Written by serenity | November 6th, 2017

Sebelum ini seorang wanita bernama Raudhatul Ain mendakwa Shahir Akademi Fantasia atau Shahir Zawawi, 28, telah meminjam wang dan masih belum melunaskan hutang itu biarpun ia dibuat bertahun yang lalu.

Terbaru, seorang lelaki pula mendakwa Shahir berhutang sewa kereta mewah berjumlah RM 24,000 dan masih belum membayarnya walaupun telah berjanji berkali-kali.

Lelaki itu, Azim Azizan, memberitahu sudah memberi masa untuk Shahir melunaskan sewa, tetapi Shahir sudah beberapa kali memungkiri janji hinggakan Azim dan seorang lagi kawannya menanggung kerugian.

Bagi membuktikan dakwaanya, Azim telah memat naik salinan perbualan WhatsApp dia dan Shahir sejak 24 Oktober lalu ke laman Facebook.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

——–

Teater muzikal Bangsawan Dendam Laksamana dipilih berdasarkan kisah di sebalik sejarah mengenai Sultan Mahmud Mangkat Dijulang yang digarap dari sebuah buku berjudul Masyhor Malaya karya Shaharom Husain pada tahun 1978. Dapatkan tiket anda di sini.

Salinan perbualan ini dimuat naik Azim ke Facebooknya:

image

image

image

119

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Azim menulis:

Kereta apa tu biarlah rahsia. Tapi kereta mewahlah, dia dah sewa lima bulan tapi baru bayar sebulan jadi ada lagi RM 24,000 dia hutang Azim .

Haah nak kahwin dengan Erra tuh, haraplah Erra baca posting ini. Mana tahu hati dia terbuka nak tolong bayarkan hutang Shahir.

Buat masa ini, Shahir masih belum memberi respon kepada pendedahan demi pendedahan mengenai hutang yang dibuat oleh individu ini. Bersama kita nantikan apakah penjelasan Shahir mengenai hutang kereta mewah ini seperti yang didakwa oleh Azim. – beautifulnara.com

79 responses to Lelaki Dedah Shahir AF Tidak Bayar Sewa Kereta Mewah Berjumlah RM 24,000

    • Anonymous says:

      Hidup penuh hutang budk ni..dh x de duit brgaya lak ngan kete mewah..nmpk shahir x de job..duit nk buat hantaran erra hehehe

      46

      0
      • senah gemenceh says:

        kalau najib utang berbilion…inikan pulak retis.

        20

        3
        • Zack says:

          patut la x kawin2…kaki hutang. byk org2 kt luar sana. hidup kemain glamer tpi..serabut dgn hutang.

          25

          0
        • Anonymous says:

          Pewaris Watie..Elite!!

          11

          0
        • Kak Nam says:

          sebenarnya byk artis2 berhutang weh. ada tu..yg buat drama2 dan berlakon sampai tua sbb nk bayar hutang piutang je. malas kak nam nk sebut nama tapi itulah hakikatnya..

          10

          0
        • Miss Unibes says:

          Ni ke yg nak memperisterikan EF? Matilah EF yg tanggung kau nanti. Tu lah kau…. Zaman kegemilangan kau dulu kau tinggalkan. Konon merajuk. Kalau dari dulu kau terus je kerjaya kau tu dah setel kot hutang2 kau. Sebelum ni Mona keluar statement kau kata dia nak jatuhkan kau. Sekarang dua individu dedah hutang kau. Kau masih nak kata diorang ni nak jatuhkan kau? Kau tu yg buat hal. Kalau tak takde lah org nak cakap pasal kau. Sikit2 ada masalah, lari. Ada masalah, lari. Konon merajuk. Dasar takde telur.

          7

          0
    • Anonymous says:

      semoga erra pikir dalam2 nak nikah dengan shahir…. buat ape muka ‘jurus’ tapi “PAPA” tolonglah erra… muka x leh bagi makan .. yang boleh bagi makan usaha dalam kehidupan belum kahwin dah hutang keliling pinggang… nak jadi “Tukang Bayor idok ngape” tapi…. nyosal larrr nanti.. pikior ler Erra demi masa depan kome..

