Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

‘Kalau Betul Boleh Kena Denda, Kenapa Tak Beritahu Dari Awal?’ – Caprice

Pendakwah, Ustaz Ebit Lew terpaksa menamatkan misi bantuan di Semporna, Sabah selepas dia berkemungkinan berdepan hukuman denda RM100,000 atau penjara 3 tahun. Khabar duka itu disampaikan sendiri Ustaz Ebit Lew menerusi sebuah posting di media sosial.

BACA: “Mungkin Didenda RM100,000..” – Ustaz Ebit Lew Terpaksa Berhenti Beri Bantuan Di Semporna

Advertisement

Perkara itu menimbulkan rasa tidak puas hati masyarakat yang mempersoalkan tindakan sesetengah pihak. Malah, selebriti media sosial, Caprice turut tampil memberi pandangan peribadinya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)

Advertisement

Dunia makin pelik… stay strong my bro @ebitlew

P.S- kalau betul lah tempat tu bahaya, tak boleh masuk, dan boleh kene denda… kenape pihak berkuasa tak bagi tahu dia awal2? Dari awal ustaz dapat escort… tibe2 dapat news tak boleh masuk + boleh kene denda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caprice (@capriceofficial)

Advertisement

Kalau betul tempat tu tak boleh masuk dan boleh kene denda RM100k, kenape tak bagi tahu awal2?

Menurutnya, dunia hari ini semakin pelik apabila niat untuk menghulurkan bantuan adalah menjadi satu kesalahan dan boleh dihukum. Malah, dia mempersoalkan pihak berkuasa yang tidak memaklumkan dari awal sekiranya pulau-pulau terlibat tidak boleh dimasuki.

SUMBER : Caprice
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

5 Comments

  1. tecit

    February 4, 2021 at 9:02 am

    i think this is religious matter. dorg xnk dpt islam or agama2 lain. dorg nk stay gitu. its their choice. but jgn la smpai xbg yg lain ni yg nak revert dgn cara xbg pendakwah masuk. jahat. dont wori ustaz ebit. you’ve done your best. .

  2. Anonymous

    February 3, 2021 at 3:49 pm

    belajar tentang lain2 negerilah. kesian caprice ini tidak mengikuti perkembangan negara. sebab sabah selalu dianggap bukan malaysia kah. pasal essome ini sudsh wujud bertahun2. telah diwartakan beribu kali. 2 retis telah pernah di panggil oleh esscome ini . itu pun tidak kaji kah. kesian retis pengetahuan am ke laut cina selatan kah.

  3. Gie

    February 3, 2021 at 10:58 am

    I agree with this. From the beginning, it should have been highlighted and warned. Allah knows best Ustaz. Stay strong!

  4. Jebong

    February 3, 2021 at 10:55 am

    Tu la dua2 bengap..caprice duk negara hang diam2 kalau xtau baca news. Kerajaan dah warta kawasan esscom 2016 lg, area pulai semporna tu. Ebit lew dakwah jgn jd publisiti dan jgn main redah.. buruk nama agama nti.

    • Gie

      February 3, 2021 at 11:03 am

      Kite bersangka baik dgn niat Ustaz. Maybe he is ignorant on this part cause his intention is to help. On caprice pulak, probably he sees things as it is. Saya pun am not aware of Esszone and Esscom nie. Hopefully Ustaz can find a way to help the people. At least he is doing something. We wish him the best.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top