Insiden Sukar Dielak Paling Relatable, No 2 Paling Tahan Sabar

Branded

Insiden Sukar Dielak Paling Relatable, No 2 Paling Tahan Sabar

Dalam hidup seharian, kadang kala walaupun sudah dibuat perancangan, ada saja insiden berlaku di luar jangkaan. Tips untuk menghadapi semua ini hanyalah kekal tenang dan tidak tergopoh-gapah, bertambah teruk jadinya nanti. Jom kami share insiden tidak dijangka yang mungkin ramai boleh kaitkan dan pernah alami sendiri.

WFH, kena masuk pejabat mengejut

covid test kit

Sekian lama bekerja dari rumah (WFH), tiba-tiba ada mesyuarat tergempar perlu dihadiri di pejabat dan mewajibkan ujian Covid-19 menggunakan test kit. Stok test kit pula sudah kehabisan di rumah, dapat emel pula dah malam, macam mana nak buat? Ini yang terjadi kepada Nani, 27, seorang eksekutif jualan syarikat swasta.

Lampin anak bocor di rumah orang

Bagi Azira, 32, dia berdepan detik mencemaskan apabila anaknya Zafran, berumur setahun yang kebocoran lampin ketika berkunjung ke rumah kawannya yang tidak mempunyai anak. Ah, sudah, lampin pakai buang pun lupa dibawa kerana kunjungan tidak dirancang.

Mentua buat kejutan depan rumah

fridge kosong

Balik je kerja, ada mentua depan pagar rumah Zalif & Amy. Mereka terkejut dan dalam masa sama gelabah kerana ibu Zalif itu memang tak makan makanan luar, semuanya perlu dimasak. Masalahnya barang dapur pun tak cukup, macam mana nak masak?

Alat tulis anak tak cukup, esok sekolah!

ala tulis

Biasalah budak-budak, bila esok nak guna, barulah takut-takut nak beritahu mak ayah alat tulis apa perlu dibawa keesokan harinya. Momen ‘nak-marah-tapi-kena-sabar’ itu dihadapi sendiri, Nora, ibu muda kepada Anaqi, darjah 2. Apa boleh buat, anak kan?

Sibuk kerja sampai masakan pun rentung

Masih lagi isu bekerja dari rumah. Apabila perlu memasak sambil bekerja, mesyuarat online, sedar-sedar dah hangit ayam goreng atas dapur. Anak pula dah merengek lapar, si ayah dah dalam perjalanan balik. Panik kan? Tapi Nur Imani tenang je melalui detik sebegini, kata orang, alah bisa, tegal biasa.

Situasi-situasi di atas mungkin korang sendiri pernah alami kan? Tapi tahu tak kini segalanya lebih mudah dengan aplikasi foodpanda. Bukan hanya makanan, macam-macam pun boleh dipesan melalui aplikasi yang memudahkan urusan harian ini.

Dari barangan dapur, barangan elektrik & elektronik, keperluan kesihatan, minuman, produk bakeri & pencuci mulut, kelengkapan rumah, barangan sukan, produk kecantikan, segalanya tersedia di kedai foodpanda. Sekarang ni, keperluan seperti facemask amat penting, kehabisan stok, juga boleh dipesan di kedai foodpanda atau foodpanda shops.

pandamart

Kalau sebelum ini foodpanda lebih sinonim dengan perkhidmatan penghantaran makanan, kalau nak tahu, sekarang lebih banyak lagi korang boleh dapatkan dengan aplikasi ini. pandamart menjadi ‘kedai runcit’ online untuk membeli-belah lebih 4,5000 barangan, siap dengan penghantaran terus ke rumah dalam masa 30 minit. Untuk mereka yang sibuk dengan kerja di rumah atau tidak boleh meninggalkan anak, ini adalah pilihan paling bernas.

Untuk memudahkan pengguna, produk dijual diasingkan mengikut kategori seperti snek, minuman, barangan tenusu, daging, produk bayi, penjagaan diri, barangan memasak dan bermacam lagi. foodpanda juga mempunyai makanan sedia dimakan didapati secara eksklusif di pandamart di bawah Pandabites. Istimewanya, Pandabites ini mengetengahkan produk snek tempatan dari usahawan kecil & sederhana (IKS). Nak lagi senang, boleh je terus taip di search bar.

Berpatutan ke harga foodpanda ni?

foodpanda rider

Bagi korang yang tak pernah menggunakan perkhidmatan foodpanda ini, mungkin antara persoalan utama adalah harga yang dicaj. Jangan risau sebab foodpanda ada pandapro. pandapro adalah pelan langganan bulanan yang membolehkan pengguna untuk makan, berbelanja, hidup dan jimat dengan pandapro juga!

Pelanggan pandapro mendapat keistimewaan diskaun 20% untuk pesanan pandamart, bukan sekali tapi dua kali sebulan. Sangat berbaloi dan jimat! Selain itu, jom kami share kod promo lain untuk korang gunakan untuk penjimatan berganda.

PESTAPANDA – 40% diskaun bagi penghantaran makanan untuk restoran terpilih

PICKUPFEST – 28% diskaun untuk pick-up di restoran terpilih 

PESTASHOP – Potongan harga RM12 dari RM60 di kedai foodpanda

6OFFMART – Potongan RM6 dari RM70 untuk pesanan pandamart

Giveaway untuk pelanggan bertuah

Sekarang, foodpanda ada giveaway yang menawarkan 2 bulan langganan percuma dan RM50 baucar tambahan untuk 4 JUTA pelanggan bertuah. Korang mungkin salah seorang yang bertuah itu! Jangan lupa periksa app foodpanda setiap hari.

Bagi yang mahu melanggan pandapro, ini harga langganannya, memang mampu milik. Banyak pula kelebihan korang akan dapat juga.

-1 bulan berharga RM8.90 (Diskaun 70%)

-6 bulan berharga RM6.90 sebulan (Diskaun 77%)

-12 bulan berharga RM4.90 sebulan (Diskaun 84%)

rider foodpanda hantar order

Korang juga akan menikmati 12 penghantaran percuma untuk pesanan melebihi RM25. Bukan tu je, ahli juga akan menikmati tambahan diskaun 5% untuk pesan ambil (pickup) beserta dua baucar diskaun 20% untuk pembelian melebihi RM45 di pandamart (dihadkan kepada RM10). Untung kan? Siapa kata mahal, kena cuba dulu okay?

Nak tahu apa ada lagi di foodpanda, muat turun sekarang di App Store dan Google Play. Mana tahu korang sendiri pun akan berdepan dengan situasi tak diduga kan? Ikuti foodpanda di Facebook dan Instagram untuk promosi terkini.

Ikuti Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

Komen

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...