      54

      0
    • Joyahsport says:

      Byk lelaki skrg kejar perempuan yg ada duit..dan byk muda mudi yg sanggup beli brg mewah utk tunjuk kaya. Dik kl kaye kat mate tp dlm hati merana x pyh la .. hujung2 nye ko Mkn mmbr ko yg sengkek pki kete kancil or xde kete yg byr utk ko. Sedih… lelaki skrg Modal muke je nk tackle awek berduit… pastu nk cari yg berumur sbb nti lelaki ble la ala2 mengugut cara x nmpk yg kl pompuan x manjekan dgn harta & duit die akan blah. Sorry ye, perempuan skrg x pandang dik muke hensem tp perangai mcm tu. Lebih baik single dr menyusahkan terjebak dgn jantan parasit

      16

      0
  1. Aku says:

    Hahahahahahahahahahaha… Aku tak gelak sbb dia bhutang okay… Sbb aku pun ade hutang gak. Ngan PITIPITI-END.. Aku gelak sbb dia nak gak pakai kereta mewah sedangkan takde income tetap.. Please la retis.. Aku salute ngan misha guna kancil ke kelisa, kereta pertama dia beli income dr jadi retis. Okay jer, masih famous.. Sama geng watiey perasan elit tu..
    Aku rasa ramai lagi yg akan muncul lepas ni. Mgkin selama ni mereka yg bagi hutang tak viralkan sbb anggap dia kawan, respek dia as a public figure, anak ikan, etc…
    Komen last tu paling win, mohon kak erra baca ye..

    48

    0
  2. helooo says:

    dah taw xdk duit..p sewa pasaipa??p beli axia sudahla..ni org kata biaq papa asal bergaya..to erra: pkiaq2 la naaa

    27

    0
  3. Akak Peah says:

    Laa ish lepas satu satu masalah timbui..apa nie shahir..wat malu la..masalah liat byq utang la hang nie..erra oiiitt..pikiaq la habes2..bsok mau botak shahir tarah duit hang..patut dia cinta hang..x kisah wlau hang tua dari dia..sumber kewangan kot..jgn jadi bodo la..satu2 Allah dok tunjuk..jgn kelam mata ya erra..

    16

    0
  4. Shhh says:

    Masin mulut aku tdi, aku da komen pasal hutang ko dgn ppn lain, pada aku mgkin ni dugaan bt erra…sblm ni kisah shahir dgn ppn nama mona tu….hutang plak, pastu aku ada ckp ntah2 ppn mana plak yg akan ngaku dh kawin dgn ko plak, then aku ckp ko mmg bermasalah sejak dri dulu lgi, hilang mcm biskut, skrg ternyata, walaupun bkn ppn lain ngaku, tpi lelaki mintak hutang, byk betul org tk suka dgn ko ni Shahir ooi…,,tk tahulah apa masalah ko..sbb ni dia bertanding dalam megastar AF dulu,,,dia bukan ke Juara, mna pegi duit2 dia menang…pastu join Megastar walaupun tak juara, tpi still dpt hadiah duit kan, tu yg aku dgr, agaknya selama org tk dpt cri ko, ko tk da job, so dorg tk dpt nak tuntut duit, skrg ni ko dh popular balik, dh confirm job mesti ada, tu sbb org cri ko..aku hrap Erra fikir masak2..aku nmpk Shahir ni pun mcm lalang dn cpt sentap…jgn lah ada hbg atau kawin dgn artis ni…cri lelaki lain, mcm engku emran, walaupun perkahwinan dorg tk lama, tpi at least bertahan berbanding dgn Yusry dulu. Dulu Erra bertunang dgn Awie, putus, dan aku rasa mmg Awie tak layak utk Erra, pastu Hans Issac, dn mmg ternyanta Hans tk sesuai dgn Erra. Hans mcm Awie gak, penah bercinta dgn ramai wanita…Erra dh byk lalui kisah cinta dan perkahwinan yg kecundang di tengah jalan. Better dia cri lelaki bukan dikalangan org seni..tk ramai artis lelaki skrg ni sesuai dibuat suami, yelah aku tahu jodoh di tangan ALLAH..tpi Allah bg kita akal, untuk bt pilihan lbh tepat..kawan2 erra pun kecian dgn erra sbb tak nak erra kecundang lgi..

