Written by AbangNara | May 17th, 2013

Setelah pelbagai spekulasi dikeluarkan mengenai identiti sebenar pelakon lelaki popular yang telah ditangkap khalwat semalam, JAIS telah mengesahkan bahawa Shah Jaszle ialah orangnya. Abang Nara pasti sudah ramai yang telah membuat tekaan dengan betul.

shah jaszle

Shah Jaszle sebelum ini telah pun bertunang dengan Redzwani Puteri pada akhir tahun lalu. Wanita yang ditangkap khalwat dengannya pada pukul 3.30 pagi adalah orang lain dan bukan tunangannya.  Info asal Astro Awani.

168 responses to JAIS Sahkan Shah Jaszle Ditangkap Khalwat

  1. shashiee says:

    perghhh malu la siotttt………….padan muke ko… tidak bersyukur dgn pemberian Allah…nnt tuhan tarik semua nya baru padan muka ko….kalo aku jd tunang dia bio padan dgn muka…duduk la ko dlm jail tu…takde nye aku nak jamin ko…memalukan.!!!

    0

    0
    • sha says:

      lepas ni mesti wartawan cari MIERA LIYANA n MARIA FARIDA. #sarcasm

      0

      0
      • Baby Jane says:

        DAH AGAK DAH WUWUWU. TAPI SIAPAKAH GADIS ITU??? ABANG NARA PERGI LA CARI JAWAPAN!! JANGAN CEDOK DARI ROTIKAYA AND GUA JERR GRRRRRRR

        0

        0
        • heheheeheheheh says:

          ………………….Neelofa?????

          0

          0
        • miss pineapple says:

          dr dulu memang jantan ni playboy..kalau aku jadi tunang dia, aku mintak putus, lepas ni mesti pujuk tunang dia dgn kata2 manis…hish klau aku…aku ketuk kepala dgn periuk belanga, karate biar smpai lembik playboy ni, tak payah bagi peluang kedua

          0

          0
        • respek sama Datuk haji Marzuki. moga lebih banyak artis tak bermoral didahkan.

          0

          0
        • finally caught you says:

          orang awam yang buat aduan?biasanya kalau orang buat aduan ni sebab dah selalu terjadi. hmmm..musykil.
          pape pun, satu benda aku lagi musykil..tak de rumah sendiri ke nak tido?sampai tumpang tido kat umah kawan kat subang. kot ye pun telepon la makcik pakcik sdara duk dekat area subang..aku ingat artis2 ramai duk area subang, damansara, kl… aku assume kau duk kat klang la ye jazel..

          p/s: apartment tuh gated and high secured tak?apartment taman sri subang?

          0

          0
        • Kain sejemput says:

          SAYA DI SABOTAJ – Tajuk akhbar keesokan harinya.

          P/S: Dahhh…mcm ceta Adam & Hawa la pulak

          0

          0
        • Bro 10 Inci says:

          Pedula apa si Sha Jasli tu… Yg pompuan tu penting, siapakah dia? Jeng3…

          0

          0
        • amoi says:

          no wonder Miera Liyana xnak kat SJ dah even SJ pujuk merayu bagai..sbb dah x boleh terima sikap mamat ni…

          wahai tunang SJ..pk lah abeh2 sebelum ko jd bini dia neh..huhuhu..jgn mkn ati kemudian ari :(

          0

          0
        • Tunggu & Lihat says:

          “Saya diperangkap……….”- tajuk Harian Metrol 2 hari lagi…

          0

          0
        • Minah Jambu 24 Jam Bergossip says:

          aku yg telepon Jais…Kah kah kah…

          0

          0
        • AHAKS says:

          KORANG NI PANDAI JE BUAT GOSSIP !!!!

          TAK ADE PUN GAMBAR2 PAK LEBAI PAKAI KOPIAH atau VAN DALAM INSTAGRAM SHAH JASZLE ……. Lallallalllaaaaalalallalaa

          0

          0
        • Papagomol says:

          Pompuan tu mungkin Mynmar, Boyan atau Filipino. Mamat ni kan tak suka wanita Melayu.

          0

          0
        • anon says:

          Realiti kehidupan artis.. memang bukan semua macam tu..tapi ramai yang macam ni…clubbing…minum…bersosial…pergaulan bebas lelaki perempuan…peluk sana sini tu memang jadi makanan diorang… yang perempuan pakaian takyah cakapla…

          0

          0
        • minah jambu tukar kaler merah biru says:

          jangan2 ngan minah budu takkkkkkkkkk ??????????

          0

          0
      • Mak Jemah says:

        KESIAN TUNANG DIA… :(

        0

        0
        • Olga says:

          KENAPA ABANG SHAH JASZLE TAK CALL KAK CHAM SEMALAM, TETIBA PUKI KAK CHAM TERASA GATAL, GARU PLEASE ABANG SHAH JASLE KU SAYANG

          0

          0
        • Merepek La says:

          lelaki tak guna….berdua-duaan dgn perempuan lain pkl 3.30 pagi…apa ke hei?????????

