Written by serenity | March 7th, 2018

Seorang wanita telah membakar tudung-tudung Naelofar Hijab kerana kecewa dengan tindakan Neelofa membuat pelancaran tudung di kelab malam terkenal. Dalam rakaman video yang viral di media sosial, wanita itu dilihat membakar tudung Naelofar dengan alasan tidak mahu membawa nama Neelofa ke tempat yang dia pergi dengan memakai tudung tersebut.

Tindakan wanita itu bagaimanapun mendapat reaksi menarik netizen Twitter. Seorang pengguna Twitter mengibaratkan insiden itu seperti insiden peminat the Beatles membakar rekod lagu mereka kerana kata-kata John Lennon bahawa ‘The Beatles lebih popular dari Jesus’.


Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.

Seorang Netizen mengibaratkan insiden itu seperti membakar duit sendiri:

 


<

Neelofa kembali membuat kemunculan mengacarakan MeleTop malam tadi setelah membuat permohonan maaf di media sosialnya. – beautifulnara.com

120 responses to Kalau Aku Jadi Neelofa, Aku Gelak Je – Netizen Twitter Komen Kakak Bakar Tudung Naelofar

  1. kemonn says:

    diibaratkan beli tiket bas tapi tak naik, tanda protes kat syarikat bas….
    mna dh beli tu… klau nk boikot… future nnt x yah beli….simple…

    41

    0
    • Anonymous says:

      baguslah….semoga byk yg ikut. tanda protes..kat negara2 arab byk mcm ni. malaysia jangan jadi penakut…

      55

      2
      • Mat Sahdo says:

        akak baru sedor ke? alahai akak ni
        tudong pasar malam berlambak-lambak lgi cantek.
        akak kena rajin2 la sket merayau….jangan jadi mangsa fesyen.

        44

        0
        • MAK BECOK says:

          APASAL TAK PERGI HQ NAELOFAR HIJAB MINTA DUIT BALIK JE? DAPAT JUGA MAKAN KFC…

          50

          1
        • pak yob says:

          sayang. buat pelapik kaki je kak atau balut buah cempedak. kekeke

          35

          0
        • Admin Zouk says:

          Tak dijemput ke Zouk ler tu gamaknya. :D

          11

          5
        • Tanye Jerr says:

          Bendera Israel korang boleh bakar…knp tak tudong Hajjah Zouk???

          72

          0
        • cikgu sejarah says:

          dulu di india mathma gandhi buat mogok berlapar tanda protes terhadap pihak british. pihak british anggap itu satu kebodohan tpi gandhi dikenang sampai kini kerana itu dianggap salah sorang ikon perjuangan dunia. tak salah pun sebab protes berbagai jenis bentuk.

          57

          0
        • Hajjah Munirah says:

          Alhamdulillah.. Ini merupakan satu kejayaan luar biasa.. Kita smua haruslah mengambil iktibar dripd peristiwa aneh ini. Moga dpt menyedarkan org2 luar sana penting menutup aurat bukan sekadar topi atau fesyen.

          38

          0
        • Anonymous says:

          pelok2 zul…peminat2 dia redho la pulak.

          17

          0
      • Anonymous says:

        Nak protes biar bijak. Jgn jadi bodoh. Ko bakar tudung tu, ko jadi bodoh sbb tudung tu x salah apa. Kalau benci sangat, bukak jahitan tudung tu, bagi sedekah dkt pusat2 binatang terbiar ni. bagi jadi alas. Kerlas kau kucing tepi jalan tidur atas tudung neelofar. Tak pun buas alas depan pintu toilet. Itu br protes bijak. Dah la bodoh bakar, asap tu dah sumbang pada pencemaran udara. Last2 nampak ko yg emotional. Neelofa releks je. Ada 700 cawangan tudung di worldwide. Ada dia kisah setakat makcik bwg protes emotional mcm tu?

        20

        5
        • nyah montok says:

          buat tukun2 tiruan pun helok. banyak ikan2 boleh menumpang mcm hospital bersalin. ikan2 kembong dah la mahal kt kl skrg ni. sotong lagi lah…. makin pupus.

