Written by Bella | July 9th, 2018

Sering dilanda kontroversi dan dikritik menampilkan aksi mesra bersama ‘kekasih’ masing-masing yang sepatutnya tidak perlu dipaparkan kepada umum, nama dua jutawan kosmetik Safiey Illias dan Nur Sajat sering mendapat perhatian ramai. Jelas sekali mereka sebenarnya mempunyai masalah kekeliruan identiti.

Sehubungan dengan isu itu, Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Fauziah Salleh telah menyatakan hasrat untuk bertemu dengan Safiey dan Sajat bagi membantu mereka kembali kepada fitrah asal.

Buat Fauziah yang turut mempunyai latar belakang dalam bidang kauseling, kita tidak boleh menggunakan kekerasan ataupun terus mengecam jika ingin mereka kembali ke pangkal jalan.

Saya tidak mengatakan apa yang dilakukan mereka itu betul dan boleh diterima kerana yang haram tetap haram, tapi pendekatan dakwah yang perlu diambil bukan dengan cara menghukum.

Berdasarkan pengalmannya, Fauziah sendiri pernah menyaksikan golongan lelaki yang berpewatakan dan menyerupai wanita kembali ke fitrah apabila didekati secara berhemah.

Terdahulu, Safiey dan Sajat saling menyindir antara satu sama lain menerusi akaun Instagram masing-masing.

Sumber Berita : mStar Online

31 responses to Ingin Bantu Masalah Konflik Identiti, Menteri Mahu Jumpa Sajat Dan Safiey Illias

  1. nara slow says:

    gosip dah berapa hari timbul, baru nak update kat page kau nara. ish ish ish.

    0

    0
  2. Anonymous says:

    Nara ni mmg slow. Tp klau bab iklan, dia laju

    0

    0
  3. Peliwat Tegar says:

    Sama cam Jakim…tak abih2 nak enter frame…esok kita dengar plak mufti perlis komen pastu lusa mufti Perak pulak komen….tapi komen je la…

    10

    1
  4. makcik ketupat says:

    tapi kalau diaorang dah “potong” camaner nk balik kt fitrah asal? tanya jerrr

    0

    0
  5. ain suzana says:

    mohon media tidak lagi bercerita tentang mereka2 yg dua alam ni especially yg beragama Islam. bila kurang perhatian maka kurang perangai pelik mereka. mohon sangat.

    20

    0
  6. Anonymous says:

    tambah lagi sekor…RIZULALA

    7

    0
  7. Anonymous says:

    bukan mereka ni je.. jantan x tau malu yg kekonon boifren tu sekali!

    10

    0
  8. tiqa says:

    sajat, safiey …si rizulala tu…bagi lah ceramah kat dieorang..memandang kan mereka ni dah ‘femes’..tindak tanduk mereka tu takut diikuti oleh orang lain…jadi jgnlah galakkan bende yg terang2 berdosa…aku rasa mcm institusi2 agama yg ada kat malaysia ni mcm tutup mata je kes2 mcm ni…lagi menjadi2..lg berleluasa…dah tak malu utk keluar TV…dah jd bangga pulak golongan2 pondan/maknyah ni menyerlahkan diri…buatlah tindakan sikit…bgi ceramah kesedaran ke…denda ke..and bnde2 ni kena berterusan..tak boleh sekejap2…nnti jd mcm safiey…dah insaf beriya masuk tv alhijrah…tapi buat balik…lagi worse! hurm…..

    2

    0
  9. Anonymous says:

    dulu golongan ni malu nk keluar siang… skrg siang mlm tak malu dah.. ade followers ramai pulak tu… bangga jenis pompuan fake… biarlah tak lawa mane yg penting ori bang… original still the best kau

    7

    0
  10. Kcik bsar says:

    Xpyah la ssah2 mntri2 skalian.sdangkn jakim pn pnakut inikn mnteri.en sajat dn en safie ni rsa dia lg brkuasa dr Allah..blum dpt msibah blh la ko brlgak

    5

    0
  11. anon says:

    Tak pajah lah buang masa nak melayan spesis ni ..
    Rasa nye byk lg isu yg lebih penting…. pendidikan anak2 kita masa hadapan..
    Spesis ni makin dilayan makin menjadi…
    Cara terbaik , media jgn upload pasal spesis ni lagii…
    Nara ni tak makan saman… dy berapa byk komen sebelum ni mintak
    jgn post pasal ENCIK SAJAT , ENCIK SAPIE dan EN. FAIZ ROSLAN..
    Nara ni lagi kita kata jangan , lagi byk dia post….

    5

    0
    • Pon pun dan says:

      Tulah kan!!!!!! Lagi dia letak gambar abang Safiey half-naked!!! Mengundang je….