          0

          0
        • Anonymous says:

          kesian kucing dia x mkn

          0

          0
        • Anonymous says:

          tunang jamin SJ…kesian nye si tunang… SJ lene tangkap khalwat nan rg len tunang yg jamin kuar?

          0

          0
        • Tok Kadi says:

          Tunang jamin keluar ???? Curlasss….

          Hari ni nescaya periuk belanga cawan dan senduk terbang la !!!!!!

          0

          0
      • TANTE says:

        der berkhalwat ngan wanita berusia der…………… zzzzzzzzzz tunang punye lawo x bersyukur..anak ikan ni.. isk isk isk isk.. konon tangguh kawen 2015 sebb tunang nak sambung study.. tunang sambung study hang shah study benda len ehh???

        0

        0
      • Only CT (In The World) says:

        Sifat malu org Melayu sudah hilang, inilah akibatnya dikejar arus pembangunan dan berlumba2 mengejar kemewahan dan kesenangan dunia

        0

        0
      • miroX says:

        nikah lu bru bley harlem shake boh…. demo nok g mano2 pung xksoh..

        0

        0
    • TANTE says:

      der berkhalwat ngan wanita berusia der…………… zzzzzzzzzz tunang punye lawo x bersyukur..anak ikan ni.. isk isk isk isk.. konon tangguh kawen 2015 sebb tunang nak sambung study.. tunang sambung study hang shah study benda len ehh???

      0

      0
    • kak timah says:

      SESEKSI MARIA FARIDA NGN MIERA LEYANA XDE LAH SAMPAI KENE TNGKAP KHALWAT . . .XTAW LAH NK CKP APE NGN PLAYBOY NI X INSAF2 LAGI

      0

      0
    • Anonymous says:

      tapi kan… tunang die macam tak tau ape2 pon? tak gi jamin pon? hmmmmm

      0

      0
    • gigi emas says:

      Tip untuk orang yg nak beromen:
      Sewa le bilik kat hotel 5 star gerenti tak kena tangkap….pernah kau dengar jabatan agama islam tangkap orang kat hotel2 besar….tak kan?…..Semoua orang kaya2 dan ada pangkat beradu asmara disitu le…..hahahahahaha

      0

      0
      • potpet says:

        sapa cakap? dulu ketua menteri sebuah negeri ditangkap di sebuah hotel 5 bintang..anak KM tu kawan aku, dia sendiri cerita dgn selamba..sebab bapak dia mmg kaki betina..hehe..actually byk je serbuan dibuat di mana2 pun..tapi cuba korang fikirkan, yg banyak buat maksiat golongan mana? yg tua2 ni sikit2 je yg kaki betina/pelacur/pondan..lagipun org2 yg berduit mmg selalu mukanya dihotel2..meeting lah, program itu ini lah, kursus la..mcm2 yg dibuat di hotel2 besar..dah lah tak ramai yg kaki betina, kalau muka yg sama bawak betina kat hotel2 ini jugak, alamat mmg nak mampus laa..mostly yg banyak buat maksiat adalah anak2 muda..diorang ni baru nak hidup, berapa sen sgtlah dlm poket..jadi hotel2 murah lah jadi tumpuan, selain pelacur dan pondan byk terdapat berdekatan tempat2 tersebut..ada byk faktor lagi kalau kita fikirkan..dan kena lihat dari pelbagai sudut juga..

        0

        0
    • anzalnyah says:

      eeeee……nak jee mak tenyeh puki ko non…….

      0

      0
    • panas says:

      Memang benar.Gadis tersebut berusia 21 tahun dan bekerja di salah sebuah Syarikat Insuranse yang terkemuka di Malaysia..dan dikenali dengan nama “F”..selamat mencari…

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      elehhhhh orang2 ni kadang2 melampauuuuuu macm sial !!! si shah kalau singgah nk buang air besar ke air kecik ke tetap dorang akan tudoh dia buat bende yg bukan2 punye ….pastu panggil JAIS datang tangkap ! konon2 nye dia berkalwat lah ! masa JAIS datang tu shah ngan pompan tu kt atas katil tengan sondol ke??? kalau tengah sondol bogel boleh la nk di kate kn khalwat kena tangkap pn puas hati !! ape2 saja la orang2 ni …dudok2 aje pn kira khalwat ke !!!!!!!!!!!!!!! bwekkkkkkkkkk !!!

      0

      0
    • Yatie says:

      dia ni bkn tau malu….klu tau malu x da nya nk wat cm gini… scandal bersepah2 mamat ni…

      0

      0
  2. saya says:

    OOOOOOO , dah agak daa …

    0

    0
    • roonay says:

      aku dh agak…dia still playboy..sbb mse die wat keptusan nk bertunang tu, aku rase heran..xkn la semudah tu sikap playboy die hilang dlm diri..hahhh

      0

      0
      • Anonymous says:

        Playboy lah sgt….. bukannya handsome tara mana pun. Hidung pun kemek je. Bukannya nak menghina kejadian Tuhan tp bila perangai tu x semenggah mula lah aku nak kutuk.