    38

    0
  5. Anonymous says:

    kereta apa woi? bentley copper???

    7

    0
  6. anak nogori says:

    rupanya ada yg lg teruk dr aku.. hoho….. aku hutang keta sangkut 3 bln jo.. hihi

    12

    0
  7. aku says:

    shahir shahir… kenapa leh jd mcm ni… jgn laa aniaya kwn mcm tu sekali. kot busy…takkan tggl blue tick je dik oiii…

    9

    0
  8. Anonymous says:

    sampai satu tahap keaiban sudah tak boleh diselindungi…punca satu je kes dengan pompuan abis sume yang lain berkait….sure shahir nyesal masuk afm…tak berbaloi…harapkan popularity bersinar semula…hahhaa

    11

    0
  9. Anonymous says:

    Wow… Biar betul shahir.. Semoga dpermudahkan urusan bayar hutang tu.. Mcm mana nak sunting erra ni.. Byk lg tangunggan nnt. Ingatkan menyepi ada business. erra better u pikir baik2. Takut nanti gaduh sbb duit

    8

    0
  10. aku says:

    kesian btol si shahir ni..byk btol dugaan dia..huhuhu.. ko takyah masuk industri la shahir..dl ko xde pun..xde apa jadi kat ko kan..skrg mcm2..

    7

    1
  11. betul ke shahir says:

    betul ke tu shahir? mcm tipu je ..mcm reka sendiri..

    2

    10
  12. dunia2 says:

    patutlah sasarannya mak jan yg lawa dn ada duit je. Org muda melayu 100% skrg ni x boleh berdikari ke. Dulu aku sokong Erra dn Sahir ni, bila tau skrg ada mcm2 citer si mamat yg x baik. Lupakn lah dia ni. Belum apa2 dh di kejar hutang, kalau dh berbini nnti dn ada anak mcm mana.

    Harap Erra fhm…kesian kt kamu. Fikir2 kn utk masa dpn sendiri.

    20

    0
  13. sakit mata says:

    Hahahah…tu la aku duk heran pasaipa Erra duk nak kawin ngan balak ni..dia pun bukan ada keje tetap…selamat menanggung laki la erra wei…nak cari ganti biarla yang lebih elok kalau tak sama taraf pun,,,ini adoiii…macam bela anak ikan la woiii

    12

    0
  14. Anonymous says:

    Kte xleh nak judge si shahir ni dulu.. kena tggu penjelasan dr mulut dia sendiri.. klu betul apa yg dikatakan.. baik erra fikir masak2 psl bdk ni.. ni masa depan woi..

    6

    1
    • Shhh says:

      takan nak tgu org ketiga tuntut hutang bru nak bersuara…dri org pertama hari tu patutnya bersuara, ni diam seribu bahasa..apa kes

      2

      0
  15. Tin kosong says:

    Nk cite la pasal my niece yg ngelejat nk kawin. Aku tanya …. bakal laki ko tu tak ada kerja. Mcm mana nk tanggung bini? ,” i love you” saja bukan dapat kenyangkn perut tapi buncitkn perut. Laki ko nak bagi ko makan apa? Ko tenguk deme yg tak ada pendapatan tetap akhir cerai berai. Pikirkan ler

    6

    0
    • Anonymous says:

      Betul. Memang la ckp duit tak boleh beli Kasih sayang. Tp kasih sayang tak cukup kalo duit xda bukan apa kalau dh beranak pinak nanti X boleh nak bg nafkah anak disitu la jd gaduh takkan duit dapur duit anak mengharapkan isteri. Pikir2 baik2 ye Erra kita tak nak pisang berbuah ke 3 Kali kalau boleh nak Erra end up marriage selamanya

      12

      0
      • Sambal belacan says:

        Betul sesgt. Tp kan.. aku rasa Erra maybe dh makin tawar hati kt syahir ni semenjak kes mona tu. Tp belum ada ikatan lg ni la kena pikir betul2.