      5

      0
    • aaaakulah says:

      dia nk nnti skali ngan anak dia jadi pondan nanti kot…sbb suka sangat kasi space utk geng2 pondan ni utk tular dlm minda bebudak sekarang…ingat nara,duit duit jugak…tp kesan n saham akhirat ko dpt sama dol

      0

      0
  12. mak cute says:

    maknanya sah2 la SAJAT ni jantan tp mak ayah siap berdoa kat mekah tuk nur sajaddah konon…kejadah nya..mak ayah tanggung dosa…dosa blkg citer…

    4

    0
  13. Hijack says:

    Bezanya pompuan sejati makan jgk dgn teguran. Kalau jantan, bagi tapak kaki pun tetap keras hati. Tu nama anakJANTAN!

    4

    0
  14. nyampah says:

    pak menteri pun nk glamer gak ke? kata Malaysia Baru kn..kn… undang2 dan enakmen serba lengkap. Tolong pastikan penguatsanaan dan perlaksanaan dilakukan. rule by law ok!!

    0

    0
  15. Alanice says:

    PH dgn BN sme je sibuk hal pondan

    0

    1
    • damai says:

      kalau x buat apa2, salahkan kerajaan, nak bantu ckp sibuk, x faham lah mindset netizen nie, bual inggeris ckp x sedar diri, hiss hiss hiss

      0

      0
  16. greenfingers says:

    Perempuan tulen yg like, share n puji aksi2 diorg pon dpt saham sama. Klu xda org yg like, puji melambung, xda jd bnda cmni. Ok la sajat ko boleh pusing ckp ko tu khunsa, kunun. Yg si safiy ni terang2 bapuk! Tp xda tindakan ponnnnn.. Si faizal tu kena banned sb bukak baju. Yg si safiy ni apa cite ye wahai penguatkuasa kat Malaysia. Seriesly xphm kenapa masih takda tindakan atas mereka ni.

    4

    0
  17. anonymous says:

    kepada Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Fauziah Salleh adalah lebih penting puan selesaikan masalah kemiskinan rakyat,isu kad pengenalan anak2miskin,belia terpinggir tiada pelajaran yg menjurus ke masalh gelandangan,di darah pendalaman dan yng teramat kronik masalah LELAKI BERKAHWIN KANAK2 !!!!! safi dan sajat buakan masalah negara pun cara menteri memanggil mereka ke pejabt adah mengaibkan mereka sahaj tambahan mereka adlah ahli perniagaan yag berjaya, bahkan selalu menghulurkan DERMA utuk golongan memerlukan jadi tolong hormat.

    0

    1
    • Anonymous says:

      otak ko…xkn nk biar pulak 2 ekor beruk ni bermaharajalela…butuh ko kate aib….diri sndri y buka aib lps tu nk slhkan org….dh jakim pn x amik tindakan so wajar laa menteri pulak y amik tindakan..xkn nk tggu ko pulak amik tindakan bodoh…ni msti geng2 kunyit jgk ni….

      1

      0
  18. rakyat kerajaan baru says:

    Malaysia sekarang di bawah kerajaan baharu…..kepada Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Fauziah Salleh adalah lebih penting puan selesaikan masalah kemiskinan rakyat,isu kad pengenalan anak2miskin,belia terpinggir tiada pelajaran yg menjurus ke masalh gelandangan,di darah pendalaman dan yng teramat kronik masalah LELAKI BERKAHWIN KANAK2 !!!!! safi dan sajat buakan masalah negara pun cara menteri memanggil mereka ke pejabt adah mengaibkan mereka sahaj tambahan mereka adlah ahli perniagaan yag berjaya, bahkan selalu menghulurkan DERMA utuk golongan memerlukan jadi tolong hormat.

    0

    1
  19. Adun says:

    Setujuu

    0

    0
  20. anon says:

    wahai pak menteri
    diorang ni bukan bercelaru identiti
    mereka tahu sebenarnya
    sepatut nya JABATAN AGAMA DAH BLEH TANGKAP DAH MEREKA NI

    5

    0
    • Anonymous says:

      dh jakim lembab nk mampos…..tggu sebulan ni dh berbulan2…drpd sebelum PRU dh abis PRU pn xde ape2 action….so terpaksa laa menteri masuk campur…

      0

      0
  21. Anonymous says:

    Org x puasa laju jer kena tangkap.
    Yg makhluk celaru ni apasal takde apa2 tindakan?
    Bagi contoh tidak baik pd budak2.
    Sedih bila tgk apa berlaku pd org Islam skrg.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Kalau semakin byk kewujudan makhluk2 ni di M’sia..ditakuti boleh tenggelam lenyap PETA m’sia ni nnti ditelan bumi…subhanaullahiminzalik..

    #jauhknlahbala

    0

    0
  23. menteri cegah pondan says:

    nauzubillah .. kaum ni cepat2 la pupus risau aku

    0

    0

Leave a Comment

Optional