Written by serenity | July 5th, 2018

Kedua-duanya memang popular di kalangan rakyat Malaysia. Jika Safiey Ilias mula dikenali dengan kisah penghijrahan dari pondan kepada lelaki kemudian menjadi pondan semula, Nur Sajat pula dikenali kerana pernah mengaku seorang pondan kemudian mengaku dia seorang khunsa.

Safiey mempertahankan bahawa sekurang-kurangnya dia masih mengaku pondan dan tidak pernah memuat naik video sedang mandi, seolah-olah menyindir Sajat.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.


Perkara ini bagaimanapun sampai ke pengetahuan Sajat yang dilihat memuat naik kenyataan balas di Instagram tentang komen Safiey.

Bagaimanapun, Safiey telah memuat naik satu kenyataan balas di Instagram, mendakwa seseorang sebagai Raja Bomoh.

Perbalahan mereka ini mendapat reaksi Netizen sejak semalam. Ramai merasa hairan dan tak kurang juga menyatakan mereka terhibur dengan secebis kisah perang mulut antara dua Instafamous ini. – beautifulnara.com

85 responses to Raja Dadah Dan Raja Bomoh: Safiey Ilias Bergaduh Dengan Nur Sajat?

  1. Anonymous says:

    Ganas betol kalau pondan2 gado ! tak lembik2 mcm Haqiem Rusli tu – depressi lah konon!

    127

    0
    • sukatiler says:

      hahaahahhaaa!!!! lucunya…sekali pondan ni sembur…bang nara pun boleh potong kotte.

      38

      0
      • Anonymous says:

        kalau lelaki bergaduh bertumbuk, kalau pompan bergaduh tarik rambut, pondan bergaduh TARIK TETEK PLASTIK dier org.

        54

        0
    • Anonymous says:

      Hahaha. Win! Mohon HR gi menuntut dgn pondan2 ni nak jd survivor. Hahaha

      19

      0
    • Anonymous says:

      anon 11:02, btol la..pondan2 ni ganas kalau gado. si haqiem tu bile plak nk jadi pondan???? bukan lelaki la dow wat gimik2 konon sakit nak mamposs..dr awl aku da agak, sebab otak ko masih bebudak sgt, xmatang, geli ahhh.!!

      9

      0
    • Anonymous says:

      tak kuasa nak layan..dua2 pon fake!

      5

      0
    • Salamat Munak says:

      yang penting dua2 laki depa org Kelate…org Kelate mmg byk yg suke kunyit ke apa??? #TanyaJeaHawauu

      0

      0
  2. wekkkkkkk says:

    Raja Dadah tu Safiey—maksud….dri lelaki ke pondan, pondan ke lelaki..skrg pondan..maknanye..kalau hisap dadah..susah nk berhenti.

    Raja Bomoh ni ..Sajat je…asik2 nk buat citer auta je.

    Sikit je taip..nnti org mrh..nnti smbung

    10

    0
  3. Anonymous says:

    Apabila dua pondan besar bergaduh. Jakim mufti mana? Sumbat je dorang ni dlm penjara.

    40

    0
    • puki sumbu sajat says:

      jakim dh boleh bungkus..lembab buat kerja

      3

      0
    • N comel says:

      Setuju..masih trtggu2 para mufti atau ulamak pula menegur mereka..sedih bila dgr cte yg safiey akan berkahwin dgn bf die.laki dgn laki mana blh kawin.ok bai.

      2

      0
  4. la la land says:

    2x x sedar diri

    6

    0
  5. Anonymous says:

    hahhaha.. pondan bergaduh!

    4

    0
    • wekkkkkkk says:

      mengalahkan perang sedara dik beradik laki bini mak nenek mak ayah ipar duai.

      mmg sah Sajat tu Pondan…bukan Khunsa.
      Yg raja dadah tu pulak terang2 mengaku…bukan pembohong.
      Sajat ni permainkn imaginasi kepala hotak netizen.

      11

      0
      • Anonymous says:

        sajat pun potong kote.. rm6k jer bole laaa asal dpt mengaku khunsa
        patut lah JAKIM senyap… sah pondan

        0

        0
  6. Bob Barli says:

    Apsal nampak mcm Safiey yang start dulu. Dengki ke apa. Haha. Btw, statement Safiey tu boleh buat bukti kt JAKIM. Tu pon kalau JAKIM berminat lahhh. OPSSS..