          20

          1
        • yg menegor says:

          kepada peniaga2 tudung, dalam keghairahan kita mencari rezeki dan untung jgn lupa pasal aurat , berkat dan shafaat. fungsi utama tudung menjaga aurat wanita2 diluar sana. jgn nanti x pasal2 kepala kita yng terbakor dulu di padang mahsyar besok akibat sikap acuh tak acuh dan bersekongkol dgn dosa. pikir2kan lah….

          21

          0
        • Anonymous says:

          knp dianggap bodoh sedangkan dia menentang kemaksiatan? dunia akhir zaman…yg buat perkara betul diperlekehkan…

          30

          0
        • Anonymous says:

          si nara pun sokong jugak….
          masing2 buat2 buta.

          13

          0
        • Anonymous says:

          Tudung tu bukan maksiat sbb tu salah dia bakar. Yg salah tu sbb Lofa launced tudung baru dekat Zouk bukan salah tudung yang dia bakar tu. Sbb tu aku cakap bodoh. Bukan aku perlekehkan psl agama. Nak cakap org perlekeh agama tu biar cerdik sikit.

          3

          3
      • Anonymous says:

        Ni juga satu bentuk dakwah menentang kemunafikkan dan unsur hipokrit oleh Naelofar Hijab.

        Good for you girl!!!

        33

        0
        • Bersangka Baik says:

          Betul..at least org terbuka mata jugak. Tutup aurat elok2…

          11

          0
        • I Hate Neelofa Fan says:

          Entah. Si Lopak pelok2 si Zul…tak bodoh pulak. Pftttt…

          8

          0
        • Anonymous says:

          John lennon ckp cmtu yg dijadikan contoh oleh netizen…..
          Kapirak tu hati hitam boleh la gelak n die pun bkiblatkan duit..
          Itu pun penganut jesus bakar..

          Ni sorg bakar terus kene kecam..
          Mgkin dlm hati bdoa agar lopak tak mati mcm john lennon tu mati…
          Gelak la kl boleh time tu..

          3

          0
      • makcik senduk says:

        mcd pun hg kedarah, ada hati nak boikot tudung org. pui

        2

        4
        • Anonymous says:

          McD sekarang owner dia company Arab la makcik..haha dah setahun lbh kot. X caye ce google.

          0

          1
    • Jemah says:

      dia sebagai customer…ada hak bersuara dan ketidakpuasan hati.

      69

      1
      • Anonymous says:

        bukti dia beli sebab brand. last2….rasa tertipu dgn hajjah zouk. kikikikih

        28

        0
        • whynot says:

          semoga rakyat sedar antara hijab dan tutup kepala!

          17

          0
        • ngehhhh says:

          harap beatifool nara pun sedar juga. amin.

          11

          0
        • Anonymous says:

          Nak bako lofa tak bole
          Bako tudung la
          Lg pun mcm org slalu ckp :
          “IG sy..suke hati saye la”
          So kire “Duit sy..suke hati sy la”

          Ape nk dikecam kakak itu….
          Kl la betul lofa gelak..hitam sungguh hati itu..duit pnye psl smpi org bakar produk sndiri pun boleh gelak (kl gelak la)

          Kdg2 kite gelak pun mungkin nak hiburkan hati yg lara..
          Menangis nnt nmpk lemah..

          Bakar tu mgkin sbb terlalu kecewa sedangkan ade je alternatif lain yg boleh dibuat..tp sbb kecewa n mungkin br tersedar dr lamunan ditipu hidup2..

          Tp kakak yg bakar tudung tu :
          “Bersyukur ye sbb kite terpilih utk ditipu bukan sebagai penipu..ade hikmah hidup ini”

          7

          0
      • Anonymous says:

        Mmg ada hak tp yg bodoh gi bakar tu kenapa? Mcm2 cara nak suarakan tak puas hati tp bukan dengan membazir. Dia boleh je koyak2kan tudung tu & jahit jadi selimut ke apa. Be creative but not stupid.

        1

        15
        • Anonymous says:

          Nk suara mcm mana kalu org mcm ko menyokong Hajjah Zouk hanat?

          19

          0
        • nini says:

          bakar tu satu bentuk protes jugak.
          mcm meludah….memaki.

