Written by Bella | November 21st, 2017

Susulan beberapa kritikan pedas Chef Wan terhadapnya yang mendapat perhatian ramai, pelawak dan pengacara Nabil Ahmad memberi amaran kepada selebriti terkenal tersebut agar tidak lagi memuat naik sebarang status berbaur hasutan yang mampu menutup periuk nasinya.

Nabil juga sebelum ini ada memuat naik satu video respon balas terhadap Chef Wan di akaun Instagramya tetapi beliau memadam video tersebut selepas mendapat pelbagai reaksi daripada netizen. Nabil bukan ego tetapi melakukan perkara tersebut atas nasihat peguamnya yang kini sedang mengumpul bukti terhadap isunya bersama Chef Wan.

Kalau ikut saya memang saya tidak mahu layan tapi peguam yang menjaga kerjaya saya menganggap ia sebagai sesuatu yang serius dan merosakkan reputasi. Dia minta saya respons bukan untuk bergaduh sebaliknya sebagai bukti kepada klien. Saya perlu menjaga nama baik saya kerana beberapa produk besar yang saya tandatangan meminta penjelasan tentang itu.

Menurut Nabil, beliau hanya menjalankan tugas sebagai seorang pengacara seperti yang diminta oleh pihak produksi untuk menghiburkan penonton. Nabil akui setelah apa yang berlaku, beliau sudah hilang rasa hormat terhadap Chef Wan yang selama ini menjadi idolanya untuk berjaya sehingga ke peringkat antarabangsa.

Sumber Berita : mStar Online

163 responses to Isu Kritikan : Nabil Ahmad Bakal Ambil Tindakan Undang-Undang Terhadap Chef Wan?

  1. Minang telinga capang says:

    Jentik je sentap sampai nak panggil lawyer. Tisu nya kau dik.Dia sentap org okay je. Apa punya manusia la kau ni. Produksi suruh Menghiburkan org bkn maksud melaser/menyentap org sedap mulut kau. tapi tu lah, org dah nak malap kan. Memang emosi sikit kot…

    162

    3
    • lol says:

      Kalau ikut saya memang saya tidak mahu layan tapi peguam yang menjaga kerjaya saya menganggap ia sebagai sesuatu yang serius dan merosakkan reputasi.

      peguam tu mesti laa nk tunjuk yg dia buat keje kat ko… gaya ayat tu mcm nk jadi batu api pun ya

      88

      0
      • anon says:

        peguam tu pun nak duitttt juga ..

        83

        0
        • kentut telur padu freee ??? says:

          kalau mulut suka burukkan orang,,,,

          bagi kentut telur tahi padu je kat mulut dia ??

          siapa nak ?

          11

          2
        • Anonymous says:

          sikap yg paling dibenci Allah SWT adalah …SOMBONG.
          ingat lagi tak syaitan dilaknati akibat kesombongannya ?

          111

          0
        • Hawa says:

          haaa..baru kena buku sama ruas!!!
          azwan ali, sila backup rakan ko.. chef wan tu.
          ganyang secara berjemaah mulut si nabil dan tarik telinga capang dia tu skali….

          70

          0
        • Miss Unibes says:

          Tau pulak takut kena minta penjelasan dari produk2 besar tu. Kau tu kena ubah sikit perangai. Kau sendiri yg buat periuk nasi kau nak tutup. Ni ke org yg sound artis2 baru hari tu? Puiiiiiiii. Org takkan bising mcmtu kalau tak kerana kau juga. Org2 belakang GV tolonglah tegas sikit apa yg patut dan tak patut masa mengacara. Eee bodoh. Yg penting Nabil bodoh macam muka dia.

          45

          1
        • Anonymous says:

          memang ego dan sombong. pantang… species xleh kena tegur. tapi bab dia mencaci dan mengina orang secara halus boleh pulak kan. hambek ko. baru terhegeh-hegeh nk pasang lawyer bagai. sesuai dgn ko ala chimpanzee tu wahai capanggggg!

          92

          1
        • Kak Nam says:

          Lelaki kalau mcm Nabil punya mulut mcm b*tch..i surrender lah. Susah lah…kesian anak bini laki mulut longkang!

          44

          1
        • Cili says:

          takut lah tu sbb tu gigih nk pasang lawyer. hari tu hilang van…besok bakal hilang job pulak.

          1,2,3…lu pikir la sendiri!!!

          46

          0
        • Anonymous says:

          Pasang lawyer dihentam Chef Wan? Inilah lawak oleh Nabil yg paling lucu sepanjang kariernya sebagai pelawak. Seriusss! :D

          108

          0
      • Anonymous says:

        lawyer dia selevel iq nabil kot…

        30

        0
        • Sukun says:

          dik non, lawyer bukak kes/file je dah rm 3-5 ribu. sedap lah mengapi-gapikn lagi. lagipun nabil dah cross the line. melampau sangat. keadilan buat hazami. ehhh..tetiber jeer.

          56

          0
        • Lol says:

          Takut kehilangan job terus pasang lawyer. Lol Tahu pun telur bengkak ke dalam!!!

          26

          0
        • Anonymous says:

          Telur Nabil mesti busuk. Tengok muka pun jenis busuk. Berkerak..

          11

          -3
      • Mat Sahdo says:

        bagussss…ajar sikit budak capang tu chef. very rude and annoying.

        46

        0
      • Siti Kassem says:

        Akak mewakili golongan GLBT seluruh Kuala Lumpur dan kawasan2 yng sewaktu dengannya termasuk Shah Alam, Subang Jaya dan Shah Alam menyokong sebulat suara tindakkan Kak Wan kami. Hidop Kak Wan…hidop!!!

