Written by Bella | February 15th, 2017

Isu buku Fattah Amin cukup hangat diperkatakan sejak beberapa hari ini, ia juga turut mendapat perhatian selebriti Hafiz Hamidun yang berpendapat segala kecaman dan kritikan mengenai buku 99 Kata-Kata Fattah Amin, hanya akan mempopularkan dan melariskan buku berkenaan.

Hafiz juga sebelum ini pernah menjadi mangsa kecaman netizen yang mendakwa bukunya, Cerita Hati Hafiz Hamidun penuh dengan foto selfie. Namun, Hafiz akui bukunya itu laris selepas menjadi viral.

Fattah tidak buat salah dan itu hak dia untuk hasilkan buku dan saya percaya dia juga menerima permintaan daripada pihak penerbit.

Kalau enggan beli, tidak perlu kecam kerana kadang-kadang mereka kecam tanpa asas yang kukuh. Ia sebaliknya menjadikan buku itu menjadi viral.

Dulu buku saya orang kecam dan kata penuh dengan selfie, tapi sebenarnya hanya lima helai selfie daripada 200 helai keseluruhan buku berkenaan.

Berbicara mengenai harga buku Fattah yang agak mahal harganya, Hafiz memberitahu Fattah sepatutnya membuat kajian tentang harganya dan adakah ia mampu dibeli oleh peminatnya.

Fattah seharusnya buat kajian tentang harga dan golongan peminat dia sama ada mampu beli atau tidak. Orang akan marah jika ia terlalu mahal.

Tidak dinafikan, memang perkara yang viral akan laris dalam sekelip mata. Soal harga, meskipun Fattah memberitahu ia sesuai dengan kualiti kertas dan grafik yang tinggi, ia tetap berbalik kepada  kemampuan peminatnya untuk membeli buku terbitannya itu. Iyalah, zaman sekarang kalau mahal sikit memang fikir dua kali hendak beli kerana keadaan ekonomi yang agak teruk.

Sumber Berita : mStar Online

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

32 responses to Kritikan Sebenarnya Membuatkan Buku Fattah Popular – Hafiz Hamidun

  1. Anonymous says:

    thanks to Sharnaz! huahahaha!

    5

    0
    • kentut tahi nasi lemak di muka says:

      kentut tahi nasi lemak pedas je kat mukee … tak pun cabut buku punggung .. lagi bagus …

      1

      6
    • kentut tahi nasi lemak di muka says:

      kentut taik nasi lemak pedas !!!! lagi bagus… nak bau ????

      0

      6
  2. Hafas hamudin says:

    Laaaa dia bunyi lagi fatah lagi fatah lagi

    4

    0
  3. ChanteQ says:

    Kan..
    Masing2 ada hak utk membeli atau tidak membeli..

    14

    1
  4. pemerhati saja says:

    Tak jadi isu sebenarnya..fans yg mampu beli, yg xmampu xpyh beli..pinjam ngan kwn hehe..buku ni jenis bacaan santai, lebih kepada collective items..

    19

    2
  5. Rosmawati says:

    Alhamdulillah Syukor Hafiz Hamidun come forward!

    Kita doakan Hafiz pulak murah rezki…dan ketemu jodoh!!!

    You go Fattah…. Orang yang sabar Allah kirimkan seseorang yang
    Baik akhlak pekertinye jugak daripada so gigi berkarat
    Bride to be hahaha.. Amek kau Syiana n Nabooola

    Print more books Fattah for RM 10 keuntonganye madokn
    Masjid. All about you n family? Good ideass right biar syanaz jual
    Buku kahwin kau tarok coffee table book. Jemputan datang beli…
    Ok Syanaz you got the message. Mudah2 adalah ustaz2
    Atau PU backing Fattah.

    Solat hajat Fattah biar yg datang ke you orang yang baik2

    Dengar tak…… Fattah tak salah huhununu

    15

    5
  6. Eliyana Shaari says:

    Masalahnya org belek2 je kat kedai bukannya beli. Abis comot buku bekas pegang grg pisang cheese la, keria Melaka la…last last kedai hantar balik kat publisher

    11

    2
    • Anonymous says:

      kalau engkau pernah tengok buku yang mahal, mereka akan balut semua dan hanya satu sample dibuka. kedai buku tidak lah bodoh. sekian.

