Written by Bella | December 11th, 2017

Kenyataan Raf Yaakob yang berbunyi “ Apa guna bertudung kalau hati hitam” mengundang kecaman netizen minggu lalu. Meskipun Raf berkata jangan mudah menghakimi orang dari luaran tetapi beliau juga sebenarnya sedang menghakimi seseorang serta menyentuh isu yang agak sensitif berkaitan pemakaian tudung.

Sedar ia sudah menjadi isu yang agak besar, Raf menerusi Insta Stories di akaun Instagramnya telah membuat permohon maaf secara terbuka. Raf akui beliau sudah terlanjur dalam berkata-kata dan menyinggung hati ramai pihak.

Baguslah kalau Raf berani untuk mengakui kesalahan beliau dan tidak malu untuk meminta maaf kerana mengeluarkan kata-kata yang tidak sepatutnya. Harapnya selepas ini Raf tidak lagi terlalu mengikut perasaan marah dan memuat naik kenyataan sensitif di media sosial.

22 responses to Isu Pertikai Wanita Bertudung : Raf Yaakob Tampil Mohon Maaf, Akui Terlanjur Kata

  1. Anonymous says:

    respect. at least ngaku salah bila dah salah.
    manusia tak lari daripada kesilapan.

    14

    3
    • minah jambu say NO to drugs says:

      betol tu..jangan jadi hipokit macm jantan lain ..suroh bini bertudung untok mendapat pujian dari peminat..mengarot kan ! semoga bahgia…

      1

      2
    • Anonymous says:

      selalulah buat silap nanti akan di maaf kan RAF teruskan jadi dayus… Ada isteri cantik GST nanti turun.. tulis je tanpa yang diotak awak….. ini menunjukkan bagaimana perangai awak……. patut lah cerai dulu cakap lepas tu minta maaf… anak masih kecil tapi sudah ceraiberai

      4

      8
  2. f says:

    ms tulis dulu x fikir… dah terhantuk baru terngadah…

    11

    3
    • Anonymous says:

      Tapi apa dia cakap tak salah pun.ada betulnya.yang komen tu jahat sangat.memang padan la kena pun.yang komen tu yang patut dikata masa tulis tak fikir ke?

      23

      3
  3. Gosipgurl says:

    mmg raf salah, tp if ak la, jahat sangat bahasa yg komen tu padahal xtentu lg dia kenal ke x org tu sampai mcm tu skali dia ckp.. unless yg komen tu mmg ada isu dgn raf/mawar/sedare kpd ex wife raf, mmg yela kot

    17

    0
  4. Anonymous says:

    yg komen tu pon mulut kurang ajorr… mak tiri sayang anak tiri di gelar bodobahlol… patut lah raf bengang sgt… tp bagus juge raf ni tau minta maaf sbb dia mean kan org yg komen tu bukan pd org lain… sbb yg komen tu kan main icon mekah tp mulut nau’zubillah min zaliq

    11

    1
  5. Anonymous says:

    Nanti mcm Hanez dan keluarganya … peluk anak tiri mcm nak rak.. masa mula kawin…sekarang mcm mana? Ckp je lah RAF awak kan anak datuk …. saudara datuk2… cara awak ckp pun x matang mcm bdk sekolah bergaduh rebut girlfriend….. ckp nyindir x wife.. mawar GST pun sama juga… beranaklah cepat biar rasa mcm mana jadi ibu yg sebenar

    9

    0
  6. elle says:

    So dua2 ni termasuk mawar pon skali lah attention seeker, nak bgtau satu dunia hal ehwal rumahtangge pastu nak public kesian or backup diorang? pls lah jgn nak murahan sgt boleh x, da jadi laki org buat kali ke dua pon x matang2 lagi nak handle masalah. bagus lah tu kawen dgn mawar yg bimbo! dua2 pon jadi sama bimbo!