        14

        5
      • coobink says:

        whats the point bagi teguran pada nabil,,,tp dalam instagram???atuk wan nak tego netizen ke ape…

        3

        3
        • Anonymous says:

          Salah Astro dn produser GV tu bapok takut dgn si Nabil. Simpan lagi beruk ni dah muak semua org!

          11

          1
      • panastinger says:

        ni lawyer mcm lawyer si shahir… hahaha (benda yg bukan2) hakim baling fail weh..

        2

        1
    • zarikalila says:

      chef wan pun sama gak. jenis hati tisu gak. tegur orang macam dia ja betul .dah la tegur tu macam mencaci. sapa tak sakit hati. serius, aku menyampah dengan chef wan ni since dia dok bising-bising kes anak dia dengan hani mohsin tu. jenis mulut kecoh. nak tegur or nak caci buat senyap-senyap sudah. dulu melahar dekat wartawan, skrang kat social network plak. kalau boleh saman malu, saman ja la chef wan ni.

      8

      52
      • minah layola mulut petaka fuhhh says:

        aku lebih sokong chef wan drp nabil yg mulut kalah kak joyah kampung pinang itu. dah la kurang ajar. chef wan tu paham2 la ..pondan tua. yg ko jantan mulut camtu… dah knp?

        76

        3
        • Anonymous says:

          Nabil ..pondan yg terperangkap dlm tubuh lelaki? :)

          37

          2
        • Anonymous says:

          Mana pondan dpt anak..kau pun..entah kau pun serupa

          9

          2
        • Liza says:

          Salah tu beb..pondan ke..maknyah ke..gay ke..kalu “menatang” tu canak boleh pancut ke dalam…kembong gak pompuan. Lain la dah buang operate. Dan lagipun ramai apa pondan2 berubah balik ke pangkal jalan dan kawin. Sebenarnya..pondan tu perangai cara hidup diaorg jer walhal jantina dan kelamin tetap LELAKI.

          34

          2
        • Anonymous says:

          So Nabil ni species apa?

          1

          3
        • Anonymous says:

          Amboi sedap je mulut ko kata pondan tua.

          1

          3
      • Anonymous says:

        Balik Mekah makin teruk perangai. Bagus juga ada golongan veteran menegur …dah melampau sangat. Astro dan GV pun bengap. Buat2 pekak dan tuli. Ambik pengacara otak selevel lepasan SPM. Dah bapak org kot…malu la sikit woi!!!

        59

        1
        • Zaki says:

          Memang dier lepas spm je pown

          11

          1
        • zeetajones says:

          agree sangat.. memang trend ambik ‘joker’ ya jadi pengacara.. zizan pun ada issue jugak sblm ni.. ambik ‘joker’ sbg pengacara, rancangan tu pun ala2 joker la tak ada class and not versatile.. dah jemu la dgn nabil.. next season tukar pengacara pls.. awal pun ok.. wlpun bukan la minat sgt dgn awal..

          4

          3
      • Anonymous says:

        Elok la tu..dua2 mulut puaka!!

        8

        5
    • Anonymous says:

      BUKAN NK MENANGKAN SAPA2 KT SINI EH..AKU RASA ORANG YG TEGUR NABIL PUN SAMA MULUT LANCANG.. TKDE BEZA..MENGATA DULANG..KAU HABISKAN….
      BAGI AKU NABIL PUN PATUT RELAX BILA MENGACARA..JGN OVER SANGT..WALAUPUN BAGI AKU AKU FAHAM CARA DIA..
      TK RAMAI YG SUKA..TAPI YG HERAN YG MENEGUR SAMA PATTERN..MACMLAH DIA TU BAGUS..SO TKYAH NK JADI JUDGE TANPA BAYARAN…
      BAWAK2 BERTENANG SEMUA..KITA SERUPA!!!

      20

      10
    • Kuihkocek says:

      Aahh taik la kau nabil. Gegarvaganza je bodow simpan pengacara taik mcm kau ni. Puihh

      12

      5
    • peace says:

      Pandangan jujur aku…Nabil ni ok mengacara GV cuma dia kena belajar supaya x menyampuk bila juri sdg berckp/komen. Kita yg menonton ni rasa terganggu dgn perilaku dia. Dia kena perbaiki kt situ & jgn sskali jdkn orglain sbg bahan lawak.xkalakar..Ambil teguran secara positif wpn pahit. Org tegur sb sayangkn bakat u.

      31

      0
      • nyonya says:

        Btul tuh… igt masa bunda hetty tgh komen utk persembahan hazami dan azharina, dier boleh potong lpas tuh buat2x jokes over bunda hetty punya cakap… mmg biadab masa tuh sy rase. tersangat biadab.

        1

        0
    • Samurai Champloo says:

      kalau takde orang2 tue cm chef wan ni, artis2 skg btmbah naik minyak, syok sndiri, buat ikut dan ajer. mulut laser die pn ada betulnye. klo xde chefwan yg tapis2 artis bajet2 makin mbiak golongan ni.
      drp ko bayar lawyer tu, baik ko ubah sikit prangai tu. duit nk bayar lawyer tu blh hantar ke tabung masjid xpun infak ke rumah yatim or tahfiz.

      23

      0
    • ivan says:

      bodohnya, aku rase peserta gv dr musim 1 kalau dikumpulkan pun bh saman ko balik….

      1

      0
  2. farid says:

    Kalau rasa isu ni serious mmg boleh saman menyaman ni..tu sebab fikir dulu sblm komen dikhalayak..

