Written by Bella | March 16th, 2017

Semalam, selebriti Hafiz Hamidun mengesahkan beliau bakal memperisterikan pengasas produk kosmetik, Joy Revfa ataupun nama sebenarnya Siti Arifah Amin pada 1 Mei depan. Pengumuman Hafiz mendapat perhatian ramai juga sebenarnya yang tidak menyangka beliau akan berkahwin dengan Joy.

Berbicara mengenai status Joy yang merupakan seorang janda, Hafiz akui beliau tidak kisah dengan perkara itu dan sudah bersedia untuk menjadi bapa segera kepada anak lelaki Joy yang kini sudah berusia tiga tahun. Malah, sebelum ini Hafiz pernah mengeluarkan kenyataan bahawa dirinya tidak kisah jika dijodohkan dengan wanita berstatus ibu tunggal ataupun janda.

Status bakal isteri saya bukannya masalah. Sebelum ini pun saya pernah membuat kenyataan tidak kisah kalau ditakdirkan berkahwin dengan janda. Rasulullah sendiri berkahwin dengan janda bernama Siti Khadijah.

Hubungan kami memang berlaku tanpa dirancang. Selepas empat atau lima minggu bertemu, jodoh kami nampaknya melekat. Saya sendiri memang tidak mahu berkawan lama-lama dalam sesebuah perhubungan. Kalau ia boleh dibawa ke arah perkahwinan, perhubungan seperti itulah juga yang saya inginkan. Alhamdulillah, menerusi hubungan kali ini, ia bagai dipermudahkan.

Menurut Hafiz, majlis pernikahannya dengan Joy dijangka berlangsung di sebuah masjid di Shah Alam.

Semoga segala perancangan perkahwinan berjalan lancar dan rumah tangga yang dibina berkekalan sehingga hujung nyawa.

Sumber Berita : BH ONLINE

52 responses to Hafiz Hamidun Tidak Kisah Bakal Isteri Berstatus Janda

  1. Anonymous says:

    dia ni asalkan cantik je sume nak try..pastu tak habes2 suke selfie.. dakwah la sangat..geli aku.. ni semua duniaaaa

    65

    0
    • Anonymous says:

      nak kawin2..kawin je lah x pyh nk kaitkan nama nabi.
      x habis2…poyo.

      43

      0
      • Anonymous says:

        dia ni mmg pandai mengayat babe. dia pandai cakap. pernah tengok dlm prof muhaya jadi jemputan. mmg poyo sikit tapi..okah lah drp si sharnaaz. hehehe

        17

        0
        • Pekerja Gomen says:

          Aku tak pertikaikan pun ko nak kahwin ngan janda..
          Janda tu hot kot….
          Tapi aku pertikaikan janda tu pilih ko..
          Rupa tak berapa nan hado..
          Tak kaya… kaki selfie mcm bapok..
          Suam2 basi… tp dapat janda yg mmg terkenal ‘high taste’..
          Aku rasa ko nak kawen cepat sbb takut janda tu berubah fikiran.
          hahahhahahah

          18

          1
      • Lisa Cat Lover says:

        Siti Khadijah mana ada pakai make up tebal , lukis kening fake, pakai sendat tunjuk tetek. Joy ni x layak compare dengan Siti Khadijah .

        92

        0
        • Anonymous says:

          fuhhh, ganaz.

          14

          0
        • Anonymous says:

          lol…no komen.

          3

          1
        • Zasss says:

          Setuju sgt. Asal nak kawin 4 sebut Nabi. Kawin janda pun sebut Nabi. Peribadi, tingkahlaku dan lain lain tu ikut Nabi ke idok?? Hmmmm

          47

          0
        • jaja says:

          sure ke nak kawin dgn dia ni? president company dia merve, radz mohd tu kan ex bf dia. gambar2 lama diorang berkepit sana sini pun still ada kat ig joy. kau tak rasa sesuatu ke nanti? belum sampai setahun pun diorang break. sure the feelings are still there.

          11

          0
      • bbycumil says:

        janda cantik mmg la x kisah..mcm anak dara level cun dia..tp nama dulu miss kepoh slalu hentam dia ek?

