Written by Bella | March 7th, 2018

Gara-gara terlalu marah dan kecewa dengan isu panas Neelofa melancarkan koleksi tudung terbarunya di kelab malam, seorang individu bertindak untuk membakar setiap tudung Neelofa yang beliau miliki.

Aksi tersebut menjadi viral kerana ia disiarkan secara live di akaun Facebook miliknya.

Saya sangat kecewa dengan kamu, Lofa. Ini bukti saya bukan beli dari pasar borong ke, pasar malam sekalipun. Paper bag  pun saya simpan lagi Lofa, resit pun ada tapi dah kabur, anak tudung pun ada. Ini yang saya selalu pakai Lofa, saya suka sangat yang ini.

Bagaimanapun, apa yang dilakukan oleh individu tersebut dikecam oleh netizen yang menganggap perbuatan itu sia-sia sahaja dan membazir. Neelofa tidak mengalami sebarang kerugian.

Tidak mahu terus berdiam diri, beliau tampil membuat penjelasan atas tindakannya itu. Katanya, beliau tidak mahu terus membawa nama “Neelofa” pada tudung tersebut ke merata tempat.

Sejujurnya tindakan wanita ini memang diluar jangkaan. Memang marah betul beliau dan nekad untuk tidak lagi menggunakan tudung Naelofar Hijab. Apa pula pendapat korang?

70 responses to (VIDEO) Isu Kelab Malam : Peminat Marah Sehingga Bakar Tudung Neelofa

  1. Anonymous says:

    Allah nak menunjukkan dengan hanya air & angin sahaja Dia boleh binasakan sesebuah tempat. maka muhasabahlah diri, siapa kita nk lawan hukum yg di cipta oleh Allah dan tidak tunduk sujud kepada-Nya…

    23

    0
    • Fakrul Radzi says:

      Baguslah tu. Setidak-tidaknya ada juga pendirian dia drp Zed Zaidi yg backup si Lopak konon2nya launching tudong kt Zouk utk tujuan berdakwah. Tahniah kpd adik ni supaya ramai yg mengikut jejaknya. Katakan tidak pada… HIJABSTER!!!

      68

      0
      • Anonymous says:

        Akhirnya tersedar bahawa beza antara tutup aurat dan kepala. Beza antara ustazah dan Neelopa. Beza antara ikon muslimah dan…. auta!

        29

        0
        • MAK BECOK says:

          NEGARA KITA DISOGOKKAN DENGAN PENIAGA2 DAN TAUKE TUDUNG YANG BERLUMBA-LUMBA MENCARI HARTA DUNIA BERKOSEPKAN KAPITALIS. LOPAK NAIK FIRST CLASS, BERCUTI DI EUROPAH, MAKAN ANGIN SANE SINI, BERMEWAH-MEWAHAN DAN GLAMER… SEDANGKAN KORANG? HARI2 PERGI CUCUK BANK CARD TENGOK BR1M DAH MASOK KE …IDOK? :(

          30

          0
        • Eliza says:

          In this industry, it is all about people and perception. It is all about people loving you. If you can’t digest that meaning you either stupid or you couldn’t care less about your fans and public. It really shows that she Noor Neelofa binti Mohd Noor is such an egoistic person. Ok, done preaching!

          22

          0
        • Anonymous says:

          Neelofa+Zouk=Syaiton. Makcik bawang+bakar tudung=Membazir. Membazir amalam syaiton. ko dgn neelofa sama2 je setan.

          4

          7
        • Anne says:

          Terima kasih BN. Semoga tanda protes ni memberi semangat pada msa yng sama x tipu lagi oleh Cik Neelofa. Wassalam…

          6

          0
        • Anonymous says:

          BODOH PEREMPUAN NI. NAK BOIKOT TAKYA BELI LA. TAKNAK PAKAI, BAGI KAT ORANG YG MEMERLUKAN. SEDAP MEMBAZIR AMALAN SYAITAN. DAN KEBODOHAN TU PULAK MEMBERI AURA NEGATIF KAT ORG LAIN SEBAB SEMPUT WEYH TERHADAM KAU PUNYA BODOH TU.