    6

    3
    • Kak kiah says:

      1. Chef wan..sbg org tua patut tahu yg mana isu umum dan isu personal.klu isu umum boleh kritik di laman sosial.klu utk individu tertentu n niat nk bg pendpt or nasihat ikhlas..secara personally pm la dia..atau duduk semeja bertentang mata.
      Betul ckp nabil..die bawa tugas besar byk nama sesikit sbyk mmg mengacau periuk nasi dia sndiri.
      2.Nabil…ubah cara lawak n penyampaian..tone down skit..its ok bro…buat lawak berhemah.klu org xsuka tp kita still jaga adab dan tatacara..insyaAllah.

      Good luck

      47

      1
      • damai says:

        rasa bukan chef wan aja, ingat time zainal abidin jd juri dia buat lawak bodoh, zainal time tu juga hentam dia live, M nasir pun kena dgn dia juga, dah awak salah, just say sorry and ckp mungkin sy x perasaan apa yg saya ucapkan atau lawak kan tersinggung perasaan org, you start the legal issue, nanti hang punya job kena gantung nabil, so lebih baik dtg jumpa chef wan, minta maaf dan mengaku kesalahaan, lepas tu jgn ulang lagi, habis cerita, mcm org tua tegur anak melalui media social, so awak nak kena sue org tua tu balik. Mungkin ini cara Allah nak kamu munasabah diri, cos you in the high demand of work. Balik renung kan apa yg kamu blm buat kejalan Allah, sampai Allah menghantarkan seseorg untuk menegur cara mu. Lawyer just nak duit, there’s no issue actually.

        9

        0
      • Anonymous says:

        Bawak tugasan besar ..so? Ko tak reti2 jaga mulut dan kelakuan? Lu pikir la sendiri.
        Baru menggelupor cari lawyer pelbagai..mmm…takut Astro buang ler tuihhh!!!

        46

        1
      • Anonymous says:

        Baru ada fight. Bagus Chef…lemak sgt Nabil tu.

        20

        0
    • VooDoo Diva says:

      Ntah nyer… Ramli MS pun boleh saman Nabil ni kalau dia nak. Membahan sampai bwk hal peribadi in a very defaming manner. Nabil x yah nak sentap sgt la… emo!

      57

      0
      • bau telur kentut lama says:

        nak bau kentut tahi cair tak ??
        untuk mulut burukkan orang i bagi free ???

        0

        6
      • siti kasim says:

        tak boleh la. sbab nabil n jihan memang diminta oleh produksi untuk mengacara macam ni. tok ram tertakluk kepada kontrak yang telah ditandatangan oleh pihak produksi.

        6

        6
      • kentut seluar ketat says:

        susah betul kentut pakai seluar ketat ni ???
        jangan pakai seluar ketat tau ???
        siapa nak kentut taik mac donald free ???

        0

        5
  3. melawekkkkkkkk says:

    dah mulaaa daaaah

    4

    1
  4. tak sedar diri says:

    em bagus jugak la. ajar sikit chef wan ni. dia tak sedar ke mulut dia pun laser

    10

    23
  5. anon says:

    mohon retis yang pernah kena sindir dgn nabil
    yang pernah di lawakkan oleh nabil
    pun amik tindakn undang2 juga
    ehh come on lah …dah tak boleh nak terima NASIHAT ke ??
    mmg patut lah dia ni di level membawa keburukkan attitude pada anak2 akan datang

    42

    1
  6. Anonymous says:

    nabil ni acah2 mcm lama plak dlm industri. nabil bwh tapak kaki chef wan je. org muda pantang kena tegur sikit nak saman2. bila dh bujet bgs mcm ni la. bila artis wat hal dan tak minta maaf, jgn harap dpt job byk mcm sblm ni. hidup mcm roda. naik ats turun bwh byk kalo tu normal lah. dh biasa duduk ats mcm ni la perangai.

    32

    1
  7. Anonymous says:

    aku pun sudah hilang rasa hormat kat ko nabil
    salah sendiri, ko dah mintak maaf then buktikan ko sudah berubah

    28

    0
  8. nana says:

    Pengajaran to chef wan jugak.. jangan tau nak melaser orang dekat laman sosial je.. sampai aib kaum keluarga dia sendiri semua dia nak bgtau kat instagram.. tegur la depan2.. tak perlu aibkan org sebegitu.. kalau nabil menyentap orang sebab education level dia rendah, kenapa chefwan yg dah level professor ni nak ikut perangai uneducated nabil?

    0

    4
  9. Anonymous says:

    Poyo la mamat telinga capang ni

    7

    2
  10. Anonymous says:

    Aku sebenarnya tak menyebelehi sesiapa ,tetapi aku cakap yang aku pun fed up dengan si Nabil ni……sikit2 nak cakap Inggeris…..mentang2lah dia tu dah belajar bahasa Inggeris!!…..aku sikit tak berkenan dia jadi pengacara…..Tv dan Astro ni pun satu hal…..seolah tak ada orang lain……..Zizan Nan lagi lebih hebat berganda kalau jadi juru acara…..mengapa dia dilupakan begitu sahaja??…..

    18

    0
    • cindai says:

      ko tak comment plak bila chef wan cakap orang putih. dengan bahasa rojak, grammar ntah papa-papa. ko tak nak kutuk ka. ke sebab dia profesor dato seri dr chef wan, semua pakat ikut ja cakap dia

      5

      18
      • Sisturnina says:

        Chef wan punya English bersahaja…nabil macam sengaja gigih berbahasa inggeris. Chef wan sekolah obersee la…nabil ni dah besar kepala sangat, biarlah Kita tunggu je nasib dia cuma..kesian mak bapak dia..Ada anak jenis cakap tak beradap….