        1

        0
    • Anonymous says:

      perempuan yg ader skill bermekap & those make up artist boleh ubah rupa yg biasa2 jer menjadi outstanding beautiful. Tak percaya pegi Youtube tengok video pompan pompan yg tak cantik rupa setelah di make up oleh skillful make-up artist wajah mereka berubah menjadi cantik dari wajah asal. The power of make-up. Joy ni dulu make-up artist pada artist Indonesia kan? She’s very skillful bab bab bermekap ni. Tahniah …….. semoga berkekalan ke Jannah.

      11

      0
      • Anonymous says:

        ye lah..pandai dia buat kening. mmg layak la ada produk sendiri.

        2

        2
      • Anonymous says:

        SUKA TENGOK HAFIZ HAMIDUN DALAM PROGRAM TILAWAH INTERAKTIF RTM 1 BERAPER TAHUN YG LALU. MASA TU DIER MUDA LAGI & HANDSOME.

        2

        4
    • minah jambu suka sahara yaakop says:

      ye la pasal bakal bini kau tu janda jambu kau tk kesah la ! cuba bakal bini kau tu janda muka koyak kau nak ??? huh !!

      5

      0
  2. Yana says:

    mmg dia suke pompuan cantikkan.. tak kisah status ape, janji cantik.. nasib baik heliza dlu tolak dia.. miang semacam

    34

    0
  3. Anonymous says:

    org2 jantan kalau kerap selfie mcm pelik sikit….lebih2 org warak. kau sebenarnya..narsist!

    45

    0
    • melati says:

      hahahah..diaorg ketagih dan stim tengok diri sendiri.

      8

      0
    • Kak Mah Berbicara says:

      x juga, tgk pd keadaan dik. kalau dgn kawan2 ramai, boleh terima atau nk tunjuk gambo pemandangan belakang.. tpi kalau sengaja tunjuk muka nk suruh member2 facebook puji..tu NPD- narcissistic personality disorder.

      16

      0
      • pakai_tuduh says:

        pandai2 je tuduh org NPD. aku budak degree psikologi pun tak berani kak oi nak tuduh orang penyakit gila. tak beretika namanya. eh bukan, tak ada adab.

        1

        0
        • Anonymous says:

          tak kan laa hafiz ni nak mengaku ade NPD… tgk perangai tau dah… anggap diri ustaz tp xabis2 jual muka kalo bole background pelamin nnti muka dia

          1

          0
  4. Minah leter says:

    perlu ke kau bagi statement gini, mmg kau tu lelaki lumrah lah semua lelaki nak yg anak dara ,tapi ko tu bukan retis murahan, asal dari nasyid kot… takyah layan lah persoalan peminat/org ramai..

    6

    2
  5. rimas says:

    letih lah org yg jenis sikit2 guna agama ni. kau pun x sewarak mana bro. propa je lebih.

    9

    0
  6. Anonymous says:

    geli lah selfie yg last tu…eee.
    sorry…puyooo je!

    10

    0
  7. nabilah says:

    janda kekdahnya. nanti kad jemputan swarosvski jugak ke?

    7

    0
  8. Reza says:

    Mmg x salah kawin janda, tp ni janda hot. Kalau janda yg nmpk elok akhlak lg manis dibuat isteri. Nti kalau dah kawin bimbing la isteri, jgn show off lebih2 lg pd lelaki bkn mahram. Dlu hafiz asalnya penyanyi nasyid, skrg dah x nmpk kewarakan disebabkn perubahn trending msa kini. Salute pd penyanyi nasyid yg humble, yg x selfie cna cni. Selamat berbahagia hingga jannah

    18

    -1
  9. Anonymous says:

    Ala, janda cun melecun, mmg la dia nak, klu janda yg x cun, nak ke dia? Nabi SAW kawin ngan janda yg lebih berumur dari baginda, kau???

    12

    0
  10. Anonymous says:

    Janda kat kampung banyak asal x cari. Tp yang hot 2 bln kenal pun nak. Lelaki ttp lelaki nak yg cantik2. Moga kekal ye. Pesan kat wife to be tu x yah pakai makeup tebal ka elok bersederhana natural look.

    9

    0
  11. Anonymous says:

    yg penting lawa..itu je..

    0

    4
  12. Anonymous says:

    lawa sbb makeup…cuba tengok lepas bangun tido.

    7

    3
    • johnny bravo says:

      JELES KE????? Kalau yg hudoh, pakai mekap 10 inci pun tetap buruk. Ni hidung mancung, mata cantek…..pendek kata semua canteklah, Jealousy is a disease….Tok sah nak busuk2 hati ye, muslim tak baik dengki.
      Cer hantar gambar ko yg dah bermekap, nak tengok lawa ke tak..