        0

        0
        • hmynis says:

          betul tu. bukan nak kutuk ciptaan tuhan tapi kalau perangai da playboy n buruk mcm ni, fizikal dia la jadi mangsa. hehe… muka tak la hensem mana biasa2 je. tapi perangai..hahhaa

          0

          0
        • mak long jalan pegawai says:

          hhaaaa sunggoh..tetiba mak long tersetuju dgn anonymous may 17,2013 at 12.33pm pulak..

          0

          0
    • ila says:

      Akhir2 ini bnyk betul kisah sensasi artis2 baru… kurang kualiti lebih sensasi… sangatttt….

      0

      0
  3. miss watever says:

    mmalukan betol la die neh, da la berlakon pon nan hado..
    jantan camni mmg tak boleh buat laki.. dah ade tunang merenyam ngn ppuan lain.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Yg dislike komen ko ni mesti pompuan yg penah merenyam dgn dia keh keh keh

      0

      0
      • Kinah Propa says:

        ntah2 yg dislike penah couple ngan shah jazle 2 hakha… cian… ertis la sangat!!… blackout!!.. opssssss! boikot!….

        0

        0
  4. ace says:

    astaghfirullah… nafsu menguasai diri

    0

    0
  5. gula kapas biru says:

    haiiiiiii……..da tunang pn wt hal…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dah kahwin pun boleh buat hal….. dah beranak-pinak pun boleh buat hal….. dah bercucu pun boleh buat hal….. jika hubungan hanya bersandarkan nafsu.

      0

      0
  6. Ntah la die ni. moga2 cepat insaf.

    0

    0
  7. nia says:

    hohoho…

    0

    0
  8. aja says:

    sian die weh..ape perasaan tunang die ek??

    0

    0
    • roonay says:

      msti la sedih dan terluka..

      0

      0
      • loli says:

        uoollss…tunang dia rilek je.siap tunang dia yg jamin.pelik btul.tunang dia kat twitter rilek je.xde sdih,xde mrah..maybe tunang dia xkesah or tlalu urban?????

        0

        0
  9. kendo says:

    woowoot..problem la mamat neh…

    0

    0
  10. kukukaki says:

    da mcm kat amarika dah buleh bersekedudukan bagai…ape nk jadi la haaaa

    0

    0
  11. anonononon says:

    kesian tunang dia :(

    0

    0
  12. apanie says:

    woww..semua happy so dapat cakap keburukan orang and rasa bagus kan?
    Abang nara pulak penyebar aib orang seluruh melaya.. kita sanjung plak… islamnya kitaa.. yeay..

    0

    0
    • minah says:

      awak dan kita semua pulak baca blog gosip. yeayyy

      0

      0
      • tartar says:

        MINAH, saya tak menyebelahi APANIE, tetapi kita harus sedar, ada orang yang singgah ke sini untuk melihat gejala-gejala penyebaran cerita yang sebegini, lalu mereka tegur pengomen-pengomen yang keterlaluan atau menegur kisah yang terlalu aib untuk dikongsikan, sama ada dengan cara berhemah atau mild sarcasm. Mereka ambil kisah dengan apa yang berlaku pada bangsa dan agama mereka. My 2 cents. :)

        0

        0
    • Apa2 jelah ko says:

      Bodohnya ko…habis kita kena alu2 kan retis buat maksiat ker?
      Ni kiah sbelah umah aku…kena tangkap khalwat ngan bangla…ko kenal tak?aku bukak aib dia nih..tak kenal kan..?
      So dah jd retis tu ada akal fikirlah..tunjuk teladan yg baik..
      Dah nama islam ikut nafsu org kafir buat apa?
      N lagi satu
      Banggang nya tunang gi ikat jamin..mak pak ada suh derang jelah jamin anak sendiri..yg ko bengap sgt nak kan jantan ni buat apa eik?
      Sbb ko buruk ? So lelaki buat apa pun takper asal ada laki hensem gtew! Hensem ke shah neh..

      0

      0
    • makcik says:

      hang pun sama sebab baca blog ni……..yeay…

      0

      0
    • Apa2 jelah says:

      Bodohnya ko…habis kita kena alu2 kan retis buat maksiat ker?
      Ni kiah sbelah umah aku…kena tangkap khalwat ngan bangla…ko kenal tak?aku bukak aib dia nih..tak kenal kan..?
      So dah jd retis tu ada akal fikirlah..tunjuk teladan yg baik..
      Dah nama islam ikut nafsu org kafir buat apa?
      N lagi satu
      Banggang nya tunang gi ikat jamin..mak pak ada suh derang jelah jamin anak sendiri..yg ko bengap sgt nak kan jantan ni buat apa eik?
      Sbb ko buruk ? So lelaki buat apa pun takper asal ada laki hensem gtew! Hensem ke shah neh..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sendiri yg cari aib apa cer….. memang elok pun mana2 blog/wartawan bagitau je nama artis yg melakukan perkara yg tak bermoral, x payah nak sorok2/bg hint supaya artis2 ni fikir byk kali sebelum nak melakukan perkara yg buruk. Bukan seronok menceritakan keaiban org tp sekiranya itu lah cara yg boleh menyebabkan gejala2 buruk ni berkurangan itu kan lebih baik.

