Written by Bella | February 14th, 2018

Semalam, penyanyi rap Altimet menerusi akaun Twitternya  dalam nada bengang memberikan amaran yang agak keras kepada pelakon kontroversi, Iqram Dinzly.

Altimet memberitahu beliau tidak boleh bayangkan apakah kemudaratan yang akan berlaku sekiranya Iqram tiba-tiba naik ke atas pentas dan “menceroboh” persembahannya ketika di AJL 32.

Tidak mahu terus berdiam diri, Iqram tampil membalas kenyataan Altimet. Sepertinya, beliau seakan tidak gentar dengan amaran yang diberikan.

Walaubagaimanapun, ada sesetengah netizen yang berpendapat teguran Altimet itu adalah wajar. Kita haruslah menghormati orang lain ketika mereka melakukan persembahan. Apa komen anda?

48 responses to Iqram Dinzly Balas Kenyataan Altimet Mahu Beri Buku Lima

  1. anon says:

    Nara , pls stop posting psl mamat x betul ni ….

    130

    8
    • Anonymous says:

      yes betul,annoying sgt,nak publisiti la mamat ni

      41

      0
    • Anonymous says:

      tapi aku rasa terhibur pulak tgok dia last2 berjoget2 ms hael tgh nyanyi… macam tetiba ade klimaks di situ… hahaha

      4

      44
      • kona says:

        DIA NAIK MASA HAEL NYANYI LAST TU TAKPE.. TAPI CUBA DIA NAIK MASA HAEL TGH PErsembahan perlawanan masa tgh2 tu.. memang tak patut laa… org tengah bertanding kot.. bkn tgh buat konsert biasa..

        24

        0
        • Anonymous says:

          aku pun x kata dia patut naik masa org tgh buat persembahan. aku kata terhibur dan agak kelakar jugak masa dia menari last tu… yg korg nk emo sgt knape? cuba relax2 n enjoy the show… bukannye acara formal nk protokol bagai..!

          1

          37
      • ponpon says:

        aah aku mcm teruja umpama ternmpk kelibat kawan lama yg dh lme x jmpa. korang rasa x mcm tu

        mcm dh lme x jmpa member sewel yg fun tp tetiba ternmpk kat ajl atas stage lak kikikik

        0

        2
    • Rj35 says:

      Artis lain slow down acting pun dorang busy dgn aktiviti dan businezz..tp mamat ni betul2 takde mende nk buat..tu yg jadi ngong tu..ego pulak..

      26

      0
    • Hamba allah says:

      Ehh tk baik tau ngta org gitu…

      1

      0
    • m says:

      apasal nak kena sebut Allah bagai ni? apa kena mengena. adoii..dah sakit tu bawak2lah berubat. sapa yang jemput dia ni?? lepas ni ambik pengajaran semua, jangan dok jemput dia ni ke majlis2 penting, live kt tv pulak. memalukan!

      7

      0
  2. anon says:

    harap atlimet tak perlu layan mamat bengong ni
    buang masa

    50

    0
  3. mak jabit says:

    kalau dengan Iqram cikebum cikebum ni mmg xkan selesai. lagi2 pulak dia ni bangsa suka membalas kenyataan. Pls la iqram ko sememangnya tak sihat.
    Terima la hakikat! Org sihat/normal xkan wat gtu.. masih boleh pk jauh lagi. ni ntah pe2 ntah..

    50

    0
    • Anonymous says:

      dia ni nak perhatian je. mak dia sendiri mengaku dia ni sihat je sebenarnya. saje nak perhatian. x sihat apebendanya, pandai pulak cari & balas tweet yang ditujukan kat dia.saja attention-seeker, ingat camni ade org nak amek blakon kot. mmg zaman iqram dah berlalu, skrg zaman fattah amin je. mcm aaron pun zaman dah berlalu xde pulak nak buat benda bukan2. kalau jadi artis ni,masa zaman blum berlalu mulakan la buat business ke apa supaya bila dah bkn time kau, xdela kau terhegeh2 nak buat perangai bkn2 dgn harapan dpt market balik.

