Written by Bella | October 2nd, 2018

Setahun menunggu dan terpaksa berusaha untuk mendapat hadiah kemenangan beliau untuk Gegar Vaganza musim ke 4, penyanyi Aishah meluahkan rasa terkilan apabila beliau dimaklumkan hanya menerima sebidang tanah yang lebih kecil dan bukanlah lot banglo seperti yang dijanjikan.

Lebih membuatkan beliau kecewa, perkara itu diberitahu hanya selepas setahun beliau menunggu dan turut mempertikaikan adakah nilai hadiah yang diwar-warkan sebelum ini hanya sekadar gimik untuk membuatkan program tersebut nampak lebih gempak?

Terdahulu, Aishah ditawarkan pelbagai hadiah lumayan dan mewah apabila dinobatkan sebagai juara pertandingan tersebut. Namun, baru-baru ini beliau memberitahu  masih belum lagi menerima lot tanah banglo dan mendedahkan barangan kemas tajaan Datuk Seri Vida yang kononnya bernilai RM80,000 sebenarnya tidak tulen.

35 responses to Hadiah Tanah Yang Dijanjikan Bukanlah Lot Banglo – Aishah

  1. Anonymous says:

    1.Siapa yg janji bgi lot banglo?.astro atau pihk lain.?
    2. Lot banglo di kwsn kpg dn kota metropolitan adakh sama saiznya?.
    3. Di kpg2 harga tanh rizab dn d jual ke bumiputera..mmg murah..bergntung kepada harga pej..tanahkan?.
    4.harga rnh rezab di kota contoh mcm kpg baru atau..s.alam..atau klang..mmg mahal..berbnding di desa2.

    4

    0
    • Ustaz Texas Chicken says:

      Pasai tu Tun M kata sekarang ni Melayu dah tak tau malu, kalau kena tangkap tipu pun boleh ketawa tanpa segan silu. Itulah di namakan bangsa bangsat, malang sekali semua islam

      8

      6
      • wekkkkkkk says:

        dia kena tangkap, tapi x di pakaikan baju orange..apa ada dlm fikiran anda..
        ..byk tau item-items nyer..kalau ko pandai nk huraikan..wekkkkkkk mls nk huraikan..nk dgr luahan siapa pulak dlm blog ni

        2

        4
        • Buuuwweeekkkkk says:

          Memekak laa ko wekkk….klu najib pkai kan baju oren ko pn memekak..ntah2 ko antara org y meroyan g berkampung kat court tu..konon2 x baik aib BEKAS PM camtu…porahhhh….dia kne tgkp pn ko dh memekak kate x elok buka aib dia bagai…wtf…tu belum lg pkaikan dia dgn bj oren or bergari….kot buat camtu mau gile elly suriaty nti…silap2 masuk tanjung rambutan….untung la najib tu masih di layan dgn baik wlpn x pkai kan bj oren…tun m masih lg jg maruah dia sbg BEKAS PM….dh..jgn nk memekak….g weekkkk kat sne jauh2…

          3

          4
        • wekkkkkkk says:

          hehehee.tu sbb aku x nak taip..ada yg huraikn..walaupun wekk tak “ulas”

          1

          2
        • Anonymous says:

          pegi jual karpet sana boooooo sama wekkkkkkk!!!!!!!!

          2

          1
    • minah jambu say says:

      idop manusia ni memang suka menipu aje..gempak aje lebih tapi abok pon tkdak..GV5 ni pulak ape dia punye hadiah nak kasi pemenang hepi lot banglo jugak ke ? jangan buat janji kosong la ..tkde buat hal tkde jangan menipu…jangan nak eksen kaya sangat kalau tkde ape2 RM100ribu tu pon dh cukup la tak payah lot2 banglo intan belian batu permata yg beribu2 ringgit tu kalau betol takpe la jugak huh !!

      7

      0
  2. minah jambu say says:

    comel nye kak ton lama tak tengok kak ton u sooo cantek..

    0

    2
  3. mak cute says:

    apa la nasib pserta GV5 pasni….dh la penaja kedekut…riak je lebih…g kondo pavi bergendong2 dgn periuk belanga…nk nmpkkan kekampungan dia…haiyo….

    10

    0
    • Rara says:

      Kan dia ckp bab adiah dia serahkan pd astro dan xnak amek tau pun. Yg dia tau dia hanya nak promo bisnes dia je. Doa dan fikir yg baik2 je ya.

      0

      0
  4. Wekkkkkkk says:

    Assalamuaikum Kak Aaisah.
    Mmmg lah kn..setiap janji2 yg di janjikan mmg indah. Tapi bila kita dpt..lain pula jadinya.
    Nk tanya..di mana lot itu diberikan?.
    Mungkin lot banglo yg di tawarkn kepada kak itu lot banglo yg sudah di pecahkan kepada individu lain yakni lot kongsi.
    Jika lot persendirian..ianya mmg luas dan mudah urusan dokumen.
    Tetapi jika lit kongsi..mng kecil lah saiznya..tetapi kak mesti berhati2 juga jika dtwarkn lot kongsi…byk kerjanta kak nk buat.
    Jdi kak kena ambil serius tntg lot kongsi ni..supaya senang di kemudian hari.
    Bykkn cari info.