      0

      0
  13. anonononon says:

    kesianny dkt tunang dia :(

    0

    0
  14. cleopatra says:

    apa nak jadi…apa nak jadi…dah bertunang pun kena tangkap khalwat lagi…apa nak jadi…..
    alalalalalalal~~~~~

    0

    0
  15. ehem says:

    adakah anda yakin dia ditangkap kkalwat tu sbb mmg nak berdua2 an??yakinkah bukan kerana kene perangkap?bila tk de di situasi jgn byk ckp..berdosa..doakan semoga die berubah sudah la..ni lgi ngutuk buat tmbh dosa lgi2 hari jumaat ni

    0

    0
    • miss watever says:

      Ehem.. ni blog gosip, biasa la tu org byk bg komen. kalau x nak org komen jgn jdi artis, jgn suruh abg nara letak ruang untuk submit comment kat sini.

      0

      0
    • Betik says:

      3.30 Pagi diperangkap ye?

      sgt “mangsa” keadaan.

      walau ape pun. dah patut tau berdua2 di tempat tertutup x boleh. walaupun dgn kawan baik ke ape.

      0

      0
    • rona says:

      betul la ehem ckp tu..
      kte x tau cite sbnar..
      mne tau kne perangkap…khayal..dalam air dia org bubuh pil…hahahahahah (sgt la mcm drama melayu…..)

      0

      0
    • Anonymous says:

      Ehem…ko ni memg ehem ehem la…kalau dh pukul 3.30 pagi tu d perangkap ke…sdg ehem ehem la tu….ehem..awak tu tambah dosa gak sb baca gossip d blog ni…ckp x serupa bikin…

      0

      0
  16. No name says:

    Kesiannya kak Puteri!! :((

    0

    0
  17. hello kitty says:

    bila nafsu menguasai diri …. kesian tunang kau . dulu , kalau nikah terus pun takpe .

    0

    0
  18. jelita says:

    bagusla kene tangkap. kalau x kesian bakal bini dpt jantan camni jd laki.

    0

    0
    • Jelita ko memang BIJAK says:

      Aku sokong 100% …
      Kesian buat apa..patut ucap tahniah kat pompuan tuh sbb benda ni berlaku b4 kahwin if not…sendiri mau ingatlah….

      Yg kesian2 tu kompen adik2 yg baru nak kenal cinta kot…
      Korang gelap mata nampak jantan ke apa?
      Patut ucap tahniah lah weh kat KAKAK puteri korang…

      0

      0
  19. KARDASHIAN says:

    kenyataan akhbar yang BANGANG.. kalau ye pn bg la info TEPAT skit… nama die ni shahrizal bin jasmi… jaszle tu gabungan nama ayah die & mak die… nama die BUKAN shahrizal jazle bin jasmi.. hahaha3…

    0

    0
    • HILTON says:

      LOL sapa yang bangang abadi ni sebenaqnya? nama pennuh dia memang shahrizal jaszle bin jasmi la. orang jais dah amik IC dia taw la. mana kau dapat info JASZLE tu bukan dalam IC dia? KAHKAHKAH

      0

      0
    • kardashian bangang says:

      ko bacela smp habis baru komen..dah tentu ade nama penuh dia kat stu..

      0

      0
    • mangkuk jamban says:

      ape ke magkuk ko nie…ko bace dlu biodata dia kalu nk condam org pun…dia sendiri bangang ckp org lain bangang…ape ke bangang ko nie…

      0

      0
      • Anonymous says:

        X payah lah korang nak gaduh pasal nama makhluk tu kat sini, x ada faedah pun. Bukannya boleh dijadikan idola pun. Lebih baik korang hafal Asmaulhusna di hari Jumaat ni, dapat gak pahala.

        0

        0
    • AGUILERA says:

      Dah nama pun kardashian mmg ptt pun bangang….

      0

      0
  20. tulip says:

    Maaf, saya kurang faham dan kurang jelas dengan implementasi undang-undang. Saya mohon pencerahan.

    Kenapa JAIS boleh keluarkan kenyataan “Sah Shah Jaszle Ditahan” dengan didahului headline “Kenyataan Akhbar.” Adakah pengesahan ini bermaksud menguar-uarkan kepada pihak ramai/awam? Bukankah mengaibkan pesalah?