        3

        0
  16. Anonymous says:

    Budak sekarang pikir boleh hidup dg ” i love you” saja. Tak pikir panjang

    5

    0
    • Shhh says:

      tu btul, skrg ni perkataan i love you tu mcm senang je nak ucap, padahal, perkataan tu mempunyai maksud tersirat kalo da ungkapkan, org yg terima plak dh rasa mcm satu perasaan,…haha..aku merepek lgi…

      0

      0
  17. elle says:

    Erra, pls think wisely. kite x nak u end up mcm hidup joy revfa wpon we olls tau u xkan canang sane sini. cuma we olls xnk u bahagia sekejap je. if u happy sndiri, better laa hidup sndiri drpd hidup dgn org menyusahkan mcm ni. belom ape2 dah main hilang2, x respon sane sini pastu create alasan utk lepaskan diri. baik ko hilang jela shahir dlm dlu gi laa duk dlm gua ke hape ke xde org kisah pon. drpd drama ko nak tarik diri dr final af dlu pon aku da syak something fishy, x gune paknil pujuk budak ni. better peluang tu bg kat amir or amir J je..choiii

    9

    0
  18. Anonymous says:

    Saya tak pasti adakah penulisan orang minta hutang ni mengaibkan Shahir atau tidak. Hutang wajib dibayar, namun kena tengok juga kereta mewah ni untuk personal use atau business si Shahir. Sebab orang yang condemn ni konfem Shahir guna untuk personal use.

    Kot dia ni ada event planner business ke. Now economy memang jatuh merudum.

    Apa pun saya doakan Shahir boleh settle baik2 dgn Pemiutang ni. Harap tak jadi kes mahkamah dan sebagainya. Amin.

    #takminatShahir #tapikesiankatorangbisnes

    4

    2
    • Anonymous says:

      Tak kisah la kereta guna untuk personal or business ke apa. Tapi macam awak cakap, hutang wajib dibayar. Kalau untuk biz pun, if biz dia merudum kenapa pulak orang lain kena tanggung rugi. Patut bila buat biz kena pandai tau masa untuk cut their losses.

      8

      0
  19. Haha says:

    Kenapa eh lately byk naw citer tak sedap pasal ko shahir? Sesuatu sangat…

    4

    0
    • Anonymous says:

      ni pun apa yg aku rasa..

      0

      0
    • Shhh says:

      selama dia menghilang, sblm muncul balik, mgkin dorg2 yag bg hutang dh cuba contact Shahir…mgkinlah..tpi gagal..aku heran gak…bukan ke dia pernah menang AF sblm join Megastar, mana pegi duit2 dia..nak kta dh kawin, smpi skrg tk kawin2 lg…agaknay bila dia dh popular balik,,,dgr plak nak kawin..org yg bg hutang ni, terpaksa lah tuntut mcm ni..kenapa masa da gosip dgn Rozita tak da plak org nak tuntut hutang..byk plak kes muncul, dri mona lah, hutang duit, skrg hutang keta, jgn besok lusa muncuk plak ppn ngaku dh kawin dgn Shahir, adakah dorg2 ni semua mmg berdendam dgn Shahir atau dorg kecian kan Erra sbb tak nak kena kencing dgn org mcm Shahir..

      1

      0
      • palapala says:

        rasanya duit2 waktu af dulu sume da abis..af kan mostly artis mee segera..cepat naik cepatlah turunnya..mcm zahid af dulu memula popular terus beli skyline..adam af plak ngan fairlady z..xsampai 2tahun xble maintain sbb show da xde

        4

        0
  20. hutang bayar hutang says:

    Hutang dan kehidupan x lari..byk org diluar sana pun hutang..tapi brtanggungjawablh kn..tu sb dlm
    Islam brhutang mesti bercagar utk elakkn perkara beginilh berlaku..sb dl. Islam yg memberi hutang tidak dibenarkn meminta hutang..fahamilh konsep al mudarabah

