Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Hukumnya Haram Jika Tengok Dada Safiey Illias..”- PU Amin

Safiey Illias

Tular di media sosial baru-baru ini mengenai satu rakaman video live Instagram milik usahawan kosmetik Safiey Ilias bersama dua orang remaja lelaki yang berusia 14 dan 15 tahun.

Ianya menjadi perbualan hangat netizen apabila Safiey dan seorang lagi personaliti media sosial  dilaporkan berkelakuan kurang sopan dan melampaui batas dengan kanak-kanak bawah umur berkenaan.

Advertisement
View this post on Instagram

 

A post shared by PU Amin (@pencetusummah_amin)

Tampil memberikan sedikit respon, Pencetus Ummah (PU) Amin yang juga salah seorang pengikut di Instagram usahawan kosmetik itu menyedari mengenai apa yang telah terjadi terhadap Safiey.

“Setiap hari memang saya nampak dia buat live kerana kami follow sesama sendiri di Instagram, tetapi tak sempat melihat video tersebut secara keseluruhan. Cuma setiap hari memang ada orang yang akan share di DM, macam beberapa hari yang lalu dia tunjuk dadanya dan orang berlumba-lumba untuk masuk ke sesi Instagram live tersebut untuk melihat apa yang dia sajikan..”

Dia dalam pada itu turut tampil menjawab persoalan netizen yang tertanya-tanya apa hukum dari segi agama bagi seorang lelaki yang melihat alat sulit yang ditunjukkan oleh lelaki yang menyerupai perempuan.

Safiey IlliasSumber : Google  

Jelasnya, para mufti telah pun mengeluarkan fatwa di mana ianya haram jika lelaki berperwatakan seperti wanita, menonjolkan alat sulit yang telah ditukarkan kepada perempuan dan mengghairahkan.

“Apa sahaja perkara-perkara lucah tak boleh diterima oleh agama Islam, malah negara kita sendiri yang berbilang bangsa pun tidak menerima segala unsur lucah tidak mengira peringkat umur..” ujarnya ketika ditemui media, baru-baru ini.

BACA: Safiey Illias Live IG Dengan Budak Bawah Umur, Pensyarah Buat Laporan Polis

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

2 Comments

  1. Loser

    June 12, 2021 at 3:36 pm

    The question is – kenapa pencetus ummah follow orang orang mcm tu ???

    • PUki

      June 12, 2021 at 6:57 pm

      Sebab…..NAFSU. Dah nama pun PUki nat buat camne.

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top