    Okay, topik lain pulak. Saya terkejut sebenarnya bila orang dok berani kata itu ini. I mean, yes kita dah nampak yang JAIS dah sahkan but why dont kita ambil iktibar, doakan supaya dia jadi orang yang lebih baik dan doakan dipuliharakan maruah kita juga? Sekarang dah jadi macam perkara biasa bila manusia bertindak sebagai judge, hukum itu ini. Seriously, I’m not into Shah Jaszle tapi saya rasa elok kita tak mengaibkan sebarang pihak.

    Just expressing my opinion peeps.

    0

    0
  21. Apa2 jelah ko says:

    Buat kesian kat pompuan bodoh tuh..
    Baru jer bertunang e dah mcm laki bini?
    Buat apa pi ikat jamin..murahnya harga diri seorg wanita…
    Lelaki buat apa takper…cinta konon…
    Weh jantan tu curang pi peluk minah lain …ko sangapkan lagi

    Aduhlah plissss lah pompuan melayu…jantan yg curang tak guna bagi muka la weh..esok2 ko dah beranak pinak..dah kendur…aku jamin 1000000% dia cari yg bergetah yg mantap …ko sekadar jadi alas kaki dia jer….

    Tak caya sudah.

    0

    0
  22. Kak Budiey says:

    Abang Nara suka duduk dalam GUA, sambil makan ROTIKAYA dan merenung OHBULAN.

    Sudah puas menanam padi,
    Kelapa juga dipandang orang,
    Sudah puas kami berBUDIEY
    BeautifulNara juga dipandang orang….

    Please BN, selidik sendiri, bukan cedok dari kami-kami ni. Phui!

    0

    0
    • suke says:

      terbaekkkk kak budiey… hehe

      0

      0
    • Anonymous says:

      wah..hebatla NARA..gua, rotikaya dan ohbulan pun baca blog NARA..siap bagi komen lagi…NARA mmg bnyk peminat..terimala kenyataan..huahuahua

      0

      0
      • anonymous says:

        hebat ke mende cedok artikel orang…kalau berani publish le..dari dulu lagi suke cedok..semua cari port kat forum cari..

        0

        0
    • Anonymous says:

      beautifulnara juga dipandang orang…..
      u know y?
      sbb BN ni friendly sket..senang org nk komen..baca2 komen..
      dlu mgkin la oh bulan bes..tp bile dh tukar format susah nk komen..dh jd x bes… =)

      0

      0
    • Anonymous says:

      lain kali friendly sikit p’komen2 ni x..sombong da tu susah nk komen so kl x dipandang marah..ape abg nara terbaik…aku xrase ni kes cedok..sbb ko org ni semua dpt cerita dr informer yg sama geng..
      sekian harap maklum…

      0

      0
    • Anonymous says:

      hahaha..budiey sentap.sape suruh blog x best?nak komen pun boring. org dtg cni coz nak baca komen org

      0

      0
    • Anonymous says:

      GUA, ROTIKAYA & OHBULAN cedok berita darimana? depa carik sendiri ke?

      0

      0
  23. vivy G says:

    tak boleh tuduh melulu.. td dgr berita pagi kat era katanya ada 2pasangan. satu pasangan dah kawin.. so, cite sebenar kita xtau..

    0

    0
  24. damai says:

    I just read that he not only together with the gal. there a married couple with them. and shaz is other room and the gal other room. JAIS only do their duty if someone report. and tak semestinya di tangkap khalwat berzina. In Shas situation maybe he just need to rest before continue his journey, if dia btl nak buat maksiat apa kejadah the married couple with them, and not being alone

    0

    0
    • demm yuu says:

      yeke????????

      0

      0
    • mamat says:

      damai, patut tengok oh my english dengan lebih kerap

      0

      0
    • mamat says:

      damai, patut tengok oh my english dengan lebih kerap.

      0

      0
    • roonay says:

      R.I.P ENGLISH

      0

      0
    • Pakoz says:

      SPm English x dpt credit camtu la ayat nye besepah si Damai ni..kahkah

      0

      0
    • SAY says:

      Hello,siapa kata married couple tu akan menidakkan apa yang dorg buat. kawan aku yang dah kahwin selamba je sewa kan bilik- bilik mereka kepada perempuan dan lelaki yang belum kahwin,&dpn mata bawa each other masuk bilik, buat mcm-mcm. tu tak lagi bawak pasangan lain balik. yang dah kahwin pun sama jugak skng, benarkan rumah dorg jadi medan maksiat, asalkan sewa bayar

      0

      0
    • MAGLISH says:

      It’s not wrong if you write your comment in Bahasa. Nobody will judge you. But if you write with grammatical error..people definitely get ANNOYED. Don’t do it if it’s because of ‘standards’, please…Bahasa kita cantik.