          2

          3
      • Anonymous says:

        5 Dalil Kenapa Neelofa DiKecam Teruk :-

        1)”I dont care”- Dia ego, berlagak, tak kisah teguran dan agama Islam.
        2)36 jam- waktu yg cukup lama utk meminta maaf secara terbuka.
        3)Zouk- ramai fans yg bertudung terheret berjoget dan berdansa.
        4)Instagram- kalau iklas.. kenapa masih ada gambar2 di Zouk?
        5)Turban- sekadar fesyen dikepala bukan utk menjaga aurat!

        111

        0
      • minah jambu say NO to drugs says:

        bukak aje tudung u tu lofa..u mintak maaf pon tk guna orang2 ni prangai macm kiwak ..marah kan u habis tudung u di bakar nye mengarot kan ! lepas ni u tk payah lah naki bertudung lagi dh terlanjur orang marah kan u ape guna u bertudung lagi tol tak ? rezeki datang nye daripada Allah ape yg u ada skarang bersyukur lah tk payah la nak kaya kaya sangat..cukop ada rumah kereta duit untok masa depan itu aje so ape keputusan u lofa ?

        0

        0
    • Yaya says:

      Bagus!! Mmg patut d bakor! Tudung x memenuhi standard piawaian tutup aurat, nak gi sedekah ke org buat apa??! Vongok. Bukannya tudung tu bagi manfaat kpd org yg dia sedekah. Lg dpt saham dosa ada. Dgn nipisnye, dgn singkatnye. Mmg bakor je layak. Tp klau dpt kat i, i buat kain lap je.

      35

      0
    • yg menegor says:

      kepada peniaga2 tudung, dalam keghairahan kita mencari rezeki dan untung jgn lupa pasal aurat , berkat dan shafaat. fungsi utama tudung menjaga aurat wanita2 diluar sana. jgn nanti x pasal2 kepala kita yng terbakor dulu di padang mahsyar besok akibat sikap acuh tak acuh dan bersekongkol dgn dosa. pikir2kan lah….

      25

      0
      • bukak akak bawang says:

        setuju.
        ibarat arak….yg menjual arak ke berdosa atau yg minum arak yg lebih berdosa? sama2 berdosa tapi yg menjual lebih teruk sebab apa? sebab mendatangkan bahaya pada orang ramai.
        mari berpikir sejenak….

        13

        0
  2. anon says:

    tudung nipis macam kain langsir yg murah2 tu,, dah leh buat bungkus nangka dah ..muhakakakakakakak
    yg urban tu korang buat je macam tudung saji …tutup lauk …dari tutup kepala dah macam alien sesat …huahauahauahuahau

    21

    0
  3. anne says:

    klu mak tini sm ank dia lopa tgk video ni msti malu sgt smpi mcmtu skli netizen mrh kt dorg haha..tp bak kata lopa sblm kna kecam teruk msih terngiang2 lg ‘i x peduli kata2 org’ .. xsokong be lofa & be fake ..

    10

    0
  4. Anonymous says:

    SYABAS! Semoga ramai tidak tertipu dengan permainan dunia….

    12

    0
  5. Pikio pikio says:

    Kalau ego dan bongkak tak kemana

    4

    0
  6. Roro says:

    baru nak sedor ke? takpelah….daripada tak sedor langsung kan. bakor..bakor je!

    6

    0
  7. Nona says:

    “Tak nak bawa nama yg Ada pada tudung tu merata”.. statement paling win.. nanti kot Masa pakai org nampak..then tegur.. oo.. Ni jenama yg kena launch Kat zouk tu ke.. hahahahahahha.. org Kita.. cakap suruh boikot.. la ni dia dah boikot korang hentam dia pulak.. people..make up ur mind..

    25

    0
  8. cipot says:

    Di sebalik niat hang nak memprotes, terselit jugak kebodohan hang sebab membazir….itu perbuatan setan…bodoh….tok aku pantang sungguh kalau kita bakar pakaian….

