Written by serenity | January 9th, 2018

Beberapa hari lepas, cerita yang bertebaran di Internet ialah mengenai pelakon dan penyanyi Ayda Jebat yang sering datang ke set penggambaran drama Isteri Untuk Diiktiraf yang membariskan Redza Rosli dan Elvina Mohamad sebagai pelakon utama.

Ada yang mendakwa ia kerana Ayda terlalu cemburu Redza akan rapat dengan pelakon wanita lain, sehinggakan menyukarkan pihak yang ingin berurusan dengan Redza. Ayda bagaimanapun enggan mengulas lanjut dan tetap menyatakan dia dan Redza hanya bersahabat baik dan bukannya bercinta.

Terbaru, produser Isteri Untuk Diiktiraf, Sheila Rusly memuat naik satu kapsyen di Instagram mendakwa merasa hairan mengapa ada pihak yang membangkitkan mengenai keberadaan Ayda di set tersebut sedangkan dia sebagai produser dan suaminya Jinggo selaku pengarah drama pun tidak mengatakan apa-apa.

Bagaimanapun, seorang pengguna Instagram memberi komen bahawa dia menerima DM pertanyaan sama ada pelakon wanita utama Isteri Untuk Diiktiraf ialah Ayda Jebat dan bukannya Elvina Mohamad. Dia mendakwa, kekerapan Ayda di set penggambaran menyebabkan orang ramai keliru siapa sebenarnya pelakon utama drama itu.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Komen @YukiAfiq22 bagaimanapun dibalas oleh Sheila dan Ringgo:

Redza juga turut membalas komen pengguna Instagram tersebut, memintanya diam:

Tinjauan penulis mendapati penguna Instagram tersebut ialah pemuja gandingan Redza Rosli dengan Janna Nick dalam drama Di Pintu Syurga.

Ayda sebelum ini juga mendakwa rapat dengan Redza kerana dia tidak mempunyai ramai kawan untuk berborak dan berkongsi cerita. – beautifulnara.com

50 responses to “Kau Diam, Tak Payah Sibuk Hal Orang,” Redza Rosli Pertahan Ayda Jebat

  1. khan says:

    ahakkkssss…..kelako

    9

    0
    • Anonymous says:

      semua bodoh….semua nk jadi kak nam. semua 2×5….

      11

      0
      • Miss Unibes says:

        Lakonan RR ni bagus. Cerita dia dgn Nad zainal tu pun bagus. Tapi apakan daya Pattah Kayu Cendana jugak pilihan org. Penjiat dia kata dia ‘diam’ bila dikritik / dikecam. Suka #DoakanYangBayekBayek, katanya. Sikap tu yg buat penjilat dia tambah suka. Maklum keturunan org bayek-bayek. Adikberadik dan mak dia pakai tudong labuh kata penjilat dia. Lol.

        0

        26
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      aida pon satu yg kau gatal gi kt set pengambaran melibat kn redza ngan artis pompan jambu tu nak buat happe ! sebok aje lah engkau ni…biar la redza tu berlakon dngn senang hati kau pooooooooooooon…!

      3

      0
  2. dx says:

    hahahaha..ni salah satu group or familia yang tidak boleh sama sekali di tegur ataupun di kritik. Padahal, rating2 drama tv diaorang ni naik dari netizen2 peminat2 or orang luar yang tengok. Redza tu emmm… semak la mamat ni bajet good2, bukannya tak boleh tegur secara baik. dan untuk netizen/peminat kat luar sana tak payah nak up2 kan sangat retis nie, bukan dapat apa oi..

    70

    0
    • Zaza says:

      Lahai, mentang2 sheila rosly dengan jinglot tu backup. Trus redza ni jadi brani nak backup ayda. Ko budget famous ka. Sedarla diri sikit, even ko punya lokonan power dari fatah, dan muka pun bleh tahan hansem, tapi aura sebagai pelakon popular tu tak dak. Plus muka ko bila tengok drama look nice, bila ambek gambar trus muka marhain. So jangan nak budget diva sangat.

      37

      0
      • Perempuan says:

        Bergaul bebas konon mcm ank beranak adoi semua nk di ank dan di angkat batas tu xde dlm family sheila rosly ni..jinggo tu doklah tengok je as ketua keluarga maksiat dpn mata di galakan ..