      *annoyed*

      0

      0
  25. Anonymous says:

    kalu rasa blog ni x bagus dan nyebarkan fitnah jgn lah bukak..baca apa yg ada kt blog nih..tapi org baik mcm ko boleh lak ade masa nk bkak and baca gosip2 dlm nih bagai..tau pon ari nih ari jumaat..so ape hal lak yg ko g bkak blog nih bg komen..kalu kita nk jd baik jgn hampiri bnda yg yg xbaik..nih ko skali join ape hal nye..bkak lah 1 blog yg leh bg nasihat kt org jgn dok baca gosip2 nih..tp ko pndai ckp jer tp ko baca skali gosip dlm blog nih..aku paling benci org hipokrit mcm nih…

    0

    0
  26. princess says:

    salam,tp kn kt dpt info dr gua.com tunang die yg jamin die mlm td tau..

    0

    0
  27. mieoww says:

    haku agak kompius dgn sttment dalam ni..si shah ni sebenornye berada dalam bilik yg berasingan ngn pompuan tu??ke mksud nye sttment tu berada dalam bilik berasingan dengan psangn yg dah kahwin tu..means berdua ngn pompuan tu???hadoiii haku dah poning

    0

    0
  28. cik dayah says:

    KESIAN TUNANG DIA.
    SO,DA TERBUKTI YG DIA NI MMG KAKI POMPUAN.
    MIERA DGN MARIA FARIDA DA TERKENA.

    0

    0
  29. zzz says:

    nasib baik majlis agama selangor active,,terbaik la PR,,pasni tangkap lg yg bsekedudukan pn byk artis kita kat kondo..

    0

    0
    • mak aton says:

      kebanyakkan artis duk condo yg btol2 private.. org luar mmg susah nk masuk termasuklah jabatan agama… klu nk ikutkan, rmai artis yg berkesedudukan ni.. tp jabatan agama xley nk rush sbb rumah diaorg condo private..

      0

      0
    • satu 1 says:

      woi zzz
      pi tido la ngan dunia ko.. Jais xde kene mgene ngan politik ko*** ko tu..
      negeri lain pun ade majlis agama lah..
      ko salah satu org yg patut disekolah kn semula sbb semua bende alah sekecil semut pun ko nk kaitkan ngan politik..
      tanggungjawab Jabatan Agama Islam di M’sia adalah berkhidmat kerana Allah utk negara…

      0

      0
    • Anonymous says:

      zzz pe kena mengena jaos ngan pr ni?

      0

      0
    • SHAH JERUNG says:

      wei zzz,Majlis Agama Selangor yang dekat bulatan McD Shah Alam 2 just menjaga hal ehwal dalaman berkaitan istana dan sultan selangor only… Yang jenis cegah maksiat ni Jabatan Agama Islam Selangor lerrr….
      Aduh…

      0

      0
  30. Ah ko yana katak asyik komen kt blog ni je g wat keje laaa!! mkn gaji buta…haha

    0

    0
  31. Lelaki Sejati says:

    Jangan salahkan lelaki 100%, kalau tak apa perempuan gatal yang menggoda, pasti dia tak kecundang. Kami lelaki, ibarat kucing mana boleh tolak lauk…………..Kaum Hawa patut sedar diri, jagalah peribadi dan auratmu….tingkah laku..susah2…semua nak salahkan lelaki, kes rogol pun semua lelaki yang salah…perempuan salah apa?

    0

    0
    • C.S.I says:

      kau ni bakal perogol kot?

      0

      0
    • Anonymous says:

      laki nafsu gilaaa

      0

      0
    • Too-lol says:

      Kau nak cakap apa pun MEROGOL tetap satu JENAYAH.

      0

      0
      • nida says:

        Too-lol

        Ko cakap ape pon, pompwan tak tutup aurat sampai buat lelaki tergugat iman TETAP SATU DOSA jugak.

        Iman ni senipis bawang.

        0

        0
        • Kak Normah says:

          Nida dia cuma membalas kenyataan lelaki sejati tentang isu rogol. Pompuan betudung pun ada jugak kenal rogol apatah lagi yg tak betudung. Yg penting merogol itu tetap satu kesalahan dan ianya dikira jenayah.

          0

          0
        • nida says:

          Normah

          Saya cume nak tegaskan kat sini TAK TUTUP AURAT tu tetap DOSA. Jenayah lagi menakutkan ek dari buat dosa. Elok la laksanakan hukum hudud. Mane perempuan yang keluar rumah tak tutup aurat akan ditangkap. Dan diklasifikasikan sebagai JENAYAH. Baru orang takut buat DOSA.

          0

          0
    • Lelaki Sejati says:

      Abang maksudkan di sini, kes rogol yang mana asalnya berpunca dari suka sama suka…x semua yg direport tu 100% lelaki salah, ada stengah tu perempuan menyerah, bila dah ditinggalkan mulalah xpuas hati berdendam dan report polis…dlm hal die ni, pompuan tu dh tau die tunang org, nape nak menggila? maksud abg 50%-50% sama2 salah….

      0

      0
  32. Woi yana katak g wat keje laa!! Asyik mngomen je kt blog nih..keje x siap..hehe

    0

    0
  33. kasanova says:

    tak saba nak tengok melodi ahad ni. kakakaka

    0

    0
  34. Anonymous says:

    buat malu jew..msti tunang die sedih…dpt tunang kaki pompuan..xbole bla!