        10

        5
  11. Anonymous says:

    xtau nk ckp ape, bg saye spttnye nabil kene amik teguran nasihat CW.. Lgpun CW org lame…..ni mcm die belagak sgt, mentang2 job byk……same la peel dgn lopa..sombong xbertempat…elokla jd BFF 2 ekor ni….

    23

    0
  12. silverguy68 says:

    Ini semua drama nak naikkan rating GV4 la ni … hmmmm

    4

    1
  13. pisang kaki says:

    bukan kat GV jer.. kat Meletop pun sama.. guest nak explain die potong..

    17

    1
  14. Calm says:

    cara melawak cam kayu dan dia ketawa sendiri. Memang tak pernah minat lawak dia yg sindir menyindir org cam xde modal tu.

    14

    1
  15. Lissa says:

    Chef Wan ini kerja dia asyik mengkritk orang – Dato Vida , Dato Aliff serta dulu kritk & memperlekehkan Chef-Chef Muda. Apa masalah dia ni. Terlebih menapouse ke? Rasa meluat tengok dia mengkritik orang. Dah berumur tapi mulut kurang ajar. Nak tegur pun biar lah secara berkhemah. Selawat lah banyak banyak. Wahai Chef Wan -Cukup cukup lah jadikan celebrity celebrity lain sebagai ‘bahan kritikan kamu’ . Jangan terlalu angkuh.

    11

    7
    • Kedondong says:

      Dia bagi nasihat dan kritik.terbuka…mcm kau aku dan lain2 mengkritik juga diam2 Kat belakang skrin/monitor. Kena ada org mcmni…tegur bagi masyarakat kesedaran. Menteri pun dia kutuk…felda pun kena bahan…beza dia dengan Kita…dia org kenal…Kita yg sama mengutuk…bersembunyi. aku bersyukur sangat dia kritik alip riak nabil takdak adab….tidak sampai gegar vaganza season 10lah..nabil asyik membahan org.

      16

      1
    • Anonymous says:

      Dah tu nak tunggu ko ke yg tegur DV or DA yg kadang2 overdose sampai nak muntah hijau org tegok? Bior arr!!! CW tegur pun betul pe peel jgn berlebih2 sgt. Sekufu kekdohnyer. Kalo ko tegur kan org kata dengki sbb miskin, x leh tgk org kaya raya….

      2

      0
  16. Anonymous says:

    Kalau aku ditempat nabil pun aku buat benda sama.. Nak nasihat org ada cara nya..jgn sampai boleh buat org lain caci maki si nabil ni pulak.. Bertemu la buku dgn ruas.. aku bukan minat sangt dgn nabil ni..cara dia buat lawak pun ada bnda yg xsedap didgr..tp xsalah kn nasihat tu jgn sampai memalukan org..

    12

    10
    • Cik green says:

      Dia pun salah cara melawak dan lagi teruk sebab malukan org secara live, sebelum chef wan pun orang dah maki dia ni xde kaitan pun selepas teguran CW.

      15

      1
  17. Anonymous says:

    ramli ms pun cakap beruk kt nabil n jihan. aku tak minat siapa2.

    17

    0
  18. Anonymous says:

    Menghiburkan penonton jgn sampai menyindir2 org dik..byk cara lg…bg pelawak diorg kenakan org..diorg anggap sbg lawak..cuba awak tu duduk tmpt org yg awak ‘bahan’ tu..sentap jgk rasanya…just my 2 cent!

    11

    1
  19. Anonymous says:

    baru ada akal…dia lazer org takper pulak.

    8

    2
  20. katy periuk says:

    Nabil sepatutnya jadi role model for youngsters. Cara melawak yang kasar, kurang adab dan tak hormat orang tua tu boleh menjadi ikutan remaja, especially budak2 sekolah. Sekiranya ketiadaan adab dan biadap terhadap orang tua ditonton oleh semua peringkat umur dan dianggap ianya sebagai bahan jenaka, tidak kah budak2 akan menggunakan cara yg sama bila mereka berinteraksi dgn ibu bapa, guru2, datuk, nenek, pakcik, makcik atau jiran mereka. Runtuh akhlak, runtuhlah bangsa.

    16

    0
  21. Lalok says:

    Mri kite tgk spe yg kna??x blh d tgo..brambus la nbil.nk than lma dlm indstri ni,ubah pnyampaian bdoh mlalut ko.x suma org ske ko,igt tu.

    14

    0
  22. Anonymous says:

    melampau sgt dad…thank god for chef wan.

    5

    1
  23. Kesian Nabil says:

    Nabil mmg pengacara low class. Kena banyakkan belajar. Tengok contoh2 orang mengacara. Merapu entah apa2.

    13

    0
  24. Joyah Hey Hey says:

    Berlagak sangat mamat nih. Siap bg pepatah english. Org bg nasihat/kritikan membina, dengarlah dgn hati terbuka.

    9

    1
  25. Anonymous says:

    Nabil. Apa oraang nasihat tu tak payah sentapb terima constructive ccritismtu. Awak masih muda. Bnyk kna belajar.

    5

    1
  26. Anonymous says:

    Sya terpaksa sokong Che Wan. Nabil..xperlu ego dan brlagak. Selama ni ada org nk saman diatas keceluparan ko? Grow up, bitch!!!

    22

    1
  27. Anonymous says:

    About time lah..you reap what you sow. Lesson for Mr Capang!

    9

    1
  28. Zila says:

    Minggu depan sy cadangkn nabil dgn jihan mengacara serius,ala2 penyampai berita,jgn ada joke langsung??

    2

    7
    • Anonymous says:

      Joke boleh tapi jgn sampai menghina orang dan kurang ajar. X reti beza ke labuuuu???

