Written by AbangNara | May 17th, 2013

Setelah pelbagai spekulasi dikeluarkan mengenai identiti sebenar pelakon lelaki popular yang telah ditangkap khalwat semalam, JAIS telah mengesahkan bahawa Shah Jaszle ialah orangnya. Abang Nara pasti sudah ramai yang telah membuat tekaan dengan betul.

shah jaszle

Shah Jaszle sebelum ini telah pun bertunang dengan Redzwani Puteri pada akhir tahun lalu. Wanita yang ditangkap khalwat dengannya pada pukul 3.30 pagi adalah orang lain dan bukan tunangannya.  Info asal Astro Awani.

168 responses to JAIS Sahkan Shah Jaszle Ditangkap Khalwat

  1. Lelaki Sejati says:

    Jangan salahkan lelaki 100%, kalau tak apa perempuan gatal yang menggoda, pasti dia tak kecundang. Kami lelaki, ibarat kucing mana boleh tolak lauk…………..Kaum Hawa patut sedar diri, jagalah peribadi dan auratmu….tingkah laku..susah2…semua nak salahkan lelaki, kes rogol pun semua lelaki yang salah…perempuan salah apa?

    • C.S.I says:

      kau ni bakal perogol kot?

    • Anonymous says:

      laki nafsu gilaaa

    • Too-lol says:

      Kau nak cakap apa pun MEROGOL tetap satu JENAYAH.

      • nida says:

        Too-lol

        Ko cakap ape pon, pompwan tak tutup aurat sampai buat lelaki tergugat iman TETAP SATU DOSA jugak.

        Iman ni senipis bawang.

        • Kak Normah says:

          Nida dia cuma membalas kenyataan lelaki sejati tentang isu rogol. Pompuan betudung pun ada jugak kenal rogol apatah lagi yg tak betudung. Yg penting merogol itu tetap satu kesalahan dan ianya dikira jenayah.

        • nida says:

          Normah

          Saya cume nak tegaskan kat sini TAK TUTUP AURAT tu tetap DOSA. Jenayah lagi menakutkan ek dari buat dosa. Elok la laksanakan hukum hudud. Mane perempuan yang keluar rumah tak tutup aurat akan ditangkap. Dan diklasifikasikan sebagai JENAYAH. Baru orang takut buat DOSA.

    • Lelaki Sejati says:

      Abang maksudkan di sini, kes rogol yang mana asalnya berpunca dari suka sama suka…x semua yg direport tu 100% lelaki salah, ada stengah tu perempuan menyerah, bila dah ditinggalkan mulalah xpuas hati berdendam dan report polis…dlm hal die ni, pompuan tu dh tau die tunang org, nape nak menggila? maksud abg 50%-50% sama2 salah….

  2. Woi yana katak g wat keje laa!! Asyik mngomen je kt blog nih..keje x siap..hehe

  3. kasanova says:

    tak saba nak tengok melodi ahad ni. kakakaka

  4. Anonymous says:

    buat malu jew..msti tunang die sedih…dpt tunang kaki pompuan..xbole bla!

  5. Anonymous says:

    Dia ni kalo wartawan interview… cakap omputih ngan melayu berterabur.. meluat aku tengok

  6. Sha says:

    sian kat tunang dia,,,, belum kawin dah kena pergi jamin…. kalau dah kawin beranak pinak nanti ….body dah out….silap2 nikah kat siam pulak…

  7. bebehbebeh says:

    hoii muka hensom tapi perangai tak hensom.kalau nak buat tu tak pikir dah hensom ke tidok.janji puas..phuiii!

  8. Anonymous says:

    ada orang comment cakap dia duk rumah campur2.

    skrg kan modern banyak kat kl aku tgk bdk2 duk serumah dgn kawan2 laki.

    kalau tak takkan tunang dia bodoh sangat sanggup ikat jamin.

    tunang dia pun sporting bagi laki duk serumah dgn perempuan.

    kena tangkap kan naya.

    dunia dunia.

    • ehh says:

      aah…btl3x..skang ni ramai dh xpeduli dh kes duk serumah.bf msuk kluar msuk kluar umh mcm umh mak bapak dia je.adoiii…dunia…dunia….