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Dia ni kalo wartawan interview… cakap omputih ngan melayu berterabur.. meluat aku tengok

    0

    0
  36. Sha says:

    sian kat tunang dia,,,, belum kawin dah kena pergi jamin…. kalau dah kawin beranak pinak nanti ….body dah out….silap2 nikah kat siam pulak…

    0

    0
  37. bebehbebeh says:

    hoii muka hensom tapi perangai tak hensom.kalau nak buat tu tak pikir dah hensom ke tidok.janji puas..phuiii!

    0

    0
  38. Anonymous says:

    ada orang comment cakap dia duk rumah campur2.

    skrg kan modern banyak kat kl aku tgk bdk2 duk serumah dgn kawan2 laki.

    kalau tak takkan tunang dia bodoh sangat sanggup ikat jamin.

    tunang dia pun sporting bagi laki duk serumah dgn perempuan.

    kena tangkap kan naya.

    dunia dunia.

    0

    0
    • ehh says:

      aah…btl3x..skang ni ramai dh xpeduli dh kes duk serumah.bf msuk kluar msuk kluar umh mcm umh mak bapak dia je.adoiii…dunia…dunia….

      0

      0
  39. hoho says:

    semalam kan mlm jumaat…kihkihkihkih..

    #misal la kata aku ni tunang dia, n kalau la nyawa blh di beli kat kedai rm2,mau aku tikam tunang aku ni dulu pastu baru putus tunang .hahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      tp aku respect tunang dia..x buka mulut nk komen lbh2.. tetap tenang tnggu penjelasan shah dan plg bagus dia tidak buat keputusan terburu2 mintak pts tunang..ni semua dugaan kl terima dgn hati yg ikhlas Allah pasti Ada untuk bantu…

      0

      0
  40. jiji says:

    JAIS under Sultan..x dak kaitan dgn PR..

    0

    0
  41. Sarah says:

    apa2 hal .. tggu melodi ahad ni ..kahkahh

    0

    0
  42. loli says:

    bang nara,kat cari forum aku bca tunang si jaszle ni yg pg jamin dia..btw shah jaszle ni prasan urban.blakon ntah ape2..bkn femes pon.

    0

    0
  43. mak joyah says:

    batang kecik.. mak x minat~

    0

    0
  44. min says:

    kesimpulannye…..baik ko dok rmh sendiri shah ooiii…

    0

    0
  45. siti says:

    mengapa jais sibuk nak tangkap artis khalwat.orang macam hanif basri dan razak baginda yang terang-terang mengaku berzina di mahkamah jenayah apa tindakan mereka ambil?.anuar ibrahim tak nak tangkap ke?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Ape bukti ko nak tangkap anwar? Xyah nak
      Kaitkan DSAI plak.

      0

      0
      • blackout2013 says:

        sbb xde bukti tu la xleh tgkp.depa hanya buleh wat vid sajork.pelik jgk nape xde org wt report kt jais kasi tgkp sblik ny mbia kan maksiat tjd. *itu pon xleh pk ke

        0

        0
  46. nida says:

    Kalau ikutkan cara islam sebenarnye khalwat & tangkap basah ni tak elok diuar2kan.. Buka aib orang.

    0

    0
  47. like says:

    Sape pompuan dgn die tu

    0

    0
  48. public says:

    nak komen..komen je la.. tiba2 keluar PKR la..BN la..
    apa da…

    0

    0
  49. Mat K says:

    Ngko ni. Notty beno. Aku sepak pusat kang.

    0

    0
  50. cik ina says:

    camni lah artis yg norman kru bangga2kan kot..hahaha

    0

    0
  51. Anonymous says:

    “Wahai sekalian manusia yang beriman dengan lidahnya, (namun) belum masuk iman ke dalam hatinya. Janganlah engkau sekalian mengumpat orang-orang Islam dan jangan membuka aib mereka, (kerana) sesungguhnya orang yang membuka aib saudaranya yang muslim, maka Allah akan membuka aibnya. Dan siapa yang aibnya dibuka Allah, maka Dia akan membukanya sekalipun di dalam rumahnya.” (HR. Muslim, Abu Daud dan at-Tirmidzi)

    0

    0
  52. lolaq aih says:

    Kalau ade hudud kan best…

    0

    0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      kalau ada hudud ape tindakan yg akan di ambil? kena fotong konek ke pe?

      0

      0
    • Blogwalker says:

      Berkhalwat bukan berzina nak pakai hudud
      Berkhalwat kena guna Hukum Ta’zir
      hukumannya banyak
      nasihat, penjara, denda,sebat, buang daerah

      Kalau sah berzina barulah guna Hudud
      Bagi penzina yang belum berkahwin hukumannya ialah sebat 100 kali.
      Bagi penzina yang telah berkahwin hendaklah direjam sehingga mati.

      takdelah sampai potong konek

      0

      0
  53. Heran says:

    Dia ni bukan ke da semakin meningkat popular? Mesti banyak income, kenapa nak share2 rumah bagai ni??? heran heran

    0

    0
    • mamat says:

      cik/puan Heran. jangan tayang muka kat profile picture please kat beautifulnara ni kalau taknak kena bambu. annoying pulak aku rase pompuan macam ni.