      30

      1
    • Anonymous says:

      fans dia pun sama emo mcm artis dia.. hihi..
      no wonder sama level

      2

      1
    • Anonymous says:

      zila ke zira ni? hehe…back up laki ke wey

      0

      1
    • anon says:

      ko nya level pendapat pun bangang..
      ini ke cara menerima nasihat ?
      cef wan tak kata SELINGAN MELAWAK TU SALAH BESAR !
      yang salah dan rude adalah JANGAN MENYAMPOK BILA JURI SEDANG KOMEN !
      JANGAN BERIYE BUAT LAWAK BANGANG YANG MMG ANNOYING GILA
      PAHAM ??
      KALAU TAK MAMPU TERIMA NASIHAT TOLONG DIAM DARI BERI PENDAPAT !

      2

      1
    • misteri nusantara dalam GV says:

      tepat sekali.. memandangkan orang tak suka gelak kita ubah mood audience.. aku nak host iaitu nabil dan jihan bawa mood serius misteri seram sejuk dalam gegar vaganza nanti.. plus ada sound effect bunyi petir guruh visual effect.. aircond pasang sesejuk yang boleh sampai orang menggigil.. baru sakit jantung satu dewan.. haha..

      0

      2
  29. Anonymous says:

    Sherry rileks ja mengacara,,x guna pon individu utk jd bahan lawak ,, cara pembawakan dia rileks cool n santai dah menghiburkan penonton,,, ala x lama lg pelawak2 ni xda job la host majlis,,Tunggu sherry tapau semua,, pelawak ni bila jadi host over,,semua benda nk anggap lawak,, lawak bodo plak tu,,x bleh piii

    25

    0
  30. Anonymous says:

    I do i agree to what chef has done, giving advice to Nabil. I noticed in the last few seasons that Nabil was becoming a bit ‘rude’ with his remarks /’jokes’ to the GV performers esp the judges (that time i remember some impolite remarks towards Tok Ram). I guess Tok Ram has felt it and perhaps that’s why he asked help from chef wan to advise you. I like your ‘jokes’ Nabil but please show some respects towards the elders. Even though those were ok with the producers, you should build your own ‘class’ ( showing respect/ giving good remarks ) to stay ‘wanted’ in the industry. Since then i hardly watched GV, only when performances and during critics/comments i switched channels. :)
    Good luck to you Nabil!

    1

    1
  31. Anti Nabil says:

    Now the fight begins…go Chef Wan..go!!! I support you!

    15

    0
  32. Anonymous says:

    Joke Nabil jenis mengena dan menghina. Mcm ni je ke level pengacara Astro? Malu la…

    20

    0
  33. Gina says:

    Karma tu nabil oi. Hari tu dak fattah tu kena kutuk relax je, sekarang giliran ko kena menggelupur terus nak panggil lawyer. Sore loser betul.

    16

    0
    • Suasuwei says:

      Chef wan dah jumpa fattah…puji dia bdak baik pandai hormat org tua, tak sombong. Biasala nabil…budak rempit…Mana ada adab sopan.

      13

      1
    • Anonymous says:

      ya.. sy pergi menonton satu event nabil. Masa tu fattah tengah gossip hangat dengan bff dia neelofa. tapi dlm event dia tu, program lawak dia dari awal hingga habis event lawak duk membahan si fattah. setengah jam pertama org gelak la. tapi jika hingga ke akhir duk mengata fattah.. jadi xlawak weyh, dia boleh ckp yg xgelak tu “fan lofattah la tu”. poyo!

      5

      0
  34. Nyah says:

    Jangan perasan la Nabil. Chef Wan dan Azwan Ali masih pegang tahta ‘Mulut Lazer’.
    Ko dan Sharnaaz patut ambil nombor giliran dan duduk dlm barisan dan tunggu ye banggg!!

    19

    0
  35. Cik green says:

    Seriously annoyed betul dgn si nabil ni. Eh.plz la.. your lawak is so rude. Pelawak paling kurang ajar! Dulu aku guna gak minyak wangi Dexandra. Tapi sekali tu terperasan ko jadi duta/model dia terus x lalu nak pakai dah terus aku rasa dexandra ni x de nilai sbb ko jadi model dia

    13

    0
  36. Anonymous says:

    Muak sama Nabil. Tiap2 musim sama jer ..boring ah..bebal!!!

    5

    1
  37. Anonymous says:

    you want to fight chef wan??? look at his circles of friends nabil. dream on, bitch!!!

    19

    0
  38. Wtffff??? says:

    Sharnaaz Ahmad pun terpetik sekali..haha lucu la komen2 kt sini.

    6

    0
  39. Anonymous says:

    tepuk tangan je laaa…baru tahu langit tu tinggi. kan dah tersentap!!

    10

    0
  40. Anonymous says:

    Menggelabah la monyet ni pasang lawyer lah. Ko melahar org boleh pulak?

    12

    0
  41. Anonymous says:

    Tok ram dah 4 season dgn GV jugak yg relax. Sbb the whole team tau itu cuma hiburan semata2. Mcm la depa tak rehearsal tetiap minggu. CW tu dah pernah tegur nabil kat dressing room dulu dah la. Buat apa panjang2 hal tegur dlm IG lagi. Tegur sekali cukup.

    1

    5
    • Sisturnina says:

      Ha betul…dia dulu tegur so alip lajakk personally..alip sentap…lagi ditunjuk harta dia..sambil sindir2 kata2 chef wan. Chef wan balas balik dlm ig dia. Sampai situ je. Alip x saman pulak…dia lagila jual barang…reputasi lagi terjejas….aku tunggu chef wan tegur sajat.