  9. hoho says:

    semalam kan mlm jumaat…kihkihkihkih..

    #misal la kata aku ni tunang dia, n kalau la nyawa blh di beli kat kedai rm2,mau aku tikam tunang aku ni dulu pastu baru putus tunang .hahaha

    • Anonymous says:

      tp aku respect tunang dia..x buka mulut nk komen lbh2.. tetap tenang tnggu penjelasan shah dan plg bagus dia tidak buat keputusan terburu2 mintak pts tunang..ni semua dugaan kl terima dgn hati yg ikhlas Allah pasti Ada untuk bantu…

  10. jiji says:

    JAIS under Sultan..x dak kaitan dgn PR..

  11. Sarah says:

    apa2 hal .. tggu melodi ahad ni ..kahkahh

  12. loli says:

    bang nara,kat cari forum aku bca tunang si jaszle ni yg pg jamin dia..btw shah jaszle ni prasan urban.blakon ntah ape2..bkn femes pon.

  13. mak joyah says:

    batang kecik.. mak x minat~

  14. min says:

    kesimpulannye…..baik ko dok rmh sendiri shah ooiii…

  15. siti says:

    mengapa jais sibuk nak tangkap artis khalwat.orang macam hanif basri dan razak baginda yang terang-terang mengaku berzina di mahkamah jenayah apa tindakan mereka ambil?.anuar ibrahim tak nak tangkap ke?

    • Anonymous says:

      Ape bukti ko nak tangkap anwar? Xyah nak
      Kaitkan DSAI plak.

      • blackout2013 says:

        sbb xde bukti tu la xleh tgkp.depa hanya buleh wat vid sajork.pelik jgk nape xde org wt report kt jais kasi tgkp sblik ny mbia kan maksiat tjd. *itu pon xleh pk ke

  16. nida says:

    Kalau ikutkan cara islam sebenarnye khalwat & tangkap basah ni tak elok diuar2kan.. Buka aib orang.

  17. like says:

    Sape pompuan dgn die tu

  18. public says:

    nak komen..komen je la.. tiba2 keluar PKR la..BN la..
    apa da…

  19. Mat K says:

    Ngko ni. Notty beno. Aku sepak pusat kang.

  20. cik ina says:

    camni lah artis yg norman kru bangga2kan kot..hahaha

  21. Anonymous says:

    “Wahai sekalian manusia yang beriman dengan lidahnya, (namun) belum masuk iman ke dalam hatinya. Janganlah engkau sekalian mengumpat orang-orang Islam dan jangan membuka aib mereka, (kerana) sesungguhnya orang yang membuka aib saudaranya yang muslim, maka Allah akan membuka aibnya. Dan siapa yang aibnya dibuka Allah, maka Dia akan membukanya sekalipun di dalam rumahnya.” (HR. Muslim, Abu Daud dan at-Tirmidzi)

  22. lolaq aih says:

    Kalau ade hudud kan best…

    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      kalau ada hudud ape tindakan yg akan di ambil? kena fotong konek ke pe?

    • Blogwalker says:

      Berkhalwat bukan berzina nak pakai hudud
      Berkhalwat kena guna Hukum Ta’zir
      hukumannya banyak
      nasihat, penjara, denda,sebat, buang daerah

      Kalau sah berzina barulah guna Hudud
      Bagi penzina yang belum berkahwin hukumannya ialah sebat 100 kali.
      Bagi penzina yang telah berkahwin hendaklah direjam sehingga mati.

      takdelah sampai potong konek

  23. Heran says:

    Dia ni bukan ke da semakin meningkat popular? Mesti banyak income, kenapa nak share2 rumah bagai ni??? heran heran

    • mamat says:

      cik/puan Heran. jangan tayang muka kat profile picture please kat beautifulnara ni kalau taknak kena bambu. annoying pulak aku rase pompuan macam ni.

  24. Anonymous says:

    Baguskan JAIS buat kenyataan akhbar cmni…tak de la masyarakat umum kt luar ni berteka teki artis mne…kte yg duk meneka ni kalau la tak btol, dosa fitnah…kalau cmni kn dh confirm2 org tu yg kne tangkap khalwat…

    • sha says:

      Setuju…ini juga boleh jadi pengajaran pada artis2 kita…jaga2 nanti JAIS keluarkan kenyataan akhbar….