    1

    16
    • anon says:

      sebodoh2 dia ..dia membazir pun duit dia ..
      duit dia yang di salurkan utk lofake nya jenama
      tak pahama bahasa dia ke ?
      dia cakap DIA TAK NAK BAWA NAMA TERTERA DI TUDUNG TU MERATA RATA
      faham ?
      bodoh dia kau nampak
      bodoh n bengap kau tak perasan pulak
      kahkakakakakakakakakakakakakakkaa
      moral of the story JANGAN SUKA2 BODOHKAN ORANG ..SBB TERANG2 DIA DAH BAGITAU SEBAB APA DIA BAKAR !

      33

      1
    • Anonymous says:

      Tindakan kakak bakar tudung tu tindakan kurang bijak. Pendek akal.
      Kalau tak nak bawa brand nealofar sekalipun… boleh buang tag naelofar tu , lepas tu sedekah la kepada yang memerlukan.

      3

      8
      • anon says:

        eh biar ;ah dia …duit dia
        dia nak sedekah ke tak ke
        dah duit dia
        yg ko nya marah macam guna gaji hakiki kau napa ?
        tu baru betul tunjuk pada lofake team yang sombong yang kata ” SAYA TIDAK PEDULI APA ORANG KATA ”
        bukan dia sorang je yg TAK PEDULI
        ORG LAIN YANG GUNA DUIT SENDIRI SUPPORT BIZ DIA BERATUS2 KELUAR PUN ” TAK PEDULI ERTI BAZIR UNTUK BAKAR TUDUNG2 PENGELUARAN DARI SYARIKAT LOFAKE ‘

        11

        2
      • Anonymous says:

        Betul tu baik sedekah jer kat org yg nk beli x mampu nk beli tudung.

        0

        0
    • Anonymous says:

      tak salah pun ..dia sebagai pembeli ada hak bersuara.

      9

      0
    • kaktooon says:

      Tnda protes la tu..dia beli sblm isu zouk ..dia bako slpas isu zouk…dulu suka skrg tk suka.. ok la tu.. apa yg mbazirnye.. ttup kpla je bknnye ttup aurat.. fham tk?

      1

      0
    • Anonymous says:

      Lagi setan org dah bertudung masuk club lepas tu menari terkinja2…tersalah bodoh dan kurang sopan dangan perwatakan pd org yg bertudung…tudung ni sebetulnya utk apa?

      1

      0
  9. malaysiaohmalaysia says:

    Hmmmm ni semua malays yang bodoh macam kes menteri yang nak boikot arak tu tapi beli arak lepastu pecahkan depan office tu. kau dah bagi duit kat orang tu lepastu kau sendiri yang rugi. tak tau lah kenapa malays ni bodoh sangat. tak haram pun kalau kau pakai benda tu, tak berdosa pun. cuma kau takyah beli dah lah lepas tu. tapi tu duit kau so lantak lah. yang gelak sekarang lofa, kau bakar tapi duit aku masuk.
    Plus sama dengan malays yang malukan malaysia pasal kes dualipa tu. Malaysia memang suka dikenali dengan orang bodoh bodoh eh? cukuplah menteri je yang bodoh, rakyat takyahlah jadi bodoh sekali.

    0

    10
    • bangchik says:

      tau takpe. tapi mak aku kalau aku belikan tudung naelofar dia suka. dia cakap sedap pakai. material senang bentuk katanya. kenapa tah netizen bawang ni kecam lebih. cakap jela tak mampu.

      1

      14
    • Anonymous says:

      itu tandanya dia protes. dia dah beli sebelum event zouk tu.

      2

      0
  10. Hanatakajima says:

    Cayalah, ini barulah boleh dipanggil #bebold. Elok dibakar tu sbb tudung kelab malam. Lagipun duit yang kita beli tudung tu dia pi support Zouk aka kelab malam. Tak membazir aih…membazir bila kita tetap sokong dia dan beli lagi tudung kat dia, haa..itu baru membazir.