      4

      1
  42. Anonymous says:

    Ramai betul org2 less talented di Astro, Nabil, Neelofa …..
    X da lah hebat sgt pun…Adibah Noor yg selayaknya jd host GV. Bkn shj beliau ada pengalaman menyanyi malah bila berkomunikasi tutur kata jelas, bijak berkata kata malah boleh berbahasa Melayu dan Inggeris dgn baik.

    Come on lah Astro…dah menyampah asyik tgk muka sama dan joke entah apa2. Baik Nabil…baik Neelofa…host poyo.

    18

    1
  43. Anonymous says:

    Bingo

    0

    0
  44. Klu ade kuasa says:

    Ntah nya..astro ni blik2 muka AC,Nabil,Jihan.
    Xde org lain ke ??

    5

    1
  45. Anonymous says:

    dari GV1 dah berapa byk komen cara nabil.. smpi ke GV4 baru nak sentap.. selama ni seronok modal lawak mengata org… betul sgt ape chef wan tulis mengacara tuh bahasa elok skit sbb GV rancangan terbuka tuk sume peringkat umur bukan khas tuk org tua2 zaman 80an 90an atau hanya sesuai yg ber mulut puaka mcm nabil baru bole tgk GV..
    dulu bertemu ruas akhirnya sentap

    8

    0
  46. Anonymous says:

    Klu dah smp saman2 mcm ni ap kat sape2 yg pernah kena ngan nabil kumpul bukti dan saman gak…contoh mcm hazami ritu pun boleh saman malu kat nabil ni…aku rasa ramai kot org yg boleh saman malu si nabil ni,..kak lina dulu pun pernah kena…fatah amin …dato ramli ms…biar dia tau dan sedar diri ckit…ko pon bergurau kasar ko nak budget org lain berlembut ngan ko????

    6

    1
  47. Yun says:

    Dh salah nk ambil lawyer bagai…dh masuk gv4 x habis mngejek tok ram mcm2,..apa astro x peka ke …ramli ms x de perasàn x de family yg menonton ke…anak2 dia dh besar tentu malu….nasib baik chef wan jenis berani…ikutkn ramai yg dh x suka lawak2 hina2 n sindir2 org ni…astro kena gak pantau program meletop ..mmg saja ke jemput org lps tu potong jemputan tngh bercakap…baik neolofa n nabil je berckp tanpa jemputan lps tu buat lawak bodoh n gelak mcm kt kedai kopi…

    5

    1
  48. Yun says:

    Dh salah nk ambil lawyer bagai…dh masuk gv4 x habis mngejek tok ram mcm2,..apa astro x peka ke …ramli ms x de perasàn x de family yg menonton ke…anak2 dia dh besar tentu malu….nasib baik chef wan jenis berani…ikutkn ramai yg dh x suka lawak2 hina2 n sindir2 org ni…astro kena gak pantau program meletop ..mmg saja ke jemput org lps tu potong jemputan tngh bercakap…baik neolofa n nabil je berckp tanpa jemputan lps tu buat lawak bodoh n gelak mcm kt kedai kopi…

    4

    1
  49. Pemerhati says:

    I think this issue abt Nabil going over the boarder has been raised banyak kali. Perkara ni telah pun dibangkitkan sebelum ni but nabil being him besar kepala so buat juga. In his kind bila dia berkelakuan sebegini org suka..org tepuk..org gelak..well you are wrong KID! Ramai yg dh meluat..he is just too much. Astro pun satu hal dh jd bangang mcm nabil dah. Pls also pay attention what the public says. Nabil..u are RUDE!

    11

    0
  50. Pemerhati says:

    Nabil kurang ajar..tak ada bahasa!

    5

    0
  51. Pemerhati says:

    Nabil has his brain trapped between his two BUTTS!!

    9

    0
  52. Whatever says:

    Kalau tok ram pun tak suka cara nabil mengacara aku rasa dah lama dah org lain ganti. Elok je dia sampai 4 musim. Yg korang mengutuk dia kat sini tak laser pulak..hahaha

    4

    3
  53. Anonymous says:

    Kutukla nabil..hina la dia dgn bermacam2 kata cacian. Sebenarnya nabil xrugi apa2. Org yg bersabar Allah sentiasa bersama dia. Yg pasti sekarang pahala korang dah bocor weeiiiiiiiiii…untung c nabil dpt pahala free. Allah xbagi aib ni utk nabil dgn tangan yg kosong..tapi penuh dgn hikmah dan nikmat tersembunyi. Sabarla nabil..Allah sentiasa bersama org yg sabar..Kutukla dia lagi haha

    3

    5
  54. Hasutan says:

    Bunyi macam peguam nabil yg hasut supaya nabil ambil tindakan

    1

    0
  55. Anonymous says:

    Berhati2 dengan kata2 anda. Allah Maha Melihat..malaikat sedang mencatit. Hfon adalah benda paling ringan utk dibawa ke mana2 tapi ia jgk boleh jdi bebanan paling berat di akhirat kelak. INGAT dunia ni berputar terlalu cepat. Hari ini anda masih berada di atas. Besok lusa blum pasti lgi. Setiap kata2 anda adalah ujian utk anda.

    2

    2
  56. Sharkdodo says:

    Dah keje si lawyer ko memerhati je nanti mkn gaji buta plak.lawyer ko ke ngaja ko ckp dlm video tu? Siap bg list hina keji kecam ko.haji xsedar diri la ko ni..ko pon sama menghina membahan org lg teruk tau. ats pentas tu ko je menang.semua ko nak bhn melucah.lepas tu ko acah acah sorok blkg org lps ko bahan.tu je idea lawak ko. Baru pdn buku dgn ruas. jgn ingat ko boleh buat kat org.sekali org buat kat ko…tau mnggelabah.