          23

          0
        • Anonymous says:

          Excuse me? Aku bukan penyokong Lofa ok! Tp bakar tudung tu still perbuatan hina. Apa salah tudung tu? Nak protes tp biarlah berhemah. Ini yg org ckp marahkan nyamuk tp bakar kelambu. Kau tu pun sama bangang dgn kakak tu.

          1

          6
        • Teohyeuye says:

          mcm girlfriend buang/bakar barang pemberian boyfriend…. boyfriend akan rasa x dihargai/ kecewa dsbgainya. Gitulah jugak kes bakar tudung ni….tak mungkin naelofa nak ketawa…..malah kecewa sebab itu simbol penolakan fans terhadap.dirinya…tbah kena reject dengan fatah…boleh depression minah ni.

          7

          1
        • Anonymous says:

          bezanya, tudung tu bukannya pemberian, tapi dijual…kalau pemberian tu mmg la kecewa kalu dibakar, mcm tak dihargai….yg dijual tu, takde makna lofa nk kecewa…duit dia dh dapat…lagipun tudung dia jahit kat mane tah, dia cuma boh tag neelofar je di siring2 tudung tu…bukan dia jahit sendiri hahaha

          2

          0
    • bukan anne says:

      tidak mahu lagi dipetik2 nama hajjah zouk.
      baru termalu sendiri ke sis? kesian….

      10

      1
    • Gardenia says:

      Omg ni mcm lawak sikit pon ade hhahaha. Mcm ni la.. i tak minat lopak, at the same time not a big fan of fattzura but i still find them sweet together. I hate that lopak buat pelancaran tudung kat zouk but i dont hate her.
      Cumanyaaaa, drpd nak bakar tudung tu, mcm a bit childish. Yg dah penah beli tu pakai je la, kalau xnak boleh sedekah kat org miskin, they can still wear it. My advice is, drpd nak bakar2 menampakkan ke-emo-an yg ade, baik la buang duit gi tgk wyg ke apa. Ha kalau dah tak suka lopak sgt, pegi support ex dia punya filem baru kl special force tu. Habis cite.

      6

      3
      • Anonymous says:

        Habis protes Yahudi bakar2 bendera sume tu kelakar lah bagi ko???

        15

        2
        • Anonymous says:

          jauh kot beza bendera yahudi dengan tudung. apa ke bangang kau ni.

          4

          2
        • ayoyo.. says:

          Bendera bukan pakaian, dan x berguna. Tudung pakaian dan berguna lagi utk jd benda lainklu xnak pki pun, blh jd alas kucing tido.jdnya bakar tudung membazir le , tu sbb kira kelakar bila emosional sgt x sempat pikir beza bendera n tudung.Alahai…commin sense

          1

          1
      • Lawak says:

        X abis2 kt cerita lopa nk kuarkn fattzura.pastu claimed bkn fan.
        Pffftttttr
        Fattzura pn xsuka org sebut2 kaitkn dia ngn hajah zouk
        Comprende?

        3

        2
    • James says:

      Duit dia..suka hati dia lah. Bukan dia bakar depan rumah korang.

      17

      0
    • Jsjdhhshhd says:

      Kalau aku pulak.. aku guna utk lap kaki..tu jer sesuai tudung zouk nih

      5

      0
    • melati says:

      Betol lah kakak tu Bakar ..!! Netizen2 yg ckp ” Kalau aku jadi Neelofa aku Gelak jer” tu sebenar nya Netizen2 yg Kecewa dlm Hidup..!!(Hidup mereka asyik kena Tindas jr) …Cuba kita Bakar Bendera Negara lain,,? (Kalau berani lah) Motif: Cara kakak ni saya setuju , dia seorang yg Berani ..!!! Netizen yg ckp ” kalau aku jadi Neelofa aku Gelak jer , ni Netizen2 yg Gagal dlm kehidupan” ….hmmmmm

      1

      0
  2. komen suka2 says:

    Laa…apahal makcik tu..tudung tak bersalah, yg salah tindakan lofa…sedekah je pd org lain & stop beli lagi…pakat nak viral aje geng2 bawang…hahaha

    11

    3
  3. Anonymous says:

    fans lopak…2×5 bengong.

    8

    0
  4. Anonymous says:

    syabas pada adik tu….berani kerana benar.

    10

    0
  5. Anonymous says:

    yg akak tahu..turban tu hudoh.
    k bye.

