Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Ikut Tingkap Ke? Malunya” – Ayda Jebat Dikecam Pilih Bersalin Secara Pembedahan

ayda jebat

Pelakon dan penyanyi, Ayda Jebat semalam mengumumkan bakal menerima kehadiran bayi perempuan yang akan dilahirkan sekitar September depan. Penyanyi lagu Pencuri Hati ini menerusi sidang media secara virtual memaklumkan, dia akan menjalani proses bersalin secara pembedahan Caesarean Section (C-Sect).

Advertisement

Tambahnya, keputusan yang diambil itu tiada kena mengena dengan kesihatan ibu atau bayi. Sebaliknya, dia memang berhasrat untuk melahirkan anak melalui pembedahan sejak sebelum berkahwin lagi.

Walau bagaimanapun, pilihan Ayda itu tidak disambut baik sesetengah pihak. Netizen berpendapat, Ayda Jebat melepaskan peluang untuk merasai ‘nikmat’ sebenar melahirkan anak. Ada juga yang mengecam tindakan itu dengan berkata, ibu yang beranak ‘ikut tingkap’ tidak dapat mengeluarkan susu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

Terbaru, selebriti ini menerusi hantaran di Instagram enggan memberikan sebarang komen berkenaan kritikan yang diterimanya itu. Ayda sebaliknya mengambil langkah menyebarkan kata-kata positif dan memberikan semangat kepada ibu-ibu yang lain.

Jelas Ayda, ibu yang terpaksa melahirkan anak secara pembedahan tidak perlu berasa malu, sedih atau tertekan. Malah, ada yang sehingga sanggup merahsiakan proses pembedahan semata-mata kerana tidak mahu diperlekehkan ibu yang bersalin secara normal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayda Jebat (@aydajebat)

Advertisement

Dalam masa yang sama, Ayda menyeru orang ramai memberikan sokongan bukannya cemuhan. Apa yang penting adalah keselamatan ibu dan anak itu sendiri. Tidak kiralah bersalin secara pembedahan atau normal, anda adalah seorang ibu, jelasnya.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

11 Comments

  1. Anonymous

    September 1, 2021 at 7:53 am

    aku dulu pun bercita cita nak operate…hahaha..
    tp dah takdir bersalin normal…
    apa2 caranya ..semoga selamat

  2. unknown

    August 30, 2021 at 9:27 am

    Uneducated person ja yg selalu buat comparison.. Fullstop

  3. unknown

    August 30, 2021 at 9:26 am

    Sy x setuju sis.. Dah tahun 2021 sepatutnya hal normal, czer nih x jadik hal.. terpulang kepada individu.. uneducated person sahaja yg suka buat comparison.. termasuk la compare nak deliver government @ swasta.. bersih2kan lah hati kita..

  4. Anonymous

    August 30, 2021 at 9:15 am

    eh2..jahilnyaa netizen. tambah yang komen beranak czer KONFEM tak keluar susu! bodo piangnya!! mak aku beranak czer adik aku. ada jek susu sampai umur adik aku nak masuk 4 tahun

  5. Anonmanious

    August 29, 2021 at 9:03 pm

    Better bersalin ikut mulut macam cerita Misteri Rumah Tua.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top