    4

    0
  21. greenfingers says:

    Plg xsuka org jenis cmni, berhutang tp xnk byr. Dh mcm pengemis plak kita nk mtk dia byr hutang. Aku ada adik perempuan, kawen ngan laki kuat hutang, kuat temberang dan kuat berangan. Mmg idup adik aku sengkek gila, padahal gaji dia campur laki dia lagi byk dari aku n suami, tp tiap bulan pinjam duit aku. Rupanya gaji dia byk habis ke laki dia, hutang byk gila smpi kena pinjam dgn ah long. Dgr2 org duk kejar laki adik aku sb dia ada bg janji palsu buat business, termasukla utang aku ribu2 gak dia belum bayar :( . Aku phm sgt org kat atas ni, nk mtk utang tp kesian, tp org yg berhutang tak kesian kat kita.

    12

    0
  22. wekkkkkkk says:

    waktu bujang adalah waktu yg best kalau pndai menggunakanya. Kalau waktu bujg hutang dh keliling pinggang, mcm mana masa kawen nnti. Ya mmg bagus kalau lelaki bujang ada 5C, tapi mampukan anda utk mengawal dn menguruskan 5C tu kalau x pandai mencari dn melangsaikan.
    ( Ini jenis manusia yg lebih sudu dari kuah, dn bukan jenis “manusia yg hebat”)

    5

    0
  23. anom says:

    greenfingers

    betul la kan…tak bg pinjam kesian kat adik, da bg plak x reti nak membayo…kekwn pun takleh caya…da pinjam kita plak kena mengemis mintak…cam haram betul

    8

    0
  24. aku says:

    greenfinger..nk bagi nasihat boleh tak utk kebaikan adik u dn u, tpi abag ipar u lantak pi lah.

    Cuba jgn manjakn sgt adik tu. Biarlah rmhtangga mereka, mereka berdua yg settle. Adik u bkn Janda utk di bantu. Kalau Janda dn ada anak maka boleh bntu stakat yg mampu.
    Cuba ckp pada adik u, biarlah beras kering, minyak kering dn semua kering dirumah, bila suami dia tanya, kenapa serba serbi x ada, ckplah abg (suami dia) dh byk ambil duit saya utk belanja dh x ada…buatlh smapai dia ada otak, mau berubah ke hape. Org mcm ni x boleh dimanjakn sgt, dn adik u pun jgn selalu dibantu sbb bila ssh asik u sje jadi sasaran..u pun ssh kan. Kalau selama ni kamu bagi pinjam, sesekali kalau dia x dpt, maka dia akan fhm. Negara kita ada undang..ada hak wanita utk di lindungi. Jgn takut keluar dri Zon kalau dh jumpa lelaki mcm ni.

    3

    0
    • greenfingers says:

      Ayat “adik u bkn janda utk dibantu” mmg btll sgt. Prof Muhaya pon ada ckp “Wanita paling malang adalah wanita yang tersalah pilih suami”. Mula2 kawen mmg xnmpk, tp klu dh sedar diri tu duk tanggung biawak hidup, kenapa xnk angkat kaki. Merelakan diri dikikis, kesiankanla kat parents yg jaga kita dari kecik, jaga kita elok2, last2 dpt kat laki xguna. Rmi lelaki melayu mcm tu zaman ni.Adik aku tu mmg lurus, sng dipijak-pijak laki n ipar2 dia. Tp tu la, aku kesian kat dia, mesti nk bantu hulur sket2. Even parents aku dh tawar hati ngan sikap menantu n anak dia, tp diorg mcm aku gak, hati tisu, bantu jugak sket2..huhuhu.. Thanks “aku”..