      0

      0
  54. Anonymous says:

    Baguskan JAIS buat kenyataan akhbar cmni…tak de la masyarakat umum kt luar ni berteka teki artis mne…kte yg duk meneka ni kalau la tak btol, dosa fitnah…kalau cmni kn dh confirm2 org tu yg kne tangkap khalwat…

    0

    0
    • sha says:

      Setuju…ini juga boleh jadi pengajaran pada artis2 kita…jaga2 nanti JAIS keluarkan kenyataan akhbar….

      0

      0
  55. Dolton Bibiyana Layola Al-Muslem says:

    alah kau tu dua kali lima je….bergosip tu pun memfitnah ranah jugak…xde beza pun

    0

    0
  56. Thumbelin says:

    Assalamualaikum warahmatullah …

    First of all, terkejut tengok tindakan JAIS, cukup dengan kenyataan akhbar pulak tu. Sebagai manusia yang menjalankan hukum ALLAH Ta’ala, JAIS masih tidak menjalankan tugas mereka dengan baik dan cemerlang. Bukankah agama menyuruh kita menutup AIB seseorang? Saya tekankan sekali lagi, AIB. Walhal dia berbuat sesuatu yang salah sekalipun, perkara tu tak perlulah hingga buat kenyataan akhbar. Adakah kerana dia artis?

    Ini baru di tangkap khalwat, belum sabit dan belum tentu hakikatnya lagi. Khalwat bererti berdua-duaan bagi orang yang tak ada ikatan yang sah atau bukan mahram di tempat tertutup ke terbuka ke, khalwat juga. Apa yang menyedihkan, tindakan JAIS siap buat kenyataan akhbar “SAH SHAH JASZLE DITAHAN”. Untuk apa buat kenyataan akhbar? Pernahkah JAIS buat kenyataan akhbar setiap kali, saya tekankan lagi ‘SETIAP KALI’ buat tangkapan khalwat? Jika tidak, saya sarankan kepada SHAH JASZLE buat saman terhadap JAIS kerana tindakan mereka di luar batasan etika kerja mereka. Sila rujuk kepada undang-undang tentang etika dan batasan kerja JAIS. Adakah mereka diberi kuasa mengeluarkan kenyataan akhbar atau sebaliknya. Jika terkena isteri mereka di tangkap khalwat, teringiin rasanya saya tengok di muka depan akhbar mengatakan “ISTERI PEGAWAI JAIS KENA TANGKAP KHALWAT”. Sedap tak dengar?

    0

    0
    • Enter Your Name says:

      JAIS dah byk kali buat kenyataan mcm ni..bergantung juga pada desakan yg timbul. Aku sendiri tak pernah setuju dengan perkara2 yg mengaibkan org, namun kita kena ingat, org2 yg ada nama ni berkemungkinan menggunakan status glamour mereka tu untuk tujuan maksiat..jadi kalau difikirkan baik buruk, mmg ada keperluan untuk badan berwajib buat mcm ni, supaya masyarakat tersedar, lebih berhati2, selain bertujuan menginsafkan si pelaku sendiri..dan antara tujuan besarnya aku kira adalah menyedarkan masyarakat agar menjauhi zina dan mukadimah zina..sebagai contoh, kes mat sabu parti pas yg ditangkap di bilik hotel dengan isteri org pada pukul 3 pagi mmg wajar diwar2kan..sebab status mat sabu sebagai antara pemimpin dalam parti yg berteraskan Islam..apa jugak alasan diberikan, logik kah pada akal kita seorang lelaki berstatus suami org berdua2an dengan seorang wanita lain yg juga isteri org pada waktu tersebut? defence diberikan adalah berbincang soal berkaitan politik..dimana logiknya berbincang dalam bilik hotel si perempuan? dah takde tempat lain yg terbuka untuk berbincang? sama juga dengan kes budak shah ni..artist kerapkali menyalah gunakan status mereka untuk tujuan maksiat..jadi adalah wajar untuk kes mereka ni dihebahkan..

      0

      0
  57. Anonymous says:

    semua bodoh

    0

    0
  58. Anonymous says:

    pompuan tu nama F****
    officemate kawan
    dye selalu sgt duk bercerita psal si shah ni kt opis,
    mmg da bberapa mlm da tu si shah bermalam di sana,
    sbb tu ade org awm bt aduan.
    ape nak jadi laa dunia zaman skrg.

    0

    0
  59. Anonymous says:

    Bodoh punya jaszle. buat takpandai cover . pergi pp pandai lak :P

    0

    0
  60. nurin adlina says:

    setuju kenyataan Thumbelin, jgn lar dibuka aib org… x baik wlpn utk kebaikan..

    0

    0