    8

    0
    • Anonymous says:

      turban benggali tu laku pon sbb stokis yg beli… stokis pon kene order online tuk stok kedai.. cara anjing nk cepat kaya

      8

      0
  6. ADE KU KESAH FANS LOPAK? says:

    YES..APPLAUSE TO HER. WISE MOVE….

    8

    0
  7. makcik says:

    tudung dia… ikut dia la nk bakar pun..

    5

    0
  8. kunyit says:

    gigih bang nara up psl lopa & sajat .. smga ad jodoh bang nara dgn dorg till jannah .. smntara dorg tgh single tu blh try amk jd madu hahaha

    3

    0
  9. yana says:

    kadang2 netizen ni bengap jugak.. dia bukannye beli bnde tu baru2 ni, pastu gi bakar.. tu msti dah beli lama sebelum kes zouk tu lg.. nak tunjukkan dia mmg dah tak suka dia bakar la.. itu pon nak soh fikir jauh sikit ke netizen ni.. adoii

    16

    1
  10. padan muka says:

    hajjah zouk…baru ko rasa terhina ye?

    15

    0
    • Anonymous says:

      Kan…….tibe2 nk rs terhina…hina ke?
      Sblm ni claim zouk tu hnye tempat…yg penting pengisiannye..
      So kire je la yg hajjah tu sbb ko dh tunaikan rukun n zouk tu hnye la tmpt je..lg pun ko bdakwah kan kt zouk tu..tak kan ko tibe2 rs zouk tu hine? Konpius…ke ko terhine panggil ko hajjah?

      0

      0
  11. Acelatino says:

    Rasa dia bakar tudung tu bukan sbb isu kelab malam, sebab jeles lofa sepasang dgn zul aripin dlm drama tu hehe..

    2

    4
  12. hj zouk says:

    memang la bole gelak tp dlm hati..terbakar..
    syabas kpd yg bakar..
    duit boleh dicari..agama tiada galang gantinya

    27

    0
  13. Anonymous says:

    hajah pelok zul arripin..x pulak pakat2 bakor bagai.

    3

    1
    • Anonymous says:

      ape ko merepek setannnn…. ko nk hasut org membunuh ker.. bakar si hajah zouk peluk pak haji bukan muhrim… cukup baik bakar tudung jer.. duit bole cari.. agama wajib di jaga.. kalo ko muslim jaga lah kehormatan diri sbgi Islam sblm masuk kubur yer..

      7

      0
  14. kakyam says:

    elok la dia bakar. aku skrg nk pakai brand tu pun rasa segan sendiri. mmg lofa tak heran pasal dia tk terasa rugi bab duit. tapi dia rugi bab maruah dan kredibiliti jenama dia. korang tak tau kuasa tindakan akak ni besar ok.

    13

    0
    • Anonymous says:

      ramai dah malu nk pakai tudung hajah zouk… memasing korek tudung brand lain… terasa sape yg pakai nk g zouk lah tu hahahah gitu…

      8

      0
  15. Anonymous says:

    mcmlah bagus sgt tudung dia tu? cantik sgt ker..? alaa tak payah lah..byk lagi tudung melambak kat pasaraya tu..dia tu retis boleh lah show off sana sini..boikot je habis cete..

    6

    0
  16. Khomeni says:

    Bagus bakar…tanda protes. Mcm kt Egypt dan Iran…

    12

    0
  17. Anonymous says:

    aku tak boikot.. sebab aku memang tak penah beli… hihihi

    11

    0
    • Anonymous says:

      aku tak beli original…. beli vietnam punye jer lagi cantik quality material tp skrg brand vietnam pon aku dah malu nk pakai huhuu…

      6

      1
  18. Batu Api says:

    Ada dia beli guna duit korang? Bakor je lahhhh…

    11

    0
  19. Anne says:

    Terima kasih yng menyokong sya. Thank you BN…kasi sya peluang. Semoga ramai yng x tipu sama cik Neelofa. Wassalam.

    10

    0
  20. bawang putih says:

    xyah beli tdung neelofa lg…tu je cara boikot bg die sedar yg apa yg die bt tu seyes af.

    5

    0
  21. Anonymous says:

    Congrats…awak berani meluahkan pendapat. Duit awak..tudung awak. Lantak la apa org ckp at least awak berdakwah secara aman dan halus!!