      20

      0
  7. Anonymous says:

    gosip nara smpi lima artikel pusing2 kot tu jer..pastu pi kat retis tu balik kat retis lg satu …balik bc tajuk n blah jer…malaysia ni br jd kes bunuh nak kena bom dah cukup2lah gosip taik mek klate n nekta tu…

    9

    0
  8. Anonymous says:

    mmg die sokong sbb fatah buat buku same cam die..cb fatah buat buku lbh skit dr die msti die pun meroyan jgk…x de beza pun ko dgn si fatah tu…ko bljr pun x abis..dl skit ari sibuk,heboh nk kawen tp x kawen2 jgk..ko dgn fatah pn bajet hensem…btl ke buku ko laris hafiz oii…aku tiap2 ari g kdai buku MPH tu x penah nmpk pn buku ko..klu btl laris msti dh letak kat depan “best seller”…hahahha…

    13

    1
  9. Orang Tengah says:

    nk publish volume ke-2 ler tuu dgn buku selfie dierr.. Udah2 ler tuu, ingat pokok tumbuh dlm 5 saat?

    1

    0
  10. bukan Neelofa says:

    Cuba tengok picture hafiz hamidun last skali… FILE HITAM, ada nama ___ELOFA?? MOtif???

    3

    0
  11. bukan Neelofa says:

    tah2 dia yg keluarkan bukuni kat patah amin.hahahha

    1

    1
  12. Anonymous says:

    kennnnn… FA makin masyuk SA makin mereput.. muahahahahah

    1

    1
  13. donatolah says:

    tertanya2 apa masalah dlm buku fattah amin tu…adakah mengandungi foto2 lucah fattah amin…org buat buku pun sibukkk….terpulang la nak beli atau tak…bukan fattah paksa pun mesti baca

    2

    2
    • sutun kurita says:

      ye la..aku pon x paham apasal nak kecam sgt..lantak la dia nak kuarkan buku psl dia ke..family dia ke..kwn2 dia ke..peminat2 dia ke…selagi x melampui batas..spe2 rse nak beli..beli lah..x nak beli x payah la beli.pilihan ditangan masing2..tu cara dia nak tambah rezeki..Allah dah tentukan rezeki hamba-hambaNya.

      1

      0
  14. Dolmat says:

    Iyer tak iyer.. Tak de masallah orang nak buat buku. Ni si si gigi karak
    Tlah tu. Pgi buat gigi sebelum kau nikah bro syianaz

    Everyone please leave Fattah alone. Dia tK buat jenayah pun .. Anak baik itu budak

    1

    0
  15. Awek Borneo says:

    First time saya dengar nama hafiz hamidun. Dia ini penyanyi kah pelakon? #JanganHentamSayaTakKenalOtaiMacamSharnaaz

    1

    2
    • hafijah says:

      asalnya dia penyanyi satu kmpulan nasyid ni, x igt nama apa, then dia kluar jadi producer lagu. not bad jgkk album zikir dia, sedap bunyinya.

      1

      0
      • Anonymous says:

        kumpulan nasyid U.N.I.C….penah kene buang uia sbb slalu ponteng..skjp je die dlm unic tu lps tu die kuar..mslh displin…pastu bajet cam bgs….setelah lama menyepi br la die muncul dgn album zikir die tuh…zikir die mmg best pun tp attitude tu urmmmmm……syukur laa hafiz Allah tutup aib ko…

        0

        1
  16. tomey says:

    Perwatakan tak sama mcm di lihat..dia ni klu jumpa berlagak nk mamposss mcm artis popular

    0

    1
  17. Geduak says:

    Jantan sejati tak gila selfie. Kbai

    0

    0
  18. Imranila says:

    Apalah pkai seluar ketat telur tersepit. Buruk la jantan melayu konon nk ikut sgt Zac efron. Org tu hensem

    0

    0
  19. sally tak pandai makan cili says:

    Hafiz Hamidun backup Fatah Amin sebab dia pun 2×5 pernah buat buku gitu & kena hentam cukup2 cam Fatah Amin ni jugak. Kalau tak silap tahun 2015 atau awal dia 2016 dia buat buku gitu…

    0

    1
  20. Tak ada untung .... says:

    yg aku perasan…..statement ini
    “terkabul….hahahah kelakarkan”….!!!
    tambahkan ini dlm buku kau fattah…
    samalah mcm crita cinta aku dgn neloofa
    barat enggang dgn pipit…
    akhirnya aku kena bilis dgn silopa and famili..
    terkabul……hahaha kelakarkan…!!!

    0

    0