  25. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    alah kau tu dua kali lima je….bergosip tu pun memfitnah ranah jugak…xde beza pun

  26. Thumbelin says:

    Assalamualaikum warahmatullah …

    First of all, terkejut tengok tindakan JAIS, cukup dengan kenyataan akhbar pulak tu. Sebagai manusia yang menjalankan hukum ALLAH Ta’ala, JAIS masih tidak menjalankan tugas mereka dengan baik dan cemerlang. Bukankah agama menyuruh kita menutup AIB seseorang? Saya tekankan sekali lagi, AIB. Walhal dia berbuat sesuatu yang salah sekalipun, perkara tu tak perlulah hingga buat kenyataan akhbar. Adakah kerana dia artis?

    Ini baru di tangkap khalwat, belum sabit dan belum tentu hakikatnya lagi. Khalwat bererti berdua-duaan bagi orang yang tak ada ikatan yang sah atau bukan mahram di tempat tertutup ke terbuka ke, khalwat juga. Apa yang menyedihkan, tindakan JAIS siap buat kenyataan akhbar “SAH SHAH JASZLE DITAHAN”. Untuk apa buat kenyataan akhbar? Pernahkah JAIS buat kenyataan akhbar setiap kali, saya tekankan lagi ‘SETIAP KALI’ buat tangkapan khalwat? Jika tidak, saya sarankan kepada SHAH JASZLE buat saman terhadap JAIS kerana tindakan mereka di luar batasan etika kerja mereka. Sila rujuk kepada undang-undang tentang etika dan batasan kerja JAIS. Adakah mereka diberi kuasa mengeluarkan kenyataan akhbar atau sebaliknya. Jika terkena isteri mereka di tangkap khalwat, teringiin rasanya saya tengok di muka depan akhbar mengatakan “ISTERI PEGAWAI JAIS KENA TANGKAP KHALWAT”. Sedap tak dengar?

    • Enter Your Name says:

      JAIS dah byk kali buat kenyataan mcm ni..bergantung juga pada desakan yg timbul. Aku sendiri tak pernah setuju dengan perkara2 yg mengaibkan org, namun kita kena ingat, org2 yg ada nama ni berkemungkinan menggunakan status glamour mereka tu untuk tujuan maksiat..jadi kalau difikirkan baik buruk, mmg ada keperluan untuk badan berwajib buat mcm ni, supaya masyarakat tersedar, lebih berhati2, selain bertujuan menginsafkan si pelaku sendiri..dan antara tujuan besarnya aku kira adalah menyedarkan masyarakat agar menjauhi zina dan mukadimah zina..sebagai contoh, kes mat sabu parti pas yg ditangkap di bilik hotel dengan isteri org pada pukul 3 pagi mmg wajar diwar2kan..sebab status mat sabu sebagai antara pemimpin dalam parti yg berteraskan Islam..apa jugak alasan diberikan, logik kah pada akal kita seorang lelaki berstatus suami org berdua2an dengan seorang wanita lain yg juga isteri org pada waktu tersebut? defence diberikan adalah berbincang soal berkaitan politik..dimana logiknya berbincang dalam bilik hotel si perempuan? dah takde tempat lain yg terbuka untuk berbincang? sama juga dengan kes budak shah ni..artist kerapkali menyalah gunakan status mereka untuk tujuan maksiat..jadi adalah wajar untuk kes mereka ni dihebahkan..

  27. Anonymous says:

    semua bodoh

  28. Anonymous says:

    pompuan tu nama F****
    officemate kawan
    dye selalu sgt duk bercerita psal si shah ni kt opis,
    mmg da bberapa mlm da tu si shah bermalam di sana,
    sbb tu ade org awm bt aduan.
    ape nak jadi laa dunia zaman skrg.

  29. Anonymous says:

    Bodoh punya jaszle. buat takpandai cover . pergi pp pandai lak :P

  30. nurin adlina says:

    setuju kenyataan Thumbelin, jgn lar dibuka aib org… x baik wlpn utk kebaikan..