        1

        0
    • Anonymous says:

      bye2 redza, hidup fattah amin hahahahar

      17

      0
  3. ghadisk says:

    amboi redza kemain..ye la org tgh bahagia ye dokk..suka hati ko la!

    5

    0
  4. Tk says:

    Aku tak minat lakonan kayu minah hidung penyek ni. Minah ni kena banyak belajar dari aktor aktres dalam drama Syurga Kedua. Tahniah kepada barisan pelakon yg memang mantap dan terbaik.

    7

    1
  5. anon says:

    elak2 esok ko dgn awek sendu ko tu di diam di mata fan2 dan pengarah2 drama dalam mewarnai dunia seni tanah air …..belum menang anugerah popular dah bleh jawab2 mcm tu nye tak de bahasa..

    5

    2
  6. Anonymous says:

    Kurang ajar betul kou redza ..dia ingat hebat sgt ..amboi pertahan gf datang lokasi hari2 ..bagus2 redza ..jangan lupa kahwen dulu..dating 24 jam pun tak apa redza ayda ..

    10

    0
  7. redza bajet hot says:

    Kurang ajar betul kou redza ..dia ingat hebat sgt ..amboi pertahan gf datang lokasi hari2 ..bagus2 redza ..jangan lupa kahwen dulu..dating 24 jam pun tak apa redza ayda ..

    5

    1
  8. benci orang hipokrit says:

    Si Redza ni baru berlakon satu dua drama jadi Hero dah besar kepala. Beria la menangkan si Ayda jebat tapi statemant Ayda Jebat diaorang berdua kawan baik je. Hello, orang lain pun ada juga kawan baik, tapi takde la 24 jam nak mengekor je kawan baik tu tambah lagi kalau kawan baik tu lelaki. Harus ada batasan dalam berkawan. Meluat betul dengan artis yang sebenarnya bercinta bercouple tapi cerita kat wartawan dengan netizen hanya kawan baik.
    And you Ayda, tak perlu la nak mengekor je si Redza ni, ke sebenarnya kau rasa insecure takut si Redza ni jatuh cinta lokasi? Daripada kau membuang masa mengekor mamat ni ke set drama ada baiknya fikirkan pasal karier kau yang takde la hebat mana tu.

    30

    0
    • Anonymous says:

      Ayda ni…ramai benar kawan baik. lepas sorang…sorang… yang peliknya, org kawan baik..lama. tak la lepas kawan baik A, putus..kawan baik B, putus….kawan baik C pulak…. kalau kawan baik…mesti kawan baik dgn A, B dan C juga.

      24

      0
      • Anonymous says:

        kawan baik bukan sebarang baik tu, baik ade makna hahahaha

        9

        1
      • senet says:

        duduk jilat lah pantat daddy jingo tu, nak job punya pasal, jadi hipokrit pon takpe la. redza rosli, awak tu femes pon gara2 AJ, jadi patut ke nak pertahankan dia sampai keluar statement bodoh mcm tu! ish

        elok2 nilai kawan je, jgn salah pilih kawan. kat belakang awak entah ape si bini jingo tu mencarut awak tak tau, dia tu species mulut celupar.

        faham ye.

        2

        0
  9. hahahambar says:

    hamboi suruh orang cermin muka awak ingat awak tu helok sangat kahkahkahkahak sedih lah kau!

    15

    0
  10. benci peniru sial says:

    oi copycat shit tak payah guna (benci) la kimak bodh punya peniru mesti bapok ni kan² kau tu manusia hipokrit sebenarnya bahlul

    0

    0
  11. mia says:

    Mungkin dia org boleh cakap baik2 kat peminat tu..tak payah sindir & cakap kasar..org akan faham..mmg selalu tgk ayda dtg set kat ig sheila..nak dtg boleh tp tak perlulah upload bagi 1 msia tgk gurau2 mesra tu..?

    13

    1
  12. Anonymous says:

    pergaduhan dengan insan2 yg kurang cerdik. next?

    9

    0
  13. Anonymous says:

    macam budak2 x sekolah masing2. eeee…pleaselah.