    13

    0
  11. takeloknipu says:

    mmg tindakan akk ni nampak mcm bodoh..
    tapi kalau aku tempat lofa, ini satu penghinaan.

    Bagus la boikot tudung2 dia…dah la mahal ..tak masuk akal harga2 dia..
    baik lah kau beli tudung juma ..baru 10 inggit yg murah..mahal pun 29 inggit

    11

    1
  12. Anonymous says:

    bagus ko dik tetap pendirian, n bagus dgn alasan ko xnak bawak kemane2 name die tu n x bagi dekat org atas sebab yg sama. syabas dik!! tapi apesal semlm lopak mcm slow down je dlm meletop x ketawe mengilai2 mcm selalu, malu ler tuuu takot kena bash lagi.

    12

    0
    • aku says:

      ada lagi kat meletop ke ?
      tak kuasa nak tengok
      dah blaeh tukar dah host tu

      7

      1
      • billy says:

        ade je die semalam pastu pakai baju sapu lantai. dah tau pendek xyah laa beriya beno nak pakai baju mcm tu, ko igt ko aisywarya rai tinggi 6 kaki 6 inchi huhhh

        4

        1
  13. bunga lalang says:

    Lepas ni beli je tudung dari jenama2 lain…byk yg cantik2 dan ade kualiti aku tgk…harga pon ok…ape la korang ni…jgn bising2 nanti dia jugak yg popular

    7

    0
  14. MUFTI BN says:

    CONGRATULATIONS…..

    6

    0
  15. Anonymous says:

    bagus…berani kerana benar…menentang kemunafikkan!!!

    4

    0
  16. suka MAZA says:

    Suka tengok ulasan dr. MAZA… katanya bermula dgn niat. tapi org sekarang ni pikir atas perdagangan. nak untung dunia… sebab tu la jadi macam tu. Katanya lagi skang ni ramai org bisnes gunakan agama sbb nk bagi laku. PENUNGGANG AGAMA… nauzubillah! nasihat utk diri sndiri jugak…

    8

    0
  17. drsakitjiwa says:

    manusia bukan cuma sosok fizik/jasad semata2. manusia ada 3 lagi elemen lain pada diri mereka yang perlu dijaga. secara total, manusia merangkumi 4 elemen berikut :

    1) fizikal (jasad)
    2) mental
    3) emosi (jiwa)
    4) spiritual (roh)

    keempat2 elemen ni ada keperluan yg perlu dijaga dan diisi.sama mcm jasad perlukan makanan, minuman dan oksigen untuk terus hidup dan bertenaga, ketiga2 elemen lain juga perlu diisi dan dijaga juga.

    apa kaitan keempat2 elemen ni dgn video di atas?

    wanita ni ada elemen emosi yg lebih dalam dan kuat drpd laki2. kekecewaan dan kemarahan itu bahagian drpd emosi yg boleh jd tidak terkawal. pembakaran tudung berkenaan adalah suatu bentuk peluahan emosi kemarahan/kekecewaan die.

    sama macam org frust bercinta yg adakalanya akan membuang/menggunting gambar ato barang2 peninggalan si dia, itu juga bahagian drpd bentuk peluahan emosi untuk meredakan kemarahan/kesakitan yg die rasakan akibat putus cinta. tindakan2 ini yg menjadi simbol berakhirnya sebuah hubungan sedikit-sebanyak membantu dlm proses dia mengakhiri sebuah perhubungan dan memulakan fasa hidup baru.

    3

    0
  18. Anonymous says:

    ulasan dr. MAZA (general comment) tgk kat u tube. type je dr. MAZA… pastu pandai2 la ko la… :-)

    2

    0
  19. sofi says:

    Aku pon benci org bakar pakaian. N membazir n emosi yg berlebihan. Sudah2 lah menghukum org… Memaafkan adalah lebih baik..Lagipon dia dah minta maaf. Ikhlas @ x tu ant dia dgn Allah. Kita nk tunjuk bodoh kenapa?