    42

    0
  7. Anonymous says:

    bertaubat laaa…knp nk memalukan bangsa melayu dan agama islam..HIDUP PASTI MATI..tolong la jgn tunjuk tauladan songsang nie pd anak anak yang baru nak kenal kehidupan dunia ALLAH..SUBHANALLAH..

    10

    1
  8. YNA says:

    siapa lah jodoh korang berdua kan sajat & safie ni?
    mesti jenuh la dorang dok tunggu jodoh xsampai2.
    rupe nye jodoh masih lagi memondan..

    23

    0
  9. Hooray says:

    Elok la tu,’pedang’da sdia ade.kite tgk spe yg mnang?

    5

    0
  10. Pondandandan says:

    Aku asyik terfikir, kalau betul sajat p**** sumbu, cmne dia puaskan coach yin agknye. B***job agaknye.

    1

    0
    • Anonymous says:

      Lubang belakang..atau gesel celah tetek

      3

      0
    • Team safieylias says:

      Kan dia dah cakap dia dah potong. Sajat pun potong kat hatyai. Bila dah potong, dia akan ada lubang macam pompuan ori. Cuma sajat punya lubang vagina tu pendek, bila sumbat penis tak leh masuk dalam sebab dia buat murah2 je kat hatyai.

      2

      0
  11. Anonymous says:

    Kegilaan ape ni weh?? cukup2 laa dgn berita najib rosmah, budak kena campak, kena buang, kena bunuh, otak aku da x bley nak brain lagi dgn berita2 yg menderu2 masuk cm ni.. propa je bergaduh bagai nak rak still dua2 bukan wanita tulen kalau gaduh dgn budak pompuan hingusan pon still kalah teruk k!!

    12

    0
  12. anak makcik joyah semprit says:

    bile lesong batu bertemu ibu kunyit…
    berlemohhhhh..masing2 x jumpa lubang…hak hak hak

    1

    0
  13. alipsukeri says:

    berebut tiara ratu pondan ka? tarik2 rambut nok. tarik kote sekali kasi panjang.ko hado hahaa memang pondan2 ni dengki sesama sendiri, main bomoh2 tak ngaku inject sana sini, belah sana sini, ngaku ori… alahia pondan pondan apa nak jadi.

    0

    2
  14. Anonymous says:

    safiey ni memang muka tak elok la . sajat atleast ada gak time nampak cantik . pakwe pon smart , nak banding dengan safiey alahai . aku selalu baca agent safiey ni yang selalu bukak cerita safiey menipu . sajat menipu agent bawah belum dengar lagi lah . lagi satu sajat dah tau dah memang kelaut , yang safiey ni dok main agama dulu cakap nak berubah buang itu ini pastu katanya gimik nak bagi orang kenal brand dia . aku rasa dia jeles kat sajat , sajat banyak kawan orang kaya . dia harap faizroslan adik dia tu jala . kahkahkah .

    21

    1
    • Anonymous says:

      aku penah jumpa sajat depan2…mmg lawa dia ni..kulit putih gebu..badan cun..kalau dia diam tak bukak mulut sure org ingat dia pompuan sejati…cam aku pun terpasan sebab dengar suara dia uolss….terus toleh…laaaa…rupanya abam jat! kensel!

      14

      0
    • Team safieylias says:

      Sajat lawa sebab dia sentiasa drip. Memang la lawa. Tak ori pun.

      2

      0
    • Anonymous says:

      Dua dua BONGOK.apa nk kira dgn rupa tp BONGOK.

      1

      0
  15. Pon pun dan says:

    Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahshahahshahahahahahahahàhahahahahahahahahahahaaaaààaaa……lawak sungguh…….teruk & buruk …tak abis lagi aku ketawa ni!! Huh!!!

    12

    0
    • Anonymous says:

      Nak beli popcorn n join gelak gak la….
      Leh up gred vocab mencarut lepas nie…

      Hahahahahahahahahahaha
      Hahahahahahahahahahaha

      2

      1
    • Wekkkkkkk says:

      Knapa dlm blog tulisn ni tak boleh letak simbol org ketawa sedih dn mcm2lh. Yg warna kuning tu..
      Penat je taip “hahahaha” …letih lh.
      Ko x pnt ka..