    6

    1
  7. ikan says:

    betul la tu…siap mengaku beragama lagi

    0

    1
  8. Shhh says:

    berbeza btul dia dgn Abg dia…alah Raf hang ni mcm laki tk matang, yelah dpt bini pun mcm berbudak je aku tgk…

    5

    0
  9. adekeakukesah says:

    kenapa aku rasa raf ni macam lebih sudu dr kuah. ko igt ko nikah retis hebat ke. setakat artis sesendu spt mawar tu bljr pon xtinggi harap muka je mmgla motif mencari laki kaya supaya lps ni xyah belakon ke apa2 lg sbb bakat pon so so je. kamon la raf ko igt klu ko miskin mawar tu nak ke kat ko. mmg pompan baru kawin dgn duda ada anak akan tunjuk dia kekonon syg anak tiri dia tu. dah ko pon sama gigih upload kat ig video gmbr mawar tido peluk anak kolah apelah. ko kenapa? insecure ke? ko nmpk sgt insecure. ko rasa bersalah sbrnya kan sbb ko bercerai ko runtuhkan rumahtangga ko lps tu ko nak tunjuk kat masyarakat ko ni xbersalah? konon ko ni syg anak etc? sudahlah. ko pegi buat anak dgn mawar tu cpt sebok nya nak mengaku konon dia tu mak express bebudak tu konon syg betul kat anak2 ..porah. mawar oi klu ko syg betul budak tu xperlu ko nak menunjuk syg sgt.nampak fake je di mata aku. ko pon raf bingai xyh nak bekap sgt bini ko ko igt bini ko fazura ke. sedarla sikit. ko ni mcm takla org kenal pon tapi bajet2 mcm ko ni fatahamin.mohon sedar diri bye

    7

    0
  10. anonymous says:

    WTF who da hell are they …NEXXXXXXTTTTT!!!

    9

    0
    • Anonymous says:

      Retis baru satu drama. Anak2 datuk org kaya baru kawin tapi banyak kali pre wedding honeymoon. Likaki org indon perempuan orang siam

      0

      0
  11. Anonymous says:

    Ada artis bila fans provoke cepat benar melenting…. mcm awal… amar… Rita… tapi raf ni ok jugak dia cepat apologise.

    1

    2
  12. Anonymous says:

    Nak tau artis tu baik ke tak see their response in socmed. Ada tu depan wartawan lagak baik jer tapi belakang2 duk maki follower.

    2

    0
  13. Anonymous says:

    Maybe Raf stress sbb byk kali ajar Mawar psl GST x dapat2 lagi… hehehe

    2

    0
  14. Cleopatra says:

    Aq bukan minat pun si raf dgn mawar ni tapi kadang kesian jugak kat diorang, netizen sometimes has gone beyond the line and memberikan pendapat seolah-olah mereka lebih thau dari si empunya diri well semua orang ada “boiling point” masing-masing, siapa tak sakit hati bila kena macam tu, yang komen tu pulak siap kaitkan arwah bapak raf semua, kalau kena kat batang hidung sendiri pun kita akan melenting jugak, apa kena mengena nak kaitkan org yang dah takda dengan isu sekarag ni??…lagikan pulak mereka ni pengantin baru so banyak2 laa bersabar mawar and raf

    5

    4
  15. Klik says:

    Klu gini gyanya mngkin mawar x d bnarkn pki tdung tkut ati brubah hitam.skrg ni x pki brsih je xde umpat dan pndai jga ank tri

    3

    1
  16. cumi cumi cumi says:

    kalau betul ikhlas sayangkan anak2 tiri tu xperlu pun post gmbar kat social media! at least hormat la mak kandung anak2 tu!

    2

    1
  17. loversvshaters says:

    huhuhuhuhu….

    tunggu dan lihat ape akan jadi seterusnya….
    sbb ramai je yg mcm dia ni (“,)

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Biasanya kita redho je,Dia siap tahu banyaknya pahala utk wife dia.Perghh dasyat.

    0

    0

Leave a Comment

Optional