      42

      0
      • Anonymous says:

        Actually dia putus cinta agaknya. Kena reject dgn soo winci dulu tu. Kesian tapi org tunjuk sayang kat dia lagi dia x betul. So better x yah layan

        4

        0
  4. Miss Unibes says:

    Dia ni makin menjadi2 pulak. Kau tu taktau hormat org. Kau ingat semua yg kau buat tu org suka? Bila org tegur, kau marah. Padahal kau yg perangai macam mintak penampar. Kau sendiri tak suka org kacau kau tapi kau? Ohhh kau bolehlah kacau org. Org tak boleh tegur kau. Macam kau tu betul sgt. Pegi berlakon balik. Biar masa kau terisi dan terikat dgn kerja daripada kerja ganggu org dan live kat ig macam sewel. Sayang betul kau ni. Berlakon dah elok tapi sudahnya mcmni. Lol.

    137

    -1
  5. eton says:

    acah2 alim konon. hari tu bukan main seronok melucah mkn eskem dgn liana gedik tu.. dua2 dahaga perhatian, baik kwen je korang dua ekor

    17

    0
  6. Tk says:

    He is actually crying for attention and help help tro his unusual, and sometimes dangerously strange character.

    8

    0
  7. Anonymous says:

    Attention seeker. Kalau artis Korea dah lama dia ni bunuh diri hidup asap arang. Bila job dah kurang, duit takde nak sara diri. Nak buat keja lain takde bakat, ni lah jadinya. Meroyan sana sini cari perhatian mcm Aliff Syukri, Fathia Latiff. Teruk beruk betol org Melayu ni bila attention seeker.

    9

    3
  8. Anonymous says:

    Cuba kacau persembahan org agak2 laaa tgh bertanding tu… sape2 pun akan geram.. bila kene tegur dan2 ckp 5 perkara bagai.. kalo ikut betul2 sume 5 perkara tak buatkan iqram jd gila skrg ni

    22

    0
  9. KAKAK MELUAT DENGAN IQRAM says:

    seeker attention.. dlu msa dia sihat normal otak tak biol mana ada org highlight pasal dia skrg bila dia mcm “kera” terkinja2 pishang2 tu ramai plak highlight dia … tu yang menjadi2 tu dia ingat orang suka kot dia mcm tu … please la media and all his friend tak yah la nak back up sgt mamat Psycho ni

    5

    0
  10. Memel says:

    Tapi betol lah bile tgk balik tak patut iqram naik..sbb time last tu that is his moment for Hael….

    14

    0
  11. Anyn says:

    Fatiya tolg masuk. Hihihi

    7

    0
  12. akak kg baru says:

    buang tabiat

    1

    0
  13. Duk hspital says:

    Aku skong altimet..pe ke jadah ko nk gnggu prsmbhan org.klu wat gtu da mcm mmg xbtul,pgi rawat yurself la iqram.b yurself like b4.cra ni mmg bukn ko.ko ni mmg wat org brtmbh mnyampah.

    14

    0
  14. Anonymous says:

    eh menyirap plak lah aku dgn mamat biol ni, aku tgk ko ajl tu ari pon mmg org mcm xde adab lah ko ni iqram, ko malukan diri sndiri same dgn ko malukan mak ko yg baru kematian ayah ko tu tau x. boleh x ko duk diam2 jage je mak ko tu n nak bisnes2 lah sane jgn nak sewel sane sini. ko igt tu pentas karoke org kawen ke??

    5

    0
  15. Anonymous says:

    jadahnya la princiky oi..aduhhh..buat malu jer

    2

    0
  16. xyz says:

    Ohh, Iqram baca beutifulnara juga eh?

    3

    0
  17. Anonymous says:

    Nmpk x permainan die..klu rancangan popular rating tinggi,ade je nk up kn diri.. dulu gigih g melodi jemput..mufti panggil x nk g jmpe plk..