      3

      0
  16. aku kau says:

    hahh apo lagi….masing2..jolok la juboh masing2…sape sakit dia kalah…bangang dua2 ekor ni

    2

    0
  17. tOYS says:

    AL JUBURI

    1

    0
  18. Akak Kantin says:

    agak kalo 2org ni masok lokap..Lokap lelaki ke perempuan ek polis sumbat??..

    5

    0
    • Anonymous says:

      hahaha pertanyaan ko ni mengingatkan aku kat satu wedding ni aku pergi…tempat makan diasingkan “lelaki” dgn “perempuan” sbb bapak pengantin ni ustaz gitu nk jaga adab lah dlm majlis lelaki pompuan x leh campur. Siap ada papan tanda okey …Sekali tu ada 2 mak nyah (aku rasa dia ni kawan mak andam kot) berdiri tgh2 antara kawasan lelaki dan perempuan…aku masa tu kebetulan lalu sblh diaorg terdgr diaorg cakap “kita ni nk duduk mana ye?” Alahai kesian plak aku nengok masa tu…last2 diaorg ambik nasi diaorg makan dlm rumah pengantin…

      20

      0
      • orchid says:

        hahaha,

        tapi zahir nya dia lelakikan, dok je lah tempat lelaki tu.

        2

        0
      • anonymous says:

        tak setuju betul kalau ada kenduri buat macam ni …asingkan lelaki dengan perempuan…yang kesiannya orang pompuan la kalau ada 5 anak semua anak nak dok dengan maknya…mak la kena layan suap kan anak bagai… so yang bapak nya seronok makan sorg2 tak payah layan anak…berborak pastu isap rokok

        pastu tak bercakap2 dtg kenduri sbb ada yang kita tak kenal..kalau pasangan ada dengan kita leh la borak2….ntah apa2 punya konsep..org makan kenduri bukan nak buat maksiat pun

        32

        0
        • Wekkkkkkk says:

          Haha betuiiiii…
          Klau train tu x apelh jugk kn.

          2

          0
        • Kedondongreal says:

          Kg aku walau x asing. Tapi kami tahu2.sendiri tempat makan lelaki Dan perempuan berasingan….tapi kalau family yg ada kecik2 tu…boleh jer diorang duduk mana2

          1

          0
  19. Anonymous says:

    apee siallll

    0

    0
  20. linac says:

    ha kauu..pondan kalau sembur memang on point..

    2

    0
  21. Anonymous says:

    giler puak puak bapok pondan ni…

    0

    0
  22. Jgn Hina says:

    Terfikir jugak kalau diorang ni pi function tandas Mana diorang guna ek?kalau guna tandas laki nnti kena rogol lak tapi malang la laki tu rogol pondan.kalau pompuan dituduh perogol pula.bahaya ni

    3

    0
    • anonymous says:

      kalau masuk tandas pompuan haram …dia orang jantan la…kalau tersentuh batal wuduk

      2

      0
      • Wekkkkkkk says:

        Seumur aku hidup ni…tak pernah trserempk dn bertembung dgn pondan kat pintu masuk tandas pompuan.
        Tahan sungguh diaorg ni menahan kencing. Entah2 kencing dlm botol dlm kereta. Bila botol di buang…org gila ingat air zappel.. tmbh jdi gila.
        Jgn pondan…nnti kena sakit batu karang menahn kencing.

        4

        1
        • Bok says:

          Pernah jumpa sapi dlm tandas pompuan. Masa tu sama2 beratur nak masuk. Dalam tandas tu pon siap apa pompuan yg nk bergambar dgn dia..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Klau lelaki bukn dri malaysia trmasuk tndas pompuan..(emergencylh katakn)..ada org asing tu ckp…kena masuk lokap, sbb ada org repot kt balai. Hanya kerana termasuk. ( mungkin ada foreigner yg buta huruf atau buta simbol…atau mmg tiada simbol)..
          Klau org local masuk…hanya dlm hati berkata…org gila ke..gila mengerak ke…agak2 ada org report tak.

          Klau pondan msuk tndas wanita…adakg kita wanita berdiam dn kamu kata..siap bergmbr lgi…ini salahkn.