      1

      6
  13. melati says:

    dlm kajian saya…Janda tu kawin gan Hafiz Hamindon ni (konon Popular) sebab nk promote Kosmetik dia…jika di amati btol2 muka Hafiz Hamidon mcm Tapai Ubi blom di Bungkus..!!! yg Hafiz Hamid kawin gan Janda ni sebab Wang pasal Hafiz ni pun kais pagi punya Org….aritu nk saman Gedung pakain nk buka Fail pun tk mampu bayar ..ader Hati nk saman , dia ingat Free kot saman2 ni…kalau guna khidmat Gomen pun , nanti Gomen ckp Hafiz ni Gila ker….wakakakakakakakakakaaaa

    7

    1
    • jiran melati says:

      melati punya kajian dasat nyer

      6

      0
    • Anonymous says:

      kajian dari dasar lubuk hati pondan………..yg dengki & mulut celupar.

      4

      1
      • Anonymous says:

        joy tuh sebenarnya lagi mulut celupar. asek nk mengata org xde duit ayat2 dialah berjaya byk duit… org nmpk muka mekap jer tp mulut puaka tau

        2

        0
    • Suasuwei says:

      Anak midon ni berduit sebenarnya…. Dia buat lagu banyak. Album dia yang berzikir tu dia produce sendiri… Jualan pun setanding siti norhaliza. Bisnes jubah lagi. Cuma terkejut dia pilih janda seksi. Hazab gila pose sebelum pakai tudung dulu.

      0

      0
  14. makdara says:

    adoi jantan kalau selfie mcm ni semacam je tengok

    5

    0
  15. Fidot says:

    Sesuai la sgt dorg ni..dua2 gila selfie. hihi

    10

    1
  16. Anonymous says:

    yang komen2 kat sini meroyan hafiz kahwin dgn joy apahal. biarlah dia nak kahwin dgn sesiapa. mesti meroyan sebab kena reject dgn hafiz atau joy kan. tak pun jeles dgn kecantikan & kekayaan dorg. alhamdulillah hafiz dah nak mendirikan masjid. semoga dipermudahkan.

    2

    9
    • Anonymous says:

      sape jer yg tergila2 hafiz ni, meluat ader lah giler glamor dia sendiri cari glamor jual buku muka sendiri. aku tgk hafiz yg tgh meroyan janda, go ahead.

      4

      2
  17. johnny bravo says:

    Janda yg tersngt cantek & masih muda , apa salahnya, Rupa perempuan ni mengalahkan artis2, mesti rozita & artis2 yg perasan cantek, jeles… ..congrats…

    2

    5
  18. anon says:

    Canteknya, patutlah hafiz tak sabar2 nak kawen.

    0

    2
  19. Alahai says:

    Aku berang dapat pulak kes c RR ne luput mcm gitu je..nara nara blng wartawan pegi lah selidik asal c RR diam skg ne

    1

    1
  20. sakit mata says:

    Janda kaya, cantik ok la..kalau betul nak tolong nape tak ambik janda yang ada anak ramai..

    4

    0
  21. Geli2mat says:

    Abang pilih yg mana..perawan atau janda..:-)

    2

    0
  22. malasnakgoogle says:

    hafiz hamidun ni siapa sebernarnya? ustat ke tv host ke apa?

    2

    0
  23. aaakulahhh says:

    aku tengok jantan2 yg suke simpan janggut secoet bawah bibir tu ala2 mawi ni mmg jenis perangai perasan lah…

    kalut 2 bulan x tahan la tu…x tahan nk beromen + takut janda hot/kaya lari …
    laju nk kaut..

    mamat ni dulu nnk heliza…ni nak yg joy ni plak..
    kah kah kah,,

    muke sendiri mmg cam tapai…tp selfie bajet hensem cam keanu reeves

    1

    1
  24. Naninina says:

    Ok ke dorang dijodohkan.. Dua2 kaki selfie.. Untung la hapiz, joy kaya nokkkzz.. Foundation dia pun best je pakai.. Kikiki..

    0

    0
  25. kamdaria says:

    perawan xtentu lagi perawan
    jandan sudah tentu janda..

    curlasss kauuu..not bad taste kau..

    kamdar sponsor kain langsir pls..

    0

    0