    13

    0
  22. Anonymous says:

    #BeBrave

    7

    0
  23. Sue says:

    Dia menentang org yg memperlekehkan agama. Tak salah la wey..

    14

    0
  24. Anonymous says:

    betul.. duit memasing kuasa membeli di tgn sendiri.. nk bakar pon sukahati dia lah.. nk beli tudung baru bukan nyer mintak duit abg Nara pun… wake up nara dont be judgmental in ur story title..
    without customer this hajah zouk is nobody.. her ego is beyond her pride as muslim

    14

    0
  25. dalita says:

    elokla dibakar itu salah satu manifestasi kebencian, tak semestinya dia beli dia takleh bakar, bakar je, ada aku kisah

    7

    0
  26. Anonymous says:

    Berdakwah secara halus pon pakat2 kecam? Korang yg kecam tu lah yg buta hati sebenarnya…

    5

    0
  27. panca delima says:

    Apasal aku rasa nara ni macam tengah backup neelopak?

    6

    0
  28. Anonymous says:

    kuang3..kesian yer, beli tudung mahal2, then p bakar…..

    0

    2
  29. tudungjangantaktudung says:

    kak ouiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii yang akak gila pi beli tudung buat apa…..tudung mahai kak ouii pi bakaq pula…membazir tu sahabat setan!!! sepatutnya beli tudung menutup aurat, bukan feshen segala….patutnya kak masuk dalam api tu sama …..lopak berlumut dapat duit kak..dapat abu..kahahhahahahahahhahahahhahhahahahah…apa kata kak pi bakaq zaouk pula…..aku rasa kakak ni nak publisti jugak……………..

    0

    3
    • Anonymous says:

      biar lah dia bakar pon ko pulak meroyan mcm pakai duit ko… dia bakar pon tudung lama yg hasil sale tu lopak buat sewa zouk..

      5

      0
  30. Anonymous says:

    Ini simboliklahhhhh… bukan pasal rugi untung dr segi duit pun. Ibarat benda yg hina kita bakar lahhhh….. bodoh nye tak faham.

    10

    0
  31. Anonymous says:

    nara pun mcm sokong. masing2 hipokrit…telor kecut ke dalam.

    3

    1
  32. Anonymous says:

    “hajah pelok zul arripin..x pulak pakat2 bakor bagai”

    ya!!!

    3

    1
  33. Anonymous says:

    TUDUNG YANG DAH DIBELI JGN DIBUANG…SAYANG…BUKAN MURAH TUDUNG2 LOPAK TU…APE YANG KITE KENE BUAT ADALAH UTK BOIKOT TERUS PEMBELIAN TUDUNG2 DARIPADA JENAME LOPAK…ITU YANG SEPATUTNYA KITE BUAT…

    2

    1
  34. Anonymous says:

    duit dia. dia punye pasal lah. sale tudung tuh serba sedikit hasil utk masuk zouk. mungkin cara dia tak menggalakkan hasil sale tuk youngsters ke jalan setan.
    pendapat masing2 duit pon masing2.
    ayat win – duit aku ko yg panas… hahahaha sila hadam

    9

    0
  35. kak toon says:

    Dia bako tnda protes & tknk pkai lgi… tk fhm ke? Dia lgi nk video viral.. spya smpai msj dia kat hjh pengasas… Ko ingt nelofa tk brgetar hti dia dgn viralnya vdeo tu???.. penghinaan tu.. klu kata kak bako tudung tu bodoh..eermm tk la.. dia bijak mcm nelofa jgk…

    5

    0
  36. Anonymous says:

    duit dia. suka hati la dia nak bakar tudung tu.
    macam neelofa. duit aku, suka hati aku la nak buat kat zouk

    2

    0
  37. Anonymous says:

    udah2 le tu. lopak dah minta maaf dah tu. Takyah la tunjuk maksum sangat macam tak pernah buat dosa. Tu bahagian dia, bahagian kita tak tau macam mana. bersederhana la nak benci orang pun

    1

    1
  38. Anonymous says:

    Kate sale tudung neelofar hijab meletup2 smpi berjuta2. Napela p lunch kt zouk tu.hotel kt malaysia in berlambak2. Ade mahal ade murah, Dewan majlis ke or dewan sekolah ke.confirm cikgu cikgi suka sgt beli tudung2 ni.