    2

    4
  20. Anonymous says:

    Yang paling menyampah and naik meluat, pelancaran shawl baru dia kali ni jujur sesuai untuk balut hadiah ke balut pinggan mangkuk ke. JARANG TAHAP LANGSIR PUTIH YANG DALAM TU. Jarang teruk. Pelik, masa baru balik Makkah hari tu kemain tudung labuh kebawah dada bagai. ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ aku pun dah melalut kbye

    5

    0
    • Anonymous says:

      tu lah shawl yg berharge rm154 hengget ko adoooo, sape yg beli tu mmg bodo piang laa shawl nipis mcm tu harge 154 yg ko bley dpt shawl yg same tapi tebal dgn harga rm15 aje

      3

      0
  21. Anonymous says:

    akak x ingat la dik… akak terjumpa kat u tube smlm… suka dengar org bijak pandai ni bercakap. tak terlalu emosi… penuh hemah n bijaksana. gugel ye dik.. nak seribu daya… mmuah!

    1

    0
  22. Sara says:

    motifnya nak viral aje. kalau ya pun menyampah sgt sampai nak bakar dan tanak bagi org lain pakai, tak perlu rekod & upload video kat socmed. buat sorang2 sudah.

    0

    3
  23. londeh says:

    simboliknya, duit bole cari..tapi maruah dan agama lebih BESAR..
    Alhamdulillah otak dia masih berfungsi..

    6

    0
  24. Anonymous says:

    Ini bukan membazir,bkn msaalah kak tu bodoh…niat die adalah utk mmberi penghinaan kp brand neelofar.im salute ur keberanian kak.

    5

    0
    • anoymous says:

      membazir tu sahabat setan..kalau aku buang jer brand tu……………….kakak tu bukan duta pun……kakakkkkk ouii kaakakkkk niat tak menghalal cara. apa kakkak ingat bakat tudung sempat buat video dapat award ker…………….bingai kakakkakk kak pi kat jalan masjid india banyak lagi tudung cantik and cheap…………………..apa kata kak pakai tudung saji tak pun bakui or timba………………..padan muka kakkkk.bingai punya oramg

      0

      3
  25. Rita says:

    Terbaik… itu keputusan yang bagus! tunjukkan bahawa orang islam ini kuat menentang kemaksiatan dalam kelab malam.

    3

    0
  26. Anonymous says:

    La.. Bukak je la tag tu..dah tentu jahit je kat situ kalau tak nak carry brand tapi tudung tu sesuai..

    0

    0
  27. Hijab tutup aurat says:

    Banyak lg tudung yg jauh lebih cantik. Beli online dari uk or turkey lgi berkualitì dan murah w/pun exchange rate tggi. I dun buy local tudung becoz penjual kebanykn penting kan untung je, x ikhlas…sorri

    1

    0
  28. ana says:

    buang ja la label…tudung sedekah kat orang lain…

    0

    0
  29. kasi paham says:

    korg ni ramai yg xpahamlah..dia xnak bawa nama neelofa tu ke mana2..kalau dia kopek brand tudung tu tetap neelofa yg punya. Senang cerita kalau dia pakai tudung tu bwk gi masjid kan neelofa dpt saham pahala sama so akak ni dia xnak! sama la jgk kalau dia sedekah kt org lain, org lain bwk ke tmpt2 yg baik akak ni dia xnak! sebab dia sakit hati duit sale tudung ni guna utk sewa kelab malam di mana menyumbang ke tmpt maksiat. Kalau org dah benci, nak tengok pun xnak apatah lg nak buat alas kaki or selimut or tmpt kucing berak.

    1

    0
  30. trowback says:

    apo la hang ni….membazir duit ja…membazir amalan syaitonnn….haahah….hangus duit kau….aku suggest baik ko buat kain buruk ka….buat lap tingkap ka…ada la faedah skit….ni bkar buat pa…cpt sngt lenyapnya….hahaahahahah
    #apakahhhhhh
    #whyboeder
    #muahahahahaha

    0

    0

Leave a Comment

Optional