    9

    0
  57. salju says:

    sesesejak jdik artis berubah poyo habis..mse mula2 msuk cite lawak tu kemain lg respek org tnjuk budi pekerti tp konon da job byk da makin poyo..jdik mcm resmi pdi mkin berisi makin menunduk bro..bkn jdik mcm lalang makin tggi makin bisa..hohoho..respect others bcz our inner charcter u is the way what we said..RESPECT n HUMBLE is more important.
    #sebaikbaikmanusiaadalahyangbolehmenerimanasihat
    #changeforbetterthanfightwithownfault
    #ececeyiolsspunnkadepepatahenhlish

    8

    1
  58. Anonymous says:

    Alah nabil ni. Ambil yg positif sudah la. Ko just tak payah menyampuk juri ja. Hetti kosendang tu pn serabut tgk lawak kau yg tak menyempat2 nk mencelah. Btw.. Chef wan ni secara tak lgsung akui nabil punya pengaruh besar dlm industri dan masyarakat sbb tu die pesan jgn jd contoh yg tak baik buat generasi muda. Simple je..

    11

    0
  59. Abah kau says:

    Hahaha tau plak panas ya? Yang tegur kau tu orang lebih tua. Anak dia, anak.buah pun tak terlepas dari nasihat dia. Kau tu jaga akhlak dan peribadi. Kau persendakan orang kau tak rasa apa, kena teguran berguna dah nangesss…loser

    8

    1
  60. Nina says:

    Nak tanya sikit. Halal ke duit yang di terima dari pekerjaan jika hanya nak memburukkan orang? Tiap kali mengacara selalu mencelah apabila seseorang juri belum habis bercakap? Fikir fikir la.

    1

    1
  61. Saja Nak Kasi Tahu says:

    Nabil nak potong Sharnaaz Ahmad supaya dekat dgn Piala Lelaki Mulut Lazer yng sedia maklum semua tahu Azwan Ali adalah juara tiada persaingan…

    9

    0
  62. Anonymous says:

    Aku rasa dalam ni ada kot kurang dr 10 yg sokong Nabil.

    0

    2
    • Cantik says:

      Bg aku la..app yg nabil buat just nak menghiburkan…tok ram lg teruk…menjatuhkn maruah Nana bila accused nana nyanyi acuh Tak acuh…satu mesia kot dgr

      0

      0
  63. Anonymous says:

    Boikottt

    0

    1
  64. IndoInKL says:

    Luna Maya sila saman Nabil.

    2

    0
  65. nabilaaahhhhh says:

    plsss la guna otak nabilaaaaaaaaaaaaaaaaah……..terima dgn hati terbuka…………klu btol kita salah mintak maaf….klu dia salah….pn mintak maaf………..ko nama je haji…tp otak letak bontot…………….skit2 tacingggggg

    0

    0
  66. Alia says:

    Berlagak…tak leh ditegur…..ni la org ckp bodoh sombong….tak leh terima keritikan….famous skt nk besar kepala ….nk.main naik mahkamah pulak mcm laaaa besar sngt kerjaya kau tu…bukan chef wan tapi memang org kat luar ni pun tak suka …kena la faham2

    1

    0
  67. Fad says:

    Kalau dah tau perlu jaga nama baik, bawak2 la berlapik sikit bahasa dan mulur tu bila mengacara esp GV. Tolong jgn buat lawak murahan dgn membahankan orang. Nak org respect ko, show that u deserve it! Ko saman Chef Wan, doesnt mean that netizen will stop the critism.

    2

    0
  68. Gg says:

    Ini semua propa nak naikkan rating GV..yg untung Dato sayang sayang sayang

    0

    0
  69. Anonymous says:

    Tentu duit jabil ni berbilion2 sdh nak saman org…. dulu dia dan jihan hina fatah …. fatah diam saja…. sekali dia di tegur mcm cacing kepanasan pula …… dasar tidak sedar diri… orang kaya baru memanglah tak sedar diri… dia rosakkan reputasi org boleh……..

    1

    0
  70. haha says:

    Hal ni simple aje sebenarnya. Chef Wan nk tegur boleh cuma cara dia tu yang salah. Kalo nk tegur, tegur secara private. PM dia ke, call dia ke baru betul gayanya. Bukan istilah Nabil sombong sbb bila dh tegur secara UMUM dan mengatakan yg Nabil ni boleh merosakkan masyarakat, dia dh jatuhkan air muka si Nabil ni. Lepas tu dlm dunia seni, jadi duta produk, imej tu paling nk kena jaga. Jadi bila jadi hal mcm ni, Chef Wan mcm nk tutup periuk nasi si Nabil jgk. Jadi hopefully diorg setel cara baik.

    3

    1
  71. Anonymous says:

    Nabil menyampuk juri bercakap satu hal…
    si Chef ni plk..suka ‘mencece’ berulang kali (bukan menegur)kat ig, secara tak langsung buka ruang nitezen utk mengutuk, caci nabil. Bila ada org komen dari sudut positif pasal nabil dia delete.. Siap ada kena blok. Motif?? Nak tunjuk diri tu betul sepenuhnya? jangan ingat org yg ada taraf “prof’ ni betul 100% . chef ni pangil org takde leher boleh pulak…ok Bye

    3

    0
  72. min says:

    Chef Wan!!! Saman nabil balik…sebab dia pun kutuk Chef jugak masa GV tu siap cakap Chef nak try ferhad ke sape ke that nite..itu pun boleh menjatuhkan maruah chef jugak!!! bangang la nabil!!!

