May 12th, 2017

Masih lagi mengenai kontroversi dan perbalahan antara Nora Danish dan Fasha Sandha. Umum mengetahui tiba-tiba nama dua aktres ini cukup hangat dibicarakan sejak semalam mengenai isu “halau” yang diluahkan oleh Fasha menerusi akaun Instagramnya.

Menerusi portal Harian Metro, Nora telah meluahkan rasa kesal terhadap netizen yang begitu mudah menghukum beliau tanpa mengetahui perkara sebenar. Ia tidak adil untuk melemparkan kata-kata negatif kepadanya hanya berdasarkan kenyataan Fasha melalui media sosial.

Kalau saya nak halau dia dari majlis, kenapa sekarang. Kenapa tidak lapan tahun lalu. Sesetengah orang menyalahgunakan kuasa media sosial untuk perkara yang negatif. Saya kesal dengan tindakan segelintir netizen yang cepat menghukum dan hanya mendengar kenyataan daripada sebelah pihak.

Buli di alam siber juga harus dihentikan. Tindakan seorang blogger yang melaporkan perkara itu secara berat sebelah juga mengecewakan saya. Saya juga tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadapnya.

Terdahulu, Nora juga ada meluahkan perasaan di Twitter miliknya mengenai isu ini. Dalam status Twitter Nora, beliau ada menyatakan setiap apa yang berlaku bukanlah berpunca daripada dirinya. Satu hari nanti pasti kebenaran akan terbukti.

Sumber Berita : Harian Metro


Comments are closed.

Loading...