      5

      0
  25. Anonymous says:

    mcm2 lak kuar ceta. Mmg ada org xnak tuan hamba kembali famous ni. Apa apa pun rezeki Allah yg bagi. Berpegang pada yg satu

    0

    1
  26. masihtakfaham says:

    erm time dia xda fames dlu xda plak benda2 ni naik..bila dia dah start nak hidup balik semua mari kutip segalanya…nape???masa dia xfames xda duit xnak cari dier…hutang semua kira halal lah….skrg dier dah nak hidup balik nak fames baru nak kutip balik hutang….tu lah org kata susah xda org nak dekat pun…dah senang semua ngaku sedara…semua mengaku Si Dia ni ada hutang ggan korang….ni lah sikap manusia yang ada skrg…xblh melihat seseorg itu senang/ingin mulakan hidup baru/baru nak hidup…..jik betul dia berhutang sebelum dia masuk AF kenapa xpergi cari dia….erm xpham dengan segala masalh yang menimpa diri dier…..

    0

    16
  27. Oya? says:

    Masa menang AF kn dapat sebuah kereta kalau tk silap. Apa jadi? Jenis tk tau nk menabung?

    3

    0
  28. bukansajat says:

    memang jenis jants kaki kikis. alpatutlah dlu nginding che ta, skrg nginding erra. emmm sedih la hidup ko jantan

    2

    0
  29. Anonymous says:

    bertabah la erra ye….kalau sanggup tanggung teruskan la…
    agak2 tamo pening kepala da tua2 sok, sempat lagi buat keputusan nih…

    2

    0
  30. Kawan Erra says:

    Biar lah…Erra sanggup terima Shahir sebagai suami…taulah apa nak buat…netizen jangan risau..
    Mungkin Erra ada banyak duit dan tak perlukan lelaki bersuit…dia nak kawin dengan lelaki muda sedap mata memandang sebagai peneman hidup semata…
    Apalah sangat hutang Shahir yang hampir 100k tuh..Erra bayar tutup mata saja..

    0

    2
  31. hampeh says:

    pasaipa org dok kalut psl duit si shahir ni pegi mn?duit ni byk mn pun kejap je abis kalo bwk joli..sedara aku dpt duit insurans bapak dia meninggal 600k xsmpi setahun udah abih.rumah xde beli,kete dok byr deposit je..abeh duit, kete pun kena tarik..kesimpulannye disini adalah JOLI smpi duit abeh..tettttttt

    3

    0
  32. Anonymous says:

    Shahirah ni pic wasap xpernh nk letak muka dia Kan…

    2

    0
  33. angela says:

    Ruginya sewa kereta kat orang sebulan RM6000, bukan nama sendiri pun. Kalau beli kereta sendiri RM6000 tu bukak loan 9 tahun, 108bulan boleh beli kereta dekat setengah juta dah.

    3

    0
  34. Tin kosong says:

    Aku percaya bahawa klu sesuatu plan tu meant for me plan tu lancar saja. Tapi klu ada saja halangan dan tertangguh tanguh maknanya its not meant for me. tak jadi tu ada hikmahnya

    2

    0
  35. Joe says:

    Tunggu payment astro, biasa maharajalawak ke, vaganza ke, selagi x terkeluar, dia ada gaji astro bagi, tgk ranking juga, cth maharajalawak, bawah skali, belum terkeluar, dpt 1-2k, kalau group kongsilah, so shahir mybe dpt 3-4k, dia perform pun x guna ramai backup or wordrop, so saving skit, tu yg sewa velfire…hahaha..terbaik lah velfire baru boleh showoff kan, pegi meninggal mamat gigi besi, nanyi bukan best sgt pun

    3

    0
  36. Anonymous says:

    Erra. Ko baca nasihat Tin Kosong 6.20 tu dan pikir pikirkan demi masa depan. hari tua kita biar senang selesa bukan menyusahkan.

    1

    0
  37. Yun says:

    Klu x selalu hilangkn diri tentu kerjaya nyanyian on track..cm org lain…bila mcm2 cerita keluar saya rasa shahir x de sikap bertanggungjawab,..x tau mngkin ada masalah keluarga tapi sewa kereta mewah sampai berbulan2…cm x bijak je..selama ni
    saya anggap dia ada projek ke sbb x aktif nyanyi n ingat seorang yg have future bila jarang ada kontroversi…tapi kisah shahir dgn mimi …nmpak dia pn sosial juga..erra o erra fikir berkali2 la jgn simpati menguasai diri..