          Sbb pondan tu ada konek.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sapi yg memegang watak lembu ke dlm upin ipin

          0

          0
    • Amboi says:

      Tandas OKU lah

      0

      1
  23. Makcik Cabai says:

    oh dunia-dunia….
    Hantaq pi Gaza la 2-2 orang ni..
    Untung-untung balik nanti jadi lelaki sejati…

    3

    0
  24. Tulen Bang says:

    Raja Dadah?? dia jual dadah ke buat modal jadi kaya konon jual produk yg tak pernah nampak org pakai tu? OOPSss…
    Patut la kemain berlawan2 tayang boifren la, balik rumah mertua la. bergaduh.nak jadi pondan No.1 Malaysia rupenye..
    Tapi,Terima Kasih la kat safig sebab da confirmkan kat Malaysia yg sagat ni pondan bukan perempuan. (yg kata nak lekat tahun depan tu..).

    3

    0
  25. spedo.galaksiampang says:

    tp kan.. kawan kite ade ngikut si sapi ni g bomoh yalls. bela2 patung dlm rumah, mandrem2 bagai. dua ekor pondan ni sama je tintongnye

    2

    0
  26. Rosmah says:

    Chinggg tu apa?

    0

    0
  27. Anonymous says:

    Hahaha.. Kelakor pulak bila pondan sama pondan bergaduh…baik bertaubat la wehhh lg baikkk.

    0

    0
  28. pondan melaka says:

    hoiii nyah jaga molot ko tu mak pon potong puki kat kuladet jugak hokayy 10k lagik,main okayy pon dgn laki mak ko pndai je lobang tak dlm bagai ko tu dah potong ke belum …hanattt kan kauuu

    0

    0
    • Anonymous says:

      mcm ko marah berdepan…ish..ish..ish..3 kali baca baru fhm..nasib baik ada dot..dot..dot di hujung…kalau x blurrr aku ..ni pun dh blurr

      0

      0
  29. Team safieylias says:

    Korang ni kan, asal pondan je lawan pedang. Cuba banyakkan membaca sikit.

    Pondan zaman sekarang ramai dah potong. Kos nak potong pun tak mahal dah. Bila dia potong pelir dia tu, doktor akan tukar pelir dia jadi lubang vagina sebijik persis pompuan ori. Tu pasal sajat gigih claim dia pompuan sebab dia pun ada vagina u ols!

    Kalau dia main, lelaki still boleh fuck dia. Cuma dia takleh pregnant, tu aje. Sebab air mani yang masuk lubang dia tu akan meleleh keluar balik sebab lubang dia tu lubang kosong je. Takde sambungan ke kilang telur

    5

    1
  30. Anyone says:

    Chingg and puki sumbu tu apa???

    0

    0
    • wekkkkkkk says:

      chingg – mgkn suka pakai rantai2 yg ada bunyi2, mcm gelang kaki slh satunya…bila pakai ada bunyi ini menandakan mereka mahu di perhatikan.

      Sumbu- ialah benang yg di letak dlm lmpu myk tanah..sumbu lawannya myk (myk tnh), kalau tiada myk maka sumbu tak menyala.

      Puki sumbu – maksudnya-bila bukan original, maka setiap kali nk melakukn apa2 ke–(fhmkn) maka “dia” akan letak minyak pelicir utk memudahkan pergeselan dlm “dia punya tu”. Kalau x ada minyak pelicir..u byknknlah..auw-auw.auw je pondan tu…mahu terpelanting…

      Kalau vagina yg ori—air akan dtg dgn sendiri…x perlu minyak2.

      Jgn mareeee…ye

      4

      1
  31. insaf says:

    propa je diorg ni…agak nye ni salah satu trick marketing diorg…buat2 gaduh sesama pondan…so that people will aware yg 2 org ni wujud kan dunia ni… org akan mula beri perhatian pada diorg…org akan mula cari maklumat tentang diorg….klu boleh diorg nak benda ni viral 1 dunia….org luar pun akan beri perhatian pd diorg…diorg akan lg kaya, angkuh, terus2san memperlekehkan agama

    zaman skrg ni ramai org bisness amal kan cara marketing yg keji…sanggup cemarkan maruah diri dan keluarga demi duit

    0

    0
  32. naomey says:

    minta jasa baik BN tak menyiarkan apa2 berita mengenai “mereka” ini. BOIKOT LGBT!!!