    6

    0
  18. iqram gile says:

    plssss Nara..stop this………………..mamat gile semakin vavi….menci semua org…semua dia nk cbuk joget

    4

    0
  19. iqram gile says:

    plssss Nara..stop this………………..mamat gile semakin vavi….menci semua org…semua dia nk cbuk joget………

    1

    0
  20. Anonymous says:

    bg ler dia job. kot2 kurang sikit perangai attention seeker tu

    1

    1
  21. Tengok ja says:

    Kalau orang lain kena ingat 5 perkara ya encik iqram, sebelum 5 perkara… Masa encik iqram buat benda2 ni, ada ingt tak 5 perkara tu? Masa makan eskrem dgn kak kkm tu, ada ingt tak?
    Kalau tak malu dgn orang, tolong malu dgn Allah.
    Kalau encik iqram ni kecewa dgn hidup atau marah dgn orang bukan macam ni caranya…

    Dan kalau betul2 encik iqram ni sakit, sila dapatkan rawatan dgn segera tapi kalau sengaja hendak mencari perhatian tolong hentikan… Terima kasih.

    17

    0
  22. Alip Syuk says:

    Neelofa xnk knal2 dgn iqram ke? Mne tao ade jodoh…

    4

    3
    • Anonymous says:

      Neelofa x pandang weyh. Celebrate birthday dgn raja muda selangor korang x nampak ke insta story dia?? Kahhh… Confirm weyh dgn raja muda tu. X dpt fattah dpt rm selangor. Nak balas ke fazura x dpt tmj. Kikiki. Game betol semua

      0

      0
  23. Ikram says:

    Mana la pergi perasaan beliau?!.. hmmm

    0

    0
  24. roro says:

    Belum kena lagi bolehla cakap… Kalau dah kena nanti bising juga macam loser padahal diri sendiri cari masalah. Seeloknya pegi cari keje cari duit tapi cari nahas. Elok dihempuk dgn peti ais je dia ni.

    1

    0
  25. Anonymous says:

    Apa motif tv3jemput dia ni ke ajl???apa function dia??rasanya ramai lg artis yg patut diundang but absolutely not him…dah tahu perangai dia mcm mana kann???dia ni mcm msk kategori abnormal behavior dissorder….semoga dia akan berubah ke arah yg lbh baik…

    0

    0
  26. Anon says:

    Media should not give any limelight to this crazy person. Buang masa.mcm support dia pulak. Ko ni iqram mmg sikit2 guna agama bila nk bidas org. 5 perkara sebelum 5 perkara??? Ko buat x benda tu? Kalau buat, xda la ko pakai skirt n menari xsedar diri memalukan diri sendiri kan? Kau sendiri musnahkan masa depan kau. Sure kau bangga. Kasihan. Shame on u Iqram Dinzly. #perangaiburuk

    0

    0
  27. Gossen says:

    annoying attention seeker

    0

    0
  28. 0606 says:

    dah buat salah macam org sewel nak guna agama pulak ?????

    0

    0
  29. Amy says:

    Dua2 pun aku xminat tp kalau bab ni, aku sokong Altimet. Org dh buat preparation selambe je kau nk rosakkan show org.

    0

    0
  30. mak cute says:

    loya tgk muka iqram gigit pisau tu…pakai pun ntah apa2 legging skirt cm kain langsir pastu joget2 bagai…nk ckp bab agama…sendiri berjoget dengan liana rosli tu apa…dia ni makin org layan makin menjadi…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    Korang x tengok ke Nisha izzati Chocolate Stoberi interview Iqram kat AJL?? Dia puji Iqram multi talented. Then dia tanya iqram ape je Iqram x buat lagi?? Iqram jawab PORNOGRAPHY. Allahu Iqram. Terus awkward mengucap Nisha kat situ jugak! So disrespectful & annoying lah! So sick. APe nak jadi iqram. Kau tu bukan buruk pon. Perangai jaga. Just sbb x dpt soo wincci & fouziah gous gini jadil? Come on man. If x mental act properly lah.

    2

    0
  32. ???? says:

    Hi there, this weekend is nice for me, for the reason that this point in time i am reading this impressive
    educational paragraph here at my home.

    0

    0

Leave a Comment

Optional