    1

    1
  14. Anonymous says:

    Kesian fan tu fanatik giler tapi di balas nye cmtu dgn artis kesygn die. Haha sure pasni dah anti RR. Alaa blum kawen da kemain, esok lusa si AJ tu tinggalkn awak n berkepit dgn hero mane2 kang jgn awak yg ternganga. Baik awak cermin diri awak dlu sebelum mengata org lain. Lgpon awk blum popular tahap fattah amin lg dah sombong naww. Habis lah karier awk pasni sbb netizen2 cm kami yg support ni lah awk laku tau. So pasni bye2 lah RR. Baik aku support fattah amin je mulut pon x longkang n selalu appreciate fans.

    25

    0
    • Anonymous says:

      yg ni aku sokong.. aku bukan fanatik fattah pon… tp bila tgk perangai retis lain kekadang mulut puaka jgk.. si fattah lagi teruk kene kecam dr fans dr wartawan tp tetap sabar jer.. aku rase wartawan puaka tulis buruk2 hal org tp diri sendiri pon tak sanggup kene kecam..c fattah tetap cakap baik2 wish yg baik2… no wonder ramai yg support even not directly tetap prefer fattah…much better drpd redza ni suruh ko diam g cermin muka sendiri okeyh…

      40

      0
      • Anonymous says:

        kan aku minat si redza ni berlakon sbb die ade potensi jd good actor, tapi bile tgk attitude n the way die treat die hard fan die cmtu, mmg gudbye ler jwbnye. sorry redza pasni drama ape ni ko berlakon mmg kureng sorg laa aku xnak tgk. untung ler ko redza ade peminat yg hard core cmtu, tapi disuruhnye cermin diri sndiri. kesian2..

        12

        0
    • amoi says:

      kan.. aku perati aje dari jauh. sure lepas ni, kalau dapat hero yang sepuluh batu lagi hebat dari si RR ni (kot-kot dia nak uturn balik berlakon dengan ZA atau dapat job lain) , confirm si RR ni akan jadi nan hado. masa tu, kau cermin lah muka kau puas puas dik RR.

      0

      0
  15. Anonymous says:

    kuwang ajooor jgk si redza ni… mentang2 belakang ade shiela rusly nk berlagak abis.. cuba humble skit.. penyabar skit… yg ko soh diam tu pon peminat ko jgk… ckp laa bahasa lain nk tegur bukan smpi soh peminat cermin diri… jgn smpi fans hilang respect

    7

    0
  16. anonymous says:

    melayuuuuu

    0

    1
  17. damai says:

    Kdg reporter ini apa yg dikata apa yg dipublish. Dah banyak kes artist cuma mentioned pasal AB, tapi reporter published perkataan ABCDE…. or nak kena ckp yg ini off record dan yg ini blh published

    0

    2
  18. kiah says:

    sharnaz in the making

    9

    0
  19. Paola bracho says:

    Dulu minat redza rosli ni sbb pandai berlakon dan tak ada gossip bodoh. Sejak dia dgn ayda jebat ni terus tak minat dah sbb ayda tu gedik acah2 manja sebut diri adik, baby…meluat.

    14

    0
  20. Nd says:

    Pergaduhan mcm budak tadika… Yg cikgu nya pun sama jew.. Ayda jebat tu dah sendu

    2

    0
  21. Anonymous says:

    choii ko igt si yuki tu batak dgn followers ke? org tu bertanye pd aku ok je, tapi ko tu yg patot cermin n skolah dlu sbb ko x menjawab pertanyaan x phm soalan si yuki tu. terang2 si yuki tu tanye sape heroin yg sebenar sbb aku sndiri jarang nampak elvina dlm live ig tu, sbb memanjang si AJ tu je. AJ kurang job ler tu sbb selalu ade kat set drama lelaki ni. euwwww si AJ yg dipegang2 jul ripin tu jugak yg dibanggekan.. alahaiii

    15

    0
    • benci orang hipokrit says:

      AJ tu tengah cuba2 la tu. Mana tau kot setiap hari menyemak kat set, last2 Sheila Rusly ambil berlakon. Manala tauuuuuuu

      0

      0
  22. lala says:

    Dah pasni ko x yah minat dh la mamat ni..muka pon stok bangla perasan lebih.dh ade peminat, berlagak pulak..nnt dh byk haters, bt2 pelik..cam bangang artis malaysia ni..sesuai lah ko ngan si aj tu..