    1

    0
  38. marauders says:

    mungkin kah ini jawapan kepada 2 persoalan kenapa lambat meminang kak erra & kenapa lambat buka braces

    3

    0
  39. Bukan Peminat Erra or Shahir says:

    Aku kesian jgk kat erra kalau dia ada jodoh dgn shahir ni…belum lg shahir masuk meminang mcm yg dia dah janji tu…mcm2 hal dok keluar. Mcm Tuhan nak tunjuk sape shahir ni yg sebenar. Erra elok pikiaq habis2 sebelum decide hidup dgn syahir. Tapi kalau mmg ada jodoh dgn shahir lari ke mana pun ttp jgk dgn syahir ni. Erra hang doa minta tlg Allah selamat kan hang dari musibah. Aku pun doakan hang dpt jodoh yg baik, setia dan bertanggungjawab…

    2

    0
  40. shahir babi says:

    ko xde job tapi feeling nk pakai kereta mewah. sampai beribu sebulan. kalau kau beli myvi x sampai seribu sebulan chorrrr

    1

    0
  41. Random says:

    its so sad that nara had to keluarkan cerita ni..this is agak aib la..ntahla x sampai hati nk baca sampai habis..semua org ada masalah masing2..diapun org jugak..n kerja artis ni mmg mcm ni la..bukannye gaji tetap..n dont even start talking about jodoh..sbb tu kerja Allah swt..doa yg elok2 je la..hutang ni masalah yg boleh settle..bukannye kes bunuh org ni..but still this is aib kot..

    0

    3
    • Otak says:

      Kenapa asyik nak cakap pasal aib? Kenapa tak tekankan pasal wajib bayar hutang?
      Ain tu dah bersabar dengan shahir dah 2 tahun
      Hutang kereta dengan azim dah 24k
      Ni ada komen lain cakap shahir ada hutang jugak
      Kalau dari awal shahir tak elak bayar hutang, tak kan jadi macam ni

      3

      0
  42. Anonymous says:

    To Erra, tuhan dah bagi sign bak kata pepatah sudah terang lg bersuluh.. pls do something for your future. U dah la ada anak dara. I x rasa Shahir bleh jd bapa tiri yg baik u Aleesya!

    3

    0
  43. haktuiiii says:

    apa la punya bodoh mamat ni..sewa sebulan rm6k, kau pergi beli kereta bangang pun lepas, terus jd milik kau..janji enjin okay sudah laa..ni masalah artist2 msia, hidup nak glamour tp duit tak ada..seluar dalam dan benda2 dalaman mcm roti kirai dan koyak rabak pun kau takde duit nak beli baru masih ada hati nak pakai kereta mewah..sewa pun jadi..rm6k tu entah berapa lama la kau kumpul kan…bodoh..nak mengendeng hidup kat erra mcm tu?? sapa tanggung sapa nanti? erra, mohon lari 100 meter dr budak berhingus ni ye..dah muda bodoh pulak..takde kualiti lelaki lgsg..kualiti jantan kurap aje..

    1

    0
  44. Hamba Allah yg kerdil says:

    Ya Allah kau ampunkan lah dosa2 kami yang menulis dan membaca komen2 daripada berita yg kami blm pasti, kau permudahkanlah urusan2 kami dunia dan akhirat

    1

    2
  45. Noris says:

    Teruknya dia ni.. Kesian erra.. BAIK TAK PAYAH ERRA TERUSKAN.. SEKURANG2 ALEESYA DAPAT IBU TIRI YANG BAIK.. JD ERRA PUN CARILA YG TERBAIK JUGA.. KLU TAK KESIAN ALEESYA..

    0

    0
  46. Anonymous says:

    moga2 erra tak jadi janda kehausan… shahir pon jadilah… time manis ckp laaa duit bole cari… geng retis2 baya erra ni dah start slow down concentrate family… ade pon kuar pilih2 job.. tp erra nii masih gigih cari duit drama pon rembat… kalo shahir lah pilihan erra mau ke tua gigih cari job tolong bayarkan hutang syg punyer pasal..

    0

    0

Leave a Comment

Optional