    3

    0
  39. dalita says:

    lopek ni saja nak mencapub je timbulkan memacam isu..

    0

    0
  40. Anonymous says:

    Jijik ngan kontroversi nie….jijik sangat….sudah sudah lah tu…

    1

    0
  41. rmc says:

    ada sesiapa tau tak yang john lennon dibunuh sebab kata-katanya ni?
    bercakap jangan sebarang cakap hehe

    3

    0
  42. jurgen klopp says:

    biasa je .
    klu dlm bola..bakar jersi tanda protes..tuh jersi arsenal dah brp byk kna bakar ..hahaha

    aduiii…..ini pon nak kecoh

    1

    0
  43. kita semua pendosa says:

    nitizen melayu ni nak tngok lopa jatuh terduduk baru nak diam kot..yg pasal kt zouk tu mmg la kita semua marah tak puas ati..tp dia dah ngaku slah n dah mintak maaf pn..yg korang tetap nak maki2 dia lg sbb korang blum puas n nk tngok org melayu kita jatuh terduduk kn..tak boleh tngok melayu maju kan.?kn kn..!

    0

    1
    • Little Miss Cuntnigham says:

      Beruk fan lopak ye …. Kami nak baikot dia supaya dia sedar diri …. Riak lebih …. Dia dah anggap diri tinggi lari langit …

      3

      0
      • Anonymous says:

        nak boikot ko boikot la tak payah nak maki2 dia bodoh..ko ngan dia pn sama ahli neraka barjet suci tak penah bt slah…kakaka

        0

        0
  44. bodopiang says:

    ok lah tu dia bako tudung skg .. drpd kepala terbako masa kat padang masyar nanti …
    ahhahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahhahahahhahahahhahahaha

    1

    0
  45. ChanteQ says:

    Ni nama bodo piang.

    0

    0
  46. Anonymous says:

    jelas kat sini neelofuck tak peduli..sah2 jual demi untung..dia tak peduli asal duit masukk..maksudnya dia fokus kat untung..

    1

    0
  47. paham ke idok says:

    korg ni ramai yg xpahamlah..dia xnak bawa nama neelofa tu ke mana2..kalau dia kopek brand tudung tu tetap neelofa yg punya. Senang cerita kalau dia pakai tudung tu bwk gi masjid kan neelofa dpt saham pahala sama so akak ni dia xnak! sama la jgk kalau dia sedekah kt org lain, org lain bwk ke tmpt2 yg baik akak ni dia xnak! sebab dia sakit hati duit sale tudung ni guna utk sewa kelab malam di mana menyumbang ke tmpt maksiat. Kalau org dah benci, nak tengok pun xnak apatah lg nak buat alas kaki or selimut or tmpt kucing berak.

    3

    1
  48. Anonymous says:

    blog ni mmg pencacai hajjah..sbb tajuk mmg dh trg2 bash akak bakar tdung tu,weh itu tanda protes tanda boikotlah..tanda penghinaan…alah pencemaran bagai konon..tahap mane peratus pencemaran tu kalau dibandingkan die bakar tdung yg mmg xikut syariat.bakar kat neraka plak cmne?

    1

    0
  49. Yoko Donno says:

    John Lennon mati di tembak … (Bad example)

    0

    0
  50. pelik tp benar says:

    Eerrmm. tak berapa nak paham sebenarnya, pengarah urusan sndiri bisnes tudung tp tak pakai tudung… masa launch ari tu pun takde org nk tegur ke si little khan tu dressing. satu family… pelik tapi benar. memang la kubur masing2, tapi yg ko launch tu ‘tudung’ kapla.. bukan tudung anu. maap, tegur ikhlas. maafkan saya…

    1

    0
  51. Mokcik Jah says:

    Nak boikot lepas ni x yah beli tudung nealofar lagi.if teringin nak pakai fashion mcm tu..pakai jer yg fake from vietnam pas tu buang jer tag nealofar tu.tudung fake from vietnam tu dah lah berkualiti and murah lak tu. Zaman sekrg ni kita kena bijak berbelanja.

    2

    0

Leave a Comment

Optional