Ali Rustam bersih dan cantikkan Melaka sampai jadi 50 world best destinasi pelancong. YDP Majlis Negeri lain busy sangat ke?

    Kebersihankawasan tu antara pengukur Majlis buat kerja ke tak. Bukan asyik kejor peniaga tak berlesen saja. Klu MP YB Nk tau kawasan bersih tak bersih kna turun Padang la. Bukan sengih kt billboard kiri kanan Ampang

  2. melati says:

    Dh Adat Melayu , semua nk Free jer..!!! Untung nk …sewa kedai Tak nk..!! melayu22 Kimek jrr yg tahu nk Free pastu pacak payung..!! sialan punya Melayu meniaga tak mahu kuar Modal…bila tak Laku asyik kata cam gini ( Kuasa Tuhan) pungkoq hg kuasa Tuhan , dh hang tu malas tahu nk Free jer , Tuhan pun marah….fikir2 kan lah…btol lah apa Linda ckp tu..

  3. kakikucinghitam says:

    ya Allah lantak p lahhh depa linda oiii… kekadang org suka mkn yg tepi2 jln tp kalau n celebarte pape ke org suke pergi restaurant… semuanya ada fungsi linda oii…

  4. Anonymous says:

    ini lah contoh salah seorang peniaga yang berjaya bongkak dan sombong tanpa memikirkan golongan yang susah. Kerajaan sekarang ingin membantu rakyat yg masih susah untuk hidup terutama yang berada di bandar2 besar spt KL.

    Mentang2 perniagaan anda sudah berkembang cakap bongkak, cuba letakkan diri anda didalam diri golongan yang tidak mampu mungkin anda dapat merasai apa yang mereka rasa.

    Jangan sombong allah nak tarik balik bila2 masa je… hidup umpama roda ya linda ONN..

  5. Khloe says:

    Linda you punye make up dari dulu sampai ni same jerr …asyik guna lipstick orange/earth color …nampak suram dan kelabu laa your face …dah nampak tua. Update your look and get fresher tone laa !

Loading...