    8

    0
  5. Anon says:

    Seperti lagu nya juga,Janji Manismu…

    4

    0
  6. peminat says:

    dato pembohong dusta laknat patut sering kena tipu dgn jantan sebab memang kau jahat,kesian aishah …mangsa melayu tipu melayu

    5

    0
  7. anonymous says:

    dato pembohong dusta laknat patut sering kena tipu dgn jantan sebab memang kau jahat,kesian aishah …mangsa melayu tipu melayu

    1

    0
  8. minah_loy says:

    Aisyah kena hadam dulu apa maksud Banglo atau bungalow…Lot banglo adalah lot sesebuah…kecil atau besar lot bukan persoalannya…walau kecil sekalipun lot tanah tersebut… ia tetap dikira lot bungalow…ada paham?

    10

    0
    • Anonymous says:

      netizen x fhm..bagi contoh

      1

      2
      • wekkkkkkk says:

        Banglo .. : ejaan dlm english.
        Bungalow….ejaan dlm bahasa
        ..maksud sama shj..tiada beza.

        1. The Construction and Completion of 1 Unit Bungalow at Taman bla..bla..for mears Datuk….

        1. Cadangan Membina dan Menyiapkan 1 Unit Banglo di Taman …bla..bla..utk Tetuan Datuk..

        sama je..ertinya..

        4

        0
    • damai says:

      kau pergi baca apa pemaju cakap, bila masih mrk janji nak kasi lot banglo, mrk x ada janji sebegitu dgn Astro, nak condemn pergilah baca statement yg mula2

      1

      0
  9. huhu says:

    tak per la aisyah..janji dapat gak tanah untuk buat sebiji rumah..syukur la pada tak dapat langsung kan..redha jer la dh nama pn rezeki itu jer yang dapat…pada yang berjanji tapi tak tepati..tanggung la nanti di akhirat..

    6

    0
  10. wekkkkkkk says:

    ..buat je apartment, sewakan..masih boleh Janna Pendapatan..
    :-)

    0

    0
  11. Anonymous says:

    lot banglo mesti ada minimum size.. dah penganjur janji lot banglo.. bagila betul lot banglo..

    jgn la lot lidi ke .. lot semi-d ke… dah janji kan.. janganla dicapati

    3

    0
  12. Anonymous says:

    Org skrg byk yg kalau tak menipu rasa berdosa pulak..Tu yg menipu je lh..baru boleh hidup..sadistic..

    2

    0
  13. Ledi gagak says:

    Aku baru dpt email scammer dpt interview Exxonmobil. Kena byr rm99. Jadahnyer. Nak aje aku mintak nombo akaun pastu bagi polis. Dah la aku desperate tgh cari keje. Mmg bangsat manusia mcm ni. Aku sumpah 7 keturunan korang musibah.
    Nak jd receptionist nak grooming kaw2, english, mandarin kaw2, makeup kaw2, gaji 1000. Bodoh punya company!!!

    4

    0
  14. RIN says:

    smpi mati pon isu ni tak habis. Knpa la nk dipnjg2 kan. Klu dah tau vida mnipu, then jumpa face to face, kalau tanak pnggil lawyer n buat saman. KECOH tau takkkkk…so annoying

    3

    2
    • Anonymous says:

      u x tahu ke, org negeri “harta” mesti di bagi kat wanita. Apatah lgi jika free, smpai ke lubang cacing kerawit di tuntuntnyer…

      4

      3
  15. Intai2 says:

    Dgn msk gegar vaganza skrg dh bnyk show kan. Bersyukur lah….kalo x dulu sendu je org x tau ujud ke x lg aisyah tu….kalo penganjur tu nk menipu biar lah antara dia ngan Allah….redha dan belajar bersyukur…..

    2

    1
    • damai says:

      bukan main lagi Intai2 comment, kalau kau kena tipu kau nak diam ker, ini x ada kena mengena bersyukur ker tdk, tapi kes tipu dik non. So keluar statement hadiah seperti berikut Lot tanah banglo itu kira apa. dah satu tahun baru dikasi tahu, apa perasaan anda kalau anda ditempat Aisyah. ckp x guna akal

      3

      3
    • sofunny says:

      Kau loser, mmgla ko biarje org tipu ko. kalau org rogol ko pun ko biarje, tu between dia dan allah kan? redha dan bersyukurje la ko still hidup walau cipap dh koyak rabak kan

      1

      0
  16. Alanice says:

    Dato Vida spesis liat

    0

    1
  17. badariah baharum says:

    muhasabah je la Aisyah n Dato Vida tak perlu nak ckp lebih2…menyanyi pun haram bg perempuan…tak nk komen isu tu ke

    0

    0

Leave a Comment

Optional