    4

    0
  73. Anonymous says:

    Aku bengang GV last week masa announce ader lagu ader lgi tu c Nabil ni ader bahan kak Aishah pasal next week dia soh kak aishah nyanyi pakai kerusi roda? Sbb masa kak aishah nk turun tu kaki dia mcm terhencot2 sket.. mmg xder sensitivity langsung c nabil capang nih.. aku yg dgr ni pon sakit hati. apatah lagi kak aishah.. hhhhhmmmm.. makin lama makin melampau lawaknya..

    7

    0
  74. Anonymous says:

    Nabil, iThat day kan ko dah canang berapa income ko tiap bulan. So we know you got tons of m$ney, m$ney m$ney!!! Tapi payah la nk saman saman. Belajar dari kesilapan dan cakap ” saya minta maaf”. Udoh. Settle kan kan???? Duit ko yg membuak buak tu settle baki income tax 2017 dan 2018. Pastu sedekah kat masjid. Chill out Nabil. Ko gi lepak hi- tea dg Chef Wan kat mana mana hotel . Kt tempat high class ni kna jaga etiket. Tak kan ko org nk gaduh bertumbuk gusti. And you Nara jangan bikin topik dg ” question mark” lagi dan panaskan isu. Ok kan Nabil dan Chef Wan

    0

    0
  75. Cik Suri says:

    Propa semata-mata
    Strategi assthrow nak naikkan rating GV
    Pakat baik punya – CW vs Nabil

    0

    0
  76. mimi says:

    spesis adlin aman ramli… dia punya komen budak af.. fuhhh menjatuhkan maruah..
    bila kena komen dekat maharajalawak mega sentap gilerk.. x ingat masa dia komen org.. eh kat maharajalawak mega tu adlin kena ngan chef wan jgk kn?

    2

    0
  77. bodoh punya nabil, dia ni lebih kepada berlagak.. baru laris sikit dah over.. peguam? confirmla nak job.. kesian both parties

    1

    0
  78. Anonymous says:

    Bukan mulut Chef Wan yg tutup periuk nasi kau! MULUT KAU SENDIRI LA NABIL. Masa bercakap tu tak ingat perasaan org lain. Bila kena tegur, tau plak nk sentap. Aku tak paham laaa apa yg producer astro ni nmpak kat nabil? Sampai bg job kat dia punyalah byk. Aku rasa Dato’ AC yg menjerit2 tu laaaagi bagus drp Nabil ni.

    4

    0
  79. Anonymous says:

    nabil dah2 la..terima je teguran tu..ko melazer melawak ade yg tak kene..so trima je teguran tu…ko xyh nk diva sgt..bukan otai mcm orag2 lama2 dok industri ni..tak yah melatah…klu org tegur ko terima dan berubah…tp tak, bile tgk gv aritu sama jek nk membahan tak kene gaya…igt skit ko bukan bepuluh tahun kt industri ni..ingt skit zaman ko keje kt nasik lemak mambau tu..zaman ko keje kt bengkel dlu…org2 kg kwan2 ko leh lah terima gurauan kasar ko ni..tp org lain?terima je teguran che wan tu dan lakukan perubahan..buat lawak mcm otai2 lawak…

    2

    0
  80. Dandelion23 says:

    Seriously…? Everytime jd pengacara mesti ada smthing bad happen, masih nak salahkan org lain lagi? Common lah, sedar diri sikit. LEARNT from the past will you!!?? Gezzz..Rasa bagus sgt ke Nabil lol. Pple that adore your lawak is your rezekilah, but soorry i dont think youre that funny pun, dr dulu. Kurang hajar adalah..Masuk forum islamiah bagai, tapi mulut sllu menghanjing org. Tp boleh pula dia sentap. Choi. Bongak bertingkat!

    4

    0
  81. penontongv says:

    tak suka bila dia mencelah ngan buat lawak tah hapa2 time juri tengah bagi komen.. juri pun nak cakap apa terus lupa dah..

    1

    0
  82. melati says:

    Roh Nabil pun sentap juga..!! masa idup dulu suka bahan org ..padan muka wakakaakakaaaa

    1

    0
  83. anonymous says:

    adoi perasannya mamat kunta kinte ni macam la kau tu vvvip,bodo ko memang bodo ko melenting ko ingat chef wan sorang ke yg tak setuju dgn cara kau tu,aku rasa byk org dah meluat dgn hosting bodo kau tu sendiri yg ‘curah pasir dlm periuk nasi’lepas ni kuranglah job kau …kau nak challenge dgn cw, dia international ko nak bggakan ko pegi oscar tu buat malu mesia boleh la ckp omputih pun hancur..perasan

    3

    0
  84. sayabudakbaik says:

    saya xsebelahkan siapa
    dalam islam ada mengatakan bila kita menegur bialah antara kita dan orang yang kita tegur tu sahaja.. jaga aib masing2.. bila tegur segara public boleh jatuh sengaja menjatuhkan aib orang yang di tegur tu..fikir2 kan selamat menegur :)
    yang ditegur terimalah seadanya
    yang menegur gunalah perkataan yang lebih sesuai ..mungkin face to face xyah canang kat mediasosial..

    0

    0
  85. Whatever says:

    Org suka tgok GV sbb penyanyi2 hebat2 yg buat persembahan..bukan suka tgok pengacara yg suka menjatuhkan air muka orang… Suka kutuk Tok Ram org tua lah… Mcm lah dia x tua2 nanti.. Lawak syok sendiri .. Kalau iya pun nak buat lawak jangan lah sampai tak ada adab

    0

    0
  86. Apak dia says:

    bangang. hati tisu. #boikotGV

    0

    0

Leave a Comment

Optional