    5

    0
  33. Anonymous says:

    Nak tanya mcm mana cara pondan puaskan diri mereka bila dah potong?

    1

    0
    • Doktor As says:

      Cari lelaki. Diorang main macam lelaki pompuan normal jugak. Kalau kau nak tahu ramai lelaki dan suami orang main ngan pondan kat belakang. Pondan gersang kalau kena fuck dekat vagina palsu dia pun dia puas dah, sebab vagina palsu tu memang sensitive area yang disentuh atau digesel pun boleh buat dia tersngsang. So basically nafsu dia pun macam pompuan normal, main lubang depan. Kulit penis tu doktor operate taruk dan tukar position ke arah labia majora dia. So dioramng kencimg pun memang sebijik macam perempuan. Memang fizikalnya pondan ni sebijik persis wanita ori. Cuma diorang tiada ovary dan tiada rahim

      0

      0
  34. kita peremPUAN SEJATI says:

    aku terbayang kangaroo dengan kangaroo bertumbuk.. gaduh dalam ig x main la bai wrestling lah tgok sapa lagi pondan

    0

    0
  35. Anonymous says:

    disebabkan kewujudan podan2 ini, makan makin ramai yang terpengaruh sebab terlalu bebas, mcm tak ada undang2 di negara kita. dah makin berani expose di social media… contoh : rizulala dan kawan2, heart tony dan kawan2.. dan lain lain lain lain

    0

    1
  36. azi says:

    ada ke org bodoh nak telan produk dua pondan terlajak melampau ni, bg free pun aku taknak , kalau perangai takde kualiti inikan produk silap silap mudarat kesihatan

    0

    0
    • gedikssss says:

      Ada … … Minah M nah tudung yg selalu puji pondan pondan ni …oh sis cantik la sis … Kurus la sis ..putih la sis …

      Kepala bapak kau minah tudung ooi … Pakai la otak sekit ….

      3

      0
  37. atie says:

    pernah terserempak dengan pondan dekat hentian bas putra pwtc dulu, mula2 dia nak masuk tandas perempuan, tp guard yg untuk bayar duit masuk tandas tu halang dia x bagi, dia marah2 guard tu tp guard tu marah dia balik, guard tu cakap ingat saya x tahu ke jantina kamu terus dia malu x jadi masuk tandas.

    1

    0
  38. semah says:

    dua2 jantan ni sebenarnya nak apa ye???
    perhatian je ke??? agak2 mati sok sapa yg nak mandikan jenazah nya ni
    ke mandi sendiri jalan kaki masuk kubur sendiri
    akal ada guna laaaaa

    1

    0
  39. LalaLand says:

    eloknya malaysia wajibkan military training untuk khalifah2 Allah ini macam dekat korea selatan. artis2 kpop diorg yang nampak lembik, pondan, gay lepas balik military terus jadi sado, manly even muka tu still jambu.

    2

    0
  40. GG says:

    Apa nk jadilh ngan 2 pompuan jadian nie..Allah kalau nk timpakan Bala bkn dia berdua je tau..berjemaah kita mendapat..nauzubillahiminzalik

    #jauhkanlahbala

    1

    0
  41. Anonymous says:

    2 2 hidup mewah tapi mkn taik vodai

    0

    0
  42. Anonymous says:

    ala ntah3 propa je. nak naik nama, buat la konon gaduh dua pondan ni, rakyat malaysia kan suka tgk org gaduh, pastu femes. demi jadikan nama diorg relevan di mata netizen. nanti tak gaduh, tak buat baik bgtau org ramai, mana korg nak pndg diorg dh, nama2 pn dah lupa disebut. hahahha senang je diorg turn on engkorang2 ni. kesian. bukan kt diorg, kat netizen, dibodohkan2 dr lihat isu lebih serius dr pondan gaduh ?

    0

    0
  43. Zura says:

    Pernah jumpa Safiey kat RnR dulu, tak lawa langsung, gambar edit je lebih. Mmg bedak bercapuk2 mcm Sajat ckp and dia punya kecoh tu mcm nak semua org tengok dia. Sajat ni pulak tak pernah jumpa depan2, so tak tau la mcm mana.

    0

    0

Leave a Comment

Optional