“Jangan Percaya Ujian ‘Saliva’ Atau Antigen, Pada Awalnya Negatif, Rupa-Rupanya Positif” – Shahrulezad

Hiburan

“Jangan Percaya Ujian ‘Saliva’ Atau Antigen, Pada Awalnya Negatif, Rupa-Rupanya Positif” – Shahrulezad

Pada mulanya rasa tidak sedap badan pada hari Isnin, pengarah dan penerbit Shahrulezad Mohameddin berasa lega apabila ujian calitan kali kedua menunjukkkan dirinya positif COVID-19.

Zaquan Adha
1 bulan lalu

"Vaksin Mungkin Sebab Saya Tak Alami Gejala Teruk" - Zaquan Adha Positif Covid-19

Advertisement

Menurut pengarah drama popular Nur, pada mulanya dia berasa bimbang menjadi pembawa virus maut ini kerana ragu-ragu dengan keputusan ujian pantas dan RTK-Antigen yang mendapati keputusan negatif.

Saya negatif pada awalnya, hari ini sebelum masuk pejabat dan turun set, saya buat keputusan untuk ujian sekali lagi dan Alhamdulillah abam (abang) rupa-rupanya positif.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shahrulezad mohameddin (@budakijat)

Dalam pada masa yang sama, Shahrulezad turut menasihati orang ramai agar melakukan ujian calitan di klinik atau hospital sekiranya berasa diri kurang sihat.

Jangan percaya sangat dengan saliva/antigen test tu.

Shahrulezad

Shahrulezad berkongsikan perkata tersebut di akaun rasmi Instagramnya dan menerusi tinjauan, hantaran itu telah meraih lebih 6000 tanda suka dan hampir 400 komen dari pengguna media sosial, Instagram.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

4 Comments

  1. tecit

    November 3, 2021 at 9:24 am

    BETOL. mmg saliva tu xboleh dipercayai. aku buat test rtk saliva dua2 positif. aku siap dah update kt mysejahtera aku positif. tp just to be sure bos aku soh g buat pcr. aku buat pcr come out negative. xpsl2 aku still kene kuarantin 10hari jgk sbb dah update mysj aku positif. bengang je. bile btau kkm die kate amik mase 5 hari utk die kluarkan release kuarantin. tp xkluar2. siott je.

  2. ilmu itu penting

    November 3, 2021 at 4:29 am

    nanti balik belajar pasal incubation period ya shahrulezad. belajar balik kenapa pcr boleh negative pada swab pertama dan ke 2 tapi boleh positive pada hari seterusnya. bukan setakat test antigen je. lepas tu up balik dalam status. bukan apa, takut nanti follower terikut2 kesimpulan bodoh tu.

  3. Anonymous

    November 2, 2021 at 4:58 pm

    Alah alahh.. tak mengaji sains ni. Antigen test tu positive lps badan ngko react to the virus. Klu awal2 kena mmg laa benda alah tu tak detect. Tu laa jadi retis lagi

    • anonymous

      November 2, 2021 at 5:20 pm

      artis dan bodoh berpisah tiada LOL

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...