    10

    0
  23. nasihimpitretis says:

    lol apsal tetiba yukiafiq22 fefeeling astro awani bernama tv melodi meletop pulak nak issue statement netizen banyak tanya dia??? gila takde life hohoho

    2

    3
  24. nuyu says:

    sorry guys ini out of topic, kenape fazura lauching trudolly di London langsung xde dlm BN ni? neelofa bt hr pertama bertugas di AA trus upload cter ni..hmmm nampak sgt..BN ni mmg memilih2 artis…come on BN..we all nak tahu kejayaan semua artis…bkn yang tertentu ja..hokey…btw,aku suke je AJ ni ngan Redza…

    9

    3
  25. Anonymous says:

    shiela rusly laki bini pun mcm bdk2 nk berbalas2 komen kt ig .. poyo

    6

    0
  26. benci peniru siaal says:

    oi copycat shit tak payah guna (benci) la kimak bodh punya peniru mesti bapok ni kan² kau tu manusia hipokrit sebenarnya bahlul

    1

    0
  27. Anonymous says:

    aku perati jer..aritu kes shiel dgn azwan..habis jinggo angkut tag semua pelakon dia..termasuk hafiz janna..kemain dorang berani sound balik…wahh ada org back up kan..aku minat gak rezza…la ni tgok attitude mcm ni…hurmm maaflah ye ..bye2

    3

    1
  28. Anonymous says:

    Takat kena macam ni pun dah nak melenting. Bukan besar pun masalah ni. Igtkan apa la tadi. Nak dtg set, dtg je la yg nak kisah apa orang kata tu buat apa. Tu bukan set mak bapak org yg mengata tu. Buat tak tau sudah mulut manusia mana boleh tutup. Redza rosli pun bukan main lagi kau ehh… gelabah lebihhhh… perasan famous sgt ke kau ni, hell no okay kau tak famous lagi dik. Kena lebih gigih lg jilat and berkepit dgn “mummy” “daddy” tu nnt takut tak ada job dah. Contohi yg lain. Goodluck, drama kau satu pun aku tak tau mana satu. Sebab tu la kena usaha lebih lagi. *Aku mmg benci penjilat tak kisah la dkt mana2 pun.

    6

    0
  29. Afrina says:

    Ayda jebat cemburu sebab redza ada awet baru sebab tu ayda jebat cemburu

    1

    0
  30. Anonymous says:

    walaupun yukiafiq tu sejenis makcik bawang… tapi aku kesian jugak dia kena treat macam tu. tu lah lain kali ko jangan fanatic sangat kat artis2 malaysia ni. diaorg tu manusia biasa je. jangan sibuk sangat membawangkan diri kat social media

    1

    0
    • chokichoki says:

      masalahnya dia terlebih menghayati watak…dia pulak runsing ni haaa sebab ramai dm dia. hahaha who are youuuussss

      1

      0
  31. makcik says:

    cian peminat fanatic sorang ni. adoiiii…

    Sheila – cara awak reply fanatic tu mungkin blh perbaiki lagi. u are snr dlm industry artists, jadi u lebih peka keadaan ni semua. w/o fans semua drama under jspictures tk akan dpt sambutan (maybe). statement “awak bukan crew…” lebih baik tukar pada “terimakasih kerana sudi jawab on behalf of jspictures tapi kalo dpt lah peminat2 tu dm saya / jingo / jspicures sendiri. maklum takut ada miscomm.”

    jingo (tok sidang semelaya) – jawapan slightly better cuma part “part awak, awak jawab.” blh kot tk payah di adakan.

    redza – saya used to like your acting but NOT anymore. bahasa menunjukan peribadi awak. pls go back to sch & belajar bahasa BM mcm mana nk reply org2 sekeliling.

    aida jebat – no comment bcos tk pernah ambil port abt awak…hehehe…

    4

    0
  32. NN says:

    Ayda ni dgn Redza ke dgn Raden Era?

    